Rätt svar

Jaha, är väl dags att publicera svaret på gåtan. nämligen en flod. Rätt svar hade Anna, antar att det är systeryster, men ptja vad kan man säga, går väl i släkten att vara lite klartänkt ;-P Mohahaha.

Gissa, gissa, gissa!

Kom igen nu då! Svara på gåtan :-D Inget roligt om ingen gissar ju!! Och jag vet att det är flera som varit inne på min blogg under dagen, så försök inte! Nu får ni allt väcka hjärncellerna från värmedvalan eller vad det nu är för något ;-)

Svalkande och gott

En glass som verkligen är perfekt i en värme som denna är Calippo Refresh! Den är dessutom ganska syrlig vilket gör att den inte känns lika sötsliskig som många andra glassar. Något att rekommendera varma sommardagar som dessa! ;-P



Tack, Robert, för den smaskiga glassen! :-D

En liten Gåta

Tänkte dra en mjukstart så här på måndagsmorgonen med en gåta! Kul va!? Skriv gärna det svar ni tror är rätt så publicerar jag rätt svar och eventuella "vinnare" i morgon!


Vem är det som löper men inte kan gå,
som har en mynning men inte kan laddas,
äger en bädd men är sömnlös ändå,
äger en bank men är ändå pank?!


Så sätt i gång och tänk och ge mig svaren!! :-D

Sjukt..

Alltså, är det inte konstigt? Man tror att riktigt stora kändisar på något sätt är odödliga. Gör man inte? Men så går en av vår tids största popsångare och dör. Kolar..
Jag har aldrig varit ett Michael Jackson-fan, och jag kommer inte låtsas om att jag varit det, nu bara för att han dött, men jag tycker ändå det är konstigt och nästan lite sjukt.. Han kan väl inte dö?
Förvisso har han levt ett minst sagt konstigt liv, men inte trodde man att han skulle dö? Och vad arg jag blev när jag läste en kommentar om att det inte var mer än rätt att han dog, eftersom han var både misshandlare och pedofil, pedofilin blev han frikänd från (har aldrig trott att han var skyldig heller) och misshandeln hänvisade hon till att det faktiskt fanns massor av bilder där han figurerade på en balkong och höll upp sitt barn.. Jasså, så prällen misshandlar barnet han döper när han håller upp det inför församlingen, då? Nej, tänkte väl det! Så absurd anklagelse, totalt ogenomtänk!
Denna människa har även skrivit på sin sida att hon är glad att han är död. Hur kan man skriva något sådant? Spelar ingen roll om personen är känd eller inte, men så skriver man faktiskt inte! Här hittar ni henne: [klicka här].

Flera internetsajter fick stängas ner i natt eftersom de blev överbelastade. Sökmotorn Google trodde att den blivit angripen av virus på grund av alla sökningar som gjordes på Michael Jackson, man var tvungen att identifiera sig själv som en riktig person för att få söka på det namnet (detta är dock åtgärdat nu). Helt sjukt vad världen reagerat starkt på detta! Kanske inte konstigt, men man kan ju inte låta bli att tänka på Iran och kriget där, som nu helt plötsligt tappat massor av fokus.. Nåväl, jag tycker faktiskt, som de flesta andra, att det är fruktansvärt tråkigt att detta har hänt. Vad jag förstått dog han av hjärtstillestånd, kan ju tilläggas..


Här hittar ni bilderna.

Äckelmorgon

Usch och fy. Den här morgonen var inte rolig!!
För det första, jag trodde inte att saltgurka blev dålig jättefort, men när jag tog ut burken i morse var det ett tjockt lager mögel ovanpå. Antagligen för att lagen den låg i inte täckte gurkan helt.. Jag vet inte..
Sedan skulle jag ta ut soporna, de byttes tidigare i veckan, vilket inte skulle varit något problem om Andy talat om att han slängt något blött.. Detta blöta hade sökt sig igenom påsen och ner i botten av sophinken! Yack!! Så blev att duscha sophink. Och ärligt talat så trodde jag bara, innan jag lyfte påsen, att tomma, torra förpackningar hade slängts, men icke!! Ärligt talat var det riktigt vidrigt!

Vet inte hur många gånger jag var nära att kräkas under morgonen, men detta betyder i alla fall att en storstädning måste göras, snarast! !


...och ibland är man lite förhastad

Hähä, nu har jag pratat med Harry och fått förklarat för mig varför jag inte var bjuden.. Så nu är jag inte så ledsen längre.. Men det är faktiskt inte så skojigt att aldrig få vara med..

I dag blir det park-häng med glass och Harry, sedan skall vi käka lite middag någonstans.. Hoppas inte hemma hos mig, för jag måste städa innan jag släpper in någon i lägenheten!! Hahahaa..

Hört från Mia också, och det blir fika på söndag i stället, hon var sjuk, dock måste jag höra mig för om dagens planer med mamma och pappa så jag vet när/om det blir någon tid över att roa sig. Jan och Katie går ju trots allt i första hand, liksom.. ;-P Huum, ska kanske bjussa på en liten bild med, var ju ett tag sedan ;-P


Ett litet blått skogs-troll    

Ibland blir man ledsen

Varför måste man alltid placeras utanför, där som man inte får vara med? Även av de som kallar sig bästa vänner? Usch, jag blir så trött på det här, är så så ofta.. Får i alla fall vara med på fredag hos Alexi, vilket jag ser fram mot!!

Solen och värmen håller i sig, GÖTT!! :-D

Fick inte lönen som jag skulle få i dag från ena jobbet, blir lite småsur, för det är ofta så här och denna gång satte Alex in pengarna långt i förväg, så de borde ha kommit! Hallå, mina räkningar betalar sig inte själva!!

Blir lite gnäll i detta inlägg, men så kan det vara endel dagar, solen skiner inte så starkt i själen.. Hähä..

Hett!

Nu är det allt minsann riktig sommarvärme där ute!
Blåste lite förut, och det var varmluft som kom, ingen fisig kall äcklig vind inte! Åååh, så härligt!
Dessutom hörde jag en gubbe förut som sa att det skulle vara så här varmt nästa vecka också (jaa, jag är en sådan där liten tjuvlyssnare ;-) )
Får verkligen hoppas att vädret håller i sig, länge!! Dock en smula träligt att ha långbyxor men man får väl inte klaga. Min favoritkjol, och bland de enda jag fortfarande kan ha, gick ju sönder i helgen, så har inte mycket att välja på. Men får fixa det.. :-P

Veckans planering

★Tisdag★
Jobba 9-13
Till sjukhuset, möte på Kvinno kliniken
Leka med Anna Ä. (Bada?!)
Tvätta 19-22
Andy sova hos mig, så en smula mys hinner vi nog med..

★Onsdag★
Jobba 8-9,30
Till sjukhuset, igen, denna gången för att ta ett blodprov
Jobba, tiden beror på när jag är tillbaka från sjukhuset, men antagligen 12-16
Eftermiddagen är oplanerad

★Torsdag★
Jobba 9-16
Fika med Mia? (Ska fråga om hon har tid)
Parka med Harry och glass
Betala räkningar

★Fredag★
Jobba 9-16
Födelsedagskalas för Alexi

★Lördag★
BADA!! Någon som vill med?! :-D
Pompom i parken
Farbror Jan och Katie kommer på besök*
Fira Katies 50 års-dag

★Söndag★
Sola och lata mig, lite så som man ska en söndag!
Umgås med Jan och Katie
Fika med Mia


*Jan och Katie är bosatta i San Diego och kommer på besök ungefär vartannat år, därför blir det väldigt prioriterat och inplanerat!!

Back to the woods

Är tillbaka i Värmland sedan i torsdags, åker hem i morgon bitti klockan halv sex! -ryser- Får typ gå upp klockan fem i morgon och göra mig i ordning för avfärd. Kommer stanna hos mormor runt klockan sju och äta frukost och hämta katterna, hemma är vi runt nio-tio-tiden, får med andra ord jobba över en stund.
Tyvärr glömde jag tydligen kameran hemma, så det blir inga bilder från helgen.. :-(
Finns ett jättemysigt hus här med grästak som jag tänkte ta kort på men så upptäckte jag att det inte gick.. Och Lupiner i varje dikesren och en massa Midsommarblomster. Åååh, så underbart vackert det kan vara här!!

Föresten, tog årets första dopp i dag, kallt som bara den, men nu är det i alla fall gjort :-D -stoltast-

Näpp, time for duschen.

Förtydligande

Tänkte att jag skulle utveckla föregående inägg med en bild som visar vad det är för ruta som kommer upp, och som sagt, vore ytterst tacksam om ni talade om ifall ni också får upp detta meddelande:



Fel på bloggen?

Jag kan inte gå in och kolla min blogg, får upp ett meddelande om att adressen inte är giltig en stund efter att jag kommit in och sedan står det "Sidan kan inte visas", får ni samma problem när ni går in på min blogg?
Dessutom har Arkiv och Kolla även försvunnit, trots att de finns kvar i designkoderna, oförändrade.. Tror det här beror på driftstoppet i går, men varför är det inte så på någon annan blogg jag går in på? Varför är det bara på min? Eller är det bara för mig, på min dator det blir så? Vore ju konstigt i så fall, eftersom datorn inte vet att det är min blogg när jag går in på den!
Nåja, får väl kolla i blogghjälpen om de skrivit något om problem efter ändringarna, och om det finns något man kan göra..
Men vore i alla fall glad om ni kunde tala om ifall det bara är för mig det blir fel, eller om det blir fel på sidan även när ni går in på min blogg..
Tack för hjälpen!

Yes, yes, YES!

Jag fick lägenheten! Nu slipper jag leta mer och jag vet att det blir en ruggigt fin lägenhet, lagom stor och inte alltför många trappor upp. Dock blir det mer eller mindre mitt i city, kanske inte idealområdet, men det funkar, jag klagar inte. Trafiken hördes knappt när fönstren var stängda, riktigt bra isolerat.
Kommer flytta 1/9, dock är jag rädd att det blir dubbel hyra en månad, eftersom jag skall skicka in uppsägningen av min nuvarande lägenhet i dag.. Nåja, löser sig väl på något sätt, hoppas jag..
Kommer bli utflyttningsdatum på mitt treårsjubileum av lägenheten jag haft, lite fräsigt..
Åååh, vad jag ser fram mot det här. Ska redan börja packa ner endel av det som ligger och skräpar och som jag inte vill ha framme pga bristande plats.. Soft med stor lägenhet (66 kvm) så att jag har plats för allt, så det kan se rent och snyggt, inte överbelamrat ut..

I morgon midsommar, köpt mig två flaskor mousserande vin, jordgubb och persika.. Haha, jaaa, de är alkoholfria båda två! ;-) Behövde inte ens visa leg på systemet, hähä.. Kassören tyckte det var en smula onödigt..

Monster vs Aliens

I går när jag var och handlade på Ica, hittade jag något jag inte kunnde motstå! Eftersom Netto annonserade att de hade Hello Kitty-glass, trots att de inte hade någon kvar sedan länge och inte heller skulle få in någon, var jag mäkta besviken. Dock dämpades detta något av vad jag hittade på Ica, nämligen Monster vs Aliens-glass, från Dolphin is (vilka var samma som hade Hello Kitty glassen). Givetvis investerade jag i ett paket, och blev mycket nöjd. Smaken är mango och päron i samma glass, och så är det ju givetvis isglass (laktosintollerant).



The Return of the Sun

Aaaah, då var solen på plats igen, fattas bara att luften blir behagligt varm också, sedan är det sommar.. igen..

Väntar på svar när jag kan kolla på den andra lägenheten, vore ju bra om man kunde kolla på den så snart som möjligt, så man kan ge besked så snart som möjligt om man vill ha den eller inte..
Segt att han som har lägenheten inte svarar, förra veckan var han utomlands men han skulle komma hem denna vecka, lät som tidigt i veckan också.
Usch jag som hatar att vänta!

Blev ett jättetrevligt födelsedagsfirande för mor min i går, vi åt på restaurang Gula Huset, och det var läskigt gott!! Mmmm.. Åt fisk tallrik, var tre olika sorters fiskar och såser till det och så serverades det med saffransris, som är hur gott som helst!!
Verkligen ett ställe att rekommendera, dock krävs en slant i kassan, för billigt var det då inte!! :-)



Blowin' in the wind

Fy sjutton vad det blåser ute! När jag cyklade till jobbet kändes det som om jag helt plötsligt skulle börja cykla bakåt om jag slutade trampa som en galning!!
10 grader, och mitten av juni, stämmer inte riktigt. Jag vill ha sommar!! Varför skall det vara så svårt? Varför kan inte temperaturen bara höjas en sisådär 15 grader? Och solen kika fram, skulle vara perfekt.

Jag har tappat stinget och lusten lite, orkar inte riktigt, kanske ordnar till sig om ett tag men just nu är det för mycket runt omkring, så jag tänker inte längre ursäkta min dåliga uppdateringskvot, jag orkar helt enkelt inte..

Nedräkning

Jag är så trött och hungrig! Sitter och räknar ner tiden som är kvar tills jag slutar, tio minuter.. Känns som en evighet, magen kurrar och känns tom, vädret gör mig trött, trött, trött och alt känns bajs, kallt är det också!!

Blir att äta gårdagens rester; sesam nuggets, ris och paprika/chili creme fraish.. Riktigt gott!! :-D
Efter lunchen blir det att knalla ner till kontoret i stan och hämta la vovve, ut och gå en sväng i rusket, hoppas pappa är snäll och låter mig vara ute en kortare stund, för är inte något trevligt promenadväder inte, tror inte Karla kommer tycka det heller..
Så när vi (Karla och jag) kommer hem till mamma och pappa skall jag städa deras lägenhet, för snälla som de är, betalar de mig för det, och alla extrapengar är hjärtligt välkomna, vilket de vet! :-D -Snälla föräldrar-

Så tickar klockan vidare och blir 17.00, vilket innebär lägenhetsvisning, syster och mor ville med och kika, kommer kännas som jag drar med hela tjocka släkten för att kolla lägenhet ;-P Nåja, mamma lovade att tyckte jag om den skulle hon inte protestera, hon ville bara följa med som en tyst, nyfiken skugga.. Det kan jag ju gå med på!

Efter allt detta är det även min tur att ta helg, vilket är ytterst välkommet!! Blir väl en del pilla och plocka i helgen, men skönt ändå, sovmorgon och lata dagar, kanske sol också?! -be snällt till vädergubben-

Nu är det fem ynka minuter kvar, så jag kanske kan börja plocka ihop mina grejor nu..

Regn, rusk och fusk

Regnar och åskar, mysigt när man sitter inne.. :-)
Lite tråkigt dock, för jag var tvungen att fuska i morse och ta bussen till jobbet.. Lämnade cykeln hemma, så nu känner jag mig lite dålig. Hähä..

Kolla på lägenhet i eftermiddag, nice! Hoppas den är fin och att jag får den, för det var verkligen ett kanonerbjudande, så tillvida att den är fin då förstås.
Billig, stor och väldigt central. Inte för att jag har något behov av att bo mitt i city, trivs bra i söderdelen av stan! Men kan ju vara nice! Wish me luck!

Långtråkigt

Har inte så mycket att göra, for the moment. Så jag tänkte att jag skulle bjussa på en liten bild, så här innan lunch :-D

Mmm, ska äta färskpotatis, köttbullar, brunsås och lingonsylt till lunch. Lagade extra till Andy och mig i går när jag gjorde middag, eftersom han också jobbar nu mer (började i dag), så att vi skulle ha lunch båda två! Var ju smart av mig! Dock tyckte Andy att det var så gott, så fick steka nya köttbullar efter middagen så att lunchen skulle räcka.. ;-) Hähä, roligt att göra uppskattad mat, även om det var mest fuskmat (gillar egentligen inte köpa köttbullar men orkade verkligen inte rulla egna, dessutom hade jag ju redan frysen full med köpe köttbullar, så lika bra att använda).

Nåja, här kommer dagens bild:



Studenten

Nu verkar det som om Norrköping rustar för student. Väcktes i morse vid halv sju av gatusopare som fixade utanför gymnasieskolan jag bor bredvid. På vägen till jobbet cyklade jag förbi två uppklädda flickor i studentmössor.
-Det luktar student!
Åååh, så jag hatar den här dagen, över allt annat, varenda år! Okej, jag är inte cynisk, men bosätt er bredvid en gymnasieskola så får ni se hur "härligt" det kan vara!!
Man kan inte ta sig hem en gång, eftersom alla besökare anser att de har förtur, bilar och skrik över allt, och då är det jobbigt som det är, vanliga dagar, när man ligger sjuk, och elever får för sig att skrika, gorma, tuta på sin fräsiga biltuta i en timme i sträck, spela hög, urusel musik, men det är överkommligt i jämförelse med denna dag från helvetet!

Nej, jag är inte bitter och önskar att jag själv tagit studenten, för det gjorde jag, tog den alltså. Med kassa betyg (men ändock slutbetyg) och alldeles för mycket dricka i blodet. Jag åkte ingen bil, jag gick hem och det var trevligt. Ärligt talat förstår jag inte hetsen som är över studenten nu för tiden, okej att det var stort förr, när man gjorde ett examensprov samma dag som man tog studenten och därför inte visste om man fick ta den eller inte. Men i dag behöver du inte ens slutbetyg för att ta studenten! Dessutom är skolan inte slut för många av dem som springer ut, utan fortsätter på högre nivå. Är det inte roligare att fira en riktig examen i så fall? När du har blivit något? I dag får man inga jobb på enbart gymnasiebetygen, du måste ha erfarenhet och  helst någon högre utbildning, gymnasiebetyg ger dig ingenting alls!

Nä ni, jag får sitta här på mitt kontorsrum och sura och bäva för färden här i från!

Adjö!

Varför man inte skall köpa päls


Pledge to go fur-free at PETA.org.

Känsliga läsare varnas, pälsbärare uppmanas att titta!

Sluta DÖ!

Fram till jag var 20 år hade ingen jag kände eller stod nära dött. Sedan dog min största idol, gammelmormor Greta och alla andra följde därefter. Greta blev 94 men de som följde var inte 100-åriga, skröpliga släktingar, som man kan tänka sig (för sådana har jag inte, 100-åriga, skröpliga släktingar, alltså!), utan unga, mer eller mindre vitala bekanta och vänner och blivande vänner.. Dessa med bara några månaders mellanrum.

Och nu har det då alltså nått den innersta kärnan, där som de närmaste finns! I går fick jag beskedet att en nära vän inte längre finns bland oss, och även om vi inte pratat på ett par år, så lämnade han inte platsen i hjärtetrakten, inte platsen i minnet och tanken och förhoppningen om att det inte skulle dröja allt för länge innan vi sågs igen. Och ville han inte träffas hade jag ju en bok utlånad till honom som jag kunde använda som vapen! Men nu går inte det, det finns inte mer. Aldrig mer kommer jag få sitta på hans enorma säng/soffa och dricka te och prata livsfilosofi och annat intressant.

Så till alla mina vänner: Sluta DÖ!!! Jag orkar inte mer sådant nu!!!




Barnvakt och val

Sofia ringde i lördags när jag stod och väntade på tåget tillbaka till Norrköping och frågade om jag inte ville sitta barnvakt åt Kevin samma dag/kväll/natt. Det ville jag ju jättegärna, särskilt som ingenting annat var planerat!!
Så, som ni förstår har jag inte haft mycket tid över för bloggen, ingen tid alls, får jag väl säga då!
Kevin och jag hade jätteroligt, förutom när han ramlade ur soffan (jag fångade honom på vägen ner) och när jag bytte blöja på honom och han startade världens niagarafall! Kladdigt värre.. Hähä..

På söndagen lämnade jag tillbaka lillkillen och såg fram mot en lugn dag med tvättstuga och val. Jag lyckade somna och missa tvätt-tiden, dock vaknade jag lagom till att gå och rösta. Har inte kollat på nyheterna så jag vet inte om de precenterat resultatet från röstningen än, men får väl kolla upp det..

Nåja, nu är det arbetsvecka här igen, så är väl på tiden att jag sätter igång då!

Hos Andy

Sitter hos Andy nu, var jättetrevligt i går! Förutom cyckeln, jag visar varför sedan..
Vi ska gå ut och äta glass nu och strosa lite i väntan på tåget, sedan blir det jobba om pappa är kvar på kontoret..

Hoppas ni har en trevlig nationaldag och lördag alla!! :-D

Första gången på evigheter

Haha, jag ska till Andy i dag, inte varit hos honom på riktigt på säkert ett halvår! Stackarn, får alltid åka till Norrköping men jag kan aldrig förmå mig att åka till honom i Linköping! (Jag verkligen hatar att åka kollektivt, klarar inte av det så bra.)

Nåväl, i eftermiddag skall jag i alla fall göra det, hoppas han är snäll bara och att katterna inte blir ledsna för att jag inte sover hos dem i natt.. Lillen skriker förvisso, så det är riktigt skönt att inte behöva vara hemma, hon låter mig inte sova och p-pillren har inte börjat verka riktigt än!

Trodde inte katter skrek mer än någon månad per år, men där hade jag ju storeligen fel!! Blä, blir nog kastrering i höst, är ju synd om dem när de går runt och trånar efter något de inte kan få.. Lillen går typ helt tryckt mot golvet, ser riktigt roligt ut!! Hähä..

Omvägar

Det var inte jätteroligt att åka till jobbet i morse i alla fall, de håller på att fixa vid en av rondellerna och det tycks ta år och dar. Innan de gjort klart en etapp börjar de på nästa och nästa, så nu får man ta värsta omvägen för att ta sig förbi, skoj! (inte)
Kallt var det också och mina händer skrek efter ett par vantar, tyvärr kunde jag inte hjälpa dem..

När jag kom fram till Pronova luktade det nävgröt och fläsk och minnena slängdes i ansiktet på mig och magen bönade och bad om en tallrik, dock står detta inte att finna förrän i slutet av juli, men då blir det minsann partaj!! :-D Gammel Vala får inte missas för allt i världen!

Efter operationen

Som ni kanske förstår var jag helt slut i går när jag kom hem!
Operationen gick väl bra, tog två timmar ungefär, med förberedelser och dylikt. Bedövningen, som var lokal punktbedövning, gjorde fruktansvärt ont, och på fem ställen skulle de tortera mig också, givetvis var jag tvungen att leka macho, så när de frågade om det gjorde ont svarade jag modigt -Neej, det är lugnt!
De var jättesnälla och en sköterska satt med hela tiden och småpratade med mig, tyvärr fick jag inte se vad de gjorde och jag har väldigt svårt för att låta folk pilla och skära och sticka saker i mig utan att veta vad de gör (kontrollfreak).
Efteråt fick jag en smörgås som jag inte orkade äta och ett glas god saft, sedan bar det av hemmåt.
Pappa var jätteorolig hela vägen att jag skulle spy i bilen, men det gick bra. Tills vi stannade utanför deras lägenhet och jag for ut ur bilen med en påse i högsta hugg! Magen vände sig tills där inte fanns något mer! Äckligt!!
Sedan åkte jag hem och SOV!

Så nu är jag ett enda stort bandage där de skar mig, skall ha det en vecka, sedan plåstrena de satte på i ytterligare en vecka och sedan skall jag tejpa med kirurgtejp i två månader. Måste köpa duschskydd på apoteket så jag kan duscha utan att förstöra något med.
Så blir det återbesök framöver och kolla läkningen..

Sådär, det var väl i stort sett hela historien om operation ett!

Otroligt och snyggt!

Slog min vanliga kik inne hos Foki och självklart hittade jag en massa skoj. Dock hittade jag även något extraordinärt!  Som jag bara var tvungen att visa även här hos mig, nämligen illustrationer gjorda av en Tiago Hoisel, Brasilianare. Han är sjukt duktig!





Kolla in hans galleri för fler otroliga illustrationer, alla mer eller mindre surrealistiska (vilket är min älsklings konstform!!)

Magknip och nervositet

Kan de vara utslag av samma sak, månne?! Nervositeten föder magknipen..

Usch, inte många timmar kvar innan någon skall slize and dize i mig!

Tvättade mig med en av svamparna nu på morgonen, det kliade! Så starkt medel på. Blir en tvätt till innan vi åker sedan.
Hungrig är jag också, kanske också beror på nervositeten? Stoppa något i magen för att mildra pirret?

Usch, nej, skall försöka konsentrera mig på jobbet nu, även om det är svårt!

Föresten, glömde ju när jag skrev i går, jag kanske är helt slut efter operationen, så räkna inte med att jag orkar skriva något i kväll. Gör jag det, se det som en bonus, eller som att jag överlevde! ;-P

Förberedelser

I morgon, innan operationen, har jag vissa order att följa:
jag skall under dagen tvätta mig två gånger med Descutan, som de säljer på apoteket för hutlösa 151 pix! Detta är en desinfekterande svamp i en förpackning om 4, alltså till två omgångar!! Otroligt. Men man fick ju med fyra förpackningar schampoo också, dock behövs två förpackningar per tvätt.. Sedan får jag opereras och jag antar att priset på tvättsvampen är värt det i slutändan i alla fall, så jag ska väl egentligen inte klaga, är ju en ytte pytte liten del av slutsumman (som inte jag står för, hähä).


Nu får det räcka med uppdateringar för i dag, måste smörja fötter och sedan sova. Blir en händelserik dag i morgon förstår ni!
Fortsätter med allt i morgon igen, håll ut! ;-D Mohahaha

Apoteket & jag

I dag var jag i väg en sväng till apoteket, handla lite nödvändigheter sådär.. Blev baby olja (så nu är jag mjuk som en barnrumpa!), fotstift för min dinosauriehud under fötterna (mamma sa att den var underbar), Descutan till i morgon och Hello Kitty-plåster! Så nu har jag även dem, hade Star Wars innan också :-D



Färskpotatis, sill och efterrätt

När Andy var här i helgen bjöd jag på riktig sommarmat, tråkiga var bara att jag bor högst upp, utan balkong, så blev att sitta inne och äta den.. Men gott var det!



Tips:
-Borsta av potatisen under rinnande vatten med en ny, oanvänd disksvamp. Koktid ca. 20 minuter.
-Koka potatisen i mycket salt och färsk dill.
-Ta av blasten på majsen och lägg den i en kastrull med lock, koka i ca. 20 minuter.

Rabarberpaj

Du behöver:
100g margarin
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
2 msk kallt vatten
3 långa stjälkar rabarber
(ca. 1 dl strösocker till fyllningen också)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en stor pajform.
Blanda margarin, mjöl, socker och vatten till en fast smuldeg (den ska gå att göra kluttar av, trots att den är smulig).
Strö degen över bottnen på pajformen. Skala rabarberna och skär i små bitar. Fyll formen med dessa och strö socker över. Tänk på att färska rabarber är väldigt sura, så det krävs endel socker men absolut inte för mycket, ca. en dl räcker.
Tag resten av degen och smula den över rabarberna och så skjuts in i ugnen, ca. 20 minuter, eller tills du tycker att pajen fått en fin färg.
Serveras med vaniljsås (jag fuskade och köpte färdig, så vill du ha recept på det, föreslår jag att du slår upp det!)



Ölbränboll

I helgen var det ju strålande fint väder och detta var man ju helt klart tvungen att njuta av till fullo!
Vännerna och jag packade oss i väg till Himmelstalund med picnickorgarna i högsta hugg! Jag låter nog bilderna tala för sig själva! (Stort plus för dagen var att vi var så många, även mycket nya ansikten, skojigt! Stort minus var nog att jag lyckades få solfrossa frampå kvällen och mådde apdåligt!)


De numrerade bilderna:
1. Mio njuter med en öl i handen.
2. Nickes paraply blev perfekt att lägga maten under för att ha den i svalka.
3. Nicke hatar sol och köpte därför ett STORT paraply på Netto, för 50 kronor, att gömma sig under.
4. Sara (?), i alla fall mycket trevlig och skojig tjej sitter här med min bästis Harry.
5. Gräsa hittade (själklart) en utomhusbarstol slängd i skogen (sa han).





















De numrerade bilderna: 1. Mio gör sig redo att springa som en tok. 2. Ett höjdarslag. 3. Vätskekontroll, efter första halvan, mycket nödvändigt!!

Okej, får väl erkänna att laget jag var med i förlorade, men det var riktigt skojigt! Inte jobbigt alls att vara en av två/tre stycken som inte drack, hade så roligt så jag blev inte ens sugen!! :-D Tyvärr är bilderna från bränbollen tagna med ISO, därav den blåaktiga tonen. Jag lämnade liksom över kameran till domarna för att de skulle ta bilder, och förklarade bara var man stängde av/på, tog kort och zoomade, tänkte inte på att kolla inställningarna också.. Jaja, man kan ju inte tänka på allt!? Hähä..

Tack alla som var med för en underbar dag i solen med skratt, mat och vänskap!

P.s. får väl medge att jag hade rätt bra med träningsvärk dagarna efter, otränad kanske...

Tagiatelle med mögelost- och skinksås

En enkel men ändock så god måtid, perfekt en varm sommarkväll när man inte orkar stå i köket, är denna  otroligt goda pastasås med tagiatelle!

Du behöver:
1 pkt Tagiatelle
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 msk flytande margarin
100g rökt skinka
1 ½ msk mjöl
1 grönmögelost, smakrik
3 dl lättmjölk
Salt
Peppar


Gör såhär:
Koka pastan enligt recept på paketet. Hacka löken och fräs den tillsammans med pressad vitlök, skär skinkan i strimlor och fräs även den.
Rör ner vetemjöl och smula ner osten, häll över mjölken och blanda ordentligt.
Låt puttra i 4-5 minuter och krydda med salt och peppar efter smak. Kom ihåg: kryddor skall alltid koka in, innan man provsmakar, detta för att ge rätt smak åt maten!

Färdigt att servera!
Smaklig måltid!


Risberga klosterruin

På väg upp till Värmlands skogar stannade vi för lite Picnic vid en gammal klosterruin, vi hade tänkt sätta oss vid Amphiteatern, tyvärr var det massor med folk där, såg ut som de förberedde för något jippo av något slag, så blev klostret i stället. Hela skogen var full av både Gullvivor och Förgätmigej (min favoritblomma!!) och nog var jag tvungen att slita fram kameran, alla gånger ;-P




Ojne Vojne fyller 25

Alltså, som ni kanske förstått har jag varit mycket dålig på att uppdatera här på senaste tiden, men nu jäklar, nu sitter jag här, redo till tusen (för stunden i alla fall), så får se hur långt jag kommer i kväll, möjligt att det blir lite fortsättning senare. Kanske är skönast så för er som kikar in här också, att jag inte publicerar 700 grejer på en kväll, efter ett par veckors latande!?

Hur som helst, systeryster fyllde ju faktiskt halvvägs till 50 den 23:e maj och på plats fanns såklart hela familjen! (Trots vissa missöden i bilen på väg upp till Arvika!) Här följer i alla fall lite bilder från dagen:


Kommer ni ihåg inlägget Jag är inte rik!? Här är i alla fall mobilen och kameran jag köpte till syster, så nu kanske ni förstår vad jag menar?!:


Knepigt väder

I dag är en sådan där dag där man inte riktigt vet vad man skall ta på sig: ena stunden soligt och varmt, nästa molnigt och kallt med regnvarning!

Ska man då välja att frysa ihjäl, eller svettas som en gris!? Jag vet inte riktigt men jag tog ingen jacka i alla fall, så jag hoppas vädret blir snällt inom tio minuter så att jag inte behöver frysa ihjäl!! Hähä..

Annars i dag? Vågar inte riktigt planera för dagen, ska prova och se om en oplanerad eftermiddag går bättre än en välplanerad, upp till bevis! Hungrig som är varg är jag också, men snart dags för lunch, lutar åt en lyxvariant är på Papa Grappa, mumsigt!



Jag förstår inte

..vad som hänt mig!
När jag kommer hem från jobbet är jag jättetrött och mer eller mindre likgiltig, nästintill apatisk fast inte riktigt, jag bara klarar inte av att ta tag i något, har ingen lust att göra något.
Orkar inte städa lägenheten eller blogga (fast jag jättegärna vill lägga upp en  hel del), har liksom ingen lust. Jag läser fast jag inte vill, blir rastlös och går runt, äter fast jag inte är hungrig och kräks för att det inte får plats i magen och så läser jag lite till.

Under dagarna, när jag sitter på kontoret, är det så mycket jag vill göra när jag slutar men när jag kommer hem är det som bortblåst och jag vill egentligen bara sova, sova, sova, fast jag inte kan.

Undrar om det är medecinen, att jag skurit ner till halv dos, som gör att jag är såhär? Får nog fråga nästa gång!

I morgon är det dags, mina vänner, då väntar operationsbordet på mig med skalpellen i högsta hugg!

Läkarbesök

Var hos läkaren nu på förmiddagen, diskuterade lite kring olika saker i mitt liv.. Hon var jättetrevlig, vilket kändes skönt. Förstod vad jag sa, till skillnad från andra..
Blir ett till möte med fler inblandade senare i år, tänkte hon, så att vi får gå igenom diverse saker. Najsbajs :-D

Har inte uppdaterat något i helgen, vilket beror på att det har varit full rulle så vi har inte hunnit kolla felet med internet och så, konstiga är att det funkar på Andys dator men inte min, så jag undrar nog om det inte är Norton som spökar igen?! Någon som vet?

Nåja, i dag är vädret ruggigt fint, känner för att bada efter jobbet.. Ska nog ringa Mio och se vad hon skall hitta på.. Inte någon annan som är sugen att dra till Himmelstalund? Utebadet har nämligen öppnat portarna inför sommaren nu!!

RSS 2.0