Marinerade kotletter med Tzatziki

Marinad:
Rapsolja
Vatten
Lökkrydda
Svartpeppar
Ättika (Neutralisera smaken med socker om det behövs.)
Chilipeppar
Vitlökskrydda
Paprikakrydda

Blanda kryddorna, oljan och vattnet väl tills du fått en trögflytande konsistens. Smaka av så att kryddblandningen smakar mycket och bra. Pensla sedan ett tjockt lager runt hela kotletterna (benfria) och lägg dem i kylskåpet några timmar så att kotletterna suger åt sig marinaden ordentligt. Detta för att köttet skall smaka så mycket och så bra som möjligt! Stek eller grilla sedan köttet tills det blivit genomstekt. Griskött får aldrig vara blodigt, då risk finns för olika mindre aptitliga bakterier, såsom bikiner/trikiner eller vad det heter (mask i magen).

Tzatziki:
1 burk Grekisk youghurt
1 Gurka
1 Vitlök
Citronextrakt
Salt

Riv gurkan i ett vanligt rivgärn, välj den tjocka storleken. Kläm sedan ut vattnet ur gurkan så gott det går och blanda ner i youghurten. Skala och pressa vitlöken, blanda ordentligt. Droppa några droppar citronextrakt i och smaka av med salt. Låt stå en stund i kylen innan servering.

Nu är maten färdig att servera! Gärna med någon sallad eller bröd till!









Jag åt med saltgurka till och det var fantastiskt gott!









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0