Kyckling med ugnsbakade rotfrukter
Du behöver till 4 portioner:
½ chilifrukt
1 msk olivolja
3 msk citronjuice
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk färsk rosmarin
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
900 gram kycklingfilé (bröst och/eller lår)
300 gram ärtrot
200 gram rotselleri
2 potatisar
2 stora morötter
4-5 oskalade vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 dl matyoghurt
1 morot
1 msk citronjuice
Örtsalt
Gör så här:
1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Blanda chilin med olivolja, citronjuice, pressad vitlöksklyfta, färsk rosmarin, salt och svartpeppar i en djup ugnssäker form. Vänd runt kycklingen i marinaden.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär rotfrukterna i klyftor.
Blanda oskalade vitlöksklyftor och rotfrukter med kycklingen i formen.
Krydda med salt och ringla över vatten. Ställ formen i nedre delen avv ugnen i ca. 50 minuter. Vänd runt 1-2 gånger under tiden.
3. Blanda matyoghurt med en riven morot, citronjuice och örtsalt, smaka av och servera tillsammans med kyckling och rotfrukter.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Trackback