Vinter i bloggen

Nu när vintern närmar sig med stormsteg, vill ju inte jag vara sämre! Därför har jag börjat med lite små ändringar här och där i bloggen. Dock tar det lite tid att rita alla bilder, så än så länge är det bara framsidan som fått sig en ny bild. Trist bara att den blev så liten. Får se vad jag kan göra åt det.. Fast det kanske räcker med en så liten bild? Vad säger ni?



Förvirrande i statistiken

Är det någon mer än jag som har fått lite knepigt med datumen i statistiken?
Min datumrad ser nämligen ut såhär:


Känns inte riktigt rätt, om jag skall vara ärlig. Två 25:e och datumet mellan dagens och två dagar sedan, försvinner, så i går fanns inte 28:e med, i dag finns inte 29:e med, och så har det varit sedan jag kom tillbaka efter helgen i måndags. Nu undrar jag: Är det så hos alla, eller är det bara jag som är drabbad?!


Fiia är snäll

Mamma gnällde över att jag inte uppdaterade bloggen något i går. Så i dag får jag väl göra det då, även om jag kanske känner att jag inte har mycket att säga.. Mer än att recepten på maten jag lagt in kommer upp under helgen. Är oplanerad både lördag och söndag, så det skall jag säkerligen hinna med. Bara jag blir av med en smula av latheten.. ;-P
I kväll skall jag leka med Emma, vilket skall bli riktigt skojigt! Dock vet vi inte vad vi skall hitta på än. Om det blir film, matlagning eller tjejkväll.. Eller bara en fika.. Vi skulle bestämma det sedan när vi ses.
I går var det exakt två månader till beräknad nedkomst, så i dag är det alltså mindre än två månader kvar! Woohooo!!! :-D Ska försöka slänga in en magbild under helgen också, så ni får se hur stor den är. Jag förstår faktiskt inte, enligt kurvan på Symfus Fundus-måttet, har jag "liten" mage, jag ligger nämligen under det helt ifyllda strecket, om man går efter mitt senaste BF-datum, själv tycker jag att magen är enorm (vilket mamma håller med mig om) och bara är ivägen. Hur måste det då inte vara för dem som ligger över strecket, de borde ju inte kunna röra sig nästan, eller?! Nåväl.. Än så länge får jag på mig strumporna i alla fall, även om det pustas och frustas endel. ;-)
För tillfället sitter jag på jobbet, har inte jättemycket att göra, och försöker väl mest få tiden att gå. Kommer bli hektiskt nästa vecka, vilket jag ser fram mot. Roligt att ha mycket att göra. Är ju bara november ut, sedan är det dags för mammaledigheten. Nervöst..

Fisk med...

0-5fe4f70f9c1ee8171faf51bf790de5bf.png

Fisk med parmesan, dillsås och sallad.

Du behöver:

4 bitar torskfilé (går bra med annan fisk också, ursprungsreceptet är med Hokifilé)
1-2 ägg
1 tsk vatten
½-1 dl ströbröd
1-2 nävar finriven parmesan
Peppar och eventuellt salt (tänk på att parmesanen är salt i sig, så var försiktig!)

Dillsås:

1 pkt philadelphiaost
1 pressad citron
2 msk dill
1-2 tsk flytande honung

Parmesansallad:

2 st rivna morötter
½ finstrimlad purjolök
½ strimlat isbergssalladshuvud
2 nävar riven parmesan
1 tsk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger (balsamvinäger funkar också)
En klick fransk senap
(vitlök)
Salt, svartpeppar och lite socker

Gör så här:

Börja med fisken. Blanda ägg och vatten i en djup tallrik, blanda ströbröd och parmesan i en annan djup tallrik. En fördel om du blandar saltet och pepparn tillsammans med ströbrödet. Vänd fisken först i äggblandningen, sedan i parmesanblandningen. Stek fisken i panna med smält smör tills den fått fin färg.
Enligt recpetet skall man dessutom låta fisken stå i ugn på 175 grader i tjugo minuter, något jag inte tycker är nödvändigt, men det avgör du själv.

Hacka dillen och blanda ihop alla ingedienser till dillsåsen, smaka av och låt sedan stå i kylen en stund.

Skär till grönsakerna till salladen och riv morötterna. Blanda ingredienserna till dressingen och blanda sedan ihop med salladen.


Fläskfile stroganoff med persilja.

0-4324480bd0f7b529868a22054dfaf14e.png

Du behöver:

500 g fläskfilé
2-300 g färska champinjoner
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap (typ dijong senap, den starka ger mycket bra smak!)
2 dl vispgrädde
1 saltgurka
1 citron
Smör
Salt
Peppar
Hackad persilja
Gräddfil till serveringen

Gör så här:

Hacka löken och dela champinjonerna i fjärdedelar. Värm en djup stekpanna och häll i smöret, häll på champinjonerna och fräs dem tills de blivit små och fått fin färg. Under tiden du fräser champinjonerna, skär fläsfilén i en centimeter tjocka skivor som du sedan strimlar. Fräs snabbt på hög värme i en annan stekpanna, salta och peppra.
När champinjonerna ser fina ut, ha i löken och låt fräsa ytterligare en liten stund, tills löken blivit mjuk (blir den brun, blir den besk!). Tillsätt tomatpuré och senap och rör om, låt fräsa ytterligare en stund. Lägg över köttet till blandningen i den djupa stekpannan, koka ur "köttpannan" och häll över vattnet i den andra pannan. Tillsätt grädden och låt koka en stund, smaka av med citronsaft, blanda sedan i saltgurkan.
Hacka persiljan och strö den över blandningen vid serveringen. Serveras tillsammans med quinoa eller ris, samt gräddfil.


Smaklig måltid!


Min stackars arm

I går var jag ju som tidigare nämnt och fick mig en vaccinationsspruta. Det gick jättebra och det var inte alls speciellt lång kö. Senare på kvällen, när det blev läggdags, började jag ha sjukt ont i armen, och i dag är det ännu värre! Fy sjutton! Kan inte ens låta armen hänga ned längs med sidan, som man brukar ha armen när man står, utan måste hålla upp den, typ som man håller armen när den är i en mitella. Kan heller inte höja armen (jobbigt när deon skulle kladdas på i morse) eller sträcka ut den efter telefonen, som givetvis befinner sig på min vänstra sida, här på jobbet. Hoppas bara jag inte får fler biverkningar. Jag är i och för sig extremt trött i dag, vilket jag antar beror på sprutan, men några andra symptom har jag inte. Men tydligen kan det ta upp till ett par veckor innan man reagerar och får sig ett antal obehagliga biverkningar. Vill inte! Hur som haver, enligt barnmorskan var det ju bättre att jag tog vaccinationen, för mitt barn i magen då, än att jag inte gjorde det och riskerade att bli sjuk, eftersom det kunde vara mer skadligt för barnet, om jag skulle höra till gruppen som reagerar starkt på sjukan.. Vilket man inte kan säga något om i förskott. Nu försöker jag få Andy att vaccinera sig också, eftersom när bebisen föds är det farligt om den blir smittad. Den kommer ju inte att ha färdigutvecklat immunförsvar än då och kan ju råka bra illa ut. Men vi får väl se vad han bestämmer sig för.. :-)

Någon mer som har vaccinerat sig? Fick du/ni några biverkningar eller så?

Vaccination i dag

I dag tänkte jag åka en sväng till sjukhuset och få mig en vaccinationsspruta mot denna svininfluensa. Inte för att jag egentligen vill eller tycker det är särskilt nödvändigt, jag menar influensa hit och infuensa dit. Men så är det ju det där med barnet.. Barnmorskan sa att det var bättre att jag vaccinerade mig än inte och riskerade att bli sjuk, särskilt som jag oroade mig för vaccinets bieffekter. Om de var skadliga. Hon trodde att det kunde vara mer farligt att bli sjuk, och eftersom man denna gång inte visste varför en del blev hårdare drabbade än andra, så räknades alla som potentiella jättesjuklingar. Så i dag efter jobbet tänkte jag åka och få det där överstökat. Träligt bara, alla andra vuxna i riskgrupperna får göra det hos sina respektive vårdcentraler, men vi gravida får snällt åka hela vägen till BVC som ligger i sjukhuslokalerna. Vilket är lååångt.. I jämförelse.. :-P Nåja, ska väl gå det med.. Hoppas bara att jag inte får någon kräkattack eller så på bussen hem bara..



Se till att synas

Jag kan väl inte påstå att jag har varit särskilt bra på att använda mig av reflexer genom åren. Men nu när jag har en liten att beskydda i magen, känner jag att jag måste eliminera alla risker jag kan för att något skall hända min lilla knodd. Som att bli påkörd i mörkret för att jag inte syns. Därför har jag i år för första gången på väldigt länge, trätt den lilla reflexen genom en säkerhetsnål fästad i fickan.
Faktum är att många tittar på denna reflex som om det vore ytterst roligt att någon anväde sådana som var äldre än 10-12 år. Men faktiskt, det är jättesvårt att se någon när det är mörkt, vare sig man har ljusa eller mörka kläder, och risken är väldigt stor att en olycka kommer en till mötes. Därför rekommenderar jag alla att börja tänka på detta och använda sig av dessa billiga men livsräddande små plastbitar! :-)



Finns ju massor av olika med eller mindre diskreta modeller att leta bland, så bör ju finnas något som passar alla.


Barnmorskedags

I dag skall jag på rutinbesök hos barnmorskan. Och det första jag skall fråga om är vad jag kan göra för att sluta kräkas (kommer btw precis från ett besök hos vännen toalett här på jobbet, efter en omgång magvändning), kan ju inte vara bra att hålla på så här, och det tycks bara ha blivit värre med tiden. Fy sjutton. Är helt slut nu efter att ha stått där inne och hulkat och krampat. Orkar inte jobba mer, även om det bara är en timme kvar. Men jag skall härda ut. Ska ju ändå till barnmorskan sedan, så hinner ändå inte vila något direkt.
Efter det skall jag hem till mina föräldrar och laga mat. Dock får jag se om jag lagar en eller två rätter i dag, kanske sparar den ena och gör den i morgon istället. Även om det blir onödigt mycket krångel.. Men jag vet faktiskt inte om jag pallar flera timmar vid spisen. Nåväl, det märks när jag kommer dit.
Hinner inte äta lunch innan BM heller, så får hoppas att det finns något att stjäla ur kylen hos föräldrarna.. Hähä.. Annars får jag väl köpa någon smörgås eller så och mumsa i mig.. Om jag nu vågar äta något seda..

Nåja, det blir säkert bra, hoppas bara att BM har något konstruktivt förslag för vad jag kan göra (och inte som sist då hon lurade i mig havregrynsgröt, som förvisso är gott, men ändå hamnade i toaletten).

Nyss hemkommen från 1 årskalas för

0-146848eda6d4234cb5f20892cf795fbb.png

Nyss hemkommen från 1 årskalas för Kevin. Han fick världens finaste tårta, god var den också! Nu blir det snart mat och sedan bio: bröllops fotografen. Trevlig kväll! :)


Indisk kycklinggryta med naan bröd

-1d0849380d70235ab7488cf1c57fbd7.png

Indisk kycklinggryta med naan bröd och yoghurt.

Du behöver:

3-4 kycklingfiléer
1 dl skållad mandel (finns att köpa färdigt)
1 liten rödlök (skalad)
3 st vitlöksklyftor (skalade)
2 msk mild currypasta
2 krm malen kanel
1 st lime
½ kruka mynta
1 msk flytande honung
½ kruka koriander
2 dl matlagningsyoghurt (till serveringen)
Ev. en liten burk kokosmjölk

2 st naanbröd

Till stekningen:

½ msk smör
½ msk olja

1 burk kokosmjölk
1 st brockolihuvud (buketter)
1 st röd paprika

Gör så här:

1.
Sätt ugnen på 225 grader.

2. Halvera kycklingfiléerna på längden. Sätt på en djup, vid stekpanna på spisen och bryn filéerna i olja och smör. Ta mandel, vitlök, lök, currypasta, mynta, koriander, honung, kanel och saften från en lime (samt den lilla burken med honungsmjölk) och häll i en mixer. Mixa grovt.

3. Häll mixen över kycklingen och låt fräsa en stund. Blanda sedan över kokosmjölken och låt koka 5 minuter, blanda ner brockolin och strimla paprikan och häll i.

4. Under tiden: ta naanbrödet och dela det i t två delar, ringlar över olivolja och salta. Ställ i ugnen i ca 5 minuter.
5. Servera grytan tillsammans med yoghurten och naanbrödet.


Aaaah, jag missade 1-årsdagen!

Det får jag ju inte glömma! I går firade min blogg ett helt år! Grattis grattis, bloggen.. :-) Inte för att det hänt så mycket mer än att jag varit lat och anti på senare tid, vilket gjort att jag inte publicerat en endaste recension på flera månader, mitt projekt med bloggtoppen-recensioner lades på is och, ptja, allt förutom stavningen har blivit sämre, i princip.. ;-P Hähä.. Men nu är det ett nytt år för bloggen, och kanske kan jag ta mig i kragen efter att jag slutat jobba den 30/11? Har ju trots allt en hel månads mammaledighet innan lill-fisen är planerad, så då kasnke jag kan pyssla upp allting. Innan dess funderar jag på en mer höstig/vintrig design till bloggen, eftersom det mest är sommar på den nu, men jag vet inte riktigt än vad jag vill göra.. Blir väl ett par skojiga paintbilder i alla fall och kanske någon ny färgklick i länkarna och rubrikerna.. Vi får se, vi får se.. Kommer i alla fall inte byta bakgrund, eller mall eller vad man skall kalla det.. Blir så fel med alla mått och så då.. :-P

Maskeraddräkt

Jag är bjuden på maskerad i november. Finns ju inte jättemycket att välja på när man är tjock som en valross, därför skall jag vara rolig och klä ut mig till barbapappa, under förutsättning att jag får på mig mina rosa byxor.. De var waaaaay för stora innan jag blev tjock men man vet ju aldrig.. Annars har jag ju ett par rosa långkalsonger som kan användas i nödfall.. Hähä..


Slående likheter, eller vad säger ni?! Om man tänker sig rosa i stället för grönt? :-D

Vecka 30+0

I dag knallar jag in i den sista tio veckors-perioden i graviditeten, nämligen vecka 31 (30+0)! Som jag har längtat! Detta är en av de tillfällen som är lite mer speciella och därför belönas med vad ni andra antagligen tycker är tråkig information.. Hähä..



Som vanligt är det familjeliv.se som förser mig med informationen, och som vanligt syns den väldigt illa när jag kopierar den.. Hoppas ni håller till godo :-)

Jag tyar inte mer

Nu får det vara nog, för jag orkar inte mer. Sedan vecka 17 har jag kräkts flera gånger i veckan, nu är jag i vecka 30, i morgon går jag in i vecka 31, vilket innebär att jag kräkts i 14 veckor!! Detta är antagligen på grund av sur mage, den känns väldigt sur. Som en het boll av syra mellan halsen/svalget och magsäcken. Och så är det ju hostan också, som jag haft i snart fyra veckor, hostar så att jag kräks, vilket ofta får till följd att magen gör uppror och börjar kasta upp maginnehållet i kaskader.
Detta gör att jag får väldigt svårt att sova. Så fort jag rör på mig börjar magen avge sina sura syror längs med halsen. Mamma brukar alltid säga att jag skall städa toaletten när jag har svårt att sova, för det är så tråkigt så bara tanken på det. I går erfarade jag att detta var fel! Var nämligen så att både toalett och badkar var i akut behov av rengöring, efter att magen revolterat igen, så det fick jag sysselsätta mig med där, mitt i natten. Rent och fint blev det i alla fall. Luktade gott med av allt rengöringsmedel jag var tvungen att ha.. Hähä.. Dessutom var det gårdagens tvätt nummer två av toaletten, eftersom lunchen inte fick stanna kvar. Blev att tvätta lite toalett då med. Kan jag se det som en positiv bieffekt kanske? Stans mest vältvättade toalett? Nää, känns som det inte spelar så stor roll, jag vill bara sluta kräkas! Är så trött på det. Dessutom missar jag ibland jobb för att jag måste sällskapa med stolen.. Inte bra..

Nåväl, får väl kolla om det finns något att göra mot magstackarn, så den blir en smula bättre, är ju inte bra att den håller på på detta viset. Vore skönt att veta varför jag har dessa problemen med. Kanske gå till en magdoktor?

I dag har vi börjat med julmust hä

0-6d3af7f935d95485a0b6fb026be4f5f3.png

I dag har vi börjat med julmust här hemma. Något tidigt men gott! :)


Rätt blogg vann

Någon mer än jag som blev glad över att Foki tog hem priset som Årets Blogg? Tycker verkligen att hon förtjänar titeln, särskilt med tanke på att hon stigit otroligt mycket under det här året! Dessutom har hon en annorlunda blogg som tar upp mer än bara hennes liv och göranden. Nä, jag tycker verkligen att rätt blogg vann!
Dessutom tog hon ju hem priserna för Årets nykomling och Årets mest originella. Jag röstade på henne på alla de kategorier hon vann i, därför är det extra roligt.

Röstade även på StinaLee som Årets veteran, och visst fick hon det välförtjänta priset! :-) Skoj när de man röstat på kammar hem priserna. Lite synd att Knivlisa inte fick något pris, tycker hon är så otroligt bra! Men kanske fel att placera henne i kategorin Årets kaxigaste, eftersom hon är mer rolig än kaxig.



























Lillkatten charmar oss alla här. S

0f791ca29b03dd80de66d25ac9e38b6b.png

Lillkatten charmar oss alla här. Så söt så jag blir sugen på att skaffa en till liten katt, men det får jag inte.. :(


Då var det dags för helg igen!

Då var det äntligen dags för helg igen. Som jag har längtat. Blir en tur till de värmländska skogarna i helgen. Mys. Dock är jag ännu inte frisk, utan fortsätter att hosta tills jag kräks. I natt var jag uppe två gånger för att göra just detta. Verkar inte som hostmedicinen hjälper, eller så tar det bara väldigt lång tid för den att börja verka. Eller så har jag inte slem i lungorna, kom ju på att jag kan hosta slem för att hostan och torkan irriterar slemhinnorna om jag skulle ha torrhosta. Så nu funderar jag på att ringa vårdcentralen i nästa vecka, för jag kan faktiskt inte ha det så här. Kräkas titt som tätt p.g.a hosta. Räcker att jag gör det p.g.a graviditeten. Eller den sura magen, eller vad det nu är som gör att min mage vänder sig flera gånger i veckan. Börjar bli lite orolig. Ska faktiskt inte vara så här.

Kort tid kvar

Nu är det endast två och en halv månader kvar innan barnet är beräknat att ploppa. Spännande men läskigt. Funderingarna kring förlossningen börjar på allvar att inta min hjärna nu, hur vill jag att min förlossning skall vara? Och vill jag tänka för mycket på den eller bara ta allt som det kommer? Har funderat en del på akupunktur men jag vet inte riktigt. Är en smula orolig för Profylax, särskilt efter att ha hört olika otrevliga saker om det.. Någon som har erfarenheter från förlossning och vill dela med sig med tips och råd?


I dag har jag fikat med Sofia, hennes lilla son Kevin och Zelia. Det var jättetrevligt. Synd att vi ses så sällan.

Jag kapitulerar

I morse när jag skulle till jobbet fick jag snällt kapitulera inför väderleken. Det gick inte längre att ignorera kylan, var tvungen att ta på mig ett par långkalsoner! Usch, det känns inget bra. Vintern tycks oåterkalleligt vara här. Hur mycket jag än försöker förtränga faktum, genom att intala mig att det inte är så där jättekallt, går det inte längre att förneka, väder gubben har vunnit. I och för sig kommer vårt barn att födas under vintern, så borde ju tycka att det är positivt, eftersom, på något sätt, känns det närmre nu när vi är inne i rätt årstid. Men ändå känns det så avlägset, och att frysa sig fram till tiden för nedkomst gör att tiden kommer kännas än längre! Tror jag..

Nåja, vem vet, vädret kanske hinner slå om en gång till innan det är dags för den slutgiltiga vintern.. :-)

Foglossning

Jag vet att det blivit rätt mycket gnällande i bloggen på sista tiden men jag måste bara få tala om hur det är ibland! Att vara gravid är inte alltid det roligaste, om man har en massa problem hela tiden. Som till exempel foglossning. Ibland (ofta på senare tid) kan jag varken stå eller sitta, absolut inte gå. Detta för att det gör så fruktansvärt ont i ryggen och går nedåt genom rumpan och benen. Har varit på ryggskola men jag tyckte inte det gav något av värde för att lätta på smärtorna. Det enda tycks vara att köpa ett band att sätta runt höfterna för att trycka ihop bäckenet något, vilket jag inte kan, eftersom jag inte klarar av att ha ett tryck över magen. (Har inte slutat kräkas, trots att jag är i åttonde.)
Hemma känner jag mig mer eller mindre handikappad, eftersom Andy får ta på sig att sköta disken och dammsugaren, då jag inte ens klarar sådana enkla saker, utan att få en molande, krävande värk. Ibland känns den nästan krampartad.

Så nu har jag gnällt av mig lite, har ju faktiskt en väldans tur som har min lilla Andy som hjälper mig utan att knussla och knorra. Snarare så att han brukar säga till mig att vila och inte flänga runt när jag har ont i ryggen, men man blir ju så fruktansvärt rastlös!! Nåväl, världens mest underbara pappa, det är vad bebisen kommer att få, som ni kanske märker ;-P

Holy Shit!

Var inne och kollade på familjeliv.se om jag äntligen kommit in 7:e kalendermånaden. Och det hade jag ju gjort men som ni kanske kommer ihåg brukar jag fuska och gå efter graviditetsmånaden, och den saden minsann att jag var i 8:e månaden!!! Kan ni förstå så fort tiden går!? Den bara tickar iväg och nu är jag alltså i åttonde månaden (ja, jag tänker minsann gå efter lunarmånaden, även om den är lite missvisande.) och har ynkliga två och en halv (typ) månader kvar. Hur lite tid är inte det då!? :-D

Vaken bebis

Hela dagarna nu för tiden ligger lillfisen i magen och rör sig, sparkar, snurrar runt(?) och lever loppan rent allmänt där inne. Skönt att veta att den lever i alla fall, men ibland är det lite jobbigt. Fast man ska väl inte klaga.. Längtar så otroligt mycket tills den dag den lilla tittar ut och hälsar på världen. Lite läskigt att ha den i magen, så mycket som kan hända känns det som, och då kommer det vara mitt fel. Man vet inte om man kommer få hälsa på pysen förrän den kommer ut och skriker där på förlossningen. Olidligt.

I dag kommer mor & far hem från Sicilien, där de varit på kurs i en vecka. Skönt! Måste ju medge att jag är en smula avis alltså. Har fått en massa sms från mamma under tiden, så jag vet att de inte har gjort maffian upprörd och blivit kidnappade eller något, det känns ju tryggt.
Hur som helst skall de välkomnas ordentligt, systeryster skall laga god fisksoppa och Andy och jag kommer förbi när jag slutat jobbet vid kl 18 och hjälper henne att göra fint, klockan 18.30 är det tänkt att mamma och pappa anländer hemmavid. Skall bli mysigt, liten familjemiddag. :-)

Vardagslyx: räksmörgåsar med ägg,

5dacd8db79b9e38469c7f6f2cc51f185.png

Vardagslyx: räksmörgåsar med ägg, lök och majonäs till middag!


Fakturadag = lång, lång dag

Usch och fy, i dag jobbar jag till klockan 18.00, eller jag tog kortlunch så till 17,30 då.. Men ändå, låång dag! I morgon skall jag jobba lika länge men på onsdag går jag tillbaka till vanliga schemat och kör bara till kl 16,00. GÖTT!
Filmen i lördags var väl inte sådär jättebra, vart så seg mot slutet och jag tycker nog att skådespelet var sämre i den här än i första. Kanske hade kortare deadline?!
Jag har nog faktiskt inget relevant att skriva i dag, är helt tom där uppe bland de grå.. Hoppas ni har en bra dag i alla fall.


Pysens lilla garderob

Även om lillfisen inte är riktigt färdigbakad inne i magen, har den redan lyckats skaffa sig en liten garderob! Jag vet att man inte skall köpa något i förskott, men ibland går det inte att låta bli. Dock tycks jag inte vara den enda som har problem att hålla fingrarna i styr, även far min har svårt för den lilla konsten. ;-P


Cardigan och sparkdräkt köpta hos netty.nu


Pysen har redan lyckats charma släkten och fått sig lite presenter, trots att det är lång tid kvar. (Okej, inte ens tre månader, men det var lång tid kvar när den fick presenterna!)


Andy tyckte jag var larvig när jag berättade att jag hade hittat jättebilliga, fina kläder och inte köpt dem eftersom jag lovat att inte köpa mer kläder förrän det var dags. Så var bara att springa förbi Rosa Elefanten och passa på innan de försvann!

Äpplepaj med havregryn

Du behöver:
Ca. 4 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
4 dl havregryn
200 g smör/margarin
2 msk socker
2 dl mjöl

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda havregryn, socker och mjöl med det smälta smöret. Skala och kärna ur äpplena, skär i tunna skivor. Smörj en plåt och täck bottnen med ett tunt lager pajdeg. Häll över äppelskivorna och strö över socker och kanel. Klutta över resten av degen och sätt in pajen i ugnen i ca 20-30 minuter. Stick en gaffel eller tandpetare i äpplena, pajen är färdig när dessa är mjuka!

Smaklig måltid!


Andy och jag fuskade lite, vi gjorde i ordning pulvervaniljsås.

Farmor fyllde 75

Förra helgen var jag hos farmor och farfar. Det hade nämligen blivit dags för farmor att fylla hela 75 år! Var himla trevligt, inte träffat dem sedan i somras, och då bara någon ynka timme.. Har inte samma lyx som alla andra Norrköpingsbor tycks ha, som har mor- och far föräldrar alldeles runt hörnet. Mina bor minsann över 30 mil bort.. Så blir inte att träffa dem så ofta, men trevligt har vi när vi väl ses!!



Jag försökte i alla fall med finkläder. Klänningen är dock inte avsedd för gravida, men gick ju bra ändå..

Systerkväll med moffel

Syster sov över hos mig sist hon var här (hon bor i Arvika) och vi passade givetvis på att ha ett redigt systermoffel! (=Svull). Massor med god mat, TV och prat med skratt. Inte haft någon direkt riktig systerkväll på länge, inte sedan vi bakade Cup cakes, och innan det var det nog ett par år sedan. Tråkigt, för vi har oftast himla roligt när vi väl bestämmer oss för att ses och umgås bara hon och jag. När hon bodde i stan trodde inte folk att vi var syskon eftersom vi umgicks som vänner och inte systrar. Anna gladdes åt att få känna bebisen i magen sparka och skröt om det på sin Facebook.. Hähä..


Kan ju lova att jag blev mätt i alla fall! Dock gjorde jag som de gamla kungarna och spydde en himla massa, sedan var det bara att börja om! :-) Eller fick väl vänta någon timme innan jag klarade av att smaka mat igen..


Knytkalas med wok

För ganska precis en månad sedan var jag på knytkalas hos Linda med henne och Emma. En tradition vi började med på gymnasiet och som vi nu återtagit! :-) Varför slutade vi någonsin? Det var ju jättetrevligt och jag kände verkligen hur mycket jag saknat att laga mat med er och sedan sitta i flera timmar och bara snacka skit.. Eller bebis (min & Andys) och bröllop (Linda & Johans) blev det väl mest.. Hähä.. Det blev att laga kycklingwok, vilken var läbbigt god. Därför tänkte jag här dela med mig av receptet, mest för min egen skull, så jag inte glömmer bort det den här gången.. :-)

Du behöver: (3-4 port.)
3-4 kycklingfiléer
2,5 burkar blandade wokgrönsaker
1,5 burkar kokosmjölk
3 morötter
½ blomkålshuvud
Röd curry
2 paprikor
1 pkt äggnudlar

Gör så här:
Skär kycklingen och de färska grönsakerna i strimlor. Fräs kycklingen och burkgrönsakerna i lite olja. När kycklingen är genomstekt, häll på kokosmjölken samt den röda curryn. Låt puttra en stund och smaka sedan av. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet.
När du tycker att woken smakar bra och börjar bli färdig, blanda i de färska grönsakerna och låt dem endast värmas i woken.
Servera genast.


Emma och Linda mätta och belåtna i soffan.


Bara så att ni vet..

Jag har en del uppdatering som jag vill göra, och i dag tänkte jag fixa med det. Så bara så att ni vet kommer delar från hela förra månaden fylla bloggen, så jag bara brukar skriva från jobbet och nu sitter hemma med tillgång till bilder och allt.

Dagens hittils roligaste händelse var när jag stod och borstade tänderna, väntade på att badkaret skulle fyllas med varmt, skönt badvatten för att döva smärtan i ryggen. Lillen gick som vanligt balansgång på badkarskanten, vad som aldrig tidigare hänt dock, var att Lillens balanssinne svek och hon ramlade ner i badvattnet! Tror inte ens ögat hann registrera hur hon vände sig om i panik och studsade upp ur karet! Hahahaha, såå roligt! :-D

I kväll blir det bio med Andy, vi skall se Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Jag har en gratisbiobiljett, så blir billigt att gå i kväll, GÖTT! :-D Har insett att jag går på bio alldeles för sällan, hittade nämligen en fribiljett som gått ut. Hur kan man låta något sådant hända?! Näpp, får bli bättre på att gå på bio, går bara någon gång per år. Vilket ju kanske inte är så mycket, vissa år går jag inte alls. Så kan man ju inte ha det, heller ;-P


Mössinvigning

I två dagar har jag nu gått runt med kalla öron. I morse bestämde jag mig för att det fick vara nog när termometern visade på ynka tre plusgrader! På med mössan! Känns bra att det hunnit bli oktober innan den åkte på, behöver jag inte känna mig dum som går omkring med mössa i sensommar-månaden.. Hähä.. Nog för att jag sommaren 2007 gick runt med mössa redan i augusti.. Hähäähä.. Men den var faktiskt jättefin, så jag orkade inte vänta ända till vintern för att få använda den.
Årets mössor blir i alla fall ett par skitsnygga Bad hair day-mössor från Rut m.fl. köpta på Nelly:
Bad 9 Hairday SEK 69, Rut m.fl. - NELLY.COMBad Hair Day Lurex SEK 99, Rut m.fl. - NELLY.COM
Den lila blev dagens mössa medan den gröna väntas komma inom ett par dagar.. Nu kan jag minsann vara fin även i vinter :-)

RSS 2.0