Vad världen är liten ibland.


Ibland känns världen (eller den här staden) väldigt liten! Nu skall jag här beskriva ett litet sammanträffande som faktiskt var en smula roligt: Jag fick en kommentar om min mage av en Jojja, när jag kickade in på hennes blogg för att se vem det kunde vara utbrister min syster som satt brevid: "Men det är ju Jojja ju!!!". "Mjaaa, det står så här", svarade jag. Ja och så sa min syster att hon kände henne genon Huste (studentkrogen). Nu när jag kollade Emilias reseblogg (Emilia och jag känner varandra sedan högstadiet) upptäcker jag att denna Jojja är Emilias storasyster, om jag nu inte missuppfattat det där helt! Alltså, vadå en massa konstiga sammanträffanden?

I morgon smäller det!

I morgon klockan 13.00 har jag bokat in flytt med Stjärnflyttarna eller vad de hette. I alla fall skall de ta de tunga grejerna i mitt hem, så som soffa, säng, bokhyllor, sekretär och sådant och flytta dem till nya adressen. Efter jobbet vid kl. 17.00 kommer mina kära föräldrar att ta ett lass kartonger i bilen också, måste ju sova i nya lägenheten så måste ju ha lite överlevnadsprylar samt mina katter där också :-) Gud vad jag längtar till nya stället!! Höll på att bli problem med nyckeln, för enligt kontraktet får gamla hyresgästen ha nyckeln till den 1:e klockan 12.00, vilket inneburit att jag inte hunnit hämta nyckeln innan jag varit tvungen att släppa in flyttgubbarna. Men jag pratade med han som bott där och han skulle lämna in dem i dag, vilket underlättar otroligt mycket! :-D


Blir dessutom att flytta till en helt ny stadsdel. Är inte helt glad åt att bo mitt i city med barn men det är inte jättelångt till skogen och naturen, så får väl gå bra. Lägenheten är helt underbar så jag tror inte jag kommer vantrivas, dessutom fanns det är jättemysig uteplats eller innergård eller vad det kallas, så man kan få lite skyddad grönska i anslutning till hemmet också, vilket är mycket bra. Så blir det nog lite semester vid sommarstugan till somrarna, och det ligger på landet! (Eller mitt ute i skogen om man hellre vill kalla det så.)

Barnmorskan

I dag förstår ni, skall jag till barnmorskan för kontroll eller vad det nu är. Får man lyssna på hjärtat? Vi vet inte än om Andy kan bli med, även om han vill, eftersom han inte jobbat så länge på det stället han är på. Dessutom blev det lite sent påtänkt, eller jag pratade om det för länge sedan men då visste jag inte att man antagligen fick lyssna på hjärtat, trodde typ bara att det var att kolla mina värden och annat som är tråkigt för Andy att följa med på.
Okej, det där låter lite fel, men jag menar inget illa med det, men det känns ganska onödigt för Andy att följa med om de skall kolla så jag inte har diabetes eller så..

På tal om diabetes så ringde en tant från TryggHansa nyss och frågade om vi ville ha en försäkringsgenomgång, jag visste inte riktigt så hon skulle ringa tillbaka i oktober. Hmm, känns lite övernitiskt att ha en genomgång av olika försäkringar, dessutom så vet man väl redan att det bara handlar om ett säljmöte där de vill sälja på oss fler försäkringar genom dem. Allt bara för att vi skickade in en ansökan om havandeskapsförsäkring. Dessutom påminde hon mig om att jag måste adressändra snarast, flyttar ju i morgon! :-D Woohoo!!!

missade precis tåget hem, så får v

0-7f84755147401d509e412b43a5c0d627.png

missade precis tåget hem, så får vänta en timme på nästa! Andy tyckte det var typiskt mig men jag gick faktisk vilse och hittade fram samma sekund som tåget gick! Usch, lagen om alltings djävlighet.


Frulle

Nu är det dags för frukost, är hos Andy och då blir alltid helgmorgnarna så extremt tidiga. Han har varit uppe sedan innan klockan åtta, och lättväckt som jag är har jag alltså fått finna mig i att vakna till och från sedan han gick upp.. Men det är mysigt ändå att vara här. Nu skall vi äta fruktost, blir en riktigt lyxig sådan med äppeljuice, risifrutti hallon och baugetter :-D Yummie!

Ska väl hjälpa min lilla kock ute i köket och inte sitta här och pula.. Så ha det så bra så länge så kanske jag skriver en rad eller två lite senare under dagen!

Food



Aaah, är så fruktansvärt hungrig!! Bara en kvart kvar till lunch men känns som en evighet, dessutom ska maten fixas; nudelsoppa. Tar ju en stund att få det klart!! Fattar inte att jag är så hungrig, har ju ätit massor med grejs i dag. Två smörgåsar och två knäcke och en morot. Gissar att det är sömnbristen som kräver denna mängd mat för att få energi så jag klarar av att jobba. Gud så skönt det kommer bli när dagen äntligen är över. Slappa slappa slappa är vad jag skall göra! Kanske pilla dator när jag vaknat. Äta lite glass och tycka synd om mig själv.. Låter väl som en toppenfredag?! ;-P Får se hur mycket jag orkar packa i dag, ryggen blir lite känsligare när jag är trött (foglossning) så kanske tar det på söndag och måndag i stället.. Är ju bara köket som skall packas ner, kommer nog inte ta jättelång tid.. Nää, nu skall jag fördriva mina sista tio minuter innan jag kan frossa i mina nudlar! Ha det gött så länge! :-D

Skojigheter

Jag kikade runt lite här på morgonen och hittade något mycket roligt och intressant som jag tänkte dela med mig av: bloggen Snyggast design skrev nämligen om en sida med helt otroliga teckensnitt, hur många som helst, som man kan ladda ner och leka med om man vill. Givetvis letade jag upp ett antal som jag bara var tvungen att ha och kikade igenom så många sidor jag orkade med olika teckensnitt. Jag menar, finns det något skojigare än att skriva med roliga teckensnitt? Dessutom kan man göra fina rubriker till bloggen om man så skulle vilja! Sidan med alla dessa skojigheter finns [Här] Enda jag kan tycka är tråkigt är att det är ytterst få teckensnitt som har Å, Ä och Ö med, vilket reducerar möjligheten att använda dem ganska kraftigt.

Hur man går till väga för att installera ett nytt teckensnitt är ganska enkelt. Börja med att välja teckensnitt, finns en liten ikon brevid där det står "Download PC/Mac", där du skall trycka. Spara på skrivbordet, är enklast att hitta. Högerklicka på ikonen med den komprimerade mappen och välj Extrahera alla... välj sedan Extrahera när det kommer upp en liten (stor) ruta. Du får sedan upp en ruta med den extraherade filen, intill finns en liten ikon där det står TT, högerklicka på den och kopiera.
Gå sedan in i kontrollpanelen, vidare till Teckensnitt och klistra in teckensnittet. Sedan skall det finnas färdigt för användning i det ordbehandlingsprogram du väljer att använda.
För er smartskallar som tycker att jag förklarar onödigt tydligt så kan jag tala om att det finns vi okunniga som inte vet var man hittar till exempel extrahera eller vet vad man skall trycka på när någon säger "packa upp", så därför förklarar jag så tydligt som jag själv skulle vilja ha saken förklarad för mig ;-P Muhahahhaa..













Ingen Meducin

Jag är så sjukt trött i dag! Har inte fått sova ordentligt på två nätter, i natt var nog värst. Sov sammanlagt ca. två timmar, orolig sömn dessutom där jag vaknade ur otäcka mardrömmar strax efter att jag fallit i sömn. Och så höll det på hela natten. Mellan klockan två och halv sex var jag jättepigg och tanken på sömn föresvävade mig inte ens. Eller jo, men sömnen kom inte närmare för det.

Inte bara sömnbristen får mitt hummör att tryta i dag, har nämligen varit utan medicin i två (tre med i dag) dagar nu, detta är medicin som är starkt beroendeframkallande och man skall egentligen inte vara utan den så här länge. Pirrar i hela kroppen av abstinensmyror och jag vet inte riktigt vart jag skall ta vägen med mig själv.. Medicinen är även orsaken till sömnbristen. Ja och så katten som skriker efter en karl att para sig med där hemma också.. Men henne stängde jag in i vardagsrummet när hon gått lite väl hårt åt på mina stackars abstiensstinna nerver..

Fick i alla fall ett glädjande samtal på vägen till jobbet: läkaren har nu fixat nytt recept till mig så att jag kan hämta ut det sedan runt lunch! Var väldigt orolig för att jag skulle få klara mig hela långa helgen utan medicinen eftersom jag skulle fått den redan i går och därför lika gärna hade kunnat bli utan recept även i dag! Hade varit mycket tråkigt då jag ska till Andys syster i morgon och vill gärna vara utvilad, pigg och glad när jag är där! Nåväl, nu ser det ljust ut i alla fall, men jag är inte på något vidare humör för att sitta här på jobbet och trilskas. Men bara ett par timmar kvar innan jag slutar för dagen här. Sedan är det nästa jobb och då har jag ju fått mig min medicin och kan nog vara lite lugnare i kropp och själ resten av dagen!

Mmm, blir att sova en skvätt när jag kommer hem sedan i eftermiddag kan jag lova! Får väl stoppa öronproppar i öronen så oljudet från kattskrället dämpas och sedan sussasussasussa! Innan jag tar tag i allt annat som måste göras inför helg och flytten nästa vecka och allt..

Trädkantareller kanske? Ser himla

0-24e57071fcc9356a59392b8a78e20347.png

Trädkantareller kanske? Ser himla fräsiga ut i alla fall!


Köttfärssås och spagetthi

Är det någon maträtt som är rolig att göra för att den är så lätt att mixtra och expremintera med så är det väl ändå köttfärssås. Ibland blir experimentet lyckat, ibland misslyckat. Här om dagen gjorde jag ett verkligt lyckat försök som till och med Andy godkände, trots att han egentligen inte tycker om kättfärssås.

Du behöver:
500g nötfärs
En burk tomatkross
1 gul lök
Senap
Kantareller
Mjölk (ca. 2 msk)
Vatten (ca. 1 dl)
1 burk smaksatt creme fraiche (paprika & chili)
2 bitar köttbuljong
Chilikrydda
Paprikakrydda
Salt
Peppar

Gör så här:
Hacka och fräs löken på svag värme. Viktigt att löken bara blir mjuk, inte brunfärgad, då blir den besk. Blanda i köttfärsen och stek tills den är helt genomstekt.
Ha på lite vatten, samt creme fraichen. Tina kantarellerna om du har egenplockade, OBS! spara spaden, den ger riktigt god smak till såsen! Häll över färsen. Blanda i kryddor, tomatkross och en skvätt mjölk. Låt koka en stund och smaka sedan av. Låt koka en stund tills du tycker att tjockleken är bra. Tycker du den är väldigt vattnig kan du ha i lite mjöl så blir den tjockare. Koka spagetthin samtidigt som du börjar med såsen.



Smaklig måltid!

Uppdatering

Glömde tala om att jag gjorde ett blodtryckstest i måndags och jag hade 110/70 så alldeles normalt med andra ord. Näsblodet hade nog någon annan orsak, däremot oroades, som sagt, min samtalsterapeut av det.. Men nåväl.. Kommer ju träffa en läkare i nästa vecka.. Ska skicka in papper om graviditetsförsäkring i dag också! Bra grejer det där! För övrigt går jag i dag in i vecka 22+0! tänk, bara åtta ynka veckor tills jag kan säga 30+0!! :-D Hähä.. Guuud, vad jag längtar!! Men tiden går läskigt fort (hoppas den stannar upp lite efter nedkomsten) så lär inte ta allt för lång tid.. Nyss var det ju faktiskt hela två månader kvar till flytten, men nu helt plötsligt är det inte ens en vecka kvar! Och vad har hänt med tiden där emellan!? I do not know!

Sjätte månaden

Nu är jag då alltså i sjätte graviditets månaden. Härligt må jag säga! Dock är jag bara i femte kalendermånaden. Förstår inte riktigt hur man räknar på det där men jaja,. Att få tänka att jag är i sjätte månaden gör mig gott, så jag får väl nöja mig med det och ovissheten kvarstå.. Nästa vecka är det dags för vad jag antar är sista ultraljudet i den långa raden ultraljud samt möte med barnmorskan. Spännande att se vad som skall hända där.. Vet inte heller om det är meningen att Andy skall vara med, någon som vet? Är det något för honom att vara med på eller är det bara mätningar av mina värden?

Enligt min samtalsterapeut bör jag även tala med läkaren som gör ultraljudet om min folsyrabrist jag hade innan graviditeten samt järnupptagningsförmågan när man har denna brist, detta med anledning av att min receptbelagda folsyra tagit slut och man under graviditeten redan som det är skall äta extra folsyra. Hade tänk lägga upp ett jättegott recept också men jag tror jag sparar det till i morgon efter visningen. I dag har vi, på tal om den, tvättat fläkten och torkat golven också. Så duktiga har vi minsann varit, Andy och jag! :-) Dock har jag packat en himla massa kartonger, typ tio stycken, så hela vardagsrummet är fullt av dem men de som kollar på lägenheten har en liten gång som jag gjort så de kan gå runt om det skulle vara till besvär! Muhahahhaa.. Är ju inte mitt fel att visningen skulle vara så nära det datum jag flyttar, hyresvärden var faktiskt underrättad om att jag skulle flytta den 1:e, har han då inte lagt ut lägenheten tidigare får han gott skylla sig själv, är inte mitt ansvar, även om jag lätt gör det till det.. Näpp, nu skall jag umgås med finaste älskade Andy ;-) God natt!

Näsblod

I morse var första gånge sedan jag var mycket yngre som jag hade näsblod, så att det rann (lite granna sådär har man väl haft men inga mängder). Gnällde lite för Robert och han sa att hans tjej haft det när hon var gravid med deras son och att det hade varit på grund av högt blodtryck! Så frågade han om jag haft ont i huvudet, vilket jag plågats av hela helgen.. Så nu börjar jag bli lite orolig.. Men får se, kan ju ha varit en engångshändelse.. Behöver ju inte ta ut paniken i förskott.. ;-P Hähä..
Spydde sedan också, efter näsblodet, och det var alldeles blodfyllt.. Mamma gissade på någon förkylning, vilket ju vore bra mycket bättre än problem med blodtrycket.. Har ju hostat och nyst i flera månader nu så det kanske är på väg att bryta ut ordentligt.. Får väl hålla tummarna för det.. Ska ändå till barnmorskan i nästa vecka så får väl kolla blodtrycket då, se så att det inte är något fel på mig.. Hähä...

Visning

Hyresvärden ringde nyss, blir lägenhetsvisning på tisdag mellan 16-18, med andra ord, städa och göra fint under helgen!! Får väl höra med mina kära föräldrar med om jag kan lämna katterna hos dem. Eller också får jag ringa Lord och höra om jag kan ha katterna hemma. Man vet ju liksom inte om någon av dem som skall kolla på lägenheten är allergisk heller.. Aaaaah. Och rörigt kommer det oundvikligen att vara, då jag håller på att packa inför flytten i början av september. Kartonger, om jag får dem av mamma till helgen som vi bestämt, och annat krafs.. Får väl göra det bästa av situationen.. Han vet ju ändå att jag skulle flytta den 1/9 och om han dragit ut på det så länge med att lägga upp lägenheten får han faktiskt skylla sig själv tycker jag.. Men jag vill inte att främmande människor skall komma in i min lägenhet och det är stökigt, det skulle bara vara förnedrande..

Några tips på hur man kan snabbstäda inför en visning? Vad bör man tänka på att lägga krut på? Köket, vardagsrummet eller toaletten? Kommer ju givetvis plocka i ordning och dammsuga på kvällen innan men jag menar mest, om det är någonting som skall putsas extra fint? Fläkten skall jag definitivt rengöra, för den ser äcklig ut!! :-S


Back in business

Som jag skrev i går har vi inte haft internet på hela veckan. I dag kan jag gladeligen tala om att både telefon och internet är tillbaka i funktion (tills vidare, man vet aldrig) så nu behöver ni inte undra om jag gått och försvunnit eller något! ;-P Hähä.. Har inget speciellt att skriva för tillfället, dock. Men jag klurar på det. För övrigt är det Augusti-fest i Norrköping nu. Tyckte det var mycket bättre när det var karneval, nu har de inte kvar den riktiga karnevalen, bara barntåget.. Hellre att de slopade fyrverkeri-SM och satsade stort på karnevalen. Det är min åsikt och den står jag för! :-) Blir i alla fall en sväng på marknaden till helgen, kanske köpa mig en sten till samlingen om de har några fina.. En munk och sockervadd skall jag ha också, det är obligatoriskt! Muhahahah..



Ursäkter, ursäkter, ursäkter

Har ju inte skrivit här på hela veckan, detta beror till största delen på att vi inte haft något internet på jobbet sedan i fredags och jag har inte orkat sätta på datorn när jag varit hemma, är alldeles slut numer.. Sitter nu med systeryster så skall inte bli långrandig här, tänkte bara tala om att jag lever och att det finns ett ganska gott skäl till att jag inte skrivit under veckan! :-D

Hoppas allt är bra med er och tack för alla kommentarer, var roligt att se att så många skrivit under min bortavaro! :-)

Inuti min mage #2

Har ju utlovat bilder från ultraljudet i går. Tyvärr fick jag inte till det med blixten och jag och ISOn är inte riktigt överens längre. Därför får ni nöja er med sämre bilder med en ljusplupp på, dock döljer de inte bebisen, vilket jag tycker är huvudsaken. Bilderna är inte lika fina och tydliga som de första men jag tycker nog att man kan se vad som är bebis och inte.


Magen halvvägs

Känns dags för en ny magbild. Nu när jag är halvvägs tänkte jag att jag skulle visa hur tjockis-magen ser ut.. Jag vet att den är exceptionellt stor men jag kan faktiskt inte rå för det.. Äter nyttigt, tre gånger om dagen. Faktesist!



Hello Kitty-glass

Om ni minns när jag surade över att Netto annonserade en glass som inte längre fanns kvar i sortimentet så kan jag nu tala om att de fått tillbaka den. Nämligen den omtalade Hello Kitty-glassen! Smaken var förvisso ganska konstgjord och lite "amerikansk" (ni som ätit amerikanskt godis med körsbärssmak eller druckit Coolaid med vindruvssmak vet nog vad jag menar). Men den är gullig i alla fall.. :-)



Mys vid ån

I söndas åkte jag till Linköping för att umgås med min älskade Andy. Vi beslöt att njuta av vädret och gick till Hemköp för att köpa glass och vidare ner till bryggan vid ån. Väl där skaffade vi ju oss, som bekant, en ny liten vän. Denne vän fick smaka på vår världsgoda glass och tycktes faktiskt även hon njuta av smaken! Inget pärlor för svin där inte.. Jag läste min nya bok om Marilyn Manson och Andy läste tidning.


Pompom i parken

Förra helgen var Andy på bröllop och jag fick inte följa med, därför fick jag försöka hitta på något på egen hand. Som tur var sammanföll hans bortavaro med Pompom och Mio & Nicke gick med på att ha mig i hasorna. Vi köpte med oss god picnic (grillad kyckling, sallad, inlagda grönsaker och färska frukter) och kunde avnjuta en hel dag med stekande sol och långa stunder med mys-musik. Riktigt härligt! Som tur var för mig fick jag ingen solfrossa denna gång. :-)


Alla var inte så snälla, det är uFo som gör kalsonryck på Nilz... Ajajaj..

Bowling

Som sagt blev det senare på kvällen dags för bowling. Behöver väl inte säga vem som förlorade, trots att den personen var den enda som var nykter.. -mummelmutter- Men det var skoj och både Andy och jag är överens om att vårt barn skall intresseras för bowling! Tyvärr kan nog inte jag ställa upp på att lära ut denna konst.. Får väl ringa Tonny och be om tips, eller något.. ;-)



Kalas hos Therese

Jag uthärdade en fest för inte så länge sedan. Och nej jag menar inte att det var tråkigt eller så men jag orkar inte så mycket just nu, dessutom blir det lite jobbigt med mycket folk när jag inte får dricka och dessutom känner mig som en stor valross. I alla fall, tog ett par kort som jag tänkte visa från kvällens bravader, blev en ganska kort stund eftersom det följdes av bowling senare på kvällen! Med andra ord blev det jättesent för en trött valross.


Senaste tiden

Som ni kanske märkt, har jag ju inte varit jättebra på att hålla bloggen uppdaterad. Därför har jag nu samlat på mig endel som jag vill dela med mig av, vilket kanske kommer leda till att det blir några inlägg. Hoppas ni håller till godo. Har ju fått ett litet klagomål om att jag inte uppdaterar och sedan gör en dunderuppdatering med massor av inlägg.. Nu skall det väl inte bli jättemånga men några som talar om vad jag sysslat med under senaste tiden, när jag inte jobbat eller sovit.. ;-P


Halfway through

I går var ju som sagt Andy och jag på ultraljud. Efter att barnmorskan mätt huvudet konstaterade hon att storleken på huvudet var detsamma som för foster i vecka 20+2, vilket hon tyckte att man nog kunde säga att jag nog i alla fall var i vecka 20. Dock ville hon inte ändra beräknat förlossningsdatum då hon sa att de alltid gick efter NUPPens resultat, dessutom kunde storleken variera endel. Men hon skulle notera det om jag började gå långt över tiden så inte läkarna drog ut på att sätta igång förlossningen för att det inte gått tillräcklig tid för det.. Hur som helst, då var jag alltså halvvägs, lite surt att min nedräkning till den stora dagen blev avbruten, men roligt ändå.. :-)

Får i alla fall inte planera något inför nyår, när det så blir dags. Kan vara bra att vara beredd på att vad som helst kan hända! Haha..

Fick inte se så mycket av bebisen, då det mest bara var mätningar, men både Andy och jag var överens om att det faktiskt såg ut som en pojke när hon kollade underifrån för att mäta lårbenet. Men ingen av oss är ju experter eller utbildade att läsa av på ultraljudsskärmen, så det kan ha varit vad som helst. Vi skall inte ta ut något i förskott och bara fokusera på att det blir en pojke utan vara öppna och förberedda med namn och allt för vilket det än blir. Så länge barnet är levande och friskt är vi glada!

Blir ju även ett till ultraljud i början av september, vilket blir det fjärde i ordningen. Känner mig som ett nesla specialfall! Haha.. Men skoj att få ytterligare en chans att se knodden innan den dyker ut. Tiden går faktiskt väldigt fort och det känns inte alls speciellt långt kvar faktiskt. Är så mycket som händer med flytt och jobb och allt, så det här skall nog gå bra!

Är på jobbet så bilderna kommer i kväll!

400

Detta är inlägg nummer 400! Är ju inte helt tokigt. :-)

Har haft problem med internet under dagen, därför bristen på uppdateringar men skriver i morgon och berättar om ultraljudet, så skall ni få höra på lite goda nyheter! Dessutom blir det ytterligare ett ultraljud, varför vet jag inte men det var något som kallades specialist ultraljud?! Kommer inte ihåg om vi sa något om det på läkarbesöket jag var på i början av juni men det var i alla fall den läkaren som skulle göra ultraljudet..

Nåväl, dags för sängen! Sov så gott så hörs vi i morgon :-)

Spontanbesök

I går hade jag fruktansvärt tråkigt! Så tråkigt som bara en Fiia kan ha.. Så, jag bläddrade igenom telefonboken och insåg att Sofia och jag inte träffats på evigheter, så blev en sväng dit, någon timme. Snacka lite bajs och barn och sådant där.. Riktigt trevligt! Synd bara att det blev så kort stund.
Kevin var jättesöt och ålade omkring i hela lägenheten.. Hehe.. :-) Åååh, vad jag längtar till min egen kommer (jaja, Andys och min, vår!).

I eftermiddag blir det ultraljud, är ju i vecka 18+6 nu, så i morgon är det 19+0, vilket innebär exakt en vecka kvar till halvvägs!!! :-D
Är lite smånervig bara, för en tjej jag pratar med på MSN var på UL i måndags och hon fick sitt beräknade datum tillbakaflyttat till en vecka senare (vi hade samma beräknade datum; 6:e januari), så nu är jag rädd att jag också får mitt uppskjutet sådär långt! Då blir et ju äääännu längre att vänta! Och det går ju inte för sig..

Nåväl, återkommer senare med info om hur det gick på ultraljudet i alla fall ;-P

Fotoboken

Hur roligt vore det inte att göra sin egen bok, fylld med text och bild från sitt eget liv, sitt eget arkiv? Scrapbooking i all ära, men det är förbaskat dyrt att framkalla, dessutom tar det en himla massa tid! Om man nu inte har den tiden men ändå vill ha något fint till sina bilder, är en fotobok perfekt! En sådan där man framkallar bilderna genom att placera dem i en bok på skärmen, fixa och pilla som man vill med ramar och text. Och så när allt är klart, beställer man hem den! :-D

Och vart vill jag då komma med det här? -Jo, Fujifilm har ett kalaserbjudande där man kan fixa sig en sådan fotobok till ett ruggigt billigt pris; 89 rikesdaler för en bok med mjuka pärmar och 195:- med hårda pärmar. Sedan finns det givetvis både billigare och dyrare fotoböcker, beroende på vilken storlek man vill ha och hur många sidor. Bra tycker jag att det inte är ett bestämt antal sidor, utan att man kan köpa till fler om man vill, hatar att hålla mig innanför bestämda ramar.

Finns massa olika förslag på fotoböcker, vad man kan ha för tema, på deras hemsida, själv tycker jag inte att en sådan bok behöver något annat tema än det man själv vill att boken skall fyllas med..














Exempel på olika snygga ramar och sätt att fixa bilderna på.

Jag lever

Tänkte bara tala om att jag faktiskt lever, bara inte haft någon lust för bloggen. har en del att lägga upp men väntar till i morgon med det, i dag är jag för trött.. Hähä..

Hoppas ni har det bra i alla fall och inte saknar mig allt för mycket.. ;-P

Och en sista sak: du som kommenterade anonymt i går, jag kan inte komma på vem du är och varför jag borde veta att du är i stan.. Har några små gissningar, men vore bra om jag fick lite klarhet.. ;-) Hähä..

Andy o jag sitter vid kanalen i Li

06d555e84f27739ab09c737bce540c22.png

Andy o jag sitter vid kanalen i Linköping, vi har fått en ny liten vän som gör oss sällskap också! Den fick lite glass, vilket den tyckte om :)


Om man har tråkigt..

..så kan man ju alltid ta hem ett dumt världsrekord, som den här uttråkade amerikanen Sam Heat som skapat världens största såpbubbla! Och liten är den då inte!


Här blir bubblan till, såpan är gjord på ett topphemligt recept. Han kanske borde ta patent på den och börja sälja i såpbubbelflaskor, borde kunna tjäna multum! Tyvärr är väl risken att någon slår hans rekord, och det går väl inte för sig..















Här är det färdiga resultatet: en gigantiskt såp"bubbla"!


Nej, jag har inte hittat detta själv, utan fann denna roliga grej hos den roligaste Foki!

Andy o jag sitter i parken och äte

494233a1bd315baba2292ee5cac5e1ff.png

Andy o jag sitter i parken och äter glass, lyssnar musik och läser! Vädret är på topp och det är jättemysigt här ute!


14 dagar kvar

Tänk det ni! Om bara två veckor är vi halvvägs igenom! Shit så fort tiden går! Och eftersom halva tiden redan gått så lär ju sista biten gå lika fort också! Tyvärr kommer nog sista månaden bli något seg då jag slutar jobba i början av december och måste ta ut mammaledighet redan då.. :-( Men jag förstår ju mina chefer också, man vet aldrig vad som händer där mot slutet och de kan inte driva ett företag där de inte vet om deras ekonomiansvariga (+kundtjänst) inte kommer på en hel vecka p.g.a något med graviditeten. Sen tror jag att det kan vara rätt nyttigt att ta det lugnt sista månaden med, då man är höggravid och allt.
Dessutom är det ju jul och allt omkring där i december, vilket ändå skapar tillräckligt med stress för någon som inte får stressa (som man ju inte ska under graviditeten), så är väl lika bra.
Men segt kommer det gå när man inte är lika sysselsatt. Får väl fixa och dona och trolla bort tiden så gott det går! Är ju ändå ett tag kvar så jag behöver ju inte noja över det redan! Hähä...

Men som sagt, det är bara två veckor tills jag är halvvägs!!! Underbart!

Dålig uppdatering

Hähä, kollade min profil här bredvid och insåg att jag inte ändrat på länge. Till exempel har jag varit 23 år i nästan ett halvår, men det stod fortfarande ingenting om att vi väntar barn heller. Usch så dålig jag är på att hålla en aktuell sida! Nåja nu är i alla fall detta fixat. Funderade ett tag på att ta bort allt om festande, eftersom jag inte tycker det är så roligt längre. Är ju så trött hela tiden så jag orkar inte längre. Men jag tycker ju fortfarande att det som varit har vart kul och det kommer ju att bli endel sedan efter födseln med, dock inte speciellt ofta och inte de första månaderna men sedan kan väl även jag få roa mig någon gång ibland. Och eftersom det kommer bli så sällan då kommer jag nog tycka att det är lite extra spännande och roligt, då det inte längre är vardagsmat.. ;-P



Cardigan

Jag har hittat den tröja/kofta jag vill att min (vår) bebis skall åka hem från BB i! Den är så otroligt söt! Andy sa att jag fick köpa den eftersom den inte var så dyr och jag lovade att det var den enda bebisgrejen jag skulle köpa! (Nu räknar vi av de roliga grejerna som man måste hålla sig i skinnet för att inte köpa, inte barnvagn, skötbord och spjälsäng som vi skall betala nu när som helst..)


Kostar 149:- och finns att köpa [HÄR]
Finns massor med andra fina, relativt billiga grejer där!

Fanns även en body där som skulle vilja ha men som får vänta.

Denna söta lilla sparkdräkt kostar 129:-

Tjat lönar sig

Jag har under en längre tid tjatat på Alex att han skall köpa nytt Persika/mango te till jobbet, eftersom det andra tog slut och det inte fanns några andra goda smaker kvar.
För er som inte vet kan jag inte dricka kaffe längre, trots att man får dricka upp till tre koppar om dagen, men jag får inte dricka något kaffe alls för då kräks jag! -snyft-
Men nu har jag då alltså upptäckt att jag kan dricka te i alla fall, vilket jag gladeligen gör för att sysselsätta mig med något på jobbet.. Hähä..

Hur som haver, i dag kom Alex till jobbet med en stor kasse fullproppad med olika teer, däribland två paket med Liptons Peach & Mango Tea! :-D Aaaah, lycka! Så nu får jag dessutom dricka gott te på jobbet och inte det äckliga som hör till Cofebaren (som ni kanske vet så smakar allt till den råttgift, tyvärr, om man dricker för mycket av deras råttgiftskaffe kan man inte dricka annat kaffe för det har förstört smaklökarna, så allt annat smakar starkt och beskt!



Spotify

Äntligen har Andy tagit tummen ur och skickat en inbjudan till mig så jag också kan få Spotify! :-D
Höll på att inte bli något för han hade bara två kvar att skicka till, trots att han lovade mig förs av alla! -mummelmutter-
Får se om jag vågar installera det på jobbet eller om jag nöjer mig med att ha hemma.. Trist att man måste betala för att slippa reklam, men jag antar att de måste få in pengar på något sätt..

Nåja, vet i alla fall att det finns en hel del bra musik som kommer att smeka mina små öron, så får väl nöja mig med det! ;-P



Aaaha, bara en halvtimme/timme kvar tills jag slutar för dagen!
Tråkigt nog blir det att åka hem och städa!

Lång dag

I dag blir det att jobba till klockan 18.00! Vilket innebär att det blir en lång och seg dag, men får man vara komledigt får man se till att arbeta igen tiden sedan också..

Blev inget uppdaterande i går i alla fall, blev sjukt trött och orkade bara läsa och vila mellan maskinerna.. Bläh!

Skall kolla tågpriser och se om det blir Värmland igen till helgen. Hähä.. Länge sedan jag var där så mycket som jag varit i år! Men är ju skoj.. :-)

Nähä, dags att sätta igång här igen då..

Cravings

Okej, jag har faktiskt inga speciella gravid-cravings men till och från får jag små begär som jag bara måste stilla! Och just nu är jag larvigt och obotligt sugen på Ballerinakakor! Villha, vill ha, vill ha!
Så Andy och jag skall gå förbi Netto sedan när vi lämnar tillbaka filmen vi hyrde i går. :-D Hähä.. De har Ballerinakakor för nio kronor/pkt! Mycket rimligt och överkomligt pris om jag får säga så själv!

Har tvättdag i dag, så kommer nog uppdatera lite mer sedan när jag väntar på tvätten, nu skall jag umgås med Andy innan han åker hem igen! 

RSS 2.0