Nu ni, nu SMÄLLER det!!

Woohoo, äntligen är det dags! De ringde från Addoc Hospital för ett tag sedan och gav tider och instruktioner inför operationen, så onsdagen den 3:e juni klockan 14.30 skall jag opereras!! Vilket alltså innebär nu på onsdag, mindre än en vecka kvar! Kan knappt bärga mig, och hur tusan ska jag, som redan sover så dåligt, kunna lugna ner mig och sova nu?
De sa att jag skall tvätta mig med Descutan som finns på apoteket, två gånger under dagen innan operationen, så det får jag väl se till att göra. Dock glömde jag att fråga hur lång tid det skulle ta, men gissar på någon timme eller så. Jag menar, det ska ju bara skäras lite ;-P Hähä..
Jo då, så nervös är jag, men skoj ska det bli att se hur resultatet blir sedan, efteråt. Och så går det ju att förbättra ännu mer sedan med laser.
Mamma och pappa följer med som stöd och skjuts, vilket känns skönt, vågar inte åka dit själv. Jag menar, de kanske äter mig till middag eller något?!
Jaja, jag är väl en smula nojig, ok?
Vet inte än om jag skall vänta med att visa resultatet tills allt är klart, blir ju bara en fjärdedel på onsdag, eller om jag skall visa steg-vis, så ni får se redan efter onsdagen (när det läkt givetvis, så tar väl någon extramånad) eller om ni får se om ett år eller vad det nu kan ta att göra allt. Kanske är klar redan i höst, vem vet?
Nåväl, wish me luck! :-D

Marc Jacobs Splash

Eleven har fått in nya sommarparfymer från Marc Jacobs, dessa kallas Splash och finns i dofterna citron, gurka eller varför inte härligt nyfallet sommarregn. Låter som riktigt härliga parfymer som jag inte skulle ha något emot att själv få spreja på mig, if I may say ;-P


695:-/st, 300 ml

Ananasmelon

Japp, ni läste rätt! Finns något som heter ananasmelon!! Aldrig sett förut, men kanske bara jag som är lite efter?!
Nåväl, var ju bara tvungen att prova den (dumt, eftersom jag inte tycker om ananas) och jag måste nog säga att det var en liten besvikelse.. Enda skilnaden mellan vanlig vattenmelon och den här var färgen. Vattenmelon är röd och denna var knallgul! Annars smakade de precis likadant.. Lite lurendrejeri, om jag får säga det själv!




Föresten, grattis Emilia som fyller 22 i dag! :-D

Internetstrul

Jaha, där satt jag, fixade bilder och gjorde fina kollage och såg fram mot att lägga upp allt, men vad händer? Joo, mitt nesla internet ville inte fungera!! Och oteknisk som jag är, ville jag ju inte pilla själv, eftersom jag är bäst på att ha sönder saker.
Får se om Andy kan lösa mina problem och få det att fungera igen, han använde ju dongeln i veckan, så kan ju inte vara den det är fel på, eller?

Nej, jag är fruktansvärt oteknisk, I admit it! :-D

Nåväl, får se om mina efterlängtade uppdateringar visar sig i kväll då.. Häähä.. Efter jobbet skall jag i alla fall leka med Linda, får se om det blir fika eller glass, vi har inte bestämt oss än mer än att jag bjussar, eftersom hon fyllde år nyss..

Hungern driver mig till vanvett!

Usch, jag orkar inte tänka, är så hungrig så jag mår illa och har ont i magen!!! Vet inte riktigt vad jag skall ta mig till! Tur för mig att Alex är på väg till kontoret med en matlåda thaimat till mig i alla fall.. Ja han har ju en till sig själv med, så klart ;-P

Vädret ser ut att bli bättre, molnen skingrar sig och solen kikar fram. Hoppas det blir fint till i morgon för då ska Linda och jag äta glass på Halvar igen! :-D Om inte något dykt upp som ger henne förhinder, vill säga.. :-)

Nää, nu skall jag räkna minuterna tills Alex kommer tillbaka, vilket jag hoppas är mycket snart.

7. vimmelmamman

Lotta Gray är 42 år och reporter på Se & Hör. Hon lever tillsammans med maken Threst och sonen Lennox (3,5 år) i Stockholm.
Lotta Gray skriver om sitt liv som mamma blandat med det glammiga livet på galor och annat hon måste gästa i sitt arbete, bloggen är ganska sorglös tills en dramatisk vändning kommer i maj 2008, då hon får diagnosen tarmcancer. Det blir en otroligt smärtsam och krävande resa hon tar med läsaren på, helt utan censur! Inläggen är långa och välskrivna, med endast ett fåtal stavfel. Hon skriver ytterst rörande och väldigt starkt och uppriktigt ärligt.
Vill du läsa den här bloggen rekommenderar jag dig att göra det när du har gott om tid och ork, innan du ger dig i kast med den, den är ytterst krävande, även av dig som läsare, då den tar dig med väldigt djupt!
Gray startade bloggen i februari 2007, designen passar ytterst bra till bloggen, då den lättar upp stämningen genom att visa en lycklig familj, språket är välanvänt och hon kan verkligen formulera sig, tyvärr har hon inga kategorier vilket gör att hon inte får full poäng men betyget slutar ändå på 9,5 av 10!




Rusningstrafik

Inte bara på vägarna är det rusningstrafik, min mobil har även haft en sådan den här morgonen, från en massa (okej, kanske inte massa, kanske inte rusningstrafik, men det brukar aldrig ringa någon på morgonen så två är mycket!!) viktiga människor som velat boka in tider för diverse saker.. Och det har ju varit tacksamt.

När jag cyklade till jobbet i morse fick jag stanna vid varenda vägkorsning för det var så mycket trafik, och jag cyklade inte på en enda huvudled så jag hade ju inte förtur precis heller.. Surt.. Och så blåste det så fruktansvärt med! Men det är nog bara bra, för då tränar man ju mer ;-P

Jag vet, ni har hört den här visan väldigt länge på senaste tiden, men jag mådde skit i går, kände mig som en uppblåst ballong med magknip, ni vet som när man är full av gaser men inga sådan ville komma ut ur någotdera hållet så jag la mig vid 20,30-21,00 för att försöka bli av med det till jag vaknade på morgonen. Som ni kanske förstår hann jag ju då inte skriva något..
Har inte ens satt på datorn sedan jag kom hem i söndags, så dålig har jag kännt mig..

Nu skall jag ju inte sitta här och klaga, utan jobba.. Kanske kan bjussa på en bild också! :-D



8. 17 år och trebarnsmamma! (18 nu)

Det här är den första blogg, av någon jag inte känner, som jag började följa. Becka heter tjejen bakom bloggen, hon är 18 år och bor tillsammans med sambon Christoffer och deras tre barn, Tindra (2 år) och tvillingarna Tuva och Enya (ännu inte fyllda ett) i Valdemarsvik.
Språket är bra och varierat, dock väldigt enkelt. Stavfel förekommer, dock färre än tidigare, dessutom ber hon läsarna om hjälp för att bli ännu bättre på att stava.
Becka har precis flyttat från blogg.se till Spotlife, vilket har medfört att kategorierna hon tidigare hade, nu saknas. Något tråkigt. Designen är i övrigt väldigt mysig och somrig och passar bloggen perfekt.
Det är en positiv och glad blogg som handlar om vardagen för en ung småbarnsmamma. Man blir glad av att läsa den och väldigt sugen på egna barn. Hon skriver även om fördomarna hon möter som ung mamma och hur andra mammor reagerar och agerat mot henne i jämförelse mot andra, äldre mammor. Becka bevisar gång på gång att man som ung mamma inte behöver vara sämre än någon annan och visar upp glada och friska barn med ett stort och stolt mammahjärta. Betyget för den här underbara bloggen blir 8,5 av 10.



9. Johan [Skånes bästa och största]

Johan är 25 år och bosatt i Malmö, bloggen har han drivit sedan januari 2007 och uppdaterat ofta.
Han skriver om sport i olika former, dock främst ishockey. Språket används väl och få stavfel förekommer. Johan skriver väldigt professionellt och har bra material, så som egna intervjuer med olika sportsmän och dylikt. Han vet vad han skriver om och skriver om det genomgående, blandat med lite allmänt om sitt eget liv.
Johan har otroligt många kategorier, dock ingen omotiverad, alla är fyllda och de är uppdelade efter olika sporter och andra ämnen (så som "Lika som bär" på personer inom sport).
Designen är ganska tråkig men funktionell, tyvärr väldigt mycket reklam, vilket kan vara något störande.
Även om jag själv inte tycker att bloggen är särskilt intressant, tycker jag att den är välskriven och tror att en är rolig för personer som är intresserade av sport, därför får den betyget 7,5 av 10.





Bloggrecensioner

Nu kommer det bli lite maraton recensioner, eftersom jag ligger efter. Tre stycken kommer jag få upp denna vecka, så ligger jag där jag ska sedan. Ber om ursäkt för att jag inte hållt mig till en per vecka som jag tidigare lovat, som sagt mycket att göra!
När jag kommer hem efter allt jobb i dag så blir det lite uppdateringar från helgen också! :-D 140-årskalas är ju inte varje dag man gästar, liksom ;-P

Back at the office

Jaha, då var man tillbaka på kontoret då.
Telefonen har ringt större delen av de 26 minuter jag varit här. Dock ingen som vill prata med mig. Hähä..

Höll på att kräkas när jag cyklade till jobbet, det var inget vidare faktiskt, fick panik, näst intill, såg för mitt inre öga hur jag inte hann att stanna intill vägkanten och istället få allt över mig i motvinden som uppstår när man cyklar!
Mja, ni kanske kan tänka er hur jag menar, utan att jag går närmare in på saker och ting..

Inte varit så aktiv på bloggen på länge, men har haft lite mycket på sista tiden som snurrat runt. Endel av er vet ju, ni andra; jag hoppas ni har överseende! :-D

Nej, nu är det väl dags att fortsätta arbeta.

In the woods

Angående min uteblivna uppdatering, är mitt ute i skogen, varit här sedan torsdags och åker hem i morgon, därför har jag varken haft tid eller lust att skriva eftersom jag inte träffar släkten här så ofta. Dock kommer nya uppdateringar och bloggrecensionerna som uteblivit igång igen i veckan som kommer!

Hörs igen då!

Knäppgök?

Ibland undrar jag lite äver mitt sinnestillstånd.
Som i natt, kunde inte sova, kände att jag hade en smula överskottsenergi (kan nog ha varit äppeljuicen jag drack alldeles för sent på kvällen) och tänkte där vid två-snåret att, ptja, varför inte diska det där berget och se om det funkar.
Sagt och gjort, klockan två i natt stod jag och diskade för fulla muggar, inte för att jag kunde somna sedan i alla fall, men efter en stunds läsande slumrade jag till någon timme innan det var dags att vakna igen, och igen och igen..

Men vem ställer sig egentligen och diskar mitt i natten när man skall sova?! Måste vara det där tipset mamma gav mig om att tänka att "somnar jag inte om en kvart så går jag upp och städar toaletten", vilket, enligt henne, är så tråkigt att tänka att man somnar på stört.. Hjälpte tydligen inte för mig..

I dag är vädret strålande och luften känns behagligt varm, tyvärr jobbar jag till 17, så blir väl inte mycket njuta av det, men men.. Presiennerna är uppdragna så jag kan i alla fall titta ut och förundras!

Ha det gott!

Prenumeration

Alltså, jag vet ju att ni är endel som läser min blogg mer eller mindre dagligen, är det då inte lättare att bara, ptjaa, så att säga, börjar prenumerera på den?! :-D
Ja okej, jag vet, jag är en smula fjantig, men det ser faktiskt rätt fisigt ut med bara tre prenumeranter, så vore ju skoj med några fler.. Inte för att jag inte är glad att det finns hela tre stycken som tycker att det är värt att prenumerera på min blogg, för det tycker jag fakstiskt att det är, men ni vet, vi I-landsmänniskor vill ju alltid ha mer och jag är då minsann inget undantag skall ni veta ;-)

Så klicka nu på ikonen här längst ner i inlägget och börja prenumerera, så blir jag glad! -be på mina bara knän- (Hhäähä, nej, så desperat är jag inte!)

Arkiv X

FBI-agenterna Fox Mulder (David Duchovny) och Dana Scully (Gillian Anderson) är något beroendeframkallande. Fått halva säsong fyra av Andy (har aldrig i hela mitt liv laddat ner något, har andra som sköter sådant åt mig! Hähä..) och nu har jag tittat på ett par avsnitt per kväll, har endast ett kvar, sedan är det dags för påfyllning.
Okej att inte alla avsnitt är jättebra, endel är rent av tråkiga, men ändå är det något som gör att jag vill se mer och mer, dock skulle jag nog önska att jag fick även de första tre säsongerna, även om Andy tycker att de var dåliga.
Kommer ihåg när jag var liten, gick väl på lågstadiet och jag var tvungen att lägga mig klockan 20.00, dock började Arkiv X först klockan 20.30 eller om det var 21.00, så jag smög upp och gömde mig under mina föräldrars säng för att kika på Arkiv X tillsammans med storasyster som fick vara uppe mycket längre än jag.
Får väl erkänna att jag blev skiträdd ett antal gånger och drömde mardrömmar, saltvattenodjuret som åt upp en man som satt på toaletten kan jag fortfarande rysa över när jag tänker på (kunde knappt duscha eller gå på toa utan att vara livrädd och ha hjärtklappning i ett par år efteråt). Kanske fanns det goda skäl för mina föräldrar att inte låta mig vara uppe och titta på detta program, men vem har någonsin erkänt att en förälder har rätt i en meningsskiljaktighet?!



Bilderna hittar du [Här] och [Här]

Inbokad tid

Har varit lite stilla ett tag nu men nu börjar det röra på sig.
Har fått en tid den 3/6, vilket är jättesnart!! Och då skall vi väl ta en fjärdedel, vad jag har förstått det som.
Vad jag pratar om är ju plastikoperationen.. Är lite nervös nu, när det närmar sig så snabbt!!
Tid och instruktioner om förberedelser skall vi få imorgon, antog han (kirurgen), åtminstone under veckan.
Spännande..
Wish me luck! :-D

Bear in a heart


Åååh, jag är så kär! Nu har jag ju inte råd med detta halsband för fem öre, men man kan ju alltid önska sig, eller?! Hähä..
Det är ju så otroligt vackert och bara skriker "köp mig"! Men nej, jag ska inte, kan inte och kommer inte men om ni vill ge mig det i present finns det hos Kyss Johanna!

Velfisen!?

Hahaha, jaja, förlåt Emilia, att jag har roligt på din bekostnad men lite skoj är det ju faktiskt!!

Nu blir det klänningsutlåning i alla fall, hoppas jag får se bilder på sen hur det satt?! :-D Skall träffa henne en snabbis klockan 18 och lämna över klänningarna så får jag hoppas att de passar sedan och hon bli nöjd, velfisen! ;-P Muhahahah


Jag har tagit blodprov i dag, och som vanligt måste man göra det på fastande mage, alltså ingen frulle, inget drickande. Och jag cyklade, kom fram, trött, hungrig och jättetörstig, men inte fick jag dricka något vatten inte!
Köpte en köttbullesmörgås efteråt men den var inget god, så jag kastade halva. Och så köpte jag en Långa Farbrorn med hallonsmak!! Åååh, min favorit Sia glass! Hähä.. Halva priset både på smörgåsen och glassen, tackar man ju inte nej till! Så under 40 kronor för smörgås, 50 cl dricka och glass, inte dåligt för att vara sjukhusbutiken.

Blir ju att jobba eftermiddag här på xCash i dag, sedan en sväng till kontoret innan jag skall möta Emilia..

Singing in the rain

Cyklade till jobbet som vanlligt i morse, droppade lite grann när jag lämnade bostaden men snart vräkte regnet ner i stora droppar (kluttar).
Kännde mig som en dränkt katt när jag kom fram för fyrti minuter sedan, och jag är fortfarande en smula fuktig!!

Bokade in ny tvättid i dag, eftersom jag struntade i att tvätt i går så får jag snällt tvätta på onsdag i stället. För på torsdag beger vi oss till Värmeland du sköna! Najsbajs :-D
Skoj att träffa endel av släkten med, höra om Surrans resa till Asien och en massa länder där bort i.

Känner mig inte vidare motiverad att arbeta, är trött, mår lite illa och så har jag något molande i huvudet, inte värk men obehagligt i alla fall.. Nåväl, blir väl inte bättre av att sitta här och gnälla i alla fall, så får väl försöka rycka upp mig då.

Katt-toalett

Hahahaha, såg den roligaste grejen på länge: Lär din katt gå på den riktiga toaletten i annonserna som ploppar upp under inläggen! Ojnevojne, vilken grej! Tror faktiskt inte att jag skulle vilja att mina katter kilade in och blockerade toaletten för mig, vi trivs bra med olika ställen att urinera på. Möjligen att lillen är lite nyfiken på stora toaletten ibland, men än så länge har hon inte gjort någon riktig ansats att försöka sig på den!


Man kan ju undra vart världen är på väg om man behöver en sådan här nu för tiden!?

Svar, typ

Hittade en skojig grej, och som vanligt var det hos Sofia jag fann det! Nu kan jag ju även säga att jag aldrig gjort någon sådan här grej förut, så om jag svarar tråkigt eller som man inte ska, skyll inte på mig, jag har inte vanan inne ;-D

Har du:
Någon som förstår dig?
 - Ja
Någon som du saknar? - Ja
Någon som du hatar? - Ett par..
Vem kramade dig senast? - Andy
Vem pussade dig senast? - Andy

Vem ringde dig senast? - Andy
Vem var hemma hos dig senast? - Andy
Vem var du hemma hos senast?  - Mamma och pappa
Har du några kärleksproblem? - Nähä då, inte som inte går att lösa i alla fall! :-D
Har du pratat med någon idag? - Ja
Har du gråtit idag? - Nope
Har du skrattat idag? - Japp, massor!

Jag:
Är singel?
 - Nej
Svär ofta? - Försöker tänka på att inte göra det, och låta bli.
Sjunger i dushen? - Det händer, särskilt när Andy är här..
Skulle kunna ha pyjamas på dig i skolan? - Har faktiskt haft det en gång, till avslutningsfotot i nian! HAH
Skrattar åt dina egna skämt? - Svårt att låta bli när man är världens roligaste..
Skulle göra plastikoperation om det var ofarligt och gratis? - Oh, ja!

Har du:
Piercingar?
 - Ja, det har jag. En hel, faktiskt!
Syskon? - En systeryster, Anna.
Jobb? - Hela två till och med.
För många vänner? - Nä, det tycker jag inte!
Rymt hemifrån?- Japp, dock aldrig lyckats så bra.. (Typ, blivit hittad en halvtimme senare!)
Färgat håret? - Ett otal gånger
Bra självförtroende? - Mnjaah, allting är väl relativt?! -flina-
Sagt "jag älskar dig" till någon? - Andy Candy och familj och vänner..
Varit kär? - Faktiskt
Dumpat någon? - Mnjaaa, jag vet inte riktigt hur man skall formulera den enda gång jag gjorde mig av med någon.. Hähä..

Gjort något olagligt - Är väl mer eller mindre oundvikligt..
Brutit ett ben? - Ett ben i kroppen har jag brutit, axeln. Men inte något ben ben, alltså dem man står med.. Och går..
Tappat bort mig i min hemstad? - Oooh, ja, ett otal gånger och några till..
Sett en fallande stjärna och önskat? - Vet jag faktiskt inte, tror inte det..
Gjort något som jag lovat mig själv att inte göra? - Ja, jo, har väl hänt.. Ofta..
Smugit ut utan lov? - Revolterande tonåring, med andra ord: JA!
En hemlighet som ingen annan vet? - Mnjaa, jag är dålig på sånt..
Sovit en hel dag? - Japp, när jag jobbat nästan flera dygn i streck har det varit skönt med en hel dags sömn..
Somnat gråtande? - Ja
Hånglat med två personer eller mer på en kväll? - Hähä, mamma läser min blogg, så jag lämnar det obesvarat.. Men det är väl ett svar i sig kanske..
Varit kär i någon utan att säga det till personen? -  Jaha, då!
Ätit musslor? -  Ja, tyvärr.
Stått på scen? - Ja, och jag var STRÅLANDE! :-D Hahahhaha
Färgat ditt hår svart? -  Ja, men det blev mörkbrunt efter en tvätt.

Vad:
Längtar du till mest nu-
Hemligt..
Ska du göra i helgen?- Fira 140-årskalas i Värmland. Eller jag skall inte fira kalaset men jag skall fira personerna på det som sammanlagt fyller 140 år.
Gjorde du igår? - Var på födelsedagskalas hos Mio och så var Andy här med.
Ska du göra i sommar? - Jobba, jobba, jobba och åka upp till Brunskog och sommarstugan hade jag tänkt.. BADA!!
Åt du senast? - Mat
Har du för mobil? - SonyEricson W595
Köpte du senast? - Mat
Skulle du gjort om du såg ett lik i skogen? - Omöjligt att svara på..


Vem/vilka:
Slog du senast?
Pasifist
Fick du sms från senast? - Andy
Pratade du med i telefonen senast? - Andy
Är din bästavän? - De vet nog om det själva..
Vem kan du lita på?- Finns ett litet gäng, som jag samlat i en ask i hjärtat..
Vet mest om dig? - Jag?!


Allmänt:
Har du pussat en groda?
  Vet inte.. Mycket möjligt.. Todde nog det skulle bli en prins också..
Kan du hjula? - Nej
Är du EMO? - Nej, vanlig (kolla roliga test, där jag gjort just ett EMO-test, så förstår ni.)
Vågar du flyga fallskärm? - Vet jag inte, har inte provat..
Är du hungrig? - Nej
Är du blyg? - Ibland, men väldigt sällan numer..
Din första kärlek?- Mattias Hellberg, i mellanstadiet, hela mellanstadiet.. :-)


Mina latmaskar


Såhär hittade jag två av mina sötnötter i dag när jag kom in i vardagsrummet. Vadå att de ser ut som ett radarpar?! Haha.. Kan tillägga att den tredje, Li, låg och grisade i sängen!!
Åååh, vad jag älskar dem allihop!

Biff med grillade grönsaker



BIFF:

Du behöver:
Blandfärs (Jag gjorde på 800g, vilket receptet är anpassat efter, men du kan räkna på ca. 100g per/pers.)
½ gul lök
Mjölk
1 ägg
Ströbröd
Salt
Vitlökspeppar
Grillkrydda
Paprikakydda

Gör såhär:
Häll köttfärsen i en stor bunke, hacka upp den så att den delar sig. Finhacka löken och häll i bunken, blanda ordentligt. Fortsätt med ströbrödet och mjölken, häll på och blanda tills smeten får en fin, fast konsistens, kläck sedan äggen och blanda om ordentligt. Krydda sedan efter smak, dock bör du inte provsmaka, men häll på kryddor tills det ser bra ut, bättre för lite än för mycket, då det är lättare att krydda själv i efterhand om man så önskar.
Smält matlagningsmargarin i pannan och rulla stora köttbullar av smeten, tills de blir jämna och fina. Lägg sedan i en bulle i taget och platta försiktigt till den med stekspaden tills du fått en fin biff, fortsätt med nästa och gör likadant tills du fyllt pannan. Sänk värmen till ungefär hälften och stek biffarna ett par, tre minuter på varje sida. Ha ett uppläggningsfat nära till hands som du kan lägga de färdiga biffarna på. Genom att rulla dem och inte göra platta biffar från början, får du sådär fina runda, perfekta biffar man ser TV-kockarna göra, vilket gör det mycket roligare att äta dem!

GRILLADE GRÖNSAKER:

Du behöver:
500g potatis klyftor (vill du göra dem själv, koka då potatisen fört i 5-10 minuter innan du skär dem i klyftor och lägger på plåten. Vill du ha skalet kvar, ta en ny, ren disksvamp och skrubba dem under vatten först så att du får bort jord och smuts.)
2 paprikor (gärna i olika färger)
1 burk kastanje champinjoner (sjukt goda men vanliga champinjoner går också ypperligt)
1 ½ gula lökar
Vitlöks oliver
Marinad

Gör såhär:
Värm ugnen till 225 grader. Skär upp grönsakerna i önskad storlek, häll sedan marinad i en djup plåt, täck hela bottnen. Strö sedan över grönsakerna och potatisten jämt över hela plåten, se till att de blandas ordentligt. Toppa med marinad och rör om bland grönsakerna så att alla ser täckta ut med marinaden.
Placera plåten i mitten av ugnen och stek dem i ca 10 minuter, rör sedan om och stek i ytterligare 10 minuter. Är du osäker på om det är klart (färg kan vara svårt att se på grund av marinaden) kan du känna på grönsakerna med en sticka och se om de verkar mjuka.

Smaklig måltid!!

Grilloljan är perfekt om du inte vill göra marinaden själv
(till exempel om du inte har tillräckligt med kryddor), den räcker länge och är snuskigt god.
Dessutom kan du lätt spara den i ett par veckor om du inte behöver allt samtidigt.

Green Room


Mitt sovrum är för tillfället väldigt grönt, och somrigt får jag väl säga. Gröna tapeter, gröna sängkläder, grönt draperi och min nyfunna vän, den gröna elefantvattenkannan.
Grönt sägs ju vara en lugnande färg, så det passar ju utmärkt att ha ett grönt sov"rum" (en liten alkov i köket, förvisso)! Ja, just det, jag har ju en tvättkorg där med som är grön med en blomma som lock!! Fiia goes green ;-P
Det är i alla fall i olika nyanser av grönt, så det blir ganska fräscht och inte så enformig som man kan tro. Faktiskt ganska mysigt, men ljust och upplyftande, vilket gör det lätt att gå upp om morgnarna när solen kikar fram.

Drakar

Hittade något mycket skojigt när jag var och handlade för ett par dagar sedan; Drakfrukt! Okej, får väl medge att jag fascinerades i första hand över namnet sedan utseendet som faktiskt har många drakatribut, bland annat fjällen och färgen. Jaja, det var väl det ända som påminde om en drake, men eftersom det utgjorde större delen av själva frukten får man väl säga att det var "många"?!
Nåväl, den smakade inte jättegott, såg ut som en megakiwi inuti och smakade inget alls i stort sett. Men nu har jag i alla fall en ytterligare erfarenhet och kan stolt säga att jag provat drakfrukt! Om någon skulle fråga, vill säga..



Inget klänning-provande

Emilia ångrade sig, eller snarare, kom på att hon inte vågade låna någon klänning av mig, så hon kommer inte över och provar nårga idag.. Hähä..
Nåväl, jag sa att min garderob står öppen för henne om hon ångrar sig..igen... ;-P

Så blir att spendera dagen med Andy, försöka få med honom ut i solen så vi får njuta lite av vädret!

Mina föräldrar erbjöd sig att agera stödlinje åt honom under hans tid tillsammans med mig, snällt va?! Haha.. Härliga, snälla föräldrar man har, va?

Nåja, nu skall jag underhålla gnällspiken, skriver väl kanske mer i kväll sedan! Har allt endel att publicera, bland annat ett jättegott recept.


Paintbilder

Jag tänkte att jag skulle samla alla inlägg innehållande bilder jag ritat i Paint under en kategori, givetvis inte de jag lagt under någon annan kategori, utan bara de som ännu är kategorilösa (vilket innebär, de som ligger under "Allt det andra").

Så nu vet ni var ni kan hitta alla mina fula, roliga eller söta teckningar som jag ritat! :-) Bra, va?

Kateorin heter: Paintbilder.

En råtta i sängen!

Härom dagen när jag låg och pillade med datorn i sängen, kom lillkatten upp. Ur ögonvrån såg jag att hon hade något med sig i munnen, något stort!
Dock släpte hon tinget hon hade i munnen innan jag hann vända mig om och kom fram tomhänt. Därför var jag ju tvungen att se efter vad hon lämpat av längre ner i sängen. Det visade sig vara en stor RÅTTA!!
Tur för mig att jag bara har innekatter, så råttan hon hade var den stora mjukisråttan hon fick för ett par veckor sedan, trodde nog faktiskt att den var för stor för henne att släpa runt på, titt så fel jag hade!! :-D



Förkylning

Har råkat på en jobbig förkylning, därför jag är lite dålig på att uppdatera. I går efter att jag lunchat med Sofia gick jag hem och somnade mer eller mindre direkt och sov ända till strax innan tio då Andy ringde och sa god natt. Sedan blev det sängen igen!
Vaknade klockan sju i morse, utvilad och pigg men nyser som en stolle här på jobbet och hostar en hel del!
Bläää, riktiga förkylningsnysar av det snuskiga slaget är det också.. -Ryser-




Sårad

Alltså, jag vet inte riktigt vad det här är men jag har fått små sår som kliar över båda benen, endel är rätt stora andra bara som små bett, som om jag hade loppor eller något hemma! Men var skulle jag få sådana ifrån?
Mina katter är 100% innekatter, den ena har aldrig varit ute överhuvudtaget och den andra vägrar gå ut och klättrar upp för benen på en om man försöker!
Jag kan verkligen inte förstå var de kommer ifrån de här såren, och de är ju centrerade till bara benen, vilka loppor håller bara till där, liksom!? Obehagligt är det också, kliar och håller på.
Senast i morse lyckades jag få ett blödande sår, märkte det när jag var på väg ner för trappen att något rann längs med benet och kollade och där var fullt med blod, från ett yttepytte hål!
Någon som vet vad detta är? Man blir ju lite orolig när man hittar en massa sår på sig själv och får nya rätt vad det är!! Hittade första såret i går och i morse hittade jag en massa fler!
Snälla, någon, hjälp? Jag vet ju inte vad det är, tänk om jag har böldpest?! (Okej, jag skall sluta vara så överdrivet hypokondrisk men man blir ju faktiskt en smula rädd av det här!)



Design by Fiia


Japp, här är den! Mamma har nu målat brevlådan till Söderlundarna med min ko på! Dock glömde hon oset men det går nog att fixa, vi åker ju inte till dem förrän nästa helg så är ju gott om tid! :-D Annars får väl jag fixa det... Hähä.. Gör ju halva lådan liksom.

Nyfrisserad Karla


Är det ett lejon? Nej, är det en varg? Nej, är det en avskalad isbjörn? Näej, inte det heller, det är ju en Samojed!!

Karla ha fått sin sommarfrisyr, vilken inte har något med familjens fåfänga eller elaka hyss att göra, utan till 100% är rent hälsomässigt för den gamla skatan. Är nämligen så att hon mår fruktansvärt dåligt i full mundering under sommaren, och man måste nästan släpa henne med sig, dessutom tenderar hon att få soleksem, vilket inte är något vidare.
Nu är det väl kanske så att Karla själv inte fattat det här med hälsoaspekten utan går runt och är jättemallig och tycker hon är skitsnygg, men det är en helt annan femma!
I går på lunchpromenaden träffade jag på Sara, en gammal arbetskamrat från klubben, och hon och hennes vän tyckte att Karla mer liknade ett litet lejon än en hund. De kunde heller inte tro att hon var så gammal som hon är, 11 i år, utan mycket yngre, vilket ju känns bra! :-D

25 årskalas

I går blev  MioBio gammal tant, nämligen halvvägs till 50! Så Andy och jag åkte dit för att fira (sörja) henne, samt smörja kråset med godsaker! Haha..
Mycket trevligt, även om vi inte kunde stanna så länge, och Mio blev jätteglad för t-shirten hon fick av oss. I ärlighetens namn får jag väl säga att jag gärna köpt den till mig själv.. ;-P

Kameran var givetvis på plats och här bjussar jag på en skvätt bilder:


Dålig uppdatering

Ja, jag är medveten om det, men det var lite mycket att ta itu med i går och så hade jag dessutom världens huvudvärk hela dagen, trots att jag åt ett par värktabletter!
Var hos Mio och fick goda bakelser, då hon fyllde 25 i går, halvvägs till 50 så att säga! Hähä..
Det här med hemligheter gnager lite på mig, hatar att ha restriktioner och inte få säga saker!! Men, den här gången skall jag hålla mig, bara de viktigaste får veta än och bloggen om någon månad eller så.
Föresten, har endel bilder att visa er också, blandannat från gårdagen hos Mio, Karlas nya frisyr och brevlådan med min design som mamma målade. Mycket skoj, dock måste jag ju jobba först och så skall jag träna sedan vid 18.30 med Annie.



Jag har en hemlighet

Som ni inte får veta, än i alla fall! :-D

Sitter på jobbet, skall dricka mitt kaffe och sätta igång på riktigt nu. Usch, blir så okoncentrerad när det är så fint väder ute och jag bara vill ut och njuta. Men får väl hålla mig tills jag slutar.

Mycket att tänka på i dag, väldigt mycket!

Söta klubbor


Hittade så jättesöta klubbor inne på Netto att jag inte kunde låta bli att köpa dem. Nej de är inte köpta för att ätas, utan som vänner till min lilla Care Bear, som tjatat om lite gulligt sällskap jättelänge. Hoppas han blev nöjd, för det blev jag! :-D

Lyxig pyttipanna


Jag vet att jag för ett tag sedan skrev om pyttipanna men då gällde det faktiskt en kylskåpsrensning, inte samma sak som en pytt med bara nya ingredienser. Och dessutom var denna så snuskigt god att jag bara måste skriva om den!

Du behöver:
½ kg billig, färdig pyttipanna
2 hot spiced choritzo-korvar
Köttbullar
1 burk smaksatt lätt créme fraishe (jag tog paprika och chili)
Ostbitar
Oliver
Grillkrydda
2 ägg

Gör såhär:
Fräs pyttipannan tills den tinat, skär köttbullarna och korven i mindre bitar och blanda i, stek på mellanvärme tills det fått en fin färg. Lägg i oliver efter egen smak och stek ytterligare en stund, krydda med grillkrydda. När det börjar se färdigt ut kan du knäcka äggen över pytten, rör om ordentligt så att äggen blandar sig ordentligt och stek tills äggen stelnat. Sedan är det dags att hälla över créme fraishen, låt den bubbla tills den torkat in något, och det mesta av vätskan som blev när den smälte ångat bort, sedan kan du ha på osten, vilken smälter väldigt snabbt. Nu är pyttipannan färdig att servera! Tänk på att inte äta för mycket så lilla magen gör ont! ;-P

Smaklig måltid!

Hemma hos

..mamms och papps! De har så mycket fina saker som jag ser fram emot att ärva när de inte längre har plats för dem. Så som gamla skåp och kistor från 1800-talet och indianstatyetter och lite sådant där. Jag har smugit runt och fotat allt sådant som jag tycker är lite extra fint, och hoppas att inte mor min tar illa upp!


Vad gillar ni koväskan då?! Är den inte bara så snygg!?

Födelsedagsfiranden

Farmor och farfar var här i helgen, åkte hem igen i dag. De var här för att fira min födelsedag som varit och systers förestående. Fick en dalahäst som farfar snidat och målat själv samt en kudde som min, numera avlidna, idol Greta har gjort. Eller hon gjorde virkningen och farmor fixa om den till kuddar, en till mig, Anna och mammsibissingen.


Och så bjöds det på smörgåstårta som var riktigt god trots att den var köpt och jag vanligtvis bara tycker om mammas och mina mostrars (kräsen).

Om ni undrar så glömde jag ta kort på farmor och farfar så jag tänkte att jag skulle visa deras uråldriga bröllopsfoto i stället ;-)

Fiia goes paparazzi


Jag vet nog vem han sjunger om, för efter vår lilla fotosession lyckades jag knäppa några bilder på honom med en mystisk, oidentifierad dam:


Modellande

Jag har lekt fotograf och mina kära modeller har varit mer och mindre samarbetsvilliga, dock lyckades jag minsann fånga dem på några bra bilder tillslut! Enjoy..

Charlieboy, hon är inte lika intresserad av att bli fotad som förr om åren då hon var en riktig linslus. Kan inte riktigt fatta att hon blir 11 i år!





















Charmtrollen, alltid med när kameran åker fram! Li älskar att ligga på papper och här har hon hittat min pizzakartong som jag använt för att beskära bilder (oanvänd, Scrapbooking-butiken använder dem att skicka papper i).
Cleo är något mer normal och softar i soffan eller i Lis famn. Aaaww, mina små älsklingar!!




















Söta vänner

Här sitter man och tycker en smula synd om sig själv på måndagsmorgonen, och vad hittar man sedan bland kommentarerna? Joo, små söta hälsningar från sina vänner som visar medömkan! Är de inte för gulliga!? :-D


Mio och Sofia

Jaa, jag vet att det ser lite konstigt ut men jag var ju tvungen att retuschera bort Ip-numren och mailadressen, förstår ni välle?!

Dålig start

I dag har det varit en mindre härlig start på dagen. Sov dåligt, jättedåligt, i natt (fast jag vet i alla fall varför denna gång) och vaknade trött och inte alls utvilad. Givetvis stängde jag av snoozen och somnade om.. Vaknade först 20 i nio, då var det riktigt bråttom!! Men lyckades faktiskt göra mig i ordning och bli klar rekordsnabbt, så kom bara ett par minuter sent till jobbet.´Men jag hatar att stressa på morgnarna, och blir alltid på lika dåligt hummör!
Sedan så har jag massor att göra på jobbet, vilket är jätteskönt. Men eftersom Alex inte kommit än och det ringer ovanligt mycket på telefon har jag svårt att sätta igång, eftersom det är bokföringen som skall göras och blir man avbruten var och varannan minut är det risk att hela alltet blir fel, fel, fel! Något som inte vore sådär jättekul.
Har magont också, nästan som knip, fast inte riktigt, mer som om det är på väg att bli knip. Kan tänkas att det beror på smörgåstårtan, var väl inte laktosfri? Usch, nej, i dag är jag verkligen inte på humör att finnas till, skulle hellre dra mig tillbaka och gömma mig för världen en liten stund. Förkyld är jag också.

Som ni kanske märker har jag en riktig klaga på livet-dag. Tänker inte rita någon bild till, för detta är ett depp-inlägg som skall vara tråkigt!

Adjö!

En gnutta tur

Ibland har man turen på sin sida, som jag i dag. Såhär var det; hade fått en kommentar på mitt bajsätar-inlägg från en Daniel, som den nyfikne fan jag är, var jag ju tvungen att kolla vem det kunde tänkas vara. Och jag kommer in på en jätterolig blogg, helt klart en blogg jag kommer fortsätta läsa! Det var sådär så man nästan vrider sig av skratt mellan inläggen och blir på jättebra humör av att läsa den!! Kan verkligen rekommendera att ni går in och kollar den själva, jag blev helt såld! :-D Åååh, vad härligt det är när man hittar sådana här små guldkorn ute i cyber-rymden!
Nu blir det dock att kolla på ytterligare ett avsnitt av Arkiv-X innan det blir natta-tajm.


Skulle jag gjort en recension om den hade det nog blivit en 9 av 10, vilket ni som brukar läsa mina recensioner kanske vet är ett ytters högt betyg från min sida! :-D

Problem

Någon mer än jag som haft problem med bloggen i helgen? Varit svårt att logga in, och även när jag varit inloggad kan den ha fått för sig att sidan varit färdigladdad när den varit helt tom. Om ni förstår vad jag menar?
Men det stog väl i och för sig något om att deras servrar var överbelastade så att det kunde vara problem nu de närmsta dagarna..

Nåväl, syster är på väg, vi ska äta smörgåstårta, tyvärr hinner hon bara stanna en liten stund men trevligt ändå. Får uppdatera mer i kväll, efter tvätten eller något, har ju endel att lägga upp. Får hoppas bara att bloggen är lite mer sammarbetsvillig då också.

Ha det bra så länge!

Bad news

Fick mejl nyss från Fullmoon-crew, blir ingen festival i år! Fy fabian så tråkigt, men skönt för en annan eftersom jag inte kunde åka i år och nu inte behöver sörja någon förlust! Fast ändå trist.
Lagarna har ändrats så det är en annan stads instans för sådana tillåtelser som har ansvaret nu mer för platsen där FMF håller till och de tillsattes 1:a maj, och alla de expertutlåtanden som behövs kommer ta för lång tid att ordna, så risken är för stor att de inte hinner få något tillstånd innan festivalen går av stapeln.
Och eftersom det är månen som bestämmer datumet är det ju svårt att ändra datum också. Usch så trist, hoppas det är ordnat till nästa år, ansökan är i alla fall inlämnad och eras advokater arbetar för fulla muggar med att få igenom ett tillstånd till 2010! Wiie, för då skall jag åka, minsann!! :-D



Otursmorgon

I dag gick inte saker så där jättebra för mig på morgonkvisten. Det började med att jag gick ut och solen strålade, härligt! Så skulle jag låsa upp min cykel och hittade vederbörande liggandes på marken! Och jag kan tillägga att det inte bara lagt sig för att sova, någon hade knuffat den! (Denna någon vill jag gärna få tag i och ställa mot väggen.)
Grejen med min jättefräsiga hightech cykel är att den bara funkar på en växel, annars hoppar kedjan och man kan inte ta i när man trampar för då snurrar bara pedalerna, såtillvida, som sagt, man inte har på den fungerande växeln. Nu var det ju som så att den hade hoppat ifrån denna svårfunna växel i fallet, när den slog mot marken, så halva färden till jobbet vinglade jag fram när jag försökte få min knattrande cykel att bli tyst och hitta rätt växel, så jag kunde dra på lite.
Halvvägs till jobbet, i en nerförsbacke, slutade tramporna fungera! Det blev helstopp, de gick inte att röra! Så jag stannade i en korsning för att på allvar ge mig i kast med växlarna och titt på tusan; -jag lyckades få in rätt växel och kunde lyckligt cykla vidare till jobbet, utan fler missöden!
Jag kan ju tillägga, i det där med oturen, att min träningsväska åkte in i hjulet hela tiden, tills jag virade handtagen runt handleden så blodet med nöd och näppe tog sig fram, så nu har jag ett vanprydande hål i väskan!



Rör inte min cykel!

Pysselkväll

Blev inget träna i går, var klar med städningen (eller jag är fortfarande inte klar) precis när systeryster kom in genom dörren för vår pysselkväll jag tvingade med henne på! Då stod jag och sköljde ur kattlådan, och dammsugaren stod fortfarande framme med sladden i, så inget torka golv hans med. Nåväl, får väl se till att göra det i dag i stället, innan Andy kommer!

Dock skall jag allra först träna när jag slutat jobbet! Tagit med mig kläderna för att slippa åka hem emellan och kunna byta om hemma hos mor och far.

Anna tyckte föresten att det var en toppen mors-dagspresent jag kommit på och ville gärna vara med och bidra. Skoj! :-D

Jag har lösningen!

Alltså, nu har jag varit i farten och funderat och diskuterat med mig själv, igen! Och kommit fram till följande;

-Alltid när någon säger; Det här smakar ju bajs!! Finns det alltid någon viktigpetter i närheten som tror sig vara skojig genom att utbrista: Jasså, har du ätit bajs någon gång!? Och till regeln hör att person ett blir generad och tappar målföret och säger: Nääej, men eeh.. Du vet.. Och så har viktigpettern vunnit!
Men, jag har kommit på grejen. Alla har väl någon gång missat att det är slammsugare i farten eller att det luktar exkrementer från toaletter osv och andats med munnen innan man upptäckt snuskerierna!? Alltså, lukt är ju, som bekant, minimala partiklar som sätter sig i porerna i näsan och samma princip borde väl då gå att sätta på när man andas med munnen och känner smaken av luften, i det här fallet bajs! Det må vara otrevligt och äckligt att tänka på men så är det, och därför kan man sanningsenligt hävda att det smakar just; BAJS! Utan att för den skulle ha suttit och fiskat i toaletten efter godbitar! (Skoja!!)

Haha, där ni, nu fick ni något att svara den där viktigpettern nästa gång han säger något dumt! ;-P

Jaa, sådana här världsproblem ser jag alltså till att lösa när jag inte har något bättre för mig, vilket jag sällan har!



Kanske ska jag varna känsliga läsare först också?!

Dagens planering

I dag blir det nog en ganska händelserik dag, dock inte på ett roligt vis.

Först skall jag ju givetvis jobba färdigt, sedan blir det en promenix med Karla som avslutas med att dammsuga och torka golv hos mina föräldrar.

Och sen, förstår ni, skall jag städa hemma hos mig själv! Verkligen behövligt då jag har en massa skräp överallt som jag inte riktigt vet var det kommer i från, eftersom det inte fanns där för ett par dagar sedan. Och så skall jag köpa kattsand och skithuspapper med, så jag slipper använda näsdukar! (Andy tog det sista papperet utan att säga något, och jag har glömt köpa nytt varje gång jag varit på Netto.) Hähä..

Efter allt detta städande och slit får jag väl se vad klockan har blivit, räknar med att det inte skall ha blivit jättesent, så då blir det en sväng ner till Nautilus och köra lite kondition. Najsbajs! :-D




Återfunnet

Fick mejl i morse från supporten, de hade lokaliserat paketet och stoppat leveransen, som var på väg till en annan kund. De höll precis på att författa ett ursäktsbrev till mig när jag skickade min fråga. Tur jag har då!
De skall skicka det med rekommenderad post, så jag får det i morgon! Skönt!

Usch så orolig jag varit, har ju inte precis råd att kasta pengar omkring mig hur som helst (även om mamma tycker att jag gör det ändå), men detta var något jag faktiskt behövde till mitt projekt och mors dag! (Blev du nyfiken nu, mamma?)

Föresten, mina besökssiffror börjar stiga, sakta men säkert! Kul va!? Inte för att det betyder att jag har många besökare, men fler tycks hitta hit! :-D

Sedan får ni jättegärna slänga in en kommentar när ni ändå är här, vore skojigt!

Spårlöst Försvunnen

Jaha, hämtade ut ett paket i dag, jätteglad som jag var kunde jag knappt bärga mig till jag kom hem innan jag slet upp det. Efter lite mat och läsning började jag fundera över innehållet i paketet och insåg med fasa att det var fel paket jag betalt för!! Det jag fick var något jag sedan länge betalat och nu fick jag även betala postförskottet på varan det skulle vara!!!
Åkte ner till Ica för att se om det kanske var så att de skickat två försändelser med samma kolli-id, men de kunde inte hitta något utan rekommenderade mig att höra av mig till företaget för att se vad som hänt. Vilket jag redan gjort. Får se vad de har att säga, och ojnevojne vad arg jag blir om de kräver mig på slantar ytterligare en gång!

På tal om slantar, jag får inte glömma att ta ut pengar till mor min i morgon, då jag är skyldig henne pengar och har lovat att ge tillbaka dem snarast.

Nä, nu skall jag nog gå och sura lite till.

Adjö!

Enkelt att hjälpa till

Kickade in på Sofias blogg och hittade något jag inte kunde låta bli att skriva om. Det är nämligen så att om man lägger in en liten annons och länkar till Uppdragbarn så skänker Vattenfall 20 rikesdaler till Childhood, detta får de reda på genom att man pingar inlägget via Twingly.
Det är alltså mycket enkelt att donera en tjuga till välgörenhet, utan att själv betala en krona!


Lång, grå dag

I dag jobbar jag till klockan 18, måste kompa tid så jag kan vara ledig 22:a maj. Dagen har varit fylld av arbete då det är fakturadag i dag, vilket varit skönt, tiden går lite fortare då! Dock är det en och en halv timme kvar och det känns lite segt! Eftersom jag är färdig med allt och så är det så tråkigt väder ute, grått och regnigt, vilket jag inte direkt blir piggare av. Så ska jag cykla hem med, hoppas det inte blir samma skyfallsväder som i går lagom till dess.
Hade tänkt träna i dag klockan 18.30, men hinner ju inte hem och ner till Nautilus i tid, så blir inget. Får försöka komma iväg i morgon och köra lite kondition eller något. En smula omotiverad just nu men hinner väl kanske bli mer motiverad lagom till träningsdags i  morgon!



 


10. känd som paow

Paulina Danielsson är 15 år (?) och en driven skribent. Hon skriver om sin vardag och annat som intresserar henne, mycket om vännen Desirée Nilsson, som också är en storbloggerska.
Hon startade bloggen i januari 2009, den tredje i ordningen, den första bloggen skapade Danielsson i oktober 2008.
Språket är väldigt bristfälligt och fullt med stavfel och slarvfel. Inte så varierat ordval. Paulina Danielsson har fyllt bloggen både med vanliga biler och med videoinlägg, vilka jag faktiskt inte har tittat på.
Kavaliteten på bilderna varierar, men är i det stora hela relativt bra.
Det finns bara en kategori, standardkategorin allmänt. Eftersom hon uppdaterar så mycket blir det svårt att hitta bland inläggen.
Designen är ganska gullig men inte särskilt plottrig, bra färgkombinationer.
Innehållsmässigt är bloggen väldigt ointressant och egentligen ganska tom. Det mesta som publiceras är värdelöst pladder.
Betyget i helhet blir 2,5 av 10.



Läxor!


Till er som lever i villfarelsen att man inte har läxor när man löneslavar: detta är fel!! Jag har vid ett flertal tillfällen, senast i dag, blivit tilldelad uppgifter att kontrollera hemma, utanför arbetets ramar. Man slipper alltså inte undan läxorna bara för att man slutar skolan, utan de fortsätter även senare i livet. Dock inte av samma storlek och typ som i skolan, men ändock! Något att tänka på kanske.

De har slagit ut


Äntligen har mina älskade porslinsblommor slagit ut! Tycker verkligen att de är så vackra.

Tänkte att jag skulle visa nya bilder på nu när de är utslagna i stället för den jag visade tillsammans med knopparna, eftersom de här är mycket bättre och skarpare! Något bättre kamera kanske jag skulle kunna drista mig att påstå också ;-P








Hoppas att det bjuds på fler blomklasar i år, under sommaren! Vore verkligen jätteroligt.







Nu är den här!


Syster tog med sig ritplattan till jobbet i dag, så nu kan jag rita mycket bättre bilder (med det inte sagt finare). Åååh, så skojigt. Dock var hon väldigt petig med att påpeka flertalet gånger att hon skulle ha tillbaka den i höst. Får en konstig känsla i lilltån att hon kanske inte litar på mig när det gäller att låna saker. Men så kan det väl ändå inte vara!?

Trötta katter

Eller bara lata?

Hittade mina små troll sovandes lite överallt i dag, när jag gick på katt-jakt. Li låg i sängen och grisade, medan lillkatten Cleo låg brevid mig i soffan och sträckte ut bsig i sin fulla längd. Ska inte katter vara busiga och springa runt och göra livet surt för en, åtminstone för ens prylar? Nåja, mina katter är väl undantagen som bekräftar reglen, antar jag.


Lillen kan i och för sig vara en skvätt vild ibland, men hon har nog blivit lite latare senaste tiden!

Rabarberpaj med marsánsås

Eller marsánsås med rabarberpaj?


Smaken är som baken - delad,

finns det ju ett uttryck som heter, och det gäller väl Andy och mig i allra högsta grad, tror jag. Andy bjöd på rabarberpaj i går, vilket var mycket gott, dock undrar jag hur mycket smak han kände av själva pajen? Behöver jag tillägga att han tog en skvätt marsánsås till?

Ingen festival?

Åååh, varför måste Arvikafestivalen vara så tidigt? Jag trodde det skulle vara i mitten på juli men det är ju i början! Just en av de två veckor jag inte kan få ledigt, eftersom Alex har semester då. Så typiskt! Men får väl se vad som går att göra åt saken, kanske går att fixa på något sätt. Handalr ju bara om 2-3 dagar som jag behöver vara borta, samtidigt som Alex och jag skulle ju kunna göra så det bara blev två dagars frånvaro. Då kanske det skulle funka?
Får helt enkelt prata med chefen om det och se hur det blir. Skulle ju vara roligt att åka, eftersom jag inte varit där på så länge!


Bild från Arvikafestivalen.se

Snyggt album


Var inne på Scrapbooking butiken och kollade vad de hade för nyheter för maj månad och hittade detta tjusiga album! Skulle vilja ha men får nog stå emot den här gången ;-D Har blivit som besatt av det här, vet inte om det är så bra.. Vill ha allt jag ser, och ser inför min inre blick hur fint jag kan göra med alla saker. Nä, nu får jag nog ge mig. Har så mycket pyssel hemma så jag behöver nog faktiskt inget mer. Men det var ett fint album -blink blink-

Astrid Lindgren

Jag har tänkt påbörja ett nytt projekt, fast jag sätter nog inte igång förrän nästa år, men som till exempel mamma, syster och Andy, som läser min blogg och ibland behöver lite hjälp och inspiration när det gäller presenter till mig, så därför tänkte jag att jag skulle skriva om mitt lilla projekt redan nu, så vet ni för framtiden!
Jo, alltså, vad jag har tänkt är att börja samla på alla Astrid Lindgren-filmer, de gamla menar jag då, inga dåliga nyproduktioner eller tecknade, samt alla serier som gått, typ Emil i Lönneberga och Pippi Långstrump gick ju som serier och Vi på Saltkråkan. Se om jag kan snoka reda på alla dem på DVD, eftersom mammas inspelningar från TV inte är i bästa kvalitet och hon inte har spelat in alla serier och avsnitt!
Tror ni det är svårt att få ihop alla? De borde ju säljas, eller hur?
Nåväl, det är i alla fall något jag vill lägga pengar och energi på under nästa år! Inte jättelångt kvar, tiden går ju så ruggigt fort, så.. :-D



Skicka en banan eller två

Postens utgåva Bananer bananer, gjord av CharlieCharlie, är nog en av de mer charmiga som publicerats de senaste åren!
Tänk er små söta bananer som får liv och sprider glädje!
Här bjuder jag på ett litet smakprov:

Fler frimärks utgåvor hittar du [Här]

Så Orättvist!

Såg att de släppt en ny design på den telefonen jag har; Sony Ericson W595, och den är jättesnygg! Så snygg som Fiia vill ha-snygg! Och nu är jag ledsen! För inte kommer jag kunna skaffa mig den inte, kan ju liksom inte byta mobil bara för att det kommer en snyggare design, någon måtta får det ju liksom vara. Dock ser den nya lite julig ut i färgen, vilket glädjer mig. Man kan liksom tänka sig att blommorna är vita julstjärnor, inte sommarblommor. Får väl intala mig det så jag inte gör något överilat! ;-)



Stackars Svin

Det här med den så kallade Svininfluensan (H1N1) har nog gått lite för långt. I går sa de på nyheterna att Egypten har dödat alla sina grisar, vilket är ett antal av 300 tusen grisar!! Detta i ren panik.
Eftersom man tror att influensaviruset ursprungligen kommer från Svininfluensan, som kan uppstå i grispopulationer, har muterat och numer smittas via luften, är det inte längre grisarna som är smittbärarna. Precis som med Fågelinfluensan (H5N1), smittar Svininfluensan bara grisar emellan, tills sjukdomen muterar i ett luftburet virus som smittar andra levande ting.
Enligt en sammanställning på Wikipedia är endast 20 dödsfall bekräftade Svininfluensa fall (eller Influensavirus typ A), varav 19 av dessa dog i mexiko och en i Texas, USA, då föräldrarna korsade gränsen för att få sjukvårdshjälp.
Ändå har människor världen runt panik, massslaktar oskyldiga grisar och skriker om jordens undergång. Precis som under Fågelinfluensan!
Egentligen är inte spridningen jättestor, med vilket jag menar, det är inte så många fall runt om i världen, nästan allt är samlat i Mexico, vilket ni kan se av tabellen nedan:













De flesta fall är alltså obekräftade, och sköter man sig bara och vilar när man är sjuk, är inte influensan farlig. Att så många dog i Mexico tror man beror till stor del på att de gick till arbetet och hygienen inte var den bästa hos alla, mat var hos många en brist samt färskt, rent vatten.





Summan av kardemumman: Vi behöver nog inte oroa oss särskilt mycket för att domedagen är här, det tycks vara lite förhastat allting!

Källor: Svininfluensan [Här], spridningen [Här]

Första scrappingen

Har gjort mitt första blad till mitt album med scrapbooking! Kanske inte blev det bästa, men som sagt, är ju novis i det här! Var roligt men tar väldigt lång tid!! Är förvisso bra, kan man hålla sig sysselsatt med det under en lång tid, och jag antar att man blir bättre med tiden också, lär sig vad som passar och hur saker och ting fungerar och lite sådär.



Fika i solen

I dag har Sofia och jag fikat, satt på Wayne's uteservering och softade i solen. Tyvärr var det lite kyligt i luften och när solen gick i moln var det inte alls varmt. Men det var roligt att träffa henne, så det gjorde inte så mycket :-D Vi hade en liten rolig diskussion om hennes mång-nationella familj: hon är indier, hennes mamma är svensk och hennes pappa är grek! Fundera på den ni! ;-P (Hoppas det inte gjorde något att jag skrev så, tar bort det i så fall! Just tell me!)

Sedan knallade vi runt en sväng på stan och efter apoteket kände vi båda ett trängande behov att lätta på trycket, eftersom Fia bor så nära stan, eller ja, mer eller mindre i stan, bestämde vi att där var enklast. Detta gjorde att jag fick leka lite med hennes dundersöta son också! Hähä.. Jag klagar inte. Tyvärr kunde jag inte stanna så länge, för Andy var på väg hem till mig, men vi får väl helt enkelt försöka ses snart igen! :-D






Jag är inte alls rik!

Berättade för Andy i går att jag skulle ge min syster en mobil och en kamera i födelsedags present (bild får ni kanske se efter födelsedagen den 23:e maj, jag vet nämligen att hon läser här!).
Varpå han utbrister: -Alltså, hur rik är du egentligen?!
Jag är inte alls rik, jag är fattig, nästan som en kyrkråtta! Men det är ju inte varje år man fyller 25, eller? Och det måste ju firas med något speciellt, särskilt när det handlar om ens syster!
Dessutom var det ju lite lurt med det där också, något jag heller inte tänker tala om än ;-) Men jag vill ju göra söstra mi nyfis. Mohahhaha..

Föresten har jag hittat ett ställe att framkalla bilderna på som, om de inte luras med dolda avgifter, är jättebilliga! Och dessutom tar det inte lika lång tid att ladda upp bilderna som förra stället, trots att det är genom Picasa. Vet förvisso inte om det blir fel även på denna sida, som många andra man öppnar upp genom Picasa, det återstår att se. Törs inte lägga in några bilder innan det är färdigt, vill inte göra något som kanske kanske kanske (dock inte det minsta troligt) kan förstöra uppladdningen. Hade ni trälat med denna evighetsuppladdningen hade ni förstått varför, om ni inte redan gör det!

För övrigt i dag har jag börjat med min scrapping, beskurit de bilder som jag hade hemma och vill göra något fint med. Så nästa steg blir att planera utformning. Skoj, skoj! :-D

I morgon skall jag leka med Sofia runt lunch, och på eftermiddagen kommer Andy, köpte en fläskkarré förut, 510g för 15 rikesdaler, som vi skall grilla i morgon, tänkte vi! Färdigkryddad var den också.. Mumma.

Föresten, jag upptäckte en sak förut när jag läste igenom några gamla inlägg, jag använder störande mycket utropstecken, måste nog tänka lite på det i framtiden när jag skriver.

Framkalla foton

Är det någon som vet ett enkelt och smidigt sätt att framkalla många foton? Grejen är att när jag lagt in bilder via Picasa, har det sedan, efter flera timmars laddning av filerna, varit fel på sidan och de har inte sparats på mitt konto.
Nu undrar jag därför om någon har något förslag, som innebär att relativt enkelt föra över bilder till någon fotosida som kan framkalla bilderna utan att det skall behöva ta många timmar att lägga in bilderna och sedan inte fungera?
Usch, blir  så trött på det här! Försökt två gånger, första gången tog nio timmar, andra uppemot fjorton, för att sedan inte fungera!
Ni kanske förstår min frustration?!

Nåväl, hoppas att någon av er som läser detta har något konstruktivt förslag att ge, jag vore ytterst tacksam! :-D

Allting blev inställt

Usch så tråkigt! Hade sett fram emot att få träffa Sofia i torsdags, men då jag knappt sovit något under natten var jag alldeles för förstörd för att orka träffa någon, särskilt någon jag tycker om, då jag inte var så säker på att jag inte skulle vara retlig och grinig..

På fredagen hade Jani födelsedagskalas som jag även det sett fram mot, dock hade jag en hemsk magknip som gjorde att jag inte vågade åka, då jag ett flertal gånger under dagen varit nära på att kräkas av det onda.

Så det enda jag gjort hittils den här helgen och långledigheten är att vara hemma, tvätta, sova och ha riktigt aptråkigt!!
Hoppas dagen bjuder på lite mer roligheter, försöker få tag i Robin, för mitt bansai-skott var färdigt så vi skulle ses i helgen, har han tid i dag blir det att åka dit.
Vädret är strålande och jag har för avsikt att njuta ordentligt av det i dag, eftersom jag inte orkat göra det de föregående dagarna.

RSS 2.0