Your Dream Closet

Prenumererar du på dyra veckotidningar?
I så fall kan du sluta och istället börja prenumerera på Your Dream Closet, för att få uppdateringar om mode, skönhet, kändisar och allt annat som finns i vanliga tidningar, varje dag!
Maria Rydberg heter tjejen som ligger bakom denna exceptionella modeblogg. Hon är 20 år och startade bloggen i oktober 2008 med tanken att den skulle vara en anonym blogg som bara handlade om mode/skönhet, tips och råd. Detta övergav hon sedan och började publicera lite mer personliga bilder, men utan att ge upp mode/skönhets delen.
Som läsare till Rydbergs blogg bjuds man på visning av kläder, råd och tips om olika produkter, skötselråd för hud, hår och naglar, uppdaterade erbjudanden som olika butiker har och smått och gott om kändisars havanden, göranden och framförallt klädstilar.
Bloggen är fylld av fina bildkollage och källor till lånade bilder finns alltid noga angivet. Även källor till lånade texter finns med, klart och tydligt! Designen i övrigt är minimalistisk, stilren och snygg, mycket funktionell. Alla olika kategorier är uppdelade, ungefär som indelningar i en tidning.
Ganska mycket stavfel och särskrivningar, tycks dock snarare bero på okunskap framför slarv. Tyvärr sänker de omdömmet något.
Maria Rydberg svarar på frågor och övriga kommentarer, snabbt och så utförligt hon kan.
Betyget för denna blogg var nog det svåraste betyget jag satt hittils, kan inte riktigt bestämma mig för 8,5 eller 9 av 10, men jag kan lova dig att du inte blir besviken om du ger upp dina veckotidnings prenumerationer för denna blogg!







































Drömmar om vår, sommar och...

...SKOR!!!

Jag har hittat några skor som jag inte vill leva utan, alla från Friis & Co, alla med höga klackar och alla perfekta till sommaren!
Slutsats: Jag måste ha dem!


Annbeth Deluxe SEK 899, Friis&Co - NELLY.COM
Okej, bilderna var väl, får jag erkänna, lite experiment i Picasa 3 men det kommer nog att komma bättre bilder framöver, nu när jag vet hur de blir! ;-)
Åter till skorna: -jag vill ha dem och jag ska ha dem!
Hittas enklast hos Nelly eller Chique, för dig som är intresserad! Chique står dessutom för fraktkostnaderna om du handlar för över 500:-

Det här med gladiatorsandaler i övrigt; finns det inte bra mång riktigt fula varianter av dessa?! Hittade på Nelly sådana gjorda i äcklig plast i grälla färger! Huuh, köper folk sådana?

Måndag morgon

..och mitt huvud känns så tungt!
Fast inte av bakfylla i alla fall! Men sedan i lördags har jag varit så sjukt trött! Fattar inte vad det kan vara, och vet inte hur jag ska bli av med det! Inte uppdaterat något direkt i helgen, får väl försöka ta igen det i dag i stället. Blir ju ingen träning i dag, så kan ju uppdatera lite då.. Var nämligen så att jag tvättade i går, typ tre veckors samlade tvätt. Torktumlaren fungerade som vanligt ytterst bristfälligt så hela min lägenhet ser för tillfället ut som en tvättinrättning! Och den är förliten för att all tvätt skall kunna hängas, så man får torka lite i taget. Så mina träningskläder är fortfarande blöta och ska jag träna hinner jag inte hem imellan jobb och träning, så därför blir det ingen träning. Får ta igen det senare i veckan!

Stackars Andy är sjuk också. Kanske smittade mig i helgen? Därför jag är så trött, månne?

Jobbigt att hålla ögonen uppe, och idag har jag ju till och med endel att göra på jobbet! Nåväl, de roligare uppdateringarna får komma sedan, när jag kommit hem! Har en recension att göra på en blogg jag verkligen tycker ni skall kika in på! :-) Så glöm inte att kolla in här senare i kväll, då det kommer att finnas lite nytt skoj att kolla in!

Adjö tillsvidare!

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin Nu skall jag se om det funkar, så jag kan ta kontroll över min blogg.. Hähä..
Tekniken och jag. Vi är inte så bra vänner!

Bortskämda snorunge!

Sedan ett tag efter att jag flyttade hemmifrån för 2,5 år sedan har jag haft ett 3G-Internet, Telias, för en kostnad på 89 sek/mån så till vida att man använder det endast kvällar (från kl 19) och helger med en maxhastighet på 1.8 mbit/sek. Detta bekostat av min kära mor!
Eftersom detta begränsade möjligheterna till Internet-användandet så mycket, och kostade multum om man glömde bort sig, föreslog mamma för några veckor sedan att jag skulle byta upp mig till ett abonemang som tillät dygnetrunt uppkoppling för en fast månadskostnad. Då jag inte ansåg mig ha råd riktigt nu, föreslog hon att hon skulle stå för kalaset tills jag fått ordning på ekonomin. Hur bortskämd får man bli egentligen? Hujedanemägen säger jag bara! :-) Jättetacksam för att hon hjälper mig, eftersom jag går och lägger mig så tidigt om kvällarna och därför inte har använt mig så mycket av varken datorn eller Internet hemmifrån. Särskilt skönt är det att inte behöva oroa sig för att man skall vara inne på det under "förbjuden tid". Så i torsdags kom vi överens om att det som verkade vara det bästa alternativet var det 3 hade. Skönt också med lite snabbare variant!







Då var det tänt igen. Var rätt roligt att se hur det släktes i alla fönster runtomkring i grannskapet! Kul att se att så många tar ställning till en sådan här viktig sak! Hoppas den har genomslagskraft också hos politikerna, så som WWF hoppades, och alla vi som släkte våra lampor!


Reminder

Ni glömmer väl inte vad jag skrev för en vecka sedan i kväll är det alltså dags, så glöm inte att släcka alla lampor!


Nu ska jag ner med Andy och hyra film för en myskväll :-) (Men en timmer kommer vi att ha släkt, det lovar jag!)




Ursäkta röran, vi bygger om

Ja, jag är ju igång igen med att försöka hitta mig fram till en design som passar mig. Det är inte lätt, särskilt in som jag är usel på HTML och därför måste leta efter saker och ting innan jag kan göra några ändringar.. Och saken är ju den att jag vill försöka själv, jag vill känna att det är min blogg som jag skapat, både med innehåll och design! Därför vill jag inte att någon annan skall göra det åt mig eller köpa en färdig design av någon av alla dessa bloggdesign-experter! Jag vill inte göra det enkelt för mig, jag vill känna mig helhjärtat engagerad och ansvarig för det som finns under mitt namn!

Herr Otur drabbade mig ytterligare en gång i går: jag var trött på att jag inte hade typsnittet som jag valt till bloggen på datorn hemma, så jag bytte och tänkte att eftersom det är Vista på kontoret där jag hittade typsnittet, och jag har XP hemma, borde det ju funka med ett typsnitt från en äldre modell i både den gamla (min) och den nya; Vista (kontoret). Jag hittade ett typsnitt som jag till och med gillade mer än det jag valt från början och såg till att lägga in det överallt!
Oj, vad fint det blev, nu kunde jag ju se den riktiga designen hemma! Glädje!
Tills jag kom till kontoret i dag och upptäckte att typsnittet saknas här och därför har jag bara den där fula texten som jag tidigare sett hemmifrån! Why, Oh Why?! Hur kan det vara möjligt att jag bara väljer typsnitt som finns på det ena stället? Och varför är det ett så krasst utbud här? Ibland önskar jag hett att jag var mer datakunnig så att jag inte skulle utsättas för sådana här saker! Men ska man inte kunna lägga in typsnitt i word? Har jag fått för mig att vi fick lära oss på högstadiet på någon datakurs där. Men jag kan ha hittat på det minnet..
Är det någon som kan hjälpa mig mer det här? Som vet vad det är för fel? Jag har läst om det där med att typsnittet bara visas för dem som har det och att de andra får det som datorn översätter det till, men finns det inget sätt att gardera sig och ordna så att åtminstonde nästan alla kan se det? För nu har jag ju ingen aning om vilket jag skall ha för att det skall fungera hos de flesta!


Sedan letar jag efter information om det går att korta ner bara vissa inlägg, om det fungerar att lägga in någon kod i det inlägg man vill skall vara valbart att läsa (och ta sig förbi). Vet att jag ibland skriver väldigt långa inlägg, och jag skulle vilja att dessa inte publicerades i sin fulla längd på startsidan, utan att man kan klicka in sig på inlägget om man faktiskt vill läsa det. Och för dem som inte vill, att de skall slippa scrolla i år och dar för att se om det kanske finns något roligare längre ner! Andy prata på att jag kunde göra så, men jag har bara hittat information om hur man kortar ner samtliga inlägg på startsidan via kodmallarna! Och det vill jag ju inte!

Och så har jag ju lagt till och ändrat om bland kategorierna med, tänkte bara slänga in ett par ord om detta också innan jag avslutar!

Kategorin Allmänt har fått byta namn till Allt det andra av den enkla anledningen att jag inte tycker att det passar med ordet allmänt på mycket av det som publicerats under den kategorin, eftersom de hamnat där för att jag inte haft någon kategori de passat in på. Och jag kan ju inte skaffa en ny kategori för varje ny grej jag skriver om. Så jag bytte helt enkelt namn på allmänt kategorin och allt det andra står för allt som inte går in under någon av mina andra kategorier!

Fiia och Teknik är den andra nyheten. Ibland stöter man ju på tenkiska prylar man inte kan låta bli att säga några ord om, så jag tänkte att detta kunde få en egen liten kategori då jag nog har en tanke om att jag kan fylla upp även denna kategori vartefter! Sedan är nog alla historier som rör Fiia och Teknik en sort för sig som kräver en egen kategori. Det kan ha oslagbara misslyckanden eller klanterier från min sida! ;-) Nåja, det är ju inte värre än att jag ångrar mig om jag inte finner någon användning för kategorin, alla intensioner till trots!

(Tänk så bra det hade varit om jag hade kunnat publicera de första raderna i detta inlägg och låtit er som inte orkar läsa allt mitt dravel, behöva se allt! Åååh, det måste gå att ordna tycker jag!) Dessutom tycker jag att det ser tråkigt ut med såhär långa inlägg, med mycket text tätt skrivet och utan bilder! Det ser så livlöst ut på något sätt!

Smycken, Fiias bästa vän?

Mina senaste alster, larvigt billiga efter att rabatten var dragen! Cocoo har ett brett sortiment med mängder av udda, riktigt roliga, smycken, till ett hel najs pris! Dessutom är hon som sköter det där väldigt trevlig och serviceminded! Leveransen är väldigt snabb, och man kan ställa sig i kö för slutsålda varor, så talar hon om när de åter finns i lager och skickar dem i turordning enligt väntelistan!



Shoes shoes shoes

Vad är väl härligare än skorea?
Var inne som hastigast på Belle och hittade mig ett par skor jag kan ha till jobbet i vår, när jag känner för lite finare skodon än mina svarta DC som inte riktigt passar till lite finare kläder!

Nittionio riksdaler är de heltklart värda!

Helt perfekt nu när min skosamling blivit så reducerad! :-)












Ondskefulla grannar?!

Ibland får jag för mig att jag är förföljd av oturen själv. Att den står och lurpassar på mig när och där jag minst anar det!
Blev drabbad av den förut på ett helt oväntat sätt!

Skulle hämta en säck kläder från mitt föråd för att sortera dem (läs föregående inlägg) och vad hittar jag placerat just utanför min förådsdörr? Jo, en uppsättning gamla bildäck som någon funnit lämpliga att förvara där! Och det var ju bara min dörr de totalt blockerade! Why, Oh Why?! Dagen till ära hade jag vita kläder på mig!! Den där oturssnubben måste verkligen ha planerat varje liten detalj!

Nej, plasten var inte till någon hjälp, snarare gjorde de att det blev svårare att flytta däcken! (Ena påsen åkte dessutom av helt men jag struntade faktiskt i att försöka få tillbaka den och knölade in den mellan däcken när jag var klar!)

Erfarade för första gången hur mycket de där sakerna väger, och det var ju inte tillräckligt lite för att de skulle vara lätta att manövrera för att undvika förstörda kläder!






Blev ett riktigt skitgöra som ni kan se! MEN då ser ni fick herr Otur så han teg! För Turen log mot mig för jag hade en flaska vatten och näsdukar i väskan, så jag kunde torka av mig innan jag lyckats smeta ner hela mig med det där! (Jag kan vara en riktig skitgris och misstar mig inte helt sällan på servetter och kläder, därför var jag helt säker på att jag skulle se ut som sotarmurre när jag var klar, men se, inte en fläck lyckades ta sig till mina kläder! I'm impressed!)

Funderade ett tag på att lämna ett litet meddelandetill däckägaren och be honom hitta ett annat förvaringsutrymme för sina däck, eftersom jag har ärenden till mitt föråd lite titt som tätt och inte gärna trilskas med de där klunsarna igen! Men jag hade inget papper så jag avvaktar ett tag, har de inte försvunnit innan maj, blir det nog ett meddelande. Och antagligen inte lika artigt som det jag tänk författa då, inte!

Garderobsrensning

Jag tror inte jag plågat mig själv så mycket som jag gjort i dag någonsin tidigare! Det har varit smärtsamt, ångestladdat och riktigt hemskt. Det jag talar om är Grundlig Rensning Av Kläder. Något jag ägnat större delen av eftermiddagen och kvällen åt. Passade även på att rensa lite annat när jag ändå var i farten.. Självklart har jag dokumenterat olika skeden i rensningen, och resultatet (dock inte någon "före" bild av garderoben då det var för illa ställt för sådana). Skåda här vilken smärtsam dag jag haft:

Här är högarna med kläder jag skulle sortera! Kan tillägga att jag har ett par väskor till i källaren med kläder som skall sorteras... (Smutstvätten tyckte jag inte var någon idé att räkna med i sorteringen, då det är kläder jag vet att jag använder. Tur det, för då hade det blivit ruskigt mycket mer att sortera, för Fiia har varit laaat två söndagar så nu är det snart tre veckors tvätt = ruggigt mycket kläder)





Det här blev resultatet av rensningen: en smockad sopsäck med kläder jag inte ska ha kvar. Ett plus var att jag inte hade några oanvända kläder med prislappar kvar! (Har någon larvig grej för mig, så jag tar inte bort dem förrän jag använder plaggen.) Det något större minuset var att jag insåg att jag hade väldigt mycket kläder jag aldrig använt mer än att jag tagit bort prislapparna, tagit på mig kläderna i syfte att ha dem, och ångrat mig! Sedan har dessa kläder förpassats till de bakre regionerna i garderoben och aldrig mer provats!



Denna relativt generöst tilltagna hög var de kläder jag förvisso inte använder men helt enkelt inte klarar av att skiljs från! Endel egensytt, andra fulla av minnen och så de som jag tycker så mycket om men inte längre trivs i och helt enkelt inte har hjärta att göra mig av med. Måste skaffa en flyttlåda eller något att lägga dem i, för närvarande har jag stuvat undan dem i en resväska och en IKEA-bag, känns inte som något vidare förvaringsmaterial.. Ska ju trots allt ner i källaren.




Vad blev då kvar för garderoberna? Ja, som ni kan se var det väl inte någon vidare stor mängd.. En tvättkorg.. (Ser mer ut på bilden än vad det faktiskt var.)

Åååh, stackars mig! Det var verkligen hårt att skiljas från mina kläder! Tänk om jag ångrar mig? Tänk om jag letar efter en tröja i flera timmar innan sanningen når mitt minne och jag inser att den är föralltid förlorad (slängd)?







För att ni skall förstå hur larvigt sentimental jag är med "krafs" kan jag tala om att det tog ungefär två månader för mig att slänga min tidningssamling med gamla Frida (varav många var sönderklippta), Vecko Revyn (som jag roat mig med att kladda på) och Cosmopolitan (som jag vårdade ömt, de såg nästan nya ut fast de var flera år gamla!), efter att jag beslutat mig för att de endast var platskrävande och inte uppfyllde något annat syfte än pappersåtervinningen! Och det var HÅRT att se dem ligga där i pappersinsamlingstunnan, ensamma och övergivna! Om det gällde tidningar, kan ni kanske tänka er hur det är med kläder..
Måste nog, trots att det smärtar mig, ge min kära mor rätt när hon säger att jag är en riktig sak (skräp) samlare! Har tillochmed en godispapperssamling i någon av leksakslådorna från mina tidigare år. Hähä.. Har åtminstone lagt av med sådana överdrivna samlingar! Och jag rensar mycket oftare nu för tiden än för bara några år sedan! (Även fast, typ Andy, tycker att jag har ett överskott av prylar!)

Nu ska jag inte uppehålla er längre, nu skall ni få skåda resultatet av mina ansträgningar (blod, svett och tårar):

Titta så fint (och TOMT) det blev! :-) Riktigt stolt över mig själv!! Rensade även underklädeslådorna, och insåg att jag inte behöver göra något så tråkigt som att köpa nya strumpor som jag befarat! Jag hade massor med hela par och strumpor som gömt sig!

















Blev så motiverad av allt rensande att jag såg till att ta tjuren vid hornen och göra mig av med skor jag inte längre använder, eller aldrig använt / använt sönder (även om jag gärna hade haft kvar endel av dem för ytterliggare sällskap insåg jag att man inte kan ha kvar dem hur länge som helst. Och ett par tofflor som är flera år gamla och använts flitigt varje sommar, har inte mycket som kan kallas sula kvar, och då är det faktiskt dags för skilsmässa! Eller sandaletterna som stryper blodtillförseln i benen om man vill att knytbanden ska sitta snyggt, nej nej nej.

Så var det ju den något svårare delen; väskor! Jag menar, tänk om jag behöver just den väska jag bestämt mig för att göra mig av med igen, sådär efter två år av eeeh paus?! Hur som helst gjorde jag mig av med nästan alla gamla väskor och sparade bara de nyaste (med undantag för Emelie The Strange, den kan jag inte skilja mig från). Insåg att mina väskor visade på vitt skilda stilar, lite kul;















Var tvungen att kolla igenom alla väskor och ni kan inte tro vad mycket skit jag hittade:

Ett helt lager med nagellack, två miniramar, pudret som förstörde hela årskurs 7 för mig (tänkte mig inte för, det var brunpuder, kladdade på i hela ansiktet, man vill ju vara fin på klassfotot! Blää det blev katastrof, min familj höll på att skratta ihjäl sig när vi fick hem fotona!!)
Hittade min favorit fickspegel, som hade gått sönder i väskan, så var bara att kasta..
Jag vet inte hur många år gamla de där ögonskuggorna är, men nu vet jag i alla fall var de tog vägen! ;-P (Jag vill minnas att jag letade länge efter dem)







Den minst smärtsamma, rentav upplyftande, rensningen var hallbordet och lådan som hör till! Var skönt när jag helt plötsligt hade ett välordnat hallbord i stället för högen med grejer som hopades där (alldeles för hemskt för att visa innan bilder även här, men blev det inte fint nu?):


Så nu har jag bara en sekretär, tre bokhyllor med diverse lådor och möjligen något mer skrymsle kvar, sedan har jag rensat rent hela lägenheten! :-D
Fast jag har inga planer på att avsluta mitt rensande än på ett tag! Får bli någon annan gång, för det är nog den mest ansträngande rensningen rent fysiskt! (Papper, pryttlar, saker, skräp och allt det andra!) Huuah -rysa-











Men det är faktiskt väldigt befriande med allt detta rensande, det känns äntligen fint i min garderob, jag behöver inte oroa mig för att ett tjog med tröjor ska anfalla mig när jag öppnar dörren och jag behöver inte lägga en massa tid på att rota igenom kläder jag inte använder för att finna ett plagg jag vill ha! (Det kan ta många timmars letande har jag märkt.)


Jag är en solkatt

Idag har jag bländat mina medmänniskor som en riktig solkatt! :-D Haha.. Eller så var det tröjan jag hade som var späckad med silverpaljetter i muddarna både vid ärmsluten och längst ner på tröjan, samt runt linningen i halsen..

Här kan ni se hur jag menar lite lättare kanske.. ;-)
Otroligt dålig bild, vet inte riktigt hur det kunde bli sådär, men man är väl inte fotogenisk varje gång.. (Höhö, sämsta ursäkten i dag?!)

Kläderna hittas på:
Paljettröjan: Shimmer
Polotröja: H&M
Jeans: Wrangler, köpta på Carlings

Smyckena är alla inhandlade från Cocoo, till en härligt billig penning!

HJÄLP!

-Se ynklig ut-
Jag har försökt att lista ut det själv, men inte ens nästan lyckats! Därför frågar jag nu, du som vet och vill hjälpa mig, hur gör man för att fixa en bok, är det inte under produkt? Alltså jag menar där under "Böcker" i fältet här till höger. (Eftersom jag inte klurat ut hur man gör syns inte rubriken än, men det var väl onödigt att säga, eftersom du vänliga själ som hjälper mig (-hoppashoppas-) listat ut både det ena och det andra, mindre förutsägbara) Men jag tänkte till dig som är lika hjälplöst dålig på detta (än så länge hoppas jag) som sätter igång och letar efter en sådan rubrik, och får för dig att du har nedsatt syn eller något för att du inte hittar den.. Kort och gott: jag försöker vara pedagågisk! -flina-


Hum, annan sak; ber om ursäkt att inläggen blivit så långa i dag! (Ytterligare ett par är planerade till kvällen, som är av betydande längd) Men jag kände inte att jag fick ur mig allt jag ville ha sagt i texten innan den blev så där förödande lång! Hoppas ni orkar läsa, för endel är rätt kul!
Annars har jag faktiskt full förståelse för er som inte orkar! (Skulle antagligen inte orkat själv, om det inte var riktigt bra/intressant som typ hos lady Dahmer, där jag kan försjunka i inlägg efter inlägg som är jättelånga, utan att märka att tiden fyter förbi! Du som är intresserad av politik, olika diskussioner och annat där man kan vara provokativ, eller lära sig mer av, rekommenderar jag starkt att du besöker denna sida!Btw, liksom ;-P)
Dock lovar jag en massa bilder åtminstonde, så det inte blir lika kompakt med text (möjligen ett inlägg).

Måste rusa!!

Bara detta lilla sista; jag bygger om, därför det är lite si och så med saker och ting här för tillfället (eller så lång tid det nu tar för mig att hamra och spika ihop en blogg jag trivs med MINST 90%). Hoppas ni gillar resultatet när jag är klar sen!

Kindle2

Jajaja, kalla mig efter som kommer med "nyheten" snart två månader efter releasen! Men jag hittade, när jag snokade runt på Stephen Kings hemsida en makapär kallad Kindle2, som var enda formen av tryckning King skulle släppa sin nya novell/bok "Ur" i. Och hur kul är det? Läsa en hel -svordom- bok via någon tevespelsliknande skärm (syftar på de där dosorna med en skärm, typ Nintendo och allt det där, som fanns när man var liten och som kunde tas med överallt) och inte ens känna lukten av ny bok? Inte skära sig på papperen när man är klantig som en annan? Inte mota bort ondskefulla katter som deltar i läsandet genom att bita och dra i hörnen? Inte få stoltsera med en skaplig boksamling, som inte bara innehåller tantsnusk och pocket, utan fina inbundna böcker, signerade böcker, kultböcker som man "ska" ha läst, böcker som ser ut som tegelstenar, på andra språk än svenska, och alla andra otalen böcker som man vill att besökare skall uppmärksamma så att man får säga ett och annat, eller förklara en tanke som slagit en under läsandet? (Nej, jag läser inte tantsnusk, men det brukar vara en sådan typ av böcker man inte gärna skyltar med har jag hört! (Nej jag lovar, jag kan inte med sådana böcker, jag somnar!)).
Jag som inte ens kan läsa och koncentrera  mig på texter på datorn särskilt väl, blir liksom inte rätt läsställning med en skärm, för den kan man inte anpassa efter sig själv, böja lite på och sådär!
Och varför gör man en sådanhär grej? Om det har något med tanke åt miljön är jag ganska säker på att produktionen av denna samt alla de miljöfarliga pryttlar maskiner innehåller, så lär inte miljön sparas särskilt mycket, särskilt som det blivit vanligare att böcker trycks av återvunnet papper eller skogar som odlas upp enkom för pappersbruk, på något tidigare förstört ställe! Tycker nästan alla böcker jag köpt det senaste året (visst, mest pocket, men även inbundna, och väldigt många böcker har det också blivit) har skyltat med sina träd och returpapper-pilar! Och det ägnas en hel sida, en av dem som tidigare var tom och endast för utfyllnad, som talar om hur miljövänlig boken är!
Så nä, jag tror inte att miljön blir gladare.
Varför skulle man annars komma på idén att endast ge ut boken i en maskinell upplaga, som något annat TV-spel?
Kommer böcker att ersättas av detta dumma påfund och liknande?
Är det meningen att även avkopplingen med en bok skall ske i sällskap av en skärm? Som att det inte räcker med påfrestningen för ögonen det är när man jobbar framför en hela dagarna?
Vad är detta nya påfund ens bra för?! Böcker är kultur och tradition innom nästan alla folkgrupper och tusentals år tillbaka i tiden!

Eller också är King orolig att det skall bli som i hans Det mörka tornet serie, där världen gått vidare och papper inte längre stod att finna! Men den teorin funkar inte heller, för där hade man gått tillbaka till jordbruk och häst och vagn och alla maskiner stod obrukbara för man hade glömt hur de fungerade. De äldre folken hade dött ut och ingen ny hade lärt sig för att man var så van vid att det fungerade, så man var inte intresserade av att lära sig hur. (Något samhällskritisk månne?!)

Nåja, för er som är lika efter som jag är apparaturen jag pratar om denna:

Magnetisk?!

Jag vet inte vad det är, men något måste det vara som gör att alla miljö/människoaktivister och religösa fanatiker dras till mig! Jag blir jämt stoppad av ovan nämnda! Spelar ingen roll om jag är bakis, halvspringer, glor ner i backen eller blänger fientligt på allt och alla, de tycks ändå alltid vilja prata med mig.
Har jag en neonskylt över huvudet med texten Prata med mig, så pratar jag med dig eller något liknande? Kanske Prata med/pracka på mig, jag säger inte nej! Det sista förslaget är nog mest rimligt! För hittils har Individuell Människohjälp, Greenpeace och Naturskyddsföreningen lyckats ypperligt med att få kontonummer och en signatur för autogirobetalningar. Den enda som misslyckades var Rädda Barnen men det var bara för att jag redan betalar mer än jag kanske har råd med alla månader till så många olika, så jag tyckte det räckte. Sedan tycker jag att miljön har högre prioritet (för mig) än människor, som faktiskt är de som bär skulden till att moder jord inte mår bra! Och ja, jag är mycket medveten om att dessa stackars oskyldiga barn inte bär skuld till detta (i deras nuvarande liv, vem vet, jag tror på reinkarnation så...) och att det är "fel" människor som drabbas av miljöförstöringarna (öknar, brist på rent vatten osv.) men som talesättet lyder: Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon! Och jag tycker att jag gör mitt biståndsbidrag i och med dessa tre organisationer! (Mer än de flesta i min ålder med min ekonomi!) Men måste väl erkänna att hon från Rädda Barnen  var en hårsmån från att lyckas ända tills Andys förmanande röst talade till mig i huvudet! Så jag sa nej. För flera veckor sedan. Jag har fortfarande dåligt samvete!

Och så till de religösa fanatikerna. Fanatiker är ett för starkt ord för de flesta av dem, men jag tycker om att låta dramatisk! ;-P
Jehovas vittnen vill alltid prata med mig på stan. Stackare. Tror inte det är ofta de är orsaken till att diskussioner upphör eller helt uteblir, ofta. Det måste vara traumatiskt. Men jag kan ju inte hålla tyst. Och faktum kvarstår; de började prata med mig! Så jag måste ju ha min rätt till min åsikt, eller?! Och de brukar inte gå för att jag har otrevliga, hatiska åsikter, snarare för att de räknat med att få diskuterandet på stan överstökat på så kort tid, att de faktiskt inte hinner prata mer. Eller för att jag råkar säga saker de inte kan säga emot.. Men som ändå inte ger sig i uttryck i deras tro.. Som moder jord och fader himmel, namn de inte sätter på samma resultat. Eller något de överhuvudtaget inte tar upp i sin religion, som var kommer vår energi ifrån? Kan en gud existera utan en gudinna (i min mening jorden och himmelen)? Och andra, liknande "frågor" som jag liviligt diskuterar om, med inlevelse! (Är även jag en fanatiker?!) Nää, det mesta jag tycker stöds trots allt av naturvetenskapen, bara att jag väljer andra ord.
Hur som helst, andra religiösa fanatiker är ju dessa missionärer (heter det så?) som kommer från, tex  England (de två värsta jag träffat, därav just det exemplet) som mer eller mindre överger sin tro, tar mitt nummer och ringer otaliga gånger (just nämnd gång var jag en smula onykter, vilket medförde att lövet lossnade från tungan och jag var svårtystad) tills en kompis tröttnar på mina nervsammanbrott dessa samtal gav mig varje gång (jag svarade typ aldrig, för jag ångrade mig när jag klarnade lite där uppe) och sade åt dem att jag nog faktiskt inte ville träffa dem igen för fortsatta diskussioner (de är ett exempel på fenomenet prata med någon när de inte har tid (de måste verkligen räkna kallt med att ingen pratar tillbaka) så de var tvugna att avbryta diskussionen men ville fortsätta någon annan dag).
Jaa, det finns säkert många fler jag råkat på men jag kan ju inte dra alla exempel här, skulle bli för mycket! (Redan skenat iväg mer än jag från början tänkt!)
MEN det finns ett exempel, en man, som är orsaken till detta inlägg, och är mer fanatisk än någon jag tidigare mött!

Historien om den omvände mannen: För flera år sedan, jag kan ha varit 16/17 år, var jag påväg hem från stan. Eftersom mitt lokalsinne är så uselt gick jag alltid vägen längs med spårvagnsspåret för att hitta hem säkert (trots att jag bott i huset i 17 år när jag flyttade ut vid 20 års ålder). Kneipen är ett labyrintiskt område man går igenom, mysiga hus och trädgårdar, men förvånansvärt många knäppa inneboende! (Långt ifrån alla som bor där, var absolut inte så jag menade!) En lång backe för så upp till Skarphagen och mitt eget område. Precis innan slutet på backen träffar jag på en man med obehagligt utseende. Och, bli inte förvånade, han ville språka religion med mig! Döm om hans förvåning blev stor när den där blonderade fjortisen med för djup urringning faktiskt kunde ett och annat om kristendomen! HAH! Det trodde han inte! (För er information har jag varit hjälpledare för konfirmander två år, så har två års extra utbildning, samt en farmor som är mycket kyrklig och pensionerad diakon) Nåväl, förvåningen gick snart över i glädje och han pratade och frågade och orerade, under tiden som jag funderade på om han var påverkad av alkohol/narkotika, förgrep sig på små barn eller våldtog tonåriga flickor i sin källare. När jag, lite nervöst av allt paranoida tänkandet, stammade fram att jag nog måste gå, ville han att jag skulle följa med honom hem! för att få ett exemplar av hans berättelse om sin omvandling och hur han mötte Gud. Njaa, en annan gång, sa jag, jag måste faktiskt skynda mig! Självklart betydde det ALDRIG! Hahaha, Norrköping är för stort för att jag ska behöva råka på dig igen! osvosv...

Några månader senare
var jag på stan, det var Augustifest, och jag var en smula mindre nykter, och vem går inte runt med sin historia i en bag på cykeln och delar ut till festglada marknadsbesökare?
Ja, ni gissade rätt, Kneipenmannen! Och ja, ni gissar rätt igen! Han stannade för att prata med mig. Han kände inte igen mig, jag kände igen honom.
Vilket jag dumt nog sa, istället för att ignorera honom och gå vidare.
Han frågade om jag fått hans historia, jag förklarade att jag inte hunnit den gången. Oj, vad han blev glad, för se, han hade ju som sagt med sig en tjock bunt (som han dittills inte fått dela med sig utav) så nu kunde jag ju få mitt efterlängtade exemplar. Ja jo, det kunde jag väl.. Han pratade vidare men mina vänner (tacktacktack) räddade mig!

Flera år senare, mer bestämt igår stoppar en något bekant man mig. Jag kan först inte placera honom men när han frågar om jag har tid, varpå jag svarar att nej egentligen inte, på väg till jobbet, en smula sen -flåsflås- och han tar det där yttepyttelilla "egentligen" som ett, jo nog har jag en stund till övers för er herrn! och frågar "Vad säger du om jag säger Gud?" Varpå jag svarar (varför åh, varför?!) "Att jag träffat er förrut, om det är ni som delat ut er livshistoria och bor i Kneipen!" Han skiner upp som en sol och frågar om jag läst den. Joo, jag gjorde ju faktiskt det (att jag bara läste de första två sidorna, av femtio, behövde han ju inte veta (men jag var nära på att tala om det för honom, i alla fall att jag inte läst hela, men stoppade mig som tur var!)) men det var ju flera år sedan, skyndade jag mig att tillägga.
Detta stoppade honom dock inte från att fråga vad jag hade tyckt, tänkt om det som stod, reflekterat något över det under åren (joo, jag tänkte faktiskt på honom när den där våldtäktsmannen härjade i stan och var bergsäker på att det var han, vilket det uppenbarligen inte var, något jag verkligen inte sa) istället upprepade jag att det ju var flera år sedan och jag nog fasktiskt inte kom ihåg...

Nej, han gav sig inte, men en eloge borde jag faktiskt få; jag talade vänligt om att jag faktiskt VAR tvungen att skynda mig på! Och, hör och häpna, han lät mig gå utan mer knussel! Så jag ilade iväg, önskade honom lycka till och en god dag och mer eller mindre rusade till tryggheten på kontoret, med flera hastiga blickar över axeln för att försäkra mig om att han inte följde efter för att se så jag inte ljög!

När jag tänker efter, kan han ju faktiskt varit gärningsmannen, han hade nyfärgat hår i dag, och inte synts till på minst fem år, och med straffen i dag är det nog mycket möjligt att han hunnit ut i dags dato. -rysa- Nej nu skall jag inte skrämma upp mig själv, för även om jag kan låta ironisk när jag skriver är det faktiskt inte på skoj eller skämt om mina tankar om honom, skulle faktiskt inte vara så respektlös och skoja om något sådant!

OBS! En sliten, blonderad, meddellång man med en gammal cykel och en bag, han är mager, skall ni akta er för om ni inte vill dela min historia! (För all del om det intresserar er) Och som sagt, jag kan inte garantera att han inte är farlig! Detta gäller för er som vistas i Norrköping, främst city och Kneipen (om han inte flyttat).

Slutsats: Jag är mer ärlig än vad som är hälsosamt och jag är lättlurad (om man vill kalla det det) samt att jag är en skvätt korkad och sätter krokben för mig själv! :-D


Puzzel-pyssel-tavla

För flera månader sedan skrev jag att jag ville puzzla, och då lägga ett 1000-bitars. Detta var gjort på tre veckor med sporadiskt puzzlande. Vad som sedan tog tid var att ta mig i kragen och införskaffa ett underlag att klistra fast eländet på, då jag ville ge det till min kära far i födelsedagspresent (han fyller i januari).
I går var stunden inne och på Gallerix hittade jag en perfekt ram till någorlunda okej pris. Något tråkig så jag införskaffade lite söta klistermärken också att fästa runt omkring.


Underlaget du skall limma på bör vara av en hårdare kartong eller spånskiva/trä, fuktig mjuk kartong blir bucklig! (Inte fint, tro mig!!)
Ett tips är att mäta och markera ramen och puzzlet, detta för att:
- veta att ramen är tillräckligt stor
- inte puzzlet skall hamna ojämt på underlaget och lämna en kant på två sidor och jämt och fint längs med kanten på de andra tå sidorna.
Slutligen, om ramen har fästen, se till att du limmar fast puzzlet åt rätt håll, tråkigt att hänga det upp och ner!

Med detta checkat är det bara att sätta igång


Tänk på följande när du väl sitter där med klistret:
- limma inte förstor yta, hinner du inte lägga dit puzzelbitarna innan det torkar blir underlaget ojämnt
- limma på underlaget, då det blir onödigt mycket kladd och pill att limma på varje separat bit
- se till att limmet täcker hela ytan så att inte några bitar blir utan fäste
- lägg inte förmånga bitar samtidigt
- försöka att sätta varje bit rätt från början, då limmet kladdar ganska duktigt, tråkigt att tappa bitar med framsidan ner
- sätt dit bitarna när puzzlet är färdigt och i följd, är de fastlimmade kan du inte flytta felplacerade bitar!


OBS! Pilla inte på bitarna för att se om limmet torkat! Onödigt och risken är stor att det bara förstör! Bitarna sitter och är man orolig att limmet fäster dåligt kan man lugna sig med att det är en tavla, ingen leksak och är därför inte gjord för att pillas på! Går även att sätta en glasskiva framför (följer med om man köper en vanlig tavelram) om detta inte skulle lugna en!


När du sedan är färdig med allt klistrande är det bara att placera skivan med puzzlet bakom ramen och fästa den! Sedan har du en fin tavla att hänga upp, eller ge bort till någon (helst någon du tycker om, då det är lite väl mycket arbete att lägga på en ovän!)












Ett hett tips innan du börjar med själva puzzlet är att du lägger det på ett underlag från början, så att du kan flytta på det under läggandets gång. Jag gjorde det inte, och det var inte en glad pojkvän jag hade under de månader puzzlet låg på mitt vardagsrumsbord (eller rättare: mitt enda bord).


Lycka till! :-)


Slutligen tänkte jag visa ett litet filmklipp som tydligt visar hur du inte skall lägga puzzel till en tavla!

Fiia Pysslar

Ny kategori, igen!
Denna gången Fiia Pysslar, då jag är känd för mitt pysslande! (För att inte tala om min pyssellåda.)
Tänkte att det kunde vara lite roligt att lägga ut mina alster i bloggen, kanske lite bilder före, under och efter. Tips och råd.. Saker som jag lyckats med som man inte bör göra, för sitt eget bästa (lär av mina misstag, även här!).
Kanske även lite tips och sådant om presenter, gärna sådana man gör själv då för att stämma in under kategorin. Annars brukar det ju vara ett nesla pysslande i alla fall med dessa paket och presenter man ska dona till de nära, kära och paketkrävande ;-) Så tycker nog det passar in i alla fall!
Respons vore roligt, om ni tycker det är en bra eller dålig kategori, något ni gärna delar med mig, eller tycker ni klarar er utan!
Om ni har några förslag på pyssel som ni tycker jag borde prova på är även det välkommet!

Dagens..

Vi fikat på kontoret blev det prat om vikt då det var dags för våfflor, dagen till ära! (Sägas bör att vi åt våfflor i går också.)
Följande dialog fördes mellan en tjej från ett annat företag (arbetar på kontorshotell) och min kära mor:

Tejen: Jag vägde 90 kilo när jag var gravid, det tycker jag är rätt otroligt!
Kort paus
Mamma: Jag vägde 10 kilo mindre när jag var i 9:e månaden.
Vi tittar alla på henne..
Och så efter en kort paus
Mamma: Än vad jag gör nu...


HAHAHA, oslagbart! Det var så roligt! Jag höll på att dö av skratt!! Ooooh, jag var bara tvungen att dela med mig! Helt oslagbart! :-D

(Sorry mamma, jag vet att du läser här, men du får skylla dig själv!)

Krångel

Föregående inlägg ser jättekonstigt ut och et tar så lång tid innan ändringarna syns så jag vet inte riktigt om jag lyckats åtgärda felet eller om det fortfarande ser knepigt ut.
Nåväl får väl se hur det ser ut efter att jag postat det här..
Ska snart dra ner till andra jobbet, se vad det blir att pyssla med där..
Träna ikväll, bas-stepup (trots att jag efter första och enda gången (hittils) sa att jag aldrig mer skulle gå på ett step up-pass, men jag har tänkt om! Man ska aldrig säga aldrig som det ju heter).

Hade tänkt lägga in ny kategori och pysselgrejor igår, men jag hann inte, så tror jag gör det när jag kommer hem efter träningen (och solningen, som jag tänkt göra). Skojskoj.

Försöker hålla igång bloggen lite mer nu än tidigare, ett roligt projekt liksom, så får man se vad det blir av det i slutändan! :-) Dock blir det nog inte riktigt vad jag tänkte mig när jag startade den, blir nog mer livsstil blandat med recensioner. Eller recensionerna är ju en del av min livsstil, då jag läser mycket, ser endel film tack vare Andy och sådant där, och jag älskar att komma med åsikter! Haha.. Nä, time to leave!

Lite sömnig?

Min kära mor skickade ett mejl imorse som jag nyss öppnade. Och vad fanns inte där, om inte über söta djur som somnat lite hur som helst och överallt!? Kan inte låta bli att publicera dessa bilder, för jag vill att de skall vara en del av min blogg! Hähä,.. Hoppas ni kommer tycka lika mycket om dem som jag! :-)




































Jaa, jag vet, blev jättemånga bilder där, men jag kunde liksom inte riktigt välja vilka jag skulle ta, så det blev nästan alla från mailet istället! Hähä.. Nåväl, enjoy! :-D


Mina personliga favoriter är nog alla kattbilder! ;-P











15. MINI

Bakom bloggen hittar vi Caroline Lundh, 21 år, bor i Skåne och arbetar som modell samt studerar juridisk översikt.
Lundh skriver om kändisar, resor, modellandet, mode och allmänt om sin vardag. Hon startade bloggen i september 2006.
Bloggen är fylld av både amatör och mer professionella bilder, vilka är roliga att titta på. Hon tycks alltid ta kort på dagens klädval.
Designen är väldigt minimalistisk och snygg, dock inte headern som är rörig av det bildkollage hon lagt in där. Tyvärr är det lite för mycket reklam, så det tar lång tid att komma till valmenyn.
Caroline Lundh har lagt in olika huvudrubriker där hon samlar in de kategorier som passar. Så det som tillsynes är en enda lång rad med ca 50 olika kategorier blir snyggt och smidigt sorterade när man inte befinner sig på startsidan.
Språket är mer eller mindre korekt och hon tycks vara noga med att stavningen skall vara rätt, anväder ett enkelt språk som passar bloggen.
Rubrikerna är ganska fantasilösa och bidrar inte till att man vill läsa tillhörande inlägg, i vissa fall har hon även bara benämt rubrikerna "Rubrik" eller liknande.
I vissa stunder verkar hon massproducera innehållslösa och omotiverade, allt för att vara så aktiv som möjligt. Det inte sagt att det finns många intressanta inlägg också! Jag kan nog förstå varför bloggen är så välläst, många drömmer om modellyreket och intresserar sig för det. Den här bloggen är även lite som en tjejtidning vilket nog bidrar mycket till intresset för den. Betyget blir 7 av 10.















































Lipstick Jungle

Det finns hur mycket läppstift som helst där ute att välja bland, och själv älskar jag att få med mig ett nytt, fint, hem! Därför tänkte jag här lista några som jag tycker du skall köpa eller låta bli! :-)

L´Oréal Glam Shine 6H Gloss Brillance
Först ut är denna skönhet. Dock ett läppglands med färg, men nåväl.
Fin färg och härligt glittrig.
Något kladdig och håller inte i 6 timmar! Torkar ut  läpparna av för mycket användande (vilket innebär en utekväll med aplicering ett par gånger i timmen).
Ganska billig: 125:-

Betyg: 5 av 10









Max Factor Lipfinity
Detta är läppstiftet som sägs tåla allt, hela dagen. Och visst kan jag hålla med om att det håller. Tyvärr inte helt och hållet, utan försvinner fläckvis. Detta gör att man gärna applicerar mer, vilket torkar ut läpparna.
Färgen är dock heltäckande och efter att den obehagliga första stunden när läppstiftet torkar, gått över kladdar det inte alls. Inte heller glosset man får till kladdar.
Lägger man ett nytt lager över det gamla är risken stor att det flagar.

Priset för denna är ca 140:-


Betyg: 4 av 10







Dior
Addict High Shine
Detta är läppstiftet som har allt!
Det håller länge, fungerar både som läppstift och läppglans och färgen är diskret.
Läpparna blir snyggt glitterglansiga utan att det kladdar. Dessutom har läppstiftet en återfuktande verkan så läpparna torkar inte ut om man använder det hela dagen (+ kvällen).
Tyvärr är priset lite högt, men som de säger; Vill man vara fin, får plånboken lida pin!
Kostar runt 250:-


Betyg: 9 av 10 (Priset är enda nackdelen, vilket tar bort en poäng!)






Nivea Beaute Colour Passion
Ett billigt läppstift med mycket färg. Väldigt fint när det är nyapplicerat men försvinner lätt. Kladdar av sig på det mesta, men känns inte kladdigt på. Hög risk för röda gaddar.
Torkar ut läpparna först efter flera timmars användande.
Går på runt 100:-

Betyg: 4 av 10

Bokmani och shopping

Skulle göra ärenden på stan idag åt min kära mor. Tänkte då gena genom galleriorna och lyckades givetvis dra på mig lite saker på vägen. (Hmm, undrar om jag har någon dragningskraft som suger åt sig prylar?!)

Första anhalten blev i en hälsokostbutik, då jag är ute efter ett shampoo som är vårdande och gjort på mer naturliga produkter än de som finns i vanliga mataffärer. Blev rekommenderad detta, då Aloe Vera skall vara bra för det mesta!
Och jag hoppas verkligen det fungerar då det kostade hela 104 rikes daler för denna flaska! Hua! Kommer bli ruinerad om jag inte vill ha en risbuske istället för hår!!

































Vidare bar det och när jag gick förbi skyltfönstret in till Anderssons bokhandel råkade jag få syn på ett par böcker jag inte kunde motstå. Därför knallade jag in och letade rätt på mina blivande vänner bland hyllorna, och råkade helt omedvetet få med mig ytterligare en vän på vägen!
Tur för mig att det är bokrea, plånboken blev inte allt för ledsen av mina nya bekantskaper, så jag kan med gott samvete vältra mig i deras sällskap!





















Söta lappen

I stället för arga lappen tänkte jag här visa söta lappen. Ett litet meddelande jag hittade på knäckebröds paketet när jag kom hem i eftermiddags! :-)
-Tack så mycket min fina!! Hihi.. Blev så glad när jag fick detta:



Vårig

Idag har jag känt mig så ypperligt vårig i valet av kläder, därför tänkte jag dela med mig lite av känslan! Eller iallafall bilder på klädvalet.. ;-P

Tunikan kommer från Shimmer
Tröjan är ett basplagg från H&M
Byxorna: Wrangler, inköpta på Carlings
Smycken från Cocoo
Och läderjackan är även den köpt på Carlings


(Ja, jag är mycket medveten om att spegeln är i stort behov av en tvätt!!)





























Läsare

Jag blir alltid så nyfiken när jag går in och kollar statistiken för min blogg. Det är inte jättemånga som kommenterar, jag har bara en prenumerant, vilken jag vet vem det är. Men resten då? Vilka är ni, mina kära läsare? (-Mamma, du behöver inte säga något, jag vet redan att du läser!) Vore roligt att höra från er, veta vilka ni är! :-D

Nåväl, annat skojigt idag?
Solen skiner och vädret ser ut att kunna bli bättre igen! Våren här, once more! Och på söndag blir det sommartid! Efter jobbet idag blir det förhoppningsvis en fika med Emilia som skall få ett par brandvarnare av mig. (Känns lite onödigt med tre stycken i en etta.)
Sedan när jag kommer hem blir det nog att skriva en filmrecension, som jag tänkt skriva i snart en månad nu, och så lägga upp bilder på min våriga utstyrsel för dagen! :-) Måste ju visa hur vårfin jag är idag! Hähä..

Hur som haver, nu skall jag nog försöka hitta lite jobb jag kan göra så dagen blir till ända snart!

Adjökens!

Schwartzkorpf Smooth n' Chick

Jag är inte mycket för hårvårdsprodukter men då jag klippte mig i lugg och med etapper i hela håret, tyckte jag att det var på tiden att införskaffa några produkter. Valet föll på Schwartzkorpfs Smooth n' Chick som lovade att håret skulle vara mjukt trots att man hade i hårspray/hårlotion i det. Och jag måste faktiskt medge att de hade rätt. I viss mån. Tyvärr kan håret kännas lite smutsigt av lotionen om man har lite för tort hår. (Det är meningen att man skall applicera  det i fuktigt hår, men kan vara lite svårt att bedömma fuktighetsgraden). Och så är det just det där med att håret skall vara fuktigt, jag vill helst platta håret om jag skall gå ut och då går det inte för sig att fukta det, så håret blir lockigt direkt i kontakt med fukt. Lite tråkigt. Betyget för dessa produkter blir 6 av 10. (Blir samlat betyg, tycker båda produkterna passar in på det).


Slagskeppet Bismarcks hemlighet

Genre: dokumentär

Handling: I den här dokumentären får vi följa med Dr. Robert D. Ballard, mannen som fann Titanic, och hans besättning på jakten efter det försvunna vraket av slagskettet Bismarck, sin tids största slagskepp.
Bilder från själva sökandet varvas med klipp från den riktiga Bismarck och samtal med de tre män som ensamma överlevde slagskeppets undergång. Även samtal med de män som bevittnade Bismarcks undergång från andra båtar.
Dr. Ballard förklarar vilka verktyd som används och hur de tänkt gå tillväga, visar kartor på deras sökområden och förklarar hur sökandet av ett vrak som antas vara försvunnet går till.


Omdömme: Mycket bra dokumentär, trots att den är gjord 1989! Den blir intressant när nutid blandas med historien och samtalen med de män som, under inspelningen, fortfarande var i livet. Arne Weise står för den svenska berättarrösten, då svensk textning saknas, vill man ha hjälp av översättning blir det dubbat, och det inte vidare bra. Stundvis hör man de riktiga rösterna som ett mummel i bakgrunden, för att de sedan försvinner helt (vilket blir störande när man vant sig vid mummlet som ett sätt att identifera vem som talar för stunden). Kvaliteten är inte den bästa, men det gör inte så mycket, dokumentären är ändå mycket fängslande! Betyget blir 7 av 10 då alla brister inte går att bortse helt från.


Skäm bort honom

Jaa, ibland kanske man skall uppvakta sin älskade lite extra, gärna spontant och långt från alla andra högtider där man är tvungen att dalta.. Själv skall jag ge min kära Andy ett halsband med en robotklocka som jag inte kunde motstå idag! Han älskar Wall-E så jag tyckte den passa så jättebra på honom! Hoppas han blir glad, för jag tycker om att se honom glad! :-)
Dessutom tycker jag att han förtjänar något fint nu mitt i all otur han haft! Något som han kan le åt mitt i allt, och som ett tack för alla fina stunder vi haft tillsammans och alla de stunder vi ännu inte upplevt! Nää, nu lät det som om det var han som kom in genom porten, så får väl lägga ifrån mig datorn!


Ta hand om dig

Idag, efter jobbet klockan 17, knallade jag ner till Nautilus för en timmes Pilates. Efter mycket svettande och stånkande var det över och promenaden fortsatte till Meddo och en halvtimmes solning.
Lat som jag är, tyckte jag att jag förtjänade att åka spårvagn hem istället för att gå. När jag kom hem satte jag på ugnen, diskade och slängde in ett lass mat i ugnen. Under tiden maten blev klar sysselsatte jag mig med att ta bort gammalt nagellack, noppa buskarna och duscha med peeling i både ansiktet och på kroppen samt en kur med hårinpackning.
Lagom till att duschen var färdig blev även maten klar.
Medan den svalnade behandlade jag naglarna med nagelförstärkare och sedan frossade jag i god mat.

Och jag måste säga att det har varit underbart att bara ta hand om mig själv riktigt ordentligt för en dag! Inte bara ligga och grisa med en bok, utan faktiskt unna mig lite egenhändiga behandlingar av olika slag! Jag känner mig så fräsch nu, efter allt skrubbande och svettande!

Något jag absolut kommer göra oftare, och rekommenderar er mina kära läsare att också göra! För fy tusan så bra man mår efteråt! :-D

Strass i stora lass

Ååh, jag älskar roliga smycken, och får aldrig förmånga! Dessa godingar har lagts till min samling på senaste tiden:

Alla är köpta på Cocoo för en ringa penning (måste ju ge ett litet tack till Kenza också, som stod för den fina rabatten!)
Smyckena levereras efter bara några dagar i små söta påsar (de på bilden) och servicen är exceptionell! Har man någon fråga får man svar samma dag! Det går även att ställa sig i kö för något smycke som för tillfället är slut!
Tyvärr tar det lång tid att ladda upp bilderna på sidan, då den är lite seg, men oj oj oj, vad fina saker där finns!! :-D

Shoppaholic på apoteket?!

Var ju, som jag nämnt tidigare, på apoteket idag. Väl där hittade jag en massa roliga saker som jag egentligen inte tänkt att jag skulle köpa. Men som, förvisso, är bra att ha! Blev peeling för ansiktet och rengörings lotion för den samme, nagelförstärkare, nagelbandscreme, Ibumetin, Fluxx och lite tabletter för att motverka muntorrhet. Och så Basiron 10% då förstås.
Kände mig lite knäpp som gick och storshoppade på apoteket, men vad gör man inte för att stilla sitt behov?! ;-)


Var tog våren vägen?

Nu är det snö och kallt här igen, alla sköna, soliga dagar tycks lååångt borta! Får hoppas det blir varmt igen snart!

Har kommit på att jag sköter den här bloggen lite dåligt! Får helt klart bli bättre på det! Har knappt några recensioner alls, det enda jag uppdaterat varje vecka är bloggrecensionerna, och så kan jag ju inte ha det! Hähä..
Blir nog lite enklare sedan när jag byter Internet, så att jag inte behöver anpassa mig till efter klockan 19!

Idag blir det en sväng till apoteket mellan jobben, skall köpa ny ansiktskräm (Basiron 10%) och tabletter mot muntorrhet. Åååh, så roligt, inte!

Gårdagens recension av Knivlisa blev uppskattad, var ju tvungen att tala om för henne att hon bev första att nå högsta betyg och hon svarade!! -glad-



Var ju lite roligt att hon blev glad liksom :-D

Knivlisa

Det här är bloggen för dig som gillar att skratta! Knivlisa skriver om möten med kändisar, nattprat och samtal med kunder, och mycket mycket mer. Allt samlat under olika kategorier, som vore de kapitel i en humorbok, typ "Hi hi, världens roligaste skämt", eller något liknande. Med skilnaden att detta är riktiga upplevelser! Knivlisa är 29 år och bor i Stockholm, jag tror hon arbetar på Expressens bilageavdelning (har stått något om det i bloggen). Hon använder språket riktigt och stavefel förekommer i regel inte. Om Björn Gustavsson är Sveriges roligaste man, måste Knivlisa vara Sveriges roligaste Kvinna! Magmusklerna får ingen vila när man läser hennes blogg och alla roliga dialoger mellan henne och andra, kända som okända!
Designen på bloggen är stilren och snygg, inget onödigt plåtter. Det är lätt att hitta då alla inlägg är placerade under en specifik kategori.
Hon är noga med att ange källan till sina bilder om hon tagit dem från någon annan, något som ofta saknas hos andra bloggare. 
Bloggen har funnits sedan februari 2007 och har under tiden fyllts med oräkneliga roligheter. Knivlisa uppdaterar bloggen varje dag, vilket gör den intressant att följa, då man vet att man kan räkna med någon rolighet varje dag! 
Med dessa ord sagda, kan jag stolt meddela att den första att få 10 av 10  blir Knivlisa!
Rekommenderas starkt för dig som behöver ett gott skratt! Hon vet hur man bjuder på sig själv till 100%!







Som Marian Keyes, fast roligare!


Ibland är det tungt

I går var jag på sjukhuset, dels för att få lite medicin och för att hämta lite näringstillskott, eftersom jag är så dålig på att äta som man bör. Hjälper tydligen inte att ha börjat med frukost, tydligen skall man sätta i sig mer mat varje dag vid samma tid. Något som jag än så länge inte anammat. Den information om denna hämtning jag fick var; ett prov på några olika sorter. Då kan man ju tänka sig ett par tre förpackningar. Så jag kommer, efter mycket om och men, ner till Centralköket och ber att få hämta mina provförpackningar. Hon som lämnar ut dem frågar om jag har bil, varpå jag svarar -Nej, det har jag inte, jag åker buss och sedan går.
Hon tappade hakan och var, för ett ögonblick, mållös. När hon hämtat sig frågade hon hur jag hade tänkt att få med mig allt. Det var nämligen 2 och en halv kartonger med näringsdryck, alltså femton förpackningar ca. ett kilo styck!! Behöver jag säga att jag med nöd och näppe tog mig hem? För er som känner till Norrköping ganska väl kan jag säga att jag gick från OK (eller om det är Statoil) i Ektorp, till Kungsgård! Ingen liten bit. Tar väl en kvart att gå utan mycket att bära, med femton kilo att släpa på känns det som ett par mil!



Om jag skall hämta sådana någon mer gång skall jag se till att få skjuts!

Blå, grön, röd..

...och nu även svart mjölk! (Ja jag vet att all mjölk är vit, men jag syftar på paketen!)

Nu har Arla släppt ett svart mjölkpaket för att informera om den 28/3 då hela världen, under en timme, skall släcka lyset för att visa politikerna vad miljön betyder för oss. Man räknar med att miljontals husåll kommer att vara nedsläckta under den tid man avsatt. I Sverige är tiden för detta 20.30 till 21.30. Så förutom ett tufft mjölkpaket står det även för något! Tycker det är ett bra och roligt initiativ från Arla. Den huvudsakliga informationen står på baksidan av paketet och vill man veta mer kan man gå in på wwf.se, vilka är de som kläckt idén om den mörka timmen!

Mjölken finns som mellanmjölk. Borde säljas i de flesta butiker eftersom den finns på Netto. Vet dock inte om den ersätter alla gröna mjölkpaket.



Glöm inte att, nästa lördag, släcka lyset mellan 20.30 till och med 21.30!

Butiksmässa

Torsdagen den 19/3 lämnade vi vårsoliga Norrköing för en färd norrut till kalla och snöiga Stockholm och den mässa som hölls i Kista. Fyra timmar och stappla runt i 10 centimeters klackar var väl ingen höjdare, men förutom det var det faktiskt roligt. Fanns massor med prylar att kika på, som Spedrups skärmbord där man kan med hjälp av fingerrörelser ta upp menyer och dela ut dem över skivan, riktigt skoj!
Givetvis fick jag mina efterlängtade prylar också, blev lite tungt när Robert propsaEde på att stoppa ner en massa vattenflaskor, som vi fick. i mina påsar.
Efter mässan åt vi på Pizza Hut men pizzorna var så små (dock väldigt dyra) där så efter en halv timme stannade vi till och åt på McD också.. Blev en riktigt kulinarisk resa.




Allt detta, plus lite till, fick jag med mig från mässan! Så nu borde jag inte behöva bläckpennor på ett tag! Roligaste var nog Rubukskuben man fick! (Som Robert och jag bråkade om på hemvägen)

Något som inte syns så bra på bilderna är denna smarta grej:

Stoppar man i pengahålet på kundvagnen så behöver man inte oroa sig för att inte ha ett mynt tillgängligt!! :-D

Kalas, självömkan och fika

Tänkte mig en liten uppdatering från helgen och veckan som gått.


Therese fyllde år.
I lördags var det kalas för bästisen min, Therese, som fyllde år på söndagen. Mycket trevlig tillställning med roliga människor som lät sig roas av mina skämt! Hähä -stolt-

KortPaket


ThereseThereseTherese







VåfflorSjälvömkan blev det endel i måndags, så när jag satt där och tyckte synd om mig själv blev jag sugen på våfflor.
Och vad kan trösta en stackars Fiia mer än godsaker?!
Sagt och gjort, köpte mig ett paket våffelmix och lagade iordning (Jaa, jag sparade en påse tills Andy kommer så han också får smaka).
















BullarPå måndagen kom Mio över och lämnade min symaskin som hon lånat.
Eftersom jag nu väldigt sällan får besök får man ju göra sig lite till när man får finfrämmat, så det blev att köpa ett gäng mycket goda kolabullar! (Jaa, det där var ett skämt, men någon ursäkt måste man väl å ha för att äta onyttigheter!)



















Och idag var jag duktig och kom iväg till träningen som jag lovat mig själv! Bas-aerobic.


Imorgon
blir det butiksmässa i Stockholm och jag hade väl tänkt återkomma med bilder på alla mina fina gratisprylar jag räknar kallt med att få!

Sov Gott!

Ny kategori

Har lagt till en ny kategori: Fiia Shoppar / Vill ha. Som man kan anta av namnet är det sådant jag som smått shoppaholic, inhandlat som jag tycker kan vara kul att visa, eller som jag lyckats (i skrivande stund) låta bli att köpa trots att jag åtrår det högt.
Något utanför ämnet med recensioner men jag tycker det kan vara lite roligt. Säger trots allt mer om mig som person och kan ge ett hum om hur jag betygsätter.
Dessutom tycker jag det är roligt, och det är väl det som är huvudsaken med en egen blogg! ;-P


Nya skor

Var med mamma på stan igår. Skulle kolla gympaskor till henne och hon ville ha smakråd. Väl inne på Intersport hittade jag (hoppsan) ett par skor jag inte ville leva utan! Sååå, efter lite övertalning gick mamma med på att dela på kostnaden så att jag får ena skon i födelsedagspresent, och, jag får inte heller använda dem förrän födelsedagen, vilket nog är bra då det inte är så kul om de blir solkiga direkt.

DCDessa godingar var det jag hittade (tror jag).
Kan nästan inte vänta tills jag får sätta dem på fötterna! Men, vill man ha fina skor får man snällt vänta! :-D
-Tack, mamma och pappa! Hähä..

Men lite synd tycker jag nog att det är att jag inte kan få ha dem nu, kalla dem för 22 år och 11 månaders-dagspresesent! ;-) Som det ju är idag!

Sol, sol, strålande sol

Ååååh, vilket underbart solsken det är ute! Har dragit upp persiennerna för att få njuta lite av solen även här inne på mitt kontorsrum!
Känns verkligen som vår ute, och fick jag som jag ville skulle jag vara ute hela dagen!! :-D
Men det får jag ju inte.

På fredag är det dessutom vårdagjämning! Aaah, kan det lukta mera vår än så?!

Vaknade klockan halv sju i morse av att solen lyste in, vanligtvis skulle jag bli sur av att vakna så tidigt, men inte när det är av en stor härlig sol! Sedan låg jag där och slöade till klockan åtta, och var på jobbet en kvart förtidigt! Men inte klagar jag inte!

Senare ikväll blir det att prova på bas aerobic, så får jag se om det är något att ha!

Stavning

Ibland får jag en släng av dåligt självförtroende, detta yttrar sig oftast i oförmågan att kunna stava (eller tron på att jag kan stava försvinner). Gånger som dessa är jag mycket glad att det finns platser som Tyda.se, där man lätt kan få hjälp med stavningen på lite klurigare ord. Inte behöver man veta innan exakt hur ett ord stavas heller, då det kommer upp en rull-lista på ordförslag som börjar på de bokstäver du plitat ner! Självklart kommer förslagen både på svenska och engelska!
Mina varmaste rekommendationer ger jag till pärlor som dessa!



Tyda.se

16. EmsEdge

Bakom bloggen hittar vi Emma, arbetar som designer i Stockholm. Bloggen har hon haft sedan november 2008 och till en början tillsammans med pojkvännen och DJ'n David. Dock tycks han inte längre delta i deras gemensamma projekt som det till en början var menat som, när de skaffade bloggen. 
Det är lätt att anta att Emma arbetar som modell men någon bekräftelse på antagandet står inte att finna (mig veterligen). Står överhuvudtaget väldigt lite om personen bakom bloggen.
Inläggen innehåller ett fåtal illa stavade meningar som kompenseras med en snygg bild, ofta helt skild från textens budskap. Designen är enkel, stilren och riktigt snygg! 
Rubrikerna är mycket kreativa, tyvärr säger de ingenting om vad inläggen sedan visar sig handla om. Lite tråkigt, för de ger ofta en bild av en lite djupare tanke som helt spolieras med tillhörande andefattiga text. 
På senare tid förekommer alltid "Dagens låt" med en länk till låten, vilket är en ganska rolig idé. (Möjligen är det där David sätter sitt deltagande spår i bloggen, jag gissar bara). Få men innehållsrika kategorier, som är fyllda av inlägg som passar in under vald kategori. Mycket enkelt att hitta det man söker och Emma erbjuder. 
Fotografierna som visas är ofta artistiska och mycket vackra! Det syns att det inte är ovana fotografer som tagit dem. 
Slutligen till betyget som blir 6 av 10.  Jag hoppas verkligen att hon kommer komma in mer i rollen som bloggare och bättra på sina brister, då hon har stor potential!








EmsEdge

Stackars mig..

Åååh, jag tycker synd om mig själv idag!
Gick upp klockan 06,15, bara där är det synd om mig!! Åkte till tandläkaren för en undersökning.. Väl där säger de att jag har ett hål (mitt första) och ger mig en ny tid i slutet av april. Men precis när jag skall resa mig och gå får de reda på att personen som haft tid efter mig precis avbokat och frågar då om jag inte vill laga hålet direkt istället för att vänta.
Jo, tänkte jag, är väl bäst att få det gjort.. Så nu har jag lagat ett hål för första gången i mitt liv! Det var inte roligt och rekommenderas inte!

Så mitt råd till dig, kära läsare; -Sköt dina stackars gaddar ordentligt!!

Ny utmaning

Jaha, då har Katta varit framme i farten igen och ännu en gång utmanat mig, så jag får väl göra det bästa av det hela. -skratta-

Då kör vi då;

Tre jobb jag har haft: Adminitratör (Giantco), garderobier (Black Horn) samt redovisningsassistent (Tjärna Revisionsbyrå AB)


Tre platser jag bott på: Arvika (mina första ett och ett halvt år), Skarphagen (samma hus i 17 år) och Klingsberg.


Tre saker jag gillar att se på TV: (Nu ser jag ju aldrig på TV, men ska det nu vara något så...) Nyheter, Debatt eller Karl-Bertil Johnssons julafton!


Tre favoriträtter: SMÖRGÅSTÅRTA, fisk i olika former eller varför inte glass?! ;-)


Tre platser där jag helst skulle vilja vara nu: I min säng med en god bok och mysiga katter, i ett varmt land utan snö! Annars skulle Andys famn även fungera bra som kandidat.


Tre personer jag utmanar: Sofia, Linda samt Emilia.

Så där ja! Klarade jag ju! :-D

17. Gizmolinas

Nummer 17 på listan är Anna-Stina Johanssons blogg där hon skriver om sitt familjeliv och dottern Johanna (snart 3 år), mode vad gäller både kläder och inredning, samt inspriration till presenter/kalas, högtider, inredning m.m.
Många kategorier som kanske skulle kunna gå under ett och samma samlingsnamn istället för att röra till det med flera olika namn på iprincip samma sak, t.ex. Hemma hos oss, Johannas rum samt Johannas tapet. Känns något överdrivet.
Några språkliga fel dyker upp lite då och då men ingenting som stör.
Anna-Stina Johansson bor i Köpenhamn men kommer (som jag förstått) från Sverige, Gävle (?).
Bloggen startade hon i januari 2007 och har sedan dess fyllt den flitigt med både intressanta och mindre intressanta inlägg.
Hon är mycket duktig på att fotografera och fyller upp bloggen med många vackra bilder. De är både inspirerande och beskrivande.
Designen på bloggen är väldigt flickig med en riktigt välgjord och snygg bakgrundsbild, vita silhuetter av hennes dotter och småprylar mot en ljusrosa bakgrund.
Det är inte någon blogg jag själv skulle följa men absolut någon jag skulle vända mig till för tips och idéer! Kan förstå att den är populär men kanske inte riktigt så populär som en Toppliste-blogg.
Slutligen betyget som blir 5 av 10.






gizmolina

H:ström, del två

Jaha, fel av mig, det var frakt, 76:-, lite tokigt att det inte stod med i ordern, där stod nämligen Frakt: 0:-!
Men de skickar den nu på morgonen och jag har böckerna inom 24 timmar! De skickade nyss ett god morgon-mejl.
Servicen verkar exceptionell och fasligt dyrt är det ändå inte!
Så de får stå kvar på rekommendationerna! Och så snabbt de skickar sen! Lade ordern igår, och idag har de packat och skickat! Imponerande! För när det gäller böcker och större företag brukar man få vänta länge! (Vet inte varför just böcker skall vara så sega att skicka) men dessa H:strömare tycks mycket snabba! :-D

H:Ström

Har beställt hem två böcker av Edgar Allan Poe, från ett företag som det gjordes reklam för här på bloggen: H:ström och jag måste säga att det verkar vara något alldeles extra! Dels är det ingen frakt, och priserna på böckerna är ungefär hälften så dyra som i handeln! Dessutom kan man bli "h-strömare" och få ännu mer rabatt och presenter!
Har förvisso inte någon aning om hur lång leveranstiden är än, och i vilket skick böckerna kommer, men det får jag väl uppdatera om senare! I dags dato kan jag iallafall rekommendera dem starkt!
De driver även antikvariat och agerar förläggare åt sådana som vill komma ut med sina böcker! Mycket lovande må jag säga!

Frukost

Jag har, under många år, struntat i frukosten och muttrat när mamma har sagt åt mig att försöka få i mig något innan jobbet för att bli gladare och må bättre. Dock har jag under de senaste veckorna faktiskt ätit frukost, en tallrik yoghurt med frukt müsli, och det har varit super! Dels tar det ingen tid att göra iordning och jag mår inte längre illa när jag hällt i mig kaffekopp nummer tre på en timme! Kan verkligen rekommendera detta, och då är jag ändå en i grunden Frukostmotståndare! Jag är heltklart omvänd, och hoppas bara att jag kommer att behålla min nyfunna vana på morgnarna!

Frukosttalrik
Yoghurten finns även som laktosfri, kan tyvärr vara svår att få tag i, då många affärer tar in små eller inga partier av den.

Fakemärkning

Om man, som jag, gillar att kolla prylar (gärna märkes) på ställen som Tradera, kan det vara bra att veta, så man inte betalar onödigt mycket, vad man skall kolla efter. Då det cirkulerar väldigt mycket, dock välgjorda, fakeprodukter kan det vara svårt att veta vad man skall sikta in sig på. För att inte lägga manken till och lägga höga bud på fakeprodukterna utan de äkta prylarna.
Framförallt bör man kolla efter certifikat och kanske höra sig för om produkten har något serinummer, vilket alla större märken skall ha. Sedan kan man, om de finns med i bild, faktiskt kolla på bilderna och se om det finns någon "märkeslapp".

FakeFakeÄkta märkning,
 ser likadan ut hos de flesta större märkena

Äkta, med kontrollnummer som skall
överensstämma med det i t.ex väskan

18. Emma Nygren

Som namnet antyder heter personen bakom bloggen Emma Nygren, 21 år och modeintresserad. Bloggen bygger mycket på mode och inköpstips. Finns ett otal kategorier att välja bland för att hitta det man själv är intresserad av. Kanske lite för många för min smak.
Emma Nygrens blogg är väl inte så särskilt välskriven, då hon varken använder stor bokstav i början av meningar eller i namn och inte tycks bry sig så mycket om stavfel. Vilka det är många av.
Designen är enkel och inte särskilt snygg, men funktionell. Hon har mycket fina foton och tycks lägga mycket energi på att hitta fina bilder att fylla bloggen med.
Kan absolut inte förstå hur denna blogg kan vara så välbesökt då den inte är särskilt välarbetad, bara väldigt väluppdaterad.
Slutligen till betyget som blir ynka 2 av 10.


Bilden av Phoebe

Författare: Kim Edwards

Översättning: Ingegerd Thungström (Bra Böcker)

Genre: Drama


Handling: Året är 1964 och en snöig vinternatt tvingas doktor David Henry att förlösa sin egen fru Norah. Till hjälp har han syster Caroline. Vad man först trodde bara var ett barn, visade sig vara tvillingar. Dock föds det ena barnet med Downs Syndrom. David tvingas fatta ett beslut som senare inte går att ångra. Han ger det sjuka barnet till Caroline och ber henne ta med barnet till ett hem för handikappade som han hört skall vara bra.
Caroline kommer till hemmet men ser vilket uselt skick det är i och hur illa patienterna behandlas och bestämmer sig att istället uppfostra barnet, Phoebe, själv.
Norah får veta att hennes dotter var dödfött och sörjer henne oerhört, trots att hon aldrig sett henne. David tyngs av sitt beslut och sjunker djupare in i sig själv och i sitt arbete. Sonen, Philip, den tvilling de behöll, känner sig hatad av föräldrarna och revolterar i sina tonår.
Medan den trasiga familjen försöker ta sig igenom sin vardag kämpar Caroline för att, nu hennes, dotter Phoebe skall ha samma rättigheter som alla andra barn.
Då David plötsligt går bort ställs allt på sin kant och Caroline träder fram med Phoebe.



Omdöme: En fruktansvärt välskriven och engagerande bok. Författaren tar upp ämnen som vanligtvis är ganska tabubelagda och lägger dem i ljuset. Hon skriver med sådan glöd att man som läsare dras med in i den kamp dessa människor utkämpar, mot varandra, sig själva och mot samhället som sådant. Det är lätt att bli arg på karaktärerna som inte vill ha förståelse för varandra eller se längre än sina egoistiska hjärnor tillåter, alltså till någon annan människas känslor. Man dras med och känner för dessa människor. Samtidigt käns det som om Edwards skriver om mänskligheten, sådan den verkligen ser ut. Till en början hade jag svårt att sätta mig in i boken, men allt efter som blev den lättare och mer fängslande att läsa. Verkligen något att rekommendera!! Betyg: 9 av 10.

Av: Sofia Feucht

Överlevare mot alla odds

Författare: Barbara Biggs
Översättning: Kate & Sigge Kalmström (Pocketförlaget)

Genre: Självbiografi

Handling: Barbara Biggs växer upp i Australien. Som 12-åring förlorar hon sin oskuld i en våldtäckt. Som 13-åring säljer hennes mormor henne till en framstående brottsmålsadvokat som sexslav och barnflicka till hans två döttrar. Där stannar hon i nio månader. Efter att ha flackat omkring och sålt sig själv till äldre herrer, sk. Sugar dady's, flyttar hon till Japan och prostituerar sig, detta vid 19 års ålder.
Tillbaka i Australien igen får hon slutligen jobb som spårvagnskonduktör och där råkar hon av misstag starta en  av de mest omskakande demonstrationer som inträffat i Australien i modern tid.

Omdömme: Det som beskrivs i den här boken är så totalt utanför min fattningsförmåga. Hon beskriver saker som inte ska kunna hända. Trots det är det svårt att känna någon sympati för Biggs på det sätt hon beskriver de olika händelserna och de känslor de väcker. Advokaten som hon blir totalt förälskad i under hela tiden hon bor hos honom, eller när hon sätter in en annons i tidningen för att hitta en sugar dady som kan ge henne pengar och smycken i utbyte mot sex och sällskap. Hon lyckas inte väcka några känslor i mig som läsare mer än avsmak, både, delvis, för henne själv och för de män hon träffar. Det var ingen rolig bok att läsa, särskilt som man (läs: jag) mådde dåligt av de egna känslorna, att de inte var som de skulle. Översättningen av boken var iallafall bra! Dock blir betyget för denna 5 av 10.

Av:Sofia Feucht

Parasiten

Författare: Fredrik Ljung

Genre: Drama

Handling: Henrik försöker efter avslutade studier på Handels att få jobb inom finansvärlden i London. Då det inte lyckas söker han lyckan i Sverige och Stockholm. Han får ett jobb på ett större investment bolag och gör snabbt karriär. För att dämpa ångesten tar han Xanor dagligen.
Henrik drömmer om en glamorös tillvaro med märkes prylar, snygga tjejer och mycket pengar. För att få detta drar han sig till kretsar som sprutar champagne och snortar kokain. Snart är han fast och grovt skuldsatt. Jobbet går sämre och sämre och för att inte få sparken kommer han med den ena lögnen efter den andra.


Omdömme: Fredrik Ljung är vad jag skulle vilja kalla en riktig ordbajsare, många gånger tappar han greppet om handlingen för att få till de mest svårbegripliga men auktoritära meningarna. Det tycks viktigare för Ljung med en snygg formulering framför en begriplig handling. Handlingen i sig är ganska hoppig och hackig och väldigt svår att få grepp om. Dock måste jag säga att boken var svår att lägga ifrån sig.
Tyvärr är baksidan ganska missvisande då den säger att "boken delvis bygger på egna erfarenheter", vilket osökt får läsaren att tolka boken som en självbiografi, vilket det inte är. Snarare är det väl så att Ljung vet, av egna erfarenheter, vad han pratar om. Betyget blir tyvärr inte högt för denna debutroman: 3 av 10.

Av: Sofia Feucht

Dop

I lördags, den 28/2, var jag på det första dop jag har något minne från. Det var Sofia och Glenn som döpte sin son Kevin.
Tillställningen var helt underbar, för att inte tala om tårtan! ;-D Tänkte redovisa eftermiddagen i några bilder jag tog från ceremonin;





Den lyckliga, vackra familjen poserar i kyrkan (S:t Olai) efter dopet.

Inställt, igen

Nej, det där med smilysar blir det inget med, blev så krångligt och det blev inte alls bra då de gjorde intrång i andra inlägg som jag inte ville! Nej, då struntar jag nog i det och letar vidare efter något annat kul poängsystem!

Nu skall jag skriva lite om helgen och några recensioner.. Enjoy ;-D

Skit också

Det är en smula fel i föregående inlägg men jag skall försöka rätta till det senare, måste dock röra mig mot nästa jobb nu!

Nyheter till bloggen

Jag har upptäckt att det kanske inte bara går att ha en Fiia Rekommenderar utan en Fiia Varnar också, därför kommer jag nu lägga till denna kategori, som jag hoppas inte kommer bli alltför välfylld!

Sedan har jag klurat líte på det här med poängsystemet och har kommit på en tillfällig lösning: Smilys!

Så, såhär har jag tänkt att det skall se ut:

Exempel: 5 av 10 kommer att se ut på följande sätt :):):):):):|:|:|:|:|

En varning kommer att få denna bild:

Exempel: :thumddown:

Och en rekommendation kommer se ut på följande sätt:

Exempel: .thumbup:

Utmaningen

Jaha, jag har blivit utmanad av ondskefulla Katta! ;-D Och detta är vad jag skall göra för att klara utmaningen:



Utmaningen går ut på följande:
1. Länka till den som har utmanat dig. [X]
2. Berätta sju sanningar om dig själv. [X]
3. Utmana sju personer i ditt inlägg. [/ ]
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen. [/ ] 



Sju sanningar om mig själv:

1. Jag är envis som en get. Har svårt att ge mig även om jag vet att jag har fel! (Vilket inte är allt för ovanligt)

2. Jag kan inte ljuga, inte ens för att skydda mig själv i de flesta fall. Jag är så dålig på det att det blir pinsamt när jag ens försöker. Dock är det så uppenbart att de flesta tycks missa det. Då kan man ju tänka sig att jag skall låta det vara, och vara nöjd med min bluff! -Men nej, jag måste då tala om att jag bara lurades..

3. Jag är mer eller mindre shoppaholic, prioriterar onödiga prylar framför att spara mina pengar eller åtminstone lägga dem på mat till mig själv. Dock aldrig så att jag prioriterar bort katternas mat!!

4. Jag är avundssjuk på alla som har barn och vill själv ha en egen knodd mer än något annat! Tyvärr vill inte min pojkvän detsamma (just nu iallafall) och jag antar att jag måste respektera hans vilja också!

5. Får jag inte som jag vill blir jag skitsur men vägrar att erkänna att så är fallet! Och absolut att det skulle ha något att göra med att jag inte fått min vilja igenom!

6. Jag är en stor gasboll, värre än Pumba! Det är nästan lite jobbigt och Andy brukar skoja med mig och säga att han inte vågar röka i närheten av mig om jag skulle explodera av alla gaser och glöden.

7. Jag har blivit pinsamt lat! Tror inte jag varit så orörlig på länge men det skall det bli bättring på! Hoppas jag! Hähä..

Sådär ja, det var väl inte så svårt?! ;-D

Nu till dem jag skall utmana, vet inte riktigt, får fundera lite mer över det men här är några iallafall:

Sofia
Emilia
Myzan
Annie

Ella

Får väl fylla på var efter. Om det är någon som vill bli utmanad har jag tre två platser kvar att fylla, så det är bara att säga till!

Inställda planer

Åååh, jag hade så mycket jag skulle skriva om under helgen, men så hade jag ingen ork igår och kunde inte sova i natt (är hundvakt hos mor och far) så jag har legat och dragit mig och somnat om vartannat hela dagen och nu måste jag hem till tvätten, så jag hinner inte skriva allt det jag skulle! Dessutom måste jag handla tvättmedel och kattsand, vilket är så tungt, så jag tänkte lämna datorn här tills i morgon!
Nåväl, får väl skriva om allt jag skulle berätta imorgon istället!
Var ju liksom på ett underbart dop igår och så har jag en massa recensioner som ligger och väntar, och så utmaningen från Katta!

RSS 2.0