Far och son när de har mysigt till

682898b1fe556acca9ee51c803ce8fee.png

Far och son när de har mysigt tillsammans! -älska-


Personnummer

I dag fick vår son sitt personnummer, så nu är han en registrerad medborgare. Skall skicka in papper om namnet i dag också, så de vet vad han heter. Knut Elvis Feucht. Och, bara så att ni vet så är han världens sötaste också! :-D
Sitter här bredvid och sover så sött. Han sover fortfarande på nätterna, vaknar bara en gång och vill ha mat, kanske ny blöja också, sedan somnar han om så snällt. Hoppas turen håller i sig och att han inte börjar vara vaken nätterna igenom.
Pappa fyllde 50 i går, dock stal hans nya och enda barnbarn mycket av rampljuset, alla ville ju hälsa på den nya medlemmen av familjen Feucht. Hähä..
Nää, nu skall vi börja klä på oss för att bege oss till Timjan. Sedan blir det en sväng på stan och fika med Anna Ä. Hoppas ni alla har det bra!!

Fått blommor skickade från farbror

70a2a1ee6cf52d1a1f7d37e5528574a5.png

Fått blommor skickade från farbror Sven och Marc. Verkligen jättefina! Trevlig överraskning :)


Mina trötta små pojkar!

4066369aa73a30ca391150d9808bdbc4.png

Mina trötta små pojkar!


Stackars barn?

Haha, jag fick en anonym kommentar gällande namnet, vilken jag tyckte var ganska rolig. Varför den var rolig? Jo, för när vi diskuterade namn innan Knut var född, såg jag det som att jag inte hade något val annat än att han skulle heta Knut, om det blev en pojke, i andra namn. Detta eftersom det är släktnamn från Andys sida och tradition att första sonen heter i andranamn. Jag gillade verkligen inte namnet, utan var mycket emot det. Men så kom han ut och presenterade sig som Knut och jag kan verkligen inte se honom med något annat namn. Jag ogillar inte ens namnet längre, jag menar, min son heter ju det! Han är världens mest underbara och han har ett underbart namn!
Jag tror att man ändrar uppfattning om saker och ting ganska mycket när man väl får barn. Man har bestämda uppfattningar om vad man vill att barnet skall heta, men när det väl kommer bär det redan på ett namn, vare sig man gillar det eller inte, och gillar det gör man även om det kan ta ett tag.

En hel natts sömn

I natt var första natten hemma, vi var lite nervösa inför hur sömnen skulle bli. Barnmorskorna säger att barnet skall ligga på rygg, vilket vår lilla pojke in vill. Han skrek i en halvtimme, och vägrade somna. Så Andy provade något annat, låta lillen ligga på sidan, även om man inte får.. Knut somnade nästan direkt, till och med utan napp, och sov hela natten igenom, vid klockan sex väckte jag honom för att han skulle äta, fast han var så trött att han inte ville. (Ja, jag tvingade honom eftersom han kan få för lågt blodsocker och vara trött på grund av det, vilket ju inte är det bästa.)
I dag skall vi ta ut honom med vagnen också för första gången, var ju lite för kallt i går, sen så var större delen av Andys familj här och fikade, så var inte riktigt läge att gå ut och gå. Är så sugen på att ta den där promenaden, men måste duscha och plocka i ordning lite innan vi beger oss. Ska köpa bröstpump också, lätta lite på trycket.. Hähä..
Givetvis kommer jag skriva en fullständig förlossningsberättelse senare också, men det tar vi när inget annat står på schemat.
Och tack för alla gratulationer, Knut är mycket glad åt de fina orden! :-D

Okej, jag kan inte hålla mig längr

6ccfe59ea295379a99164ceea3ed8969.png

Okej, jag kan inte hålla mig längre, ville egentligen vänta med att tala om det tills jag kom hem, men nu går det inte längre: i fredags fick andy och jag en underbar liten pojke, 51 cm lång och 3710 gram tung. I morgon får vi äntligen åka hem till vårt. Och ja, jag fick en jättefin dubbelhaka på bilden.. Inte..


BF+1

Linda ville att jag skulle lägga upp bilder på hur magen ser ut nu, samt på skötbordet som jag skrutit så mycket om.. Hähä.. Och snäll som jag är tänkte jag blidka hennes vilja.
Har ju nu officiellt gått över tiden, dock verkar det vara på G här. Hade vad vi tror var värkar hela natten, började med ca. 15-20 minuters mellanrum tidigt på nattakvisten men vid fem hugget var det nere på sju minuter. Tyvärr upphörde detta vid åtta i morse och har inte kommit tillbaka sedan dess, så vi väntar spänt. Har varit ute en sväng på stan, hämtat babysittern och så, men det har inte hjälpt. Den kommer när den kommer, men jag vill att den skall komma NU!


Ser ni hur mycket magen sjunkit under månaden? Helt otroligt och det känns kan jag lova! Angående kliandet jag nämnde här om dagen var jag på apoteket i dag, de gav mig en kylande salva och sa att jag borde ringa mödravårdcentralen om något som tog bort det. Ser värre ut nu kan jag lova!


Här är skötbordet jag var så duktig och monterade! Blev det inte fint, så säg?! :-) Blöjorna och allt sådant ligger bakom det fördragna draperiet. Tyckte det var smidigare att dela upp det så att det gick att dra åt varsitt håll, kan bli så knöligt annars när man skall in i först den ena hyllsektionen och sedan den andra och dra draperiet hit och dit. Nå, vad tycker ni?!

Come out, come out, who ever you are...

I dag är vårt beräknade datum, det som står i journalen som huvuddatum. Dock ingen bebis än och verkar inte vara någon på väg heller. Har hoppat lite här hemma för att se om det hjälper, dock utan resultat. Jag är så fruktansvärt trött på att vara gravid nu och vill inget mer än att få ut vår lilla skatt, vårt lilla underverk. Magen kliar något fruktansvärt, fler som haft det problemet eller? Har lyckats klia sönder den ordentligt, så det är stora fula rivmärken på nederdelen av magen. Andy förbjuder mig att klia, för han tycker det ser så otäckt ut, men han är ju inte här jämt och håller koll på mig! Muhahhahaah...
Jaha, vad tror ni det blir för något då? Jag kan verkligen inte gissa eller tro något, ibland kallar jag den han och ibland kallar jag den hon. Så det är svårt att säga vad jag tror att det är. Men ni som läser min blogg har ju sett magen på riktigt, och de flesta har även hört mitt gnäll, såå, vad tyder detta på? Vad kan det vara för någon som gömmer sig där inne?

Bobyggaren

Då fortsätter mitt bobyggande, inte för att jag har energi till det men det finns en groende rastlöshet som jag måste göra något åt. Är så trött att det känns som jag skulle stupa men jag vill inte sova och riskera att inte somna i natt, inte för att jag tror att jag kommer kunna sova för det men hoppet dör inte. Hur som haver, har varit duktig och lackat skötbordet, blir väl en påstrykning lack till om ett par timmar. Håller för tillfället på att sterilisera nappar för fulla muggar, har hällt upp ett litet vattenbad med kokande vatten där jag lagt napparna. Så snart är allting färdigt inför bebisen. Väskan är packad med kläder och sådant, blöjor är inhandlade, samt tvättlappar. Jag har sytt förhänget till skåpet/skötbordet och hängt upp, vilket blev mycket bra om jag får säga det själv. Vaggan står på plats och är bäddad, katterna bannlysta från sovrummet, vilket gått bättre än väntat(!!) och kläderna ligger prydligt vikta i byrån.
Väntar på babysittern som väntas komma i morgon eller dagen därpå, har köpt väska till vagnen, dock inte klurat ut hur jag vill att den skall hänga.. Till och med investerat i ett par amningst-shirts för att slippa flasha bröst och mage när lillfisen blir hungrig offentligt. Nu är det alltså bara väntan kvar. Vet inte vad som mer finns att göra. Jo just det, har tvättat bärselen med. Och badbaljan.
Får verkligen hoppas att bebisen vill kika ut på nästa beräknade datum, vilket är i övermorgon. För nu orkar jag inte gå runt med den i magen mer. Jag  vill kunna rulla runt i sängen obehindrat och inte ha en mage i vägen så fort jag skall öppna ett skåp eller en dörr. Börjar bli något enerverande att alltid ha en stor klump i vägen, som jag ännu inte vant mig vid. Det värsta var nog när jag bakade lussekatter och glömde att jag hade en stor mage, t-tröjan hade åkt upp över naveln och jag skulle ta ut en plåt. Ja, vad kan jag säga, jag missbedömde avståndet och satte plåten rakt på min, numera, utstående navel. Ajsingbajsing. Dock lärde jag mig inte att vara försiktig och att det satt en stor kula framtill, utan har haft fortsatta svårigheter att komma ihåg magen. Hähä..
Nä, nu skall jag ta upp napparna och hänga dem på tork, sedan skall jag kila iväg till Claes Ohlson och inhandla en matt glödlampa och sockerbitar. Adjö så länge!

Sömnlöst igen

Verkar inte bli att få sova i natt heller. Försökt i flera timmar nu. Har inga glasögon på mig så orkar nog inte skriva mer, anstränger ögonen för mycket. Hoppas i alla fall att ni fick ett trevligt nyårsfirande, blev som tur var ingen bebis här förra året (decenniet), men nu får den gärna komma! Hoppas ni andra sover gott i natt.

RSS 2.0