19. Kelly

Fortsättningen på bloggrecensionerna blir med Kelly. En söt men ganska rörig blogg om mode, eller kanske bara inköp (?), på senare tid fylld med olika events hon blivit bjuden på.
Hon använder språket korrekt och skriver för det mesta ganska korta inlägg med mycket bilder, istället för text. Detta gör att bloggen blir enkel att scrolla igenom och välja det man är intresserad av att läsa. Blir mycket inköpsinfo, vilket kan vara ganska tråkigt.
Finns lite för mycket katgorier att välja bland vilket, istället för att göra det enklare, gör det svårt att hitta rätt.
Flera inlägg kan handla om ett event, tillexempel en resa. Då blir det före, under och efter inlägg med bilder från resan. Detta är förvisso roligt men det blir för mycket även här. Designen är söt men rörig, lite svårläst på vissa ställen.
Personligen tyckte jag inte att den var så jätteintressant och kan väl inte förstå hur den kan vara så välbesökt.
Förvisso skriver hon väldigt målmedvetet och hon är väldigt bra på att fota!
Tyvärr räcker det inte för att få högre betyg än 4 av 10.


Boknörd?!

Många av mina nära och kära tycker ju att jag är en riktig boknörd som läser för mycket dagarna i ända (när jag inte jobbar då). Så hittade jag ett roligt test på Fias blogg som jag var tvungen att göra för att se hur rätt eller fel mina nära och kära nu hade. Och de hade väl inte helt fel.

Här är resultatet:




Hermés

Åååh, jag älskar nog väskor lite för mycket!





Tittat på den här: Hermes Birkin 35, Kändis väskan som är i topp just nu! NY och är nu helt kär!!

Ondskefulla värld som inte vill ge mig det jag vill ha! ;-P

Nåväl blir att kalasa lite med Therese och Malle ikväll, kanske en skvätt med Harry också. Får se vad han hittar på och om det blir med oss. I helgen kan ni se fram mot fler recensioner, dock blir det nog mest av slaget varningar!



-Mattajm

Det mörka tornet

(Följande bokrecensioner är en serie i sju delar, alla recenserade i detta enda inlägg.)

Författare: Stephen King
Genre: Fantasy, skräck, western och sience fiction




Det mörka tornet l -Revolvermannen
Översättning: John-Henri Holmberg (Bra Böcker)
Handling: Mannen i svart flydde genom öknen, och revolvermannen följde efter. Revolvermannen, Roland, den enda som är kvar av sitt slag, jagar mannen i svart genom öknen, för att få reda på var det mörka tornet står att finna och om framtiden har honom i sitt sköte. På vägen passerar han staden Tull där han möter den återuppstådde Nort, en hälsning från mannen i svart, som besökt staden flera veckor tidigare. Bartendern Alice är den ende som inte ser honom som en demon, vilket de andra i staden gör. Han lämnar senare en död stad i sin fortsatta jakt på mannen i svart.
Vid en rastplats mitt i öknen, träffar han Jake som kommer från ett annat var och ett annat när. Jake blir hans räddning då han är helt uttorkad och svimmar bara några meter från den ödelagda rastplatsen som har en pump från svunna tider som fortfarande fungerar och ger friskt vatten. Jake lär honom även att han inte tappat förmågan att älska, något som mannen i svart utnyttjar för att krossa revolvermannen.

Omdöme: Nu läste jag denna, den första boken i serien, efter att jag läst den fjärde boken i serien, så jag visste redan hur det skulle gå. Dock var den mycket spännande och jag fick svar på många tidigare frågor. Boken är ganska tunn, särskilt i jämförelse med de andra men får ändå med precis "lagom" mycket av den grundläggande historien och ligger som en bra grund till resten av "sjulogin" (jag vet inte vad man kallar en bok som sträcker sig i sju böcker). Blandningen av western och science fiction och nutida uppfinningar är en ovanlig men mycket intressant vinkel som King behärskat med goda marginaler.



Det mörka tornet ll -De tre blir dragna
Översättning: John-Henri Holmberg
Handling: Roland vaknar på en strand av att en våg sköljer över honom och fasan som står en bit bort och tittar på honom. Fasan är en monstruös varelse med sågtandad näbb och stora groteska klor. Fasan som, innan han hinner undan, har tuggat i sig hans ena stortå samt två fingrar på revolverhanden, högerhanden. Bland dem, pekfinret, fingret han skjuter med.
Roland är numer ensam på sin vandring. Han letar efter de tre som mannen i svart drog ur tarotkortleken. Hans öde. Fången, Skuggornas dam och Langaren (som står för död, men inte för honom).
Revolvermannen vandrar längs stranden i sin sökan efter de dragna samtidigt som han kämpar mot giftet från "humstrositeten", vilket ger honom feber och blodförgiftning. Så en dag kommer han fram till en dörr. En dörr som helt utan hjälp står på stranden. En dörr som försvinner när han försöker se den från sidan. En dörr som det står Fången på.

Omdöme: Detta var den första boken i serien jag läste och av förståeliga skäl blev den då mycket svår att förstå till en början, eftersom den är en fortsättning på boken innan. Dock kan jag nu, efter att ha läst både första boken och hela serien se den i ett annat ljus och därför tycka att den är mycket bra. Boken är skriven med en direkt fortsättning där den föregående slutade. Välskriven och spännande. Hinner aldrig bli seg, då det hela tiden är nya orosmoment som ställer hela företaget på en osäker kant. Det finns aldrig riktigt något bra ställe att avbrya läsningen på då den är svår att lägga ifrån sig och aldrig slutar vara spännande.


Det mörka tornet lll -De öde landen
Översättning: John-Henri Holmberg (Bra Böcker)
Handling: Roland är inte längre ensam. Med honom på resan till det Mörka tornet han han Eddie Dean, föredetta heroinmissbrukare från New York 1987 (fri från sitt missbruk sedan han drogs in i Rolands värld genom en dörr mitt på en strand), Susanna Dean (efter att hon gifte sig med Eddie), tidigare Odetta Walker och Detta Holmes, från New York 1964 och Jake, från New York 1977, som aldrig dog fast han vet och kommer ihåg sina sista minuter i livet. Tillsammans utgör de en kvartett livsfarliga revolvermän med ett och samma uppdrag; att hitta det mörka tornet. Allt ställs på sin spets när de hamnar på Monon Blain, ett självmordsbenäget snabbtåg som korsar ljudvallen. Vill de komma av levande måste de komma på en gåta som Blains superdatorhjärna inte kan knäcka.

Omdöme: Ett hemskt avslut innan man får tag i nästa bok. Man vet inte om de kommer överleva eller inte! Vad jag inte fick med i handlingsresumén var min favorit i boken; Oy, en liten Billybumlare som kan prata människospråk (ytterst lite) och som tyr sig till Jake och blir en del av deras ka-tet en själsligt sammansvuren grupp.
Antingen är det min fantasi som är så extrem, eller också är King en mästare i att beskriva händelser så att de spelas upp som en liten film i huvudet, för det är precis så jag läste hela den här boken. Som om jag befann mig bakom ett glas och såg in på allt som utspelade sig i boken. Jag tror att det var den här boken som gjorde mig så kär i serien att jag beslöt mig för att läsa hela, till varje pris! Översättaren, som varit densamma i alla de tre recenserade, har fångat historien utmärkt. Stavfelen har varit få (vilket är ovanligt när man läser pocket) och språket lätt och ledigt.


Det mörka tornet lV -Magiker och glas
Översättning: John-Henri Holmberg (Bra Böcker)
Handling: I sista stund överlistar Eddie Monon Blaine med en gåta han inte kan svara på. Monon blir så frustrerad av frågan att datorn som styr den exploderar och tåget stannar. När gruppen kommer av upptäcker de att de tycks ha hamnat i en stad där en fruktansvärd farsot dragit fram och dödat alla invånare i den stora staden Topeka. Strålens väg går längs med en motorväg, vilket gör det lätt för resenärerna att ta sig fram med Susannahs rullstol (hennes ben är kapade vid låren sedan en olycka i sitt tidigare liv). Under Rolands förgiftning från humstruositeten feberyrade han ofta och pratade om Cuthbert, Alain och Susan, vilka han inte sagt något mer om till sina färdkamrater. Längs motorvägen får så gruppen reda på historien om dessa tre och Rolands första uppdrag som revolvermann. Hur han har kommit att bli den han idag är.

Omdöme: Jag ville aldrig att denhär boken skulle ta slut! Det var en sådan underbar värld, så mysigt. Ungefär som Hobsala, fast med vanliga människor i ett korrupt western samhälle. Det är den första boken av King jag läst som så uteslutande handlar om kärleken mellan en man och en kvinna och svårigheterna som hopas därav. Det är en så vacker och samtidigt så sorglig historia. På något sätt får den mig att tänka på solsken. Väldigt välskriven, särskilt med tanke på den oro King beskrev i sina efterord över att skriva en romantisk historia. Sanningen om Roland kunde inte ha kommit lägligare, då man under läsandet av de tre föregående böckerna hunnit bli mycket nyfiken!


Det mörka tornet V -Vargarna i Calla
Översättning: John-Henri Holmberg (Bra Böcker)
Handling: Sällskapet har tagit sig fram till Slutvärld, och bondesamhället Calla. Calla hemsöks varannan generation av odödliga varelser med vargmasker som tar ena halvan av ett tvillingpar för att sedan lämna tillbaka dem "törda" som de kallar det. Törda är tomma i huvudet, växer så snabbt att man verkligen kan höra benen töjas, dör tidigt och smärtsamt. Roland och hans vänner lovar att sätta stopp för dessa så kallade vargar, då de är beräknade inom 30 dagar. Byborna ställer sig skeptiska eftersom misslyckas de, kommer vargarna straffa dem och bränna deras hus och ta alla deras barn. Sakta men säkert vinner Roland över byborna till hans sida men bland dem finns en förädare som förser fienden med information om var barnen göms och eventuella bakhåll. Att komma på vem eller vilka det är som informerar vargarna blir en lika krävande uppgift som att verkställa planerna som kommer att krossa vargarna och lämna alla tvillingpar i fred.

Omdöme: Här hamnar historien lite i stiltje även om den är spännande. På något sätt känns den lite väl utanför historiens kärna och kanske en smula onödig för resan. Dock tycks historien ha eskalerat till en storlek som King inte längre har någon kontroll över. Historien skriver snarare sig själv. Kan låta som en katastrof men är snarare tvärt om. Det finns inte längre några ramar som låser historien inne, den lever sitt eget liv genom Kings "penna". Detta gör att den blir väldigt levande och närvarande i medvetandet. Boken var mycket bra, även om jag kanske tycker att det var en liten avstickare från huvudhistorien.


The dark tower Vl -Song of Susannah
Handling:
Susannah blev gravid när hon uppehöll en demon för att rädda Jake i bok två. Det här är historien om Susannahs kamp om sin kropp. En kropp som blivit ockuperad av Mia -mamman på högspråket. Mia är en ande utan kropp som blivit lovad en fysisk kropp om hon föder barnet, hennes pys. Barnet hon bär på är Den Röde Kungens son och är den som slutligen skall döda Roland, enligt profetiorna. På nätterna är det Mia som styr, då har hon ben och befinner sig stående vid ett dignande långbord i ett slott. På dagarna har Susannah fortfarande makten och är till en början omedveten om Mias existens. Allt efter att barnet växer får Mia mer makt och det blir snart omöjligt för Susannah att blunda för sanningen. En segdragen kamp om den enda kroppen tar sin början och gör Susannah till en opålitlig revolvermann.

Omdöme: Jag var till en början orolig för att läsa en fantasy historia på engelska, då fantasy ofta innehåller egenhändigt ihopsnickrat språk, så även denhär. Detta gjorde att jag oroade mig för att den skulle vara svår att förstå. Detta var inga problem när jag väl började läsa boken, bilderna stannade inte upp och historien blev aldrig obegriplig. Bra skriven, även om det kan kännas lite rörigt i mina sammandrag. Att det blir rörigt är för att det är så mycket som händer runtomkring och man måste nog läsa böckerna för att få en helt klar bild. Jag har upplevt, under tiden jag läste böckerna, att jag inte kunnat beskriva för folk som frågat vad den handlar om utan att det låtit luddigt. Men, jag som läser väldigt mycket Stephen King, kan inte annat än förundras över denna helt skilda genre, från hans andra verk, han skrivit i denna serie.


The dark tower Vll -The Dark Tower
Handling:
Rolands resa börjar närma sig sitt slut och han kan nu höra sången från rosfältet framför tornet. Den ka-tet han varit delaktig i under resans gång finns inte mer och tornet med sina hemligheter är bara för honom att bevittna. Men först måste han bekämpa Den Röde Kungen som låsts ute på en av tornets balkonger. Den Röde Kungen besitter mäktiga krafter, krafter Roland inte ens kan drömma om. En annan fara lurar i deras spår, en fara som knappt kan bärga sig förrän den får sätta tänderna i och döda Roland. Den Röde Kungens son, som även är Rolands son. En son som är född med ett enda syfte; att göra slut på Roland.

Omdöme: Stundom ganska seg när man passerat halva boken. Möjligen för att otåligheten nu uppgår i oanade höjder efter att få veta hur den slutar! Boken bjuder på den ena överaskningen efter den andra och slutar helt oväntat. Själv hade jag inte ens kunnat drömma om det sätt på vilket det hela slutade. Vilket inte kan göra mig annat än glatt överaskad, även om jag hade velat ha ett annat slut (mer förutsägbart och tråkigt sådant). Men det är nog mest för att man lärt känna karaktärerna i boken och kommit att skaffa sina favoriter som man givetvis vill behålla till slutet.


Omdöme av boken i sin helhet: Jag trodde aldrig att jag skulle kunna uppskatta en så lång serie så pass mycket, och jag trodde verkligen inte att Stephen King kunde skriva den här typen av böcker! Serien knyter samman de flesta av Kings romaner och ger små glimtar här och där från tidigare utgåvor. Han är med själv som karaktär vilket är både ovanligt men en smula roligt, faktiskt!
Han sätter själv ord på mina känslor om att det här är boken som innehåller och knyter samman alla andra i sitt efterord i (jag kommer inte ihåg vilken) en av böckerna. Det är riktigt roligt, vad man än kan tro, att helt plötslitg stöta på scenarion från andra romaner så som Pestens tid och Staden som försvann vilka är de mest framträdande romanerna men det kommer personer och platser från de flesta andra lite titt som tätt i boken. Något som jag, efter att ha läst den här, har upptäckt är ganska vanligt förekommande i Kings senare verk. En historia dör aldrig, utan får fortsatt liv som biroller i andra verk. Något som var mycket uppskattat i dessa böcker var att det på ett eller flera ställen (beroende på vilken bok det var) fanns målningar från vissa epoker i boken, i böckerna. Endel otroligt vackra bilder medan andra var mer av det surealistiska slaget.
Betyget denna bokserie om sju får är 9,5 av 10

Av: Sofia Feucht


20. Husmusen

Den första bloggen på listan att recensera är en genuin inredningsblogg: Husmusen. Bloggen skrivs av Frida Berglund. Ett fyndigt namn på en inredningsblogg då det är ganska gulligt samtidigt som det passar bra ihop med innehållet. Bloggen handlar genomgående om inredning och design. Olika mässor, nyheter och inredningsmode. Kända designer (ruggigt dyra) får mest utrymme bland de namn som nämns. Tips är blandat med inspirerande bilder och berättelser om olika inredningsevents. Hon använder spårket korrekt och det är få stav/slarvfel, vilket gör bloggen lätt att läsa. Inläggen är oftast korta och handlar om en specifik sak, flera olika prylar blir uppdelade i varsina inlägg.
Designen på bloggen är snygg och enkel. Den gör det lätt att hitta det man är intresserad av att läsa om, då det finns många olika kategorier att välja bland. Fotografierna är professionella och snygga, skapar ett sug efter det hon visar. En liten miss är att det mesta som står i bloggen är länkat till olika sidor, vilket förvisso är bra, men det blir förmycket understrukna länkar som gör texten lite svårläst och en smula rörig. Kanske ett tips istället vore att skriva alla länkar sist i varje inlägg och ta bort dem helt från huvudtexten. 
Vad jag kan sakna när jag läser Husmusens blogg är något om vem hon själv är som person. Inte ens under kategorin personligt finns det mer än ett inlägg som talar om lite om personen bakom bloggen. Faktan som finns bakom "Om Frida" är stel och är mest inriktad på hur hon gått till väga och varför hon valt just inredning och design. Förvisso skriver hon i sitt mest personliga inlägg från 2006 att hon inte vill skriva om privata ändamål.
Varför är det då så viktigt, för mig, med lite mer personlig information? -Jo, jag tycker att det är en viktig del i hur man bedömmer innehållet. Ingen är helt opartisk i sina redogörelser över saker och ting och därför vill jag skaffa mig en någorlunda sanningsenlig bild av personen bakom orden. Vad har hon som skriver om den senaste inredningsmässan i Stockholm för intressen, utöver inredning, vad har hon för drömmar i livet, hur prioriterar hon i kärva situationer, vad har hon för tankar och idéer om livet? Det är sådana saker som är roliga att få svar på och därefter tolka in i det hon skriver, det hon vill framhäva och visa med sina inlägg. För är det inte det som är det fina med en blogg? Man är fri från alla förutbestämda ramar och kan blanda både allmännyttigt och personligt! Istället för att (det här kommer att låta dumt, men jag vill bara försöka förklara så gott jag förmår så det blir enkelt att förstå) "göra sin egen tidning i blogg-form som bara handlar om ett specifikt ämne, är fast innanför en stel ram av objektiv opersonlighet". Om det nu går att förstå någorlunda hur jag menar av det där!
Annars tycker jag att det var en väldigt målmedveten, välskriven blogg där författarinnan lagt ner sin hela själ i arbetet med att göra en bra (för att inte tala om framgångsrik) inredningsblogg. En av de allra första (och den största) i Sverige. Vann 2008 Aftonbladets bloggpris för bästa livsstilsblogg. Och absolut en värdig deltagare i Topp 20-listan! Är man intresserad av inredning, eller vill ha inspiration till det egna hemmet, kan jag verkligen rekommendera att man gör ett besök hos Husmusen, även om man vill få inspiration till fotografering, olika ljus och vinklar, då hon verkligen är duktig på att fota, är ett besök här ett starkt tips.
Betyg: 7 av 10.

Bloggtoppen

Eftersom jag nu har en blogg för att skriva recensioner om allt möjligt är det väl på sin plats att jag skriver om var och en av de bloggar som ligger på topp-listan här på blogg.se. Därför skall jag nu ha som projekt en tid framöver då jag arbetar igenom de mest populära bloggarna och sedan skriver mina intryck av dem. Finner jag det förståeligt att de är så populära eller är det mig helt oförståeligt? Vill även påpeka att det jag skriver är hur jag uppfattar bloggen, alltså om jag skriver "modeblogg" eller "dagbok" så är det inte det samma som fakta, utan bara mina egna uppfattningar jag fått av att läsa den. Vill även tillägga att jag inte har för avsikt att bara kika in och scrolla genom hela bloggen utan faktiskt ta mig tid att läsa både gammalt och nytt. Jag har tänkt att lägga upp en ny recension (av bloggarna) i veckan och börjar nerifrån med nummer 20 och arbetar mig uppåt till finalen och den mest lästa bloggen! Hoppas ni finner detta lika roligt som jag! ;-D





Listan jag går efter. Som den ser ut i skrivande stund är den jag utgår från.

Valkyria

Regisserad av:Bryan Singer


Handling: Året är 1944 och Hitlers Tyskland möter fler och fler motgångar. Officerare Stauffenberg (Tom Cruise) ställer sig allt mer frågande till Hitlers regim som mer tycks strida för der Führer än för det tyska folket. Efter en attack i Afrika som tog Stauffenbergs ena hand och öga blir han placerad på administrationen där han kommer i kontakt med ett flertal högt uppsatta militärer och även några politiker som planerar en kupp för att döda Hitler. Stauffenberg kommer in i gruppen med mer långsiktiga planer där han vill, inte bara döda Hitler, utan avsätta hela den nazistiska regeringen och gripa alla SS-soldater. Nya planer smids och den 20 juli 1944 ser allt ut att lyckas. Men är verkligen der Führer död?


Omdöme: Eftersom hela historien är uppbyggd på en verklig händelse blir utgången av filmen inte särskilt spännande. Om man ser på det hela objektivt. Att däremot sitta i en biosalong och följa historien från början till slut är riktigt spännande. Alla tankar på verkligheten försvinner och för en stund tror man (läs: jag) verkligen att ny historia ska skrivas och attentatet skall lyckas. Allt är så genomtänkt in i minsta detalj och blir riktigt spännande. Att väcka sådan spänning när man berättar om en allmänt känd historisk händelse kan inte annat än kallas genialt. Tyvärr är det lite för mycket Hollywood över filmen och känslan att det är nazi-Tyskland det handlar om infinner sig inte riktigt. En Hitler som pratar amerikanska kan inte kännas rätt, även om jag vet att en film helt på tyska inte skulle ge ens hälften så mycket tittare. Kanske att en händelse som bara inefattar ett icke engelskspårkigt land inte skall spelas in av Hollywood?! Annars lyckades skådespelarna att fånga situationens allvar mycket bra. Introt var riktigt snyggt gjort då tyska texter övergick i engelska och tyskt tal övergick i engelska på korsande ljudspår för att sedan blir bara engelska (amerikanska).
Betyget för filmen blir 7 av 10.

Av: Sofia Feucht


Fotnot: Ordet Valkyria kommer ursprungligen från den nordiska mytologin och var då ett kvinnligt andeväsen som valde ut vilka krigare som skulle få följa med till Valhall. Hos germanska folk i allmänhet förknippas Valkyriorna med skräckfyllda ting. Källa: Wikipedia.


Valkyrie

Hitta rätt

Nu har jag ju lagt in en massa nya kategorier på min blogg. För att ni skall hitta det ni letar efter, lättast möjligt, eller bara veta vad jag tar med i mina recensioner tänkte jag att jag skulle berätta om det i denna alldeles egna kategori, som bara får nya inlägg när jag ändrar om i kategorierna!

Fiia Rekommenderar: Här hamnar de små guldkornen jag hittar lite här och var. Kan vara en bok som är riktigt i topp-klass, en film som är exceptionellt bra, eller något annat extra roligt som jag hittat och vill rekommendera er! Kanske en superbra ansiktskräm som jag inte tycker att någon skall behöva vara utan! ;P

Recensioner: Min första recensions kategori där ingenting är uppdelat efter genre. Används inte sedan sidan gjordes om men det finns endel recensioner till bra böcker och en bra film där.

Recensioner - Böcker: Som namnet antyder är det här mina bokrecensioner hamnar. En bok hamnar inte här om den inte är läst från pärm till pärm, även då författarens kommentarer och tack. Detta för att en bok måste läsas i sin helhet för att man skall få så stor förståelse för den som möjligt, även få reda på hur mycket som är fakta respektive fiktion. Många böcker innehåller viktiga budskap eller väcker relevanta (för mig) frågor och funderingar, dessa skriver jag med i min recension. Även om boken är översatt skriver jag vem som gjort det och ibland riktas det kritik mot översättaren om jag tycker att det bör tas med i betygsberäkningen! Handling och egna reflektioner skiljs åt helt och hållet då jag anser att man inte skall blanda dessa två! Så vill ni bara veta vad jag tycker om en bok, hoppa över första delen.

Recensioner - Filmer: Även här får man ju en tydlig bild av vad kategorin kommer att handla om: film! Kategorin filmer täcker även TV-program (så till vida att jag tycker att det är något speciellt, så att jag tycker att det skall recenseras) och dokumentärer. Även här gäller regeln att ingenting jag inte följt till slutet kommer med!

Recensioner - Internet: Här skrivs det om saker jag hittar på Internet, kan vara ställen som säljer kläder, då skriver jag om kvalitén på kläderna, leverans tid och bemötande. Bloggar (adrig vänners och bekantas), eller annat smått och gott jag hittar på Internet som (enligt mig) kräver några rader av uppmärksamhet!

Recensioner - Övrigt: Annat som inte går in under någon av föregående kategorier hittas här. Kan vara en produkt eller butik som av någon anledning gör sig förtjänt av att hamna här men som inte uppfyller kraven för Fiia Rekommenderar men trots det bör uppmärksammas! Och eftersom jag älskar att betygsätta saker och tipsa om saker jag hittar (eller varna, för all del) så tyckte jag att den här kategorin behövdes!

Poängsystem: Än så länge har jag det gamla hederliga x av 10 där 10 står för tipptopp och 1 kan betraktas som en varning. Håller på och kikar runt lite för att få inspiration till något roligare men utan resultat än så länge. Ni får gärna tipsa om ni vet någonstans man kan hitta betygsbarometrar!


OBS! I skrivande stund har jag inte lagt in några fler recensioner än de som finns under Recensioner vilket innebär att det under en tid frammöver kanske inte kommer att finnas något under endel av kategorierna, snälla ha lite tålamod så kommer det att bli fullt under alla kategorier vad det lider! 

Borsta tänderna

-Stöd Canserforskningen

Igår när jag plockade in posten hos mina kära föräldrar stötte jag på något mycket intressant, nämligen en prenumeration på (bra) tandborstar där 1:-/tandborste går till canserforskningen!  De räknar med att få in 30 000 kronor/månad till detta! Ny tandborste får man en gång i månaden, vilket är så ofta tandläkarna rekommenderar oss att byta tandborste.
För mer information gå in här.

Kattens dagbok

Hittade en rolig liten "dagbok" av en hund och en katt, på Emilias blogg, som jag bara inte kan låta bli att kopiera..

Läs och njut (skratta):


Hundens respektive kattens dagbok

HUNDENS DAGBOK:

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!
08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!
12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!
14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!
15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!
16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!
17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!
18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!
20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!
22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!

KATTENS DAGBOK:
783:e dagen i fångenskap... Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker.De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt. Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat. På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta. Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...


Escape plan fail

Och så, efter att ha läst kattens dagbok, är det inte en perfekt bild?! Haha, jag tyckte att den var klockren!

Smart, kommunen!

Igår när jag snällt skulle gå och handla på Ica gick jag förbi en mycket smart uppfinning som vår kära kommun placerat ut, nämligen en behållare av något slag med gratis bajspåsar för alla hundägare!
Då jag allt som oftast måste sicksacka mellan dessa äckliga avlämningar som ligger mitt på vältrafikerade trottoarer blev jag mäkta förtjust över denna satsning, sponsrad av vår kära kommun!




Det tar sig..

Nu har jag spenderat mycket tid på detta filande och pillande, och hittat en massa skoj att lägga in! Men det är mycket kvar, ojnevojne, vad tid det kommer att ta och redan tagit! Vilken tur då att man har en smula tid medans man skriver ut några hundra fakturor att pilla med annat! -flina-
Nej, nu skall jag skriva ut en grundbok och sedan gå hem med min älskade Andy-Pandy!


Adjö

Under konstruktion

Sidan är under uppbyggnad och kommer därför att se lite knepig ut ett tag, hoppas ni kan ha överseende med detta!
Eftersom jag är usel på design så få ni snällt vänta, detta tar tid! ;D

RSS 2.0