Ungsbakade rödbetor med skinka
Du behöver till 2 portioner:
300g kokt skinka
200g färska rödbetor (gärna med blasten kvar)
200g brysselkål
1 dl Kesella
40g isbergssallad
½ msk rapsolja
Pepparrot
Persilja
Grovt salt
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rödbetorna men låt rottråd och blast vara kvar. Bred ut grovt salt i en ugnssäker form och lägg rödbetorna på, med blasten uppåt. Rosta i ugn tills rödbetorna blivit mjuka, ca. 30-50 minuter.
2. Koka brysselkålen i ca. 6-10 minuter (tills de blivit mjuka).
3. Blanda kesella med pepparrot och persilja (gärna en skvätt citronsaft också). Skär salladen.
4. Gnid av skalet från de färdiga rödbetorna och dela dem i halvor.
5. Servera rödbetorna tillsammans med skinkan, brysselkålen, salladen och kesellan.
Smaklig Måltid!

Kommentarer
Trackback