Fick något jag inte sett tidigare,
Fick något jag inte sett tidigare, ett tvillingägg! Båda gulorna var i samma ägg! Lite häftigt.. Nej nu skall jag fortsätta att laga mat.. Gott nytt, hörs nästa decennium ;)

Förberedelser?!
På tal om förberedelser undrar jag om det inte börjar bli dags att packa väska? Är ju inte långt kvar nu, men känns inte som att det blir under 2009 i alla fall, som tur är! :-) Fast så har jag tänk, varför måste man packa den så långt innan? Varför inte bara börja packa när värkarna börjar? De är ju ändå inte täta från början. Men i och för sig är det svårt att veta om man missar när värkarna börjar, om man till exempel sover, och måste åka in när man vaknar. Men det är väl inte så vanligt.. Eller?! Jag räknar med att det kommer ta sin beskärda tid och att jag säkerligen vill ha saker att göra för att inte bli galen när allt väl sätter igång. Däremot måste nog lägenheten förberedas en gnutta till. Kanske dammtorkas, ställa i ordning på allt, dock inte bädda, det kan vi göra när vi kommer hem från BB, vill inte att sängkläderna skall bli dammiga. Handla hem mat så det finns ordentligt hemma är nog en idé, har hört att man är helt slut första månaden efter förlossning så då vill man nog inte åka och storhandla det första man gör för att kyl och frys är tomma. Frysen kommer på tal om det hem i dag! GÖTT! :-D
Vi övar lite psykoprofylax här hemma också, dock får Andy mer ont än jag (även om jag tycker det känns som det kommer bli ett par blåmärken). Det är liksom meningen att han skall klämma om mitt lår så hårt han kan för att illustrera värken, och så skall han klämma i en och en halv minut, vilket leder till att han får jätteont i fingrarna.. Hahhaaha, och jag som trodde att han skulle bli lycklig av att åsamka mig lite smärta ;-P
Nähä ni, nu skall jag nog börja fixa med förhänget till skötbordet, rätt enkel sömnad men jag vill ha det gjort.. :-) Hoppas ni alla får en trevlig nyårsafton om vi inte hörs tidigare! Så får ni ha det så jättebra så länge!
OBS! Om ni vill stå med på mms-listan, glöm inte att säga till om ni tror att ni saknas! Bara en liten påminnelse! :-)

Nu är det snart dags

Dan före dopparedan
Har handlat alla julklappar och slagit in dem, eftersom det bara blir mamma , pappa, Andy och jag till jul så blev det inte många julklappar att ordna. Givetvis en till syster också som kommer i mellandagarna, Susanne väntar jag med tills jag vet när hon kommer, och vad hon önskar sig.
Fick pengar i dag, men jag vet inte var de kommer ifrån, stod bara dagersättning, så antar att det är försäkringskassan som betalat ut en del av föräldrapenningen, men det låter konstigt eftersom jag skulle få pengar först den 26:e januari därifrån. Nåväl, får väl se om jag får något specifikation på posten som talar om var de kommer från.
Annars i dag blir det att leka med Mio och handla lite frukostgrejer inför helgdagarna som är i antågande. Andy och jag skall nog kolla på profylax-dvdn också, så vi är förberedda inför dagen D. Om mindre än tre veckor kommer vi ju att ha en liten bebis, även om jag går över tiden! Den 12:e måste nämligen förlossningen sättas igång och ungen komma ut som absolut senast, så nu kan jag verkligen säga att inom tre veckor är den här. Sedan vet man ju inte när den kommer, inom dessa tre veckor, kan bara hoppas att den håller ut till början av nästa år, så den slipper fylla sist. Sådant är viktigt. :-)

Fiia har lagat en massa mat
Och nej, Emma och Linda, jag har inte glömt att jag skall ge er receptet på mina monstermuffins! Kommer fixa det med, har varit mycket piggare de senaste dagarna och nu har jag uppdaterat det där nesla msn också, så det funkar och jag inte behöver bekymra mig över det mer, så nu är det inte en plåga att sätta på datorn längre! Hähä..

Och så blev jag lite gladare
hur som haver, tack så mycket för korten, de uppskattas väldigt mycket! :-D
Nu ska jag se om jag kan få i mig lite lunch innan jag knallar iväg till jobbet, ha det så bra alla!

Åååh, så förbannad jag blir!
Tycker ni att jag överreagerar och borde strunta i en sådan sak? Inte bli upprörd? Okej att det var dumt och gå ut och skälla ut dem, men ibland tar graviditetshormonerna över. Jag borde ha räknat med att de skulle kasta igen bara för att jag sa ifrån. Men tycker ni att det är rätt att kränka andra individers hem på detta sätt (eller något sätt)? Eller att det är sådant man får räkna med när det är vinter och skolbarn har lov och blir uttråkade?

Vit jul?!
Jag vet att jag lovat hit och dit med uppdateringar, men så här ligger det till: jag får inte sova. Är vaken en stor del av natten och ligger och vrider mig, badar eller löser korsord. Allt för att bli trött och somna. Att sätta på datorn känns som ett projekt jag inte vill insylta mig i då jag säkerligen skulle vara vaken ännu längre i så fall. Så när får jag då sova? Några timmar på morgonen och förmiddagen, sedan bär det av till jobbet efter lunch. Med andra ord blir det ingen tid kvar till bloggande. Eller annat datorpillande och plockande överhuvudtaget, inte ens småplock i lägenheten, jag orkar helt enkelt inte. Är för trött. Spelar ingen roll om jag går upp vid nio på morgonen och sysselsätter mig hela långa dagen fram till läggdags. Kanske somnar jag ögonblickligen men sedan, någon timme senare vaknar jag utan möjlighet att somna om.
Graviditeten närmar sig sitt slut och jag är jättenervös inför vad som komma skall. Vi har börjat bunkra blöjor och annat som är bra att ha hemma när den lille/a dimper ner. Har även gjort en mms-grupp för dem som skall få besked när den kommit, tänkte skicka med en liten bild och sådär, dock blir det ett tråkigt mass-mms, för jag antar att jag kommer vara helt slut efter förlossningen och dessutom vill man nog hellre gosa med pyret än sitta och skicka/ringa till folk om det nya livet. Vill ni ha ett mms men är oroliga att jag inte fått med er i listan är det bara att säga till så ordnar jag det :-)

Köttfärslimpa med grönsaker och gräddsås
Du behöver:
1 kg blandfärs
1 st hackad gul lök
0,5 dl vatten
Salt
Malen vitpeppar
Köttbuljong (ca. två dl kokat vatten och en köttbuljongtärning)
Rapsolja till formen
Till servering:
5 st steklökar
2 st morötter
100 g haricots verts (gröna långa bönor)
Gräddsås:
50 gram smör
1 dl vetemjöl
9 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Kinesisk soya
2-3 tärningar köttbuljong
En skvätt ättika
Ett par tsk svartvinbärsgelé
Salt
Malen vitpeppar
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala lök och morötter, skär morötterna i mindre bitar och smörj en ugnsfast, ganska djup form.
3. Blanda samman färsen med vatten, hackad gul lök, salt och peppar. Forma den till en limpa och lägg den i formen. Lägg morötterna och lökarna runt omkring och slå på buljongen.
4. Baka i ugnen i ca. en timme, eller tills limpan blivit 72 grader inuti. Kolla gärna med en sticka om köttsaften är genomskinlig.
5. Tillaga haricots vertsen enligt anvisningen på förpackningen.
6. Skär limpan i skivor och servera tillsammans med bönor, morötter och lök.
Under tiden köttfärslimpan är i ugnen, gör gräddsåsen:
1. Lägg smöret i en kastrull och låt det smälta. Ta av kastrullen från värmen och rör ner mjölet, se till så att det inte blir några mjölklumpar kvar. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och tillsätt långsamt mjölken, rör samtidigt och var noga med att mjöl- och smör blandningen löser upp sig. Blanda sedan i grädden. Ha i köttbuljongen, tillsätt en gnutta ättika och gelé, smaka av och se så att balansen mellan surt och sött blir bra. Krydda med peppar och eventuellt en smula salt.
Smaklig måltid!

Rödingfilé med vitvinssås och stek
Rödingfilé med vitvinssås och stekta grönsaker
Du behöver:
800 gram rödingfilé
Salt
Vitvinssås:
3 dl vatten
2-3 tärningar fiksbuljong
En skvätt fiskfond
1 dl vitt vin
1 gul lök
1 lagerblad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
(Salt)
Malen vitpeppar
Till servering:
Goda, stekta grönsaker efter egen smak.
Gör såhär:
1. Fräs löken lite lätt. Blanda sedan i vatten, fiskbuljong och -fond samt vinet. Låt koka ihop. Blanda sedan i grädden och lagerbladet. Blanka av med smöret och krydda med vitpeppar och salt om det behövs.
2. Stek under tiden grönsakerna du valt, salta och peppra efter smak.
3. Sjud fisken försiktigt i lättsaltat vatten i ca. 10 minuter. Fisken är färdig när den är fast och ogenomskinlig.
4. Servera fisken tillsammans med såsen och grönsakerna.

Så sjukt kort tid kvar
Vet att jag varit ytterst dålig på att uppdatera här, men jag ska försöka bättra mig nu när jag är mammaledig 75%. Sitter på jobbet nu, skall snart iväg på möte, så bäst att runda av för jag ska till systemet också och handla en flaska vitt vin till matlagningen i dag. Blir fisk med vitvinssås, gött! :-D Slänger väl iväg en bild från mobilen sen på kvällens middagsskapelser.. ;-P Ha det så länge så ska jag försöka vara olat i morgon och göra lite ordentliga uppdateringar så ni får er en liten smak av senaste tidens eskapader :-)

Vi bakar lussekatter, STORA lussek
Vi bakar lussekatter, STORA lussekatter! Kommer bli riktigt gott! :)

1:a december
