I vecka 28

Jag går nu in i sista tredjedelen av min graviditet. Vilket innebär sista etappen. Fy sjutton så härligt! Större delen av väntan är över, nu är det bara ynka 13 veckor kvar till beräknad födelse. Jag är i vecka 28 (27+0), alltså snart vecka 30, som är mitt nästa mål av nedräkningen. Jag vet att de flesta tycker det är rätt trist med beskrivningar av graviditetens olika skeenden i de olika veckorna men jag vill lägga in sådana när jag uppnår något av mina delmål, vilket jag nu gjort! :-)



Bilderna blir lite dåliga men vet inte hur jag skall få dem bättre.. Nåväl, håll till godo. Är väl ändå bara jag som tycker det är roligt.. Hähä..


Dags för långkalsonger?

Gick till jobbet i morse, och fy sjutton så kallt det var!! Har ju varit ute små korta svängar under min tid som hemma och sjuk, men inte så tidigt på morgonen och inte tillräckligt länge för att kylan skall ha spridit sig enda in till bara benen! Sedan har det ju blivit kallare med. Blev i alla fall att ha vantar, önskar jag haft mössa och långisar med, för det behövdes verkligen. Nåväl, får se hur kallt det är till lunch när jag går hem, för är det mycket varmare då, kommer jag nog vara glad att jag inte tog långkalsonger och så får jag se vad temperaturen säger i morgon. Om det är kallare åker de banne mig på! :-)

Är fortfarande skapligt trött efter sjukan, hostar och snörvlar fortfarande, men man blir allt bra trött på att bara gå hemma helt overksam. Så försöker mig på lite jobb i dag. Jag hade fel i går, det är i morgon jag skall till barnmorskan, inte i dag.. Urrggg, vänta en hel dag till. Föreseten är jag i sjunde kalendermånaden nu med, så nu är det sjunde på riktigt, exakt tre månader kvar till beräknat! :-)

Fortfarande sjuk

Om ni undrar så är jag fortfarande sjuk och orkar inte uppdatera något i bloggen. I morgon hade jag tänkt försöka ta mig till jobbet för jag är ordentligt trött på att vara hemma.. Jobbar ändå bara till klockan 13, så är ju inte jättelänge, sedan skall jag till barnmorskan också för rutin besök.. Skoj skoj.. Hoppas ni har det bra i alla fall! :-

Lite fredagsmys i min ensamhet kän

0-74f2c33fa5f1d007b752630cc4adb2ff.png

Lite fredagsmys i min ensamhet känns helt okej. Skall bli gott att bara moffla lite.. :)


Hemma och ömkar

Det blev att stanna hemma från jobbet i dag. Ringde mamma i morse och frågade vad hon tyckte och tydligen var det att jag skulle plågas här hemma! Jag har ju massor att göra.. Men jag orkar inte gå utanför dörren och ordna dem, så får se hur jag mår i morgon istället och göra ett nytt försök. Konstigt nog blir jag alltid jättehungrig när jag är sjuk, så jag funderar på att äta något, om jag orkar fixa en smörgås eller två, vill säga. I alla fall gjort färdigt min fotobok, som ni kan få se när den kommer! Ja inte hela, men typ huvuddragen.. :-)

Nej, nu kallar köket och sedan sängen! Ha det så bra, ni friska, krya och pigga människor! -mummelmutter-

Laxfile med quinoasallad och saffr

0-162c6f4e8810bfcb8ab638700d363b90.png

 

Laxfile med quinoasallad och saffranssås.

 


Ajsing Bajsing

Var inne och kollade på Knivlisas blogg och hittade ett jätteroligt litet klipp:



Andy och jag brukar leka med laserpennan med katterna, vilket de tycker är skitskoj. Och vi också givetvis. Undrar vad Andy skulle tycka om jag försökte mig på något sådant när vi leker.. Hähähää

En risig och grisig Fiia

I dag är jag inte upplagd för några som hellst busigheter eller annat. Jag vill bara vara hemma och sova! Men det får jag ju inte.. Måste jobba. I går kände jag att en förkylning nog var i antågande och under kvällen/natten tycks den ha brutit ut. Snorar och är täppt i näsan, en mindre trevlig kombination.. Killar i halsen och jag kallsvettas och är helt slut i kroppen! Fyyy, så synd jag tycker om mig själv, som måste sitta här och dessutom är uppbokad resten av eftermiddagen och kvällen. Får hoppas att det bara är en liten höstsnuva som går över om ett par dagar och att det inte blir värre eller håller i sig i flera veckor, för då kommer jag gå under!
Mår faktiskt lite illa också och försöker lugna magen med vatten, men det hjälper inte. Uuuhuuu, det här är inte ROLIGT! :-(

Nu kräktes jag också, det var ju trevligt.. Not!



Uppdatering: Pratade med Robert, han sa att det nog råkade vara så att jag blivit smittad av honom och fått den där rysliga sjukan han har dragits med i ett par veckor. Med andra ord kan jag räkna med att det kommer bli mycket värre om någon vecka och att jag sedan kommer bli sängliggande i flera dagar. Jag har utkrävt ersättning för att han smittat mig! ;-P Fyy sjutton om det är hans sjukdom jag dragit på mig! Sa ju till honom att han inte skulle springa runt på kontoret och smitta ner oss andra om han var sjuk! Fy farao...

Skitcykel!

Åååh, jag blir så arg på min förbaskade cykel! I morse när jag skulle cykla till jobbet gick den givetvis sönder! Kedjan fäster inte och det går knappt att trampa eftersom den hoppar till efter en kort stund. Detta problem hade jag för ett par dagar sedan men min fina lilla Andy lagade det åt mig. Nu är skiten trasig igen! Jag blir så arg! Nu måste jag ju åka buss till sjukhuset varje gång, om det inte går att fixa cykeln mer permanent än ett par dagar. Törs inte bege mig ut på den färden med en opålitlig cykel inte! Och givetvis är det en himla massa besök där borta på ViN nu i dagarna, med barnmorska och föräldragrupp och kvinnoklinik och allt vad det nu skall vara för något. SURT! Tycker ju om att cykla, och dessutom har jag läst att det är bra att cykla när man är gravid, ännu bättre om man har foglossning. Och så pajar den, bara någon månad innan det blir vinteride för den. Kunde den inte ha väntat?



Ynka 100 dagar kvar!

Så härligt det är när man ser dagarna bara försvinna på den där graviditetsuträknaren här brevid. I dag är det liksom vara 100 dagar kvar, vilket inte är speciellt mycket om man tänker att man är gravid i 280 dagar! Nästan två tredjedelar har gått av tiden och slutskedet närmar sig med stormsteg. Måste hinna hälsa på Andys mamma snart också, hon ville se bebismagen innan bebisen ploppar ut och det tycker jag att farmodern till barnet verkligen har all rätt till! :-) Dessutom var det så jättelänge sedan som jag träffade henne så vore ytterst roligt med ett litet återseende också.. Hihih.. Andys familj är helt underbar, så jag kan inte klaga precis på släkten jag skaffar bar ihop med.. Eller hur man nu skall uttrycka det. 

På söndag fyller min farmor 75 år, så blir att åka upp till Avesta i helgen och fira.. Skoj, skoj! :-) Var ett tag sedan jag träffade dem, typ i juli, ungefär en hel timme.. Innan det var det flera månader sedan sist, så skall bli skojigt att hälsa på! Skönt också att det bara blir över natten, för då kan jag lämna katterna hemma utan att behöva oroa mig eller styra med kattvakt eller så. Niiice..

I kväll blir det krabbor till midd

0-6e6fcb916260c0fe7c3bea93a933f9d2.png

I kväll blir det krabbor till middag! Färska som ser riktigt goda ut!


Handlat gratis

Visst är det roligt att shoppa utan att behöva betala!? Var på H&M i veckan och köpte mig ett par "magtröjor" för 129:-/2st samt en klädroller.
De där magtröjorna är faktiskt mycket praktiska, då man kan ha dem under sina vanliga kläder för att slippa glipan som lätt kan bli mellan linningen i tröjan och på byxorna. Inget flasha gravidbarmage här inte! :-) Hur som haver, fick jag dessa alldeles gratis då jag hade en fin liten bonuscheck för 150 kronor, då jag handlat rätt mycket där under föregående år. Mer än jag kan dra mig till minnes dessutom! ;-P Muhahaha..



Verry long time, no see

I går hade jag en sådan där dag då man träffar på alla möjliga gamla bekanta. Inte helt fel enligt min mening i alla fall! Först lekte jag med Therese, som jag inte sett sedan i april, i ett par timmar, vi bestämde att vi skall ses snart igen och laga mat! Sedan vi skiljts åt träffade jag på högstadiebekantskapen Linnéa och pratade bort en stunds tristess hemma.. Var ju givetvis tvungen att berätta om den lille parveln som växer och gror i magen.
Så sade vi hejdå och jag hann väl gå fem meter innan Robin från gymnasieklassen dök upp och sade hej. Pratades en del där med tills han var tvungen att skynda vidare till universitetet. Så trevligt det är när man träffar på gamla godingar från förr! :-)

LiAndLo - Tävling

Jag är med och tävlar i en tävling anordnad av Ett hus till oss! Brukar inte vara med i bloggtävlingar, har hänt en gång tidigare, men nu ville jag vara med.. Bebiskläder ju!























Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo! Ta chansen och tävla du med!

Det jag ville ha som
pris (för man får minsann välja själv!!) är en jättesöt liten body:

Kommer bli helt underbar till lilla bebisen om den skulle vinnas! :-) Muhahhaha


Åh, vilken underbar dag!

Jag har inte skrivit något om det, för det har varit en sådan där privat sak som ingen har något med att göra! Men nu är det löst och då är det inte hemligt längre. En av mina absolut bästa vänner och jag har varit osams sedan i april, men nu vill vi inte vara det längre. Jag var helt säker på att hon aldrig skulle vilja bli min vän igen och att mitt barn (okej, vårt) inte skulle få ha henne som en del i sitt liv och sin uppväxt. I dag när jag loggade in på Helgon såg jag dock att jag fått ett mejl av henne där det stod att hon ville vara min vän och att hon ville följa varje dag av Andys och mitt barns uppväxt! Känns så himla underbart! Jag har saknat henne otroligt mycket och försökt luska reda på hur hennes liv ter sig, utan att hon skall ha vetat något om det. Jag är så GLAD! Började till och med grina när jag läste mejlet.. Hähä.. Hormonbalansen är väl inte den bästa, kan ju skylla på det i alla fall. Hur som haver, bara vi får ses och reda ut allting eller vad man skall säga så hoppas jag att livet återgår till det som det skall vara, det som det är meningen att det skall vara, sedan!

7:e månaden

Nu är jag alltså i 7:e graviditetsmånaden. Dessutom har jag hittat en förklaring på detta med graviditets- och kalendermånad. Nämligen: en graviditetsmånad är alltid 28 dagar, vilket blir fyra veckor medan en kalendermånad är den vanliga månaden som är 28-31 dagar och alltså ibland 4,5 veckor lång. Därför brukar man utgå från kalendermånaden när man säger vilken månad man är i, men som den optimist jag är tycker jag att graviditets(lunar)månaden går minst lika bra. Det känns bättre att säga och jag vet ju att bebisen inte kommer tidigare för det. Men visst låter det väl fräsigt med sjunde månaden!? Shit pommes frittes! Jag ska snart ha barn, för hur lång tid det än är kvar, går tiden ruggigt fort, jag menar, i morgon är det fredag igen, har inte fattat var veckan tagit vägen, och de där futtiga tre och en halv månader som är kvar är i sig inte lång tid. Mycket som händer fram till dess och tiden kommer rusa fram.
I dag hoppas jag att Andy är hemma när bebisen är vaken också, så han kan få känna på sparkarna, som nu känns riktigt ordentligt. Han kom hem så sent i går så den hann somna och när den vaknade igen hade Andy somnat. Så tråkigt för honom om han måste vänta enda till söndag för att få känna när redan syster och mor min har känt.

Somliga går i för stora skor

Jag funderar starkt på att se efter om de har ett par billiga, vanliga skor inne på Skopunkten som jag kan använda när fötterna svullnar. Behöver ett par skor som är några storlekar för strora. För det kan jag lova er, att när fötterna fylls med vätska/vatten, vad det nu är de fylls med, då kan jag minsann inte ha på mig mina vanliga skor. Försökte i lördags men det var ren pina, en pina jag inte gärna utsätter mig för om det går att undvika! Skopunkten brukar ju kunna ha skor som ser helt okej ut för dryga hundralappen, så borde ju kunna hitta ett par extraskor för vattenfyllda fötter! :-) Hähä.. Vilka problem man kan ha..




Gött, nu slutar jag om tjugo minuter! Sedan får jag stilla magen med en bit mat från i går och sedan iväg till andra jobbet!

15 veckor kvar!

I dag går jag in i vecka 25, alltså 25+0 (så egentligen går jag in i vecka 26, men påbörjar min färd genom vecka 25+x). Detta innebär att det är endast 15 veckor kvar till beräknad födsel, 15 ynka veckor kvar tills vi beräknas få snutta med vår lilla! Hur kort tid är inte det egentligen?! Ingen tid alls enligt min mening. Och går det för mig som för Spiderchick, som fick sin lille klutt fem veckor för tidigt, ja, då skulle det vara vara 10 veckor kvar! Wiihooo.. Nää, nu vill jag ju faktiskt ha min klutt när det är dags, även om jag är otålig som bara den! Så får snällt vänta i tre och en halv månader i stället för två och en halv, och hålla god min. Tiden går ju så fort så är ju snart där i alla fall! :-) Åååh, vad jag längtar! Föresten sparkar den så hårt nu så det syns utanpå, systeryster vart överlycklig i går när hon kände spark efter spark från magen min!

Knäpp katt kanske? Vet inte riktig

24a05bafa99ed78b68633e858299b4dd.png

Knäpp katt kanske? Vet inte riktigt vad hon sysslar med där under..


Tips om du har foglossning

Ett litet tips till dig med foglossningsbesvär är att ta ett varmt och skönt bad! Det mjukar upp kroppen och när du blir sådär viktlös tas trycket mot ryggen och bäckenet bort. Helt underbart. Att sedan tyngdkraften gör sig påmind när man kliver upp ur badet, och det till och med kan göra en smula ondare direkt efter, gör inte så mycket när man fått uppleva viktlösheten och hur ryggen tycks sluta existera! När du ändå ligger där kan du ju försöka dig på att lyfta benen och röra lite på dig.

När allting verkar klaffa

Nu äntligen tycks allting gå ihop sig. Klaffa. Fick flyttbesiktning i dag kl. 13.00, har sagt upp elen så den stängs av på måndag, då de har fem arbetsdagars handläggningstid, får kundnumret till telefonabonemanget skickat till min nya adress så jag kan säga upp den. Och så är hela lägenheten flyttstädad och fin. Hoppas bara att besiktningen blir godkänd! Är ganska mycket hål i väggarna efter spikar och så efter tavlor, men förhoppningsvis inte fler än vad som kan räknas som normalt slitage. Har ju trots allt bott där i tre år, så de får väl räkna med att det kan blir endel. Eller?!

Jag vet ju inte hur de räknar allt och kollar.. Någon van flyttare som vet? Jag är skitnervös! Tänk om jag får världens räkning på skador att betala, även om jag själv inte kan se att jag förstört något i lägenheten! Fansiken. Jag vet ju inte hur hårda de är på sådant där!

Kräftskiva på gång! Blir första fö

50453933c800bcaf27aeb3efa738c7db.png

Kräftskiva på gång! Blir första för i år! Riktigt gott skall det bli i alla fall.. Mmm :)


Grattis Karla! I går fyllde fishun

6394b67cd1acf38b3f0ae3b07e48c76e.png

Grattis Karla! I går fyllde fishunden hela 11 år!


Kan ni se mig?

En liten fråga bara: är det fortfarande problem med att gå in på min blogg? Jag har själv inte det problemet längre och måste därför veta om ni har problem med det, har fått svar från supporten om vad det är för fel, men kan inte kolla det om det inte är fel från den dator jag använder mig av.. Skulle därför uppskatta om ni ville tala om ifall ni forfarande har problem så att jag skall leta reda på en dator där detta fel förekommer eller om jag skall strunta i det för att det ändå inte är problem längre. Tack på förhand!

Får de göra så här?

Pratade med en kille från FF Fastighetsservice precis. Hade ju tidigare fått en tid för besiktining av lägenheten i slutet av september. Nu ringde då den här mannen från FF och frågade om jag var hemma för det var ett par saker som skulle åtgärdas, eller om han kunde använda huvudnyckeln. Efter att jag lagt på kom jag på att han kanske ringt fel, eftersom jag inte felanmält något, så jag ringde tillbaka och talade om detta. Då talade han om att det var fel som upptäckts vid besiktningen och han trodde att jag var den som skulle flytta in! Jag har inte ens blivit underrättad om att de skulle haft någon besiktning, inte heller har jag fått veta något om vad som sagts. Nu blev jag som tur var inte betalningsskyldig för något eftersom det bara var småfel och vanliga slitningsskador men måste de inte tala om när de går in i lägeneheten och framför allt om de gör en besiktning?
Visst, det är skönt att den är gjord, eftersom jag var orolig att vi inte skulle hinna innan hon flyttade in. Men jag tycker ändå att jag borde haft rätt att få veta, särskilt som de måst ha använt huvudnyckeln och jag trots allt fortfarande står som hyresgäst på lägenheten och mina prylar och pinaler finns där!
Och så förstår jag inte hur det kommer sig att de gjorde besiktningen så långt tidigare, måste ju ha varit säkert 20 dagar innan det var sagt. Undrar om nya hyresgästen bokat in en tidigare besiktning, men man tycker inte att hon borde ha rätt till det, eftersom lägeneheten inte är hennes än..

Någon som vet om det får gå till på detta vis? Jag tycker det låter ytterst konstigt i alla fall.

___________________________________________________________
Uppdatering: ojsansa, vad yrt saker kan gå när jag är inblandad. Den där stackars killen från FF blev visst helt konfunderad över mitt samtal. Hade ju bara tanken på gamla lägenheten i huvudet, men det var ju den nya lägenheten det gällde! Hahahaha. Så fel det kan bli ibland! Då har de alltså inte gjort någon besiktning av gamla lägenheten utan min vetskap, jag måste fortfarande försöka ändra datum. Inget konstigt där inte.. Hähä.. Nu skäms jag lite för att tanken inte ens slog mig. FF Fastighetsservice är ju rikstäckande och stora, inte konstigt att både gamla och nya hyresvärden anlitar dem.

Flyttbesvär

Gaah, vad mycket man måste styra och dona med när man flyttar från en lägenhet till en annan. Förra gången jag flyttade var det ju från mina föräldrar så då behövde jag ju inte säga upp saker hit och dit eller anpassa min flytt efter någon annan. Nu skall allt sägas upp eller flyttas, hon som skall flytta in vill göra det redan på tisdag, så jag måste boka om besiktningen om det går, eftersom den måste göras innan hon flyttar in. Elen skall sägas upp och skaffas ny. Fy sjutton! Jag hatar att vara "vuxen" jag vill vara liten och låta alla andra sköta sådant där åt mig. Fast då skulle jag ju inte kunna skaffa mig mitt eget barn, så jag får väl bita i det sura äpplet då och nöja mig åt det fantastiska priset man får i slutet av allt besvärligt! :-) Något att glädja sig åt resten av livet, ett barn skapat av mig och den jag älskar. Fantastiskt!

Baby Boomers

I går var jag en sväng och fikade med Mia. Var riktigt trevligt, inte träffats på år och dar, så skoj att göra det igen. Vi bestämde att vi skulle ses snart igen på en fika.. Roligt med att känna någon mer som är gravid och kommer få relativt nära och som dessutom bor i samma stad. Känner ingen mer här i Norrkan som skall ha barn runt december/januari.. Trevligt att ha någon som man kan gå barnvagnspromenader med och prata graviditetskrämpor och rädslor med. Ja, det var ju faktiskt inte det enda vi pratade om, utan mycket mer men det som var mest uppskattat och som vi återkom till gång på annan var graviditeten och pojkvännernas inställning och bidrag till lättare graviditet och så vidare. :-) Hur som haver var det mycket trevligt.



Bilden har jag norpat från hennes helgon.. Hähä.


12 dagar kvar

Om bara tolv ynka dagar är det 100 dagar kvar! Sedan kommer nedräkningen gå dunderfort! Jag menar, endast tvåsiffrigt är ju fantstiskt! :-)
I alla fall håller jag räkningen ner till hundra, som första etappen, sedan blir det väl kanske 50 som nästa etapp, oich så håller man på så, så skall man se att man snart är där! Wiihoo-.

Blir att fika med Mia i dag också, skall bli trevligt. Hon ligger fyra veckor före mig i rgaviditeten och är beräknad till i början av december. Uuuh, så fuskigt! :-P Fast alla är ju i och för sig gravida i princip lika länge, så fuskigt är det väl egentligen inte. Däremot är det fuskigt med dem som inte märker att de är på tjocken förrän typ 6:e månaden! Tänk att ha en så yttepytte liten del kvar när man först upptäcker livet inom sig! Fast nackdelen då är förstås att man levt sitt oansvariga liv alldeles för länge och inte dragit ner på tempot fast man kanske borde ha gjort det. (Man har ju liksom inte vetat..) Så jag kanske skall vara nöjd, och sluta vara så förbålt otålig. En dag kommer jag att ligga där och krysta och skrika, så jag kan väl hålla mig tills dess, kommer ju inte vara gravid i all evighet!

Skulle flytta telefonabonemanget i dag med, men de var tvugna att ha en massa uppgifter om han som bodde där innan. Jag hade glömt bort vad han hette, så sa jag Johan eller något när det skulle varit Joel, så nu får jag inte fixa det förrän jag ringt hyresvärden. Dessutom kostar det över 500:- att flytta abonemanget!! Fy tusan! Allt är så förbaskat dyrt.. Vet inte om jag skall behålla det.. Kanske borde ta bort hemtelefonen över huvudtaget!? Är ju inte så att jag har någon vidare användning för den i alla fall, mer än att farmor och mormor kan ringa utan att det kostar skjortan, men har ju blivit rätt billigt att ringa till mobil nu.. Inte som förr med 5,50:-/min dagtid. Hähä, det var tider det.. ;-P

Ha! Jag hade rätt!!

Var ju hos sjukgymnasten i går. Där fick jag minsann lära mig att jag visst har foglossning, min låga ålder till trots. Dock kan jag ju konstatera att de flesta som var där, om inte samtliga, var i min ålder och där omkring, så hur barnmorskan kunde få det till att jag skulle vara för ung förstår jag inte..
Vad man kan fråga sig är ju hur svårt det hade varit för barnmorskan att fråga var jag hade ont, och hur det kändes. I stället för att bara komma med ett blankt nej och anse det omöjligt att det handade om foglossning. Känns inte jättetryggt att ha en barnmorska som avvisar en på det sättet heller, tänk om hon nonchalerar något som visar sig vara jätteallvarligt längre fram? Tänk om hon, på grund av hennes förutbestämda meningar, är orsak till att vårt barn blir skadat? Okej, jag vet, ska inte ta i i överkant men man blir faktiskt en smula orolig.

Fick inbjudan till mamma/pappa grupp också. Andy är lite skeptisk till det hela och tycker det känns larvigt, men jag tycker vi skall gå. Även om det är en smula jobbigt. Två gånger á 3 timmar känns ju heller inget vidare. Men vad gör man inte för lillfisen? :-)

I vecka 24

Tänkte att jag skulle lägga in lite info om hur det står till nu i graviditeten, texterna är tagna från familjeliv.se:


Mja, texten blev ju inte den bästa, hoppas ni kan hålla till godo.. Synd att det skall bli så där när man pillar lite..

Sjukgymnast

I dag efter lunch blir det ett besök hos en sjukgymnast på BVC/MVC för att se om det går att göra något åt min förbaskade rygg. Är mäkta trött på att inte kunna ens diska utan att få ont i ryggen och behöva vila. Är lite nervös dock, brukar väl vara flera mammor på sådana där ställen och jag är ju lite si så där vad gäller okända människor.. Särskilt när det handlar om att tala om ens svagheter.
Barnmorskan sa i alla fall att hon som hade sjukgymnastiken/rygggrejen var bra på att veta exakt vad det var för fel, eftersom barnmorskan vägrade gå med på att det kunde röra sig om foglossning, eftersom jag är så ung. Men hallå! Jag vet massor i min ålder som fått det, så varför inte jag? Skulle jag haft så här ont i ryggen annars? Läkaren sa ju dessutom att mina järnvärden inte alls var speciellt låga, så din teori om det faller ju ganska platt! HUMPF!
Jag gillar inte när auktoritärer inte ens kan ta sig en funderare över saker utan direkt måste utesluta dem därför att "vad vet den där lilla flicksnärtan, här är det jag som kan". Frustrerande!


Matthet

I mer än en vecka har jag varit alldeles matt och trött i kroppen. Vet inte riktigt vad det kan tänkas bero på men det är rätt jobbigt. Armarna känns tunga och hela jag känns som en säck potatis.. Det är typ som när man festat lite för hårt och varit uppe lite för länge, med skillnaden att det inte går över. Blir anfådd direkt och orkar inte mycket. Vill egentligen bara ligga och sova bort allting! Argh! Skönt i alla fall att gå till sjukgymnast i morgon, ta reda på vad jag kan göra för att ryggen skall må bra. Orkar inte ha såhär ont för minsta lilla, inte kunna göra någonting..

Knytkalaset i lördags var otroligt roligt! Nog den roligaste kväll jag haft på väldigt lägen!! Tack så mycket Emma och Linda! Skriver mer om den sen i kväll och kanske visar en bild eller två ;-P

Hundvaktaren

Har precis betalat en massa läbbiga räkningar, så nu är jag på dåligt hummör.. Skall ta och göra mig i ordning här snart och sedan gå en långis med Karla så hon är tömd på allt innan jag åker iväg på knytkalas. Går mycket bättre att ha henne hos mig än jag väntat mig. Hon gnäller inte ens när man går iväg någonstans! GÖTT! Men som jag skrev i går är det nog för att hon ändå har sällskap av mina katter (även om lillen gömmer sig hela dagarna och inte kryper fram förrän till kvällen). Men i morgon blir det en sväng hem till mamma och pappa, måste låna deras tvättmaskin eftersom jag inte fick någon tid förrän på onsdag och jag har inte tvättat på tre veckor eftersom jag missade senaste tvättiden och dessutom hade för ont i ryggen för att klara springa upp och ner med tvätt..

Dock är det en sak som oroar mig, Karla vägrar äta. Detta är inget ovanligt när mina föräldrar åker iväg, hon brukar protestera, men eftersom hon trots allt fyller 11 här i dagarna, och samojeder inte brukar bli mer än 12, är jag rädd att hon tar större skada av matstrejken än hon brukat. Någon som vet hur det är med sådant?

Lång, lång dag

I dag blir det en riktigt lång dag. Jobbar till kl. 18.00, sedan blir det att ila till systemet innan de stänger och köpa en par flarror mousserande persikovin, efter det är det Ica som skall bli plundrat och sedan hem, packa in i kylen och knalla ut med vovven på långpromenad. Får se om jag hittar en bra runda med mycket gräs att gå på..
Karla tycks i alla fall trivas bättre ensam hos mig än ensam hos mamma och pappa. Tror det är för att hos mig har hon ändå katterna till sällskap och så luktar det inte mamma och pappa, vilket det ju gör hos dem. Dessutom finns det ingen som gör henne sällskap när jag är borta heller. Känns bra, för då tror jag inte det blir några problem att lämna henne ett par timmar i morgon kväll för knytkalaset! :-) Åååh, så jag längtar till dess! Skall bli så roligt att träffa Emma och Linda igen, och återuppta vår tradition från gymnasiet, gå hem till någon, alla har med sig något och så lagar vi mat tillsammans! Riktigt underbart och härligt! Denna gång skall vi vara hos Linda, eftersom hon renoverat sitt kök, vilket kommer bli mycket roligt att se resultatet av (har bara sett bilderna på hennes blogg, vilket inte säger något om helheten.)

Föresten, är det någon mer som stör sig på hur blogg.se har gjort med översiktssidan!? Varför inte ha det som det var, var ju mycket bättre! Nu ser det ju jättetråkigt ut! Usch och fy för det!

Ultraljudet

De gjorde ju ett specialistultraljud i går. Detta för att se att bebisen inte tagit någon skada av de mediciner jag åt innan jag visste att jag var gravid. Hon kunde inte hitta något som verkade fel, och hon sa att 60% av de vanligaste hjärtsjukdomarna kunde man utesluta genom att göra ultraljud. :-) Så skönt att allt verkar stå rätt till där inne med vår älskade lilla knodd. Jo då, för älskar den det gör vi minsann båda två! Andy i går kväll "Men jag vill hålla om min bebis ju" när jag låg på mage så han inte kom åt.. Så sött :-D
Dock sa hon att mina järnvärden inte alls var särskilt låga för att vara så långt i graviditeten, vilket barnmorskan hade sagt och ojat för. Jobbigt när de ger olika besked! Men jag äter ju i alla fall de där järntabletterna. Dock fick jag ingen folsyra, och jag vet inte riktigt, men jag talade ju om för henne att jag fick det på recept innan jag blev gravid, så vad har det för betydelse om det bara är i början man behöver tillskott av det? Om jag själv har brist? Äh, bah.. Sjukvården är väl inte något man förstår sig på alla gånger. Fick i alla fall se vår lilla skrutt.

Och så kan jag tala om att det vi trodde var bevis för en liten pojke antagligen var navelsträngen. För jag såg samma grej på detta ultraljud, bara det att nu talade hon om vad det var för något! Så, back to ovissheten igen. Men det är spännande, och vi kommer ju älska den lika högt vad det än blir, så vad spelar det för roll egentligen? Bara jag som är larvigt nyfiken!! ;-P

Hos barnmorskan

I måndags var jag ju hos barnmorskan. Besöket gick bra men var lite kort. Trodde jag skulle komma för sent så skyndade mig mer än jag orkade på cykeln och kom fram pecis när jag skulle vara där. Hade inte behövt synda mig då hon var tjugo minuter sen! -mummelmutter arrgghhh- Vi lyssnade på hjärtat men han knappt fatta vad det var innan hon tog bort den där grejen man lyssnar med. Så mätte hon magen och den var exakt på linjen enligt den där kurvan man går efter ;-P Dock hade jag alldeles för lågt järnvärde, så hon sa att jag var tvungen att börja med järntabletter; Niferex. Humf.. Dessutom kunde många av mina ryggproblem bero på järnbristen, men hon bokade ändå in en tid till sjukgymnasten på tisdag nästa vecka, så att jag får veta vad det är för något och vad jag kan göra mot det..

Tråkigt nog kunde inte Andy följa med, men jag tror inte det var något speciellt han missade, mer än hjärtljuden och de fick jag ju knappt lyssna på, så han gick inte miste om något, mig veterligen i alla fall. I dag blir det dags för ultraljud igen, vet inte varför men jag tackar inte nej till att se bebisen en gång till. Andy hade missuppfattat tiden och trodde det var nästa vecka, så han har inte tagit ledigt, dock slutar han ändå tidigare i dag, så kanske hinner han ändå följa med. Vi får hoppas på det. Annars har jag lovat att köpa en bild så han i alla fall får njuta av att se vår bebis! :-)



Föresten kan jag tala om att vår lilla skitunge sparkas en himla massa, nu börjar det till och med göra lite ont (ganska mycket ont) när den sparkas på kissblåsan (vilket tycks vara favoritstället att sparka på), förut var det bara lite obehagligt när den satte igång att terrorisera blåsan, men nu gör det ta mig tusan ont! Men eftersom det börjar kännas så mycket för mig, borde det inte vara långt kvar tills man kan känna ordentligt utanpå också! Eller?

Första natten

Andy och jag sov i nya lägenheten i natt! Helt underbar lägenhet och till och med far min var imponerad. Tyvärr var jag sjuk i går, vilket gjorde flytten till ren pina. Var matt i kroppen och hade kräkts en massa under dagen.. Är fortfarande helt svag och lederna känns ömma. Tycker inte att det kan ha med flytten att göra då jag knappt bar någontin, på grund av ryggen som krånglar. Hur som helst, jag kommer verkligen trivas i den här lägenheten!! (Vilket jag gjorde i stort sett hela tiden i gamla också, men inte som jag kommer trivas i den här!!) Tyvärr har jag närmare till typ 100 snabbmatsrestauranger än vad jag har till närmaste mataffär, något som känns farligt sedan när man har en liten, får vara vaken större delen av dygnet och inte orkar laga mat.. Men jag måste hålla mig i skinnet, inte låta suget styra, eller latheten, för all del!

Tror inte jag kommer ha någon direkt inflyttningsfest, kanske bara bjuda över ett par vänner på en fika eller så, men inget storslaget.. Det orkar jag helt enkelt inte, dessutom är jag inte speciellt sugen på det heller. Skönt att ha en liten balkong med, dock bara plats för en person, men skönt att ha ändå.

RSS 2.0