Thailänds fiskgryta
Du behöver till 4 portioner:
1 fryst fiskblock, 600 gram
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 msk hackad, färsk koriander
1-2 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
1 msk rapsolja
½ tsk salt
2 paket snabbnudlar (eller andra nudlar)
2-3 salladslökar
Strimlad, färsk, koriander
Gör så här:
Tina fiskblocket.
Skala och skär löken i skivor. Fräs löken i rapsoljan med den hackade koriandern i en gryta. Tillsätt röd currypasta och kokosmjölk och vatten (ca 1-2 dl).
Låt småkoka i ca 5 minuter.
Skär fisken i bitar och stek runtom i rapsolja i het stekpanna, ca 3 minuter. Krydda med salt.
Lägg fisken i kokosmjölkssåsen och sjud i 3 minuter.
Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
Skär salladslökarna i strimlor och strö över grytan.
Servera grytan med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander.
Smaklig måltid!

Kommentarer
Postat av: Linda
Åh, måste jag testa! Älskar röd currypasta och kokosmjölk, och det är ju schyst att göra något nytt med firren! :-)
Trackback