Hustruförmån 2009



Inledande bestämmelser
Regeringen har med stöd av 42 § KL uppdragit åt Riksskatteverket att varje kalenderår fastställa föreskrifter för värdering av hustruförmån. Utgångspunkt för värderingen är att förmånsvärdet skall motsvara de besparingar av kostnader som förmånstagaren har genom att ha tillgång till egen hustru. Det skattepliktiga förmånsvärdet bör följaktligen motsvara de kostnader förmånstagaren skulle ha haft om han inte varit gift, exempelvis städ- och tvätthjälp, restaurangbesök, presenter, blommor, vin, bio och utgifter för annat av liknande karaktär.

Det är emellertid inte möjligt att i varje enskilt fall göra en exakt bedömning av dessa kostnader, varför värderingen istället måste ske efter vissa schabloner enligt nedanstående tabell.



Värdering av hustruförmån i det fall hustrun anskaffats helt för privat bruk (s.k hemmafru)
Om förmånstagaren anskaffar hustru som är avsedd helt för privat bruk (s.k hemmafru) skall förmånsvärdet i tabellen ökas med 2.000 kronor.

Generell regel om lägsta förmånsvärde
Föreligger inte några begränsningar i dispositionsrätten (t.ex på grund av längre utlandsvistelse, sjukdom eller liknande) bör förmånen inte beräknas efter lägre belopp än 50 gånger per år. Lägre belopp kan endast godtagas om förmånstagaren kan göra sannolikt att hustrun nyttjas färre gånger, t.ex genom körjournal eller liknande.

S.k "lyxhustru"
Om skatteskyldig anskaffat hustru som är betydligt yngre eller vackrare än vad som kan anses erforderligt med hänsyn till förmånstagarens status och eget utseende, skall förmånsvärdet ökas med ett belopp som kan anses motsvara skillnaden mellan de beräknade inbesparade kostnaderna och schablonvärdet enligt tabellen ovan för hustru som förmånstagaren anses behöva. Om storleken på dessa inbesparade utgifter inte kan styrkas, kan förmånsvärdet istället höjas med följande schablonmässiga belopp:



Jämkning av förmånsvärdet
Om förmånstagaren kan visa att han för sitt privata bruk haft tillgång till annan mans hustru eller annan kvinna, kan med hänsyn till omständigheterna i varje enskilt fall förmånsvärdet beräknas efter lägre belopp (t.ex efter värdet för hustru i en högre åldersklass).

Dessa föreskrifter äger tillämplighet inkomståret 2008 vid 2009 års taxering


Hoppsanojsan..

Kommer ni ihåg när jag skrev att jag producerat totalt 130 inlägg? Kollade nyss, och det skrev jag nu i april, den 6:e, för att vara exakt. Och vet ni vad? Jag har, vet inte hur, lyckats producera ytterligare 100 och några till, detta är, as a mather of fact, nummer 236! På mindre än en månad!! Lite mycket kanske?!Hähä.. Hoppas ni gillar det jag skriver i alla fall! Så det inte är helt lönlöst att försöka ligga i och hålla sig uppdaterad utan en massa blaj. Jag tycker i alla fall att det är ett roligt projekt, detta med bloggen och uppdateringskvoten. Kollade min statistik på Bloglovin', stod att jag skriver 20 någonting, inlägg i veckan, alltså i snitt 3-4 inlägg om dagen!
Blir ju så när man tar de oaktiva dagarna och jämnar ut dem mot de aktiva dagarna (varav en dag råkade jag uppdatera 17 inlägg!!).
Nåväl, ni får gärna komma med kritik, vad är bra, vad är dåligt, vad skulle ni vilja att jag skrev mer om? Lite sådana saker.. Alltid roligt att få lite feedback så man vet vad man skall tänka på! :-D

Min valborgsmässoafton

Blir att spendera med mina kläder i tvättstugan! Mycket nöje.. Hähä..

Nej, jag ska faktiskt träffa Sofia efter jobbet med, får se vad vi hittar på. Så helt tråkigt kommer jag ju inte ha, ser fram mot att träffa henne, var ju ett tag sedan.. (Mitt fel, jag vet. Är nästan bara jag som tackat nej den senaste tiden när hon bjudit med mig på saker.)

Hade väl kanske hoppats att Andy och jag skulle se någon brasa, äta korv och Valborgsfrysa. Men han skall tillbaka till Linköping i eftermiddag, så det kan jag ju glömma!













Hamburgare á la Fiia

Dagens middag blev hamburgare. Fuskade lite och köpte färdigformade, dock inte halv/helfabrikat, utan bara formad köttfärs. Mycket gott!

Du behöver:
1 pkt färdigformade hamburgare (Eller så gör du själv med färs, ett ägg, en skvätt mjölk och ströbröd, eventuellt en halv finhackad lök. Blanda sedan allt och forma till burgare.)
Ketchup
Stark senap
Skivad gurka
Något gott bröd
Stekt ägg
Grillkrydda (Eller någon annan kryddblandning som faller dig i smaken.)
Ost

Gör såhär:
Stek hamburgarna och krydda med grillkryddan, när de är nästan färdiga, stek även ägget/en och strö salt över det/dem. Ta ketchup och senap på brödskivorna, sedan osten (två skivor per bröd). Lägg sedan på ägget, därefter hamburgaren sist gurkan, avsluta med att strö grillkrydda över allt. Osten smälter av värmen från ägget och gör den mjuk och krämig, vilket är ytterst gott till en rätt som denna!




Olivbröd


Tidigare i dag, när jag var på Ica för att handla middag, hittade jag ett jättegott bröd bakat på olivolja. Smakrikt och saftigt med en något hårdare yta. Passar både att ätas som det är eller med pålägg! :-D

Mobilrengöring


Det har ju varit ett himla tjat lite överallt den senaste tiden om det här med bakterieansamlingar på mobiler, eftersom man så sällan tvättar dem. På grund av detta gick min kära mor och köpte sig ett mycket billigt flerpack med rengöringsdukar för glasögon och liknande, med antibakteriellt medel. Givetvis norpade jag några sådana och nu kan ingen säga att min mobil är en bakteriehärd, för den är minsann nyputsad och fin sedan i går! :-D
Riktigt bra dukar, måste jag säga! Mobilen blev nästan som ny efter den lilla rengöringen. Det ni!

Borttappad kisskatt

Förrgår kväll, kunde inte sova. Saknade Li. Bestämde mig för att hämta henne så vi kunde gosa lite.
Letade och ropade i minst en halv timme (hon brukar komma när jag ropar på henne), men hon stod inte att finnas någonstans. Jag blev mäkta orolig och såg för mitt inre öga hur hon, som genom ett under, klämt sig igenom den smala springan i det öppna fönstret, kanske smitit ut obemärkt när jag öppnat dörren, eller något annat irrationellt. Letade i lägenhetens alla vrår, i skåp, garderober, under saker, ja överallt!
Men så, när jag var så nära tårar man kan komma utan att fälla dem, råkade jag böka med Andys täcke, varpå jag hör ett surt jamande. Tittar inuti påslakanet, och vem låg inte där?! Jo; Li! Fyyy, nedra katt! Gömmer sig sådär!



 


Återseende med glass och filosofi

I går var jag ju, som jag skrev tidigare i dag, på Halvars med Linda, som jag inte träffat på ett helt år! Mycket trevligt!
Vi började vår lilla dejt på Halvars, jag åt en kula hallon-saltlakrits och en kula hallonsorbé. Linda valde samma på den första men blåbärssorbé (ekologisk tom) i våffla. Väldigt gott.
Efter glassen och en stunds pratande fick jag reda på att hon ännu inte besökt Rhododendrondalen i år, så jag slet med mig Linda för att hon skulle få beskåda de vackra blommorna och känna deras söta, friska doft!
Blev en duktig liten promenad tillslut, vi fotade, pratade, skrattade och beundrade blommor.
När man är ute och går och kvällen börjar träda in, blir man lätt en smula middags-hungrig, varpå vi bestämde oss för att, i stället för att äta middag själva på varsitt ställe, slå våra kloka ihop och äta tillsammans någonstans. Vi bestämde att fortsätta på den onyttiga banan och provade McD's Chicago burgare, faktiskt imponerande god! :-D Slutligen hade vi sällskap till Ljura Nära där vi skildes åt. På Mc Donald's råkade jag visst få upp deiskussions tempot lite, och jag har sedan dess haft lite dåligt samvete för vad stackars Linda fick genomlida.. Hoppas hon vill träffas snart igen ändå ;-P



11. house of beauty, -dessie (kissie

Föga förvånande heter personen bakom bloggen Desirée Nilsson, hon är 14 år och bor i Södermalm.
Nilsson skriver om sin vardag, i största allmänhet och missar inte ett ögonblick att uppdatera bloggen, dock blir det mest innehållslöst pladder. Innehållet i sin helhet är ganska tråkigt och många gånger känns det totalt intelligensbefriat.
Antalet bilder varierar, dock är det, över lag, ganska få bilder och desto fler videobloggar. Båda av bristande kvalité.
Designen är enkel och funktionell, tyvärr inte särskilt estetisk, vilket gör den mindre tilltalande.
Desirée Nilsson använder sig endast av två kategorier; House of Beauty och DressCode, den sistnämnda innehåller dock endast ett inlägg, vilket blev inlagt i dag.
Hon startade bloggen i juni 2008 och har sedan dess skrivit intensivt (för det mesta, vissa perioder har det varit förvånansvärt få uppdateringar). I det första inlägget skriver hon att hon är tillbaka som bloggare, så jag antar att hon haft en annan tidigare.
Språket är torftigt och felstavningar är inte ovanligt, även om hon blivit bättre på att stava på senare tid. Hon använder sig av mycket förkortningar och så kallat internet-språk. Rubrikerna skrivs ofta med versaler vilket ger dem ett hetsigt intryck, något som innehållet sedan inte uppfyller.
Har i min bedömning av bloggen försökt att vara så objektiv som möjligt men det har varit väldigt svårt då vi lever i två helt olika verkligheter med vitt skilda intressen. Jag förmodar att mycket har med åldern att göra, då jag lämnat mitt t"trotsig-tonåring"-liv och hon lever mitt uppe i det. Detta gör att jag för min del inte kan förstå hur någon som tycks så ointressant, korkad och platt kan klättra så högt upp på listan (eller ens komma med) men jag antar att de i den åldern, med någorlunda lik mentalitet, uppskattar bloggen och tycker att den är intressant. En revolutionär tonåring, typ.
Från mig blir betyget inte mer än 1 av 10 eftersom jag faktiskt inte kan se något positivt innehållsmässigt eller designmässigt, som är värda en poäng.



Nöjdast

Jag vet inte om ni märkt det, men jag är ju mäkta nöjd över min ko, som var den som fick mig att börja rita så mycket i Paint. Och vet ni vad? Även min mamma tyckte om kon, och nu skall hon måla den på min mosters brevlåda, som hon blivit ombedd att dekorera (hon dekorerade den förra också, dock är den något förstörd nu efter ur och skur och någon krock (galna värmlänningar som kört in i brevlådestället)).
Lite stolt jag är då, då jag genom det får sådan bekräftelse; -det är inte bara jag som fäst mig på den där kossan! Och nu kommer alla som kör förbi se den! Vilket blir många under sommaren, då det är Frykdalsdansen och Arvikafestivalen och turister överhuvudtaget i mängder som åker längs med den vägen! ;-) Hohö..




Lite trist och tråkigt

Kom hem vid klockan 21 i går, efter en jättetrevlig eftermiddag och kväll i sällskap av Linda.
När jag kom hem blev det direkt in i duschen och sedan kollade Andy och jag på film, vilken slutade strax efter 00. Med andra ord hann jag inte skriva något i bloggen om min underbara dag, med alla fina bilder jag tog. Dock skall jag redovisa för dagen sedan när jag kommer hem! :-D Men lite tråkigt är det, hade sett fram mot att lägga upp gårdagen.
Tack Linda, hoppas du inte har ont i öronen av allt mitt babbel, jag tyckte det var så jätteroligt att träffa dig!! :-D Ni andra får som sagt snällt vänta till i kväll innan ni får se hur trevligt det var! ;-)



Scrapbooking


När jag lade fram mina idéer för mamma om att framkalla bilderna jag har i datorn, tyckte hon att jag skulle göra något fint med dem och föreslog då att jag skulle göra en Scrapbook. Nu är det ju så att jag inte är riktigt insatt i denna grej och inte vet hur man skall gå till väga för bästa resultat. Därför har jag kikat runt lite på olika sidor som säljer detta och kollat vad som finns. Kan ju inte precis påstå att det var särskilt billigt, men det blir väl förhoppningsvis jättefint och kommer vara något man har resten av livet.
Däremot tänkte jag om någon, som kan det där, kunde tipsa mig om köpställen som är bra och saker jag bör tänka på?

Bilden är lånad från Scrapbooking-butiken.

Läskiga samtal

Är det bara jag som blir jätterädd när det ringer någon engelskspråkig på telefon? Inte så att jag har problem att prata engelska eller så, snarare att jag får för mig att personen i andra änden av luren driver med mig eller något liknande!

Hur som helst, nyss var det någon som ringde hit och ville tala med the manager, och han är ju inte här just nu.. Men jag blev av någon anledning så nervös att jag lät jätteotrevlig! Och tyst. Och visste inte riktigt vad jag skulle säga. Ändå jobbar jag ju ihop med en som inte pratar svenska, så jag måste prata engelska med honom, så jag borde ju vara van? Förvisso var jag likadan mot honom i början, som mot personen som nyss ringde! Jag litar helt enkelt inte på att den jag pratar med verkligen inte talar svenska!
Varför nu någon skulle ringa och driva med mig!

Usch, jag är så fjantig ibland! Hähä..



Latest news

Vad tycker ni? Vilket var bäst? Gamla designen, där jag inte ens hade någon egen bild, utan ett förval från blogg.se? Eller de nya ändringarna, där jag ritat egna, ful-roliga, bilder?
Själv tycker jag i alla fall bättre om den som den ser ut nu, mycket luftigare också, inte så dov..



Bara så ni vet..

Jag har gjort lite ändringar på arkiv-, kategori- och kommentarsidan, dock vill inte uppdateringarna visa sig för mig, så jag vet om det är något jag gjort fel (brukar ju kunna ta sin lilla tid ibland), och så hade jag tänkt att krypa till kojs nu. Därför kommer jag inte ha möjlighet att kontrollera detta förrän i morgon bitti! Hoppas ni kan hålla till godo, eller att jag helt enkelt lyckats utan en massa fel! ;-D

Sov så gott!

Nattinatti


Fina presenter

För ett tag sedan hade Glamour ett erbjudande där man fick 3 nummer av tidningen samt produkter från Make up Store och ett prov på Kate Moss' parfym för endast 69 kronor. I dag kom premierna hem i brevlådan och jag blev då inte lite glad över detta!


Det var ju inte heller, som det ofta kan vara, produktprover på sminket, utan riktiga, stora behållare likadana som de säljer i butikerna! Något jag tycker var mycket trevligt! Och parfymen luktar jättegott! Blir nog att investera i nästa gång jag skall ge mig på att köpa en parfym.

Lyxiga smörgåsar


När det är så varmt som det varit de senaste dagarna, kan det vara gott med något som mättar men inte är varmt eller omständigt att laga. Därför är dessa goda laxsmörgåsar helt suveränt att äta till middag! Och mätt blir man!

Du behöver:
2 skivor grovt bröd
Smaksatt keso (själv valde jag med grillad paprika)
4 skivor rökt lax (gravad funkar nog minst lika bra)

Sedan är det bara att bereda smörgåsen efter eget behag och njuta! :-D Själv blev jag så mätt att jag bara orkade ena smörgåsen och fick spara den andra till ett senare tillfälle!

För att vara någon som hatar smör..

..så har jag väldigt många paket i mitt kylskåp:

Förstår inte riktigt hur jag kan ha samlat på mig så många paket! Det med havssalt köpte jag till kalaset, men de andra paketen? Var kommer de i från? Jag äter inte ens smör på mina smörgåsar!
Vet faktiskt inte ens hur gamla de är, har inte kollat.. Men jag räknar kallt med att Andy, som äter smör på mackorna, har full kontroll över mina paket! Hähä.. Det är väl inte mer än rätt? Eller?

Full rulle

Och en massa funderingar!

Jag har funderat lite över det här med mina bokrecensioner. Och jag tror att det är så jobbigt att skriva dem för att jag väntar så länge att kännslan boken ger efter att jag läst den, hinner försvinna! Att återkalla den kännslan är väldigt energiödande och inte jättelätt, lyckas oftast inte ens helt och hållet. Allt detta gör att jag inte tycker det är så roligt att skriva dessa recensioner.
Alltså: i fortsättningen bör jag skriva mina recensioner snaraste efter att jag läst klart boken (i det här fallet).

Arbetsveckan har börjat, och den ser ut att lova endel arbete; GÖTT!
Skulle jobbat i går men det var fortfarande probem med programmet, så jag kunde inte! Trist.. Får hoppas att det är klart till i morgon!

Ont i rumpenstumpen med efter sadeln, är en sådan där hemsk smal och hård sak, som man måste vänja sig vid innan den slutar göra ont! Men är skönt att cykla, må jag säga!

Nähä, back to work! :-D

Porslinsblommor

Blir visst mycket om blommor i dag!

När jag vattnade blommorna tidigare i dag fick jag en mycket glad överaskning! Min porslinsblomma har tre knoppklasar, som kommer slå ut när som helst!
Detta är verkligen min absoluta favoritblomma och den är otroligt vacker när den slår ut! Ser ut som små porslinsstjärnor bled lila glasstjärnor inuti!



















Måste vara blompinnegrodan som jag fick i födelsedagspresent som fått blomman att vilja slå ut! Jag menar knopparna kom ju faktiskt i samband med den! ;-)

Tycker de är fina att titta på även innan de slagit ut också!
















Här är en jättegammal bild på hur de ser ut när de är utslagna. Kvalitén är inte den bästa, men tror det var med min 2 megapixel-kamera, så vem kan klandra mig!? ;-D















Mio Målar

Svängde förbi Mio på vägen hem också, Andy hade glömt sitt USB-minne där i går. Hittade henne inne på gården där hon var i full färd med att målaom en byrå! Blev riktigt sugen på att själv ta mig an något liknande, ser så roligt ut!
Hmm, kanske skall måla om min kista som farfar fixat åt mig!? :-D (Skoja bara! Blev du nervös nu mamma?!)
Nicke var också där, han hade tydligen inte mått så bra när han vaknade i morse efter gårdagens kalasande! Haha.. Kände då att det var skönt att jag inte fallit för frestelsen och druckit jag med i går när han berättade!




På väg tillbaka

Som den turist jag inte var, hade jag kamerand i högsta hugg även på tillbakavägen. Andy blev mäkta trött på mitt fotande men man måste ju öva sig om man vill bli bättre och dessutom var det så mycket jag ville fånga på bild!
Vi fick dessutom bevittna en blivande, mycket vacker, brud! Det är inte varje dag inte! Och jaaa, jag var oförskämd nog att ta en liten bild från min plats bakom ett träd! ;-D




Passade även på att ta lite kort på själva färgagården, eftersom jag inte gjort det tidigare när vi var där!




























Fem öresbron

Promenaden sträckte sig ända bort till fem öresbron, vilken är otroligt vacker, om jag får lov att säga så! Synd bara att jag skyr broar som pesten!



Mina föräldrar fortsatte över medan Andy och jag styrde våra steg tillbaka till cyklarna.

Rhododendronparken

Vi besökte även Rhododendronparken där flera av blommorna är utslagna! Så otroligt vackra blommor, dock kan jag inga namn på de olika sorterna, fast det kan nog mamma om jag skulle vilja veta ;-)
Lyckades fånga en humla in action, vilket min far inte trodde jag skulle klara, men tji fick han! Hähä..


Ni som befinner er i Norrköping rekommenderas verkligen att besöka parken, den ligger vid strömmen (för er som inte vet) strax efter färgargården, innan maj är slut då de är som vackrast under maj månad!

Naturskönt

Var ju på Färgagården tidigare i dag med mor, far, Andy och Karla såklart. Det bjöds på panini med skagenröra, kaffe och glass (Långa Farbrorn Cola, hallonsmaken var slut, och jag får väl erkänna att jag råkade darra lite på underläppen när glasstanten sa det, utan att tänka mig för! Så jag sa, jaa, men då tar jag väl cola då och så vände jag mig om och upptäckte att de hade hallon sorbet, men då vågade jag inte ändra mig.. Hähä..).
Har gjort några kollage, men eftersom det blir så dåligt när man har flera kollage i samma inlägg kommer det därför bli fyra inlägg med olika platser vi besökte under vårt strövtåg. Först ut blir promenadbilderna längs med strömmen.
Så härligt och vackert ute, så jag tror jag tog sammanlagt 80 bilder på promenaden, och tro mig, det var inte lätt att begränsa sig till endast fyra fjuttiga kollage!



Lösnaglar

Måste säga att tekniken gått frammåt de senaste 8-9 åren innom lösnagelbranchen! Har inte provat sådana på så länge eftersom de var så dåliga och fula på den tiden!!

Men i går tänkte jag att jag skulle göra ett försök i alla fall. Hittade sådana med färdig fransk manikyr på samt limmade på baksidan. Dessutom extra korta, så jag inte behövde fila ner dem innan! Mycket praktiskt. Och så jättefult tycker jag nog inte att det blev heller, för att vara billiga lösnaglar menar jag!


59 kronor på H&M. (Förpackning med 24 naglar i olika storlekar.)

Kylskåpsrensning

Rester är allt bra tråkigt att äta, eftersom det saknar variation. Samtidigt känns det alltid så dumt att kasta maten som bli över efter middagen, om det är mycket kvar.
Därför tänkte jag här presentera ett litet tips, välanvänt av många:

Lyxig pyttipanna!
Har du inte jättemycket rester kan du med fördel köpa ett paket billig pyttipanna att ha som bas.
Sedan skär du upp det som skall vara i och steker tills allt fått en fin färg. Kläck gärna ett par ägg över, det är riktigt gott! Krydda med grillkrydda eller något annat som faller dig i smaken, har du överbliven dipp kan du även ha på det! Blir som smaksatt créme fraish.

Jag lagade detta åt Andy och mig härom dagen, de rester som strök med var:
Veggie bullar
Dilldipp
Oliver
3 Ägg
Och så Nettos pyttipanna för runt tjugolappen. Blev riktigt gott!



Här serverat med hemmagjord Tzatziki och saltgurka.

Receptet på tzatziki hittar du [Här].













Kärlekens vår?

Många reklamkampanjer har under våren riktat in sig på just kärleken. MQ till exempel med sin Urban Love kampanj, där kändis par agerar modeller.
Och så nu GB, som satt upp sina kärleksannonser med årets nyheter placerade i par:


Mer kärlek i vår tycks budskapet lyda och jag är ju inte den som är den, Andy skall minsann få känna på det han med! :-D










Färgaregården

Snart är det dags för Andy och mig att cykla iväg till Färgaregården för att möta mina föräldrar.
Blir glass och kaffe ute i solen och i den vackra naturen!!
Aaah!
I går var vi en sväng hos Mio på kvällen där, mycket trevligt! :-D
Hinner inte rita en skojig bild till men får bli sedan när jag kommer hem. Kanske blir rätt sent, när det inte är sol och varmt längre, eftersom vi vill få ut så mycket av dagen och vädret! Hoppas ni alla andra också får en underbar dag ute i det friska!

Vårig invigning

Idag, mina damer och herrar, blev det invigning av cykeln som nyfixad, samt årets första cykeltur för min del! :-D Det betyder att det verkligen går mot varmare tider, särskilt som jag inte kan cykla när det är kallt för att jag inte har några öronmuffar (mössa hjälper inte) så jag får panikont i öronen! Ni vet, sådär ont så att man bara vill krypa ihop till en liten boll och göma sig för smärtan. Sådär ont så att man inte kan tänka klart eller koncentrera sig. Därför måste jag vänta till varmare tider innan jag vågar mig på cykeln, och i morse var det alltså dags! Så härligt! Tog knappa fem minuter att cykla till jobbet, vilket innebar att det tog en fjärdedel av tiden som det tar att åka buss!
Så härligt!
Nu slipper jag springa till bussen varje morgon för att trängas med högröstade resenärer och snoriga näsor! Så underbart!
Får hoppas bara att värmen håller i sig, så jag kan fortsätta cykla varje morgon, slippa bussen! Blir förvisso lite knöligt när jag går på lunchpromenaden med Karla men det skall nog gå bra ändå.



Är demokratin död?

Jag är inte alltid så jätteinsatt i nyheter, det går i perioder! Även om det intresserar mig väldigt mycket orkar jag inte alltid leva i den verkliga världen, utan flyr mycket hellre till mina böcker med fantasivärldar! (Vilka kan vara nog så skrämmande!)
Men i dag när jag kikade in på Unni Drougges blogg blev jag varse något jag inte kunde låta bli att läsa in mig lite på, nämligen det är med Telekompaketet som det röstas för i EU-parlamentet.
I grund och botten går det ut på att Internettrafiken skall vara reglerbar för leverantörerna och om en person misstänks för att fildela tre gånger har man alltså rätt att strypa Internetåtkomsten helt för den personen.
Alltså, har man oskyddat trådlöst bredband som grannen nallar av för att ladda ner tre filmer, kan du bli av med din Internetuppkoppling. Och värst av allt: utan rättslig prövning!
Förslaget innefattar även att neka åtkomst till vissa sidor och reglera vad som skall visas på Internet, tanken är att göra det omöjligt (eller minska möjligheterna radikalt) att besöka fildelningssidor.
För mig, personligen, luktar det diktatur-skitsnack långa vägar! Är det inte sådant här vi rasat mot Kinas diktator för? Att det strider mot yttrandefriheten och rätten att styra sitt eget liv? Står det inte i grundlagen att censur är förbjudet? Va?!
Först IPRED (som även det stammar från ett EU-direktiv) och nu det här! Och hur var det med försvarsmaktens rätt att avlyssna telefoner och Internettrafik mellan Sverige och annat land?
Vart är vi på väg med samhället och de grundstenar vi byggt upp det på? Skall vi styras så till den mildagrad att vi tillslut blir små robbotar som lyder Farbror Statens minsta vink, ska vi leva som man gjorde i Ryssland under Sovjet, där man inte ens kunde vara säker mellan hemmets "trygga" väggar från avlyssning och spionage?
För varje ny demokratiskt inskränkande lag vi godkänner utan kamp, kommer vi ett steg längre från demokratin och två steg närmare diktatur!
Makthavarna tar relativt små steg i taget för att det inte ska märkas så mycket, varje nytt steg de tar, för att slutligen ha full kontroll!
DN har skrivit väldigt mycket om de här ämnena och vill du läsa lite mer faktagrundande och korrekta texter om detta kan du klicka [Här].

Size Minuz?!

Min syster tycker att jag har en skev kroppsuppfattning och ett dåligt viktideal, eftersom jag tycker att Size Zero, utstickande ben och smalhet är väldigt snyggt! Dock kan det gå för långt även för min smak, något jag fick bevisat för mig själv i ett mail från min kära mor!

Rubriken lyder: Jeg elsker mine kurver.... I love my curves.....
Nedan följer en rad bilder, och de bilder jag visar här nedan är ett litet axplock:

De designers som väljer att ha såhär smala modeller måste göra det för att kläderna är så fula att de vill avleda uppmärksamheten från dem!
Det kan ju inte ge bra reklam för ett märke att visa sin produkt med dessa sjukligt undernärda flickor!

Nu har även mina öron nåtts av att fler och fler stora visningsevengemang har minimum BMI-krav, vilket verkligen är på sin tid!!






















Men skulle jag tvingas välja mellan pest eller kolera, extremsmal eller extremfet, så måste jag nog erkänna att jag väljer den smalaste vägen!














Men mitt verkliga ideal ligger hos modeller som Twiggy och Kate Moss, smalare än så tycker jag inte är fint!!





























Bilderna hittar du om du klickar på följande länkar:
Twiggy: [Här] och [Här]
Kate Moss: [Här]
Feta kvinnor: [Här] och [Här]


Konsultation

Klockan 9.30-10.30 hölls den inbokade konsultationen med plastikkirurgen. Det var faktiskt jobbigare än jag hade trott, och då hade jag ändå ganska öppet sinne för hur jobbigt det kunde bli. Fanns inte många alternativ, eller 6 olika alternativ, mer eller mindre bra. Två av alternativen gick dessutom ut på att acceptera läget och inte göra någonting alls!! Något som, för mig, är helt otänkbart!
En av behandlingarna skulle innebära ett arbete på sammanlagt 1.5 år, för ett resultat som kanske inte var så jätteatraktivt! Så vi funderar på vilket vi skall välja och hur vi skall gå till väga.. Det gäller att väga alla fördelarna mot nackdelarna och verkligen fundera igenom alla förslag ordentligt!
Första operationen kan bli redan i juni om vi vill, och det vill vi! Men som sagt, bättre att vänta längre och vara helt säker, än ta förhastade beslut som blir skit i slutändan och ärligt talat vet jag inte riktigt! Får nog försöka hitta bilder på de olika resultaten samt gå igenom riskerna med de olika operationerna under helgen för att lättare få en bild och en uppfattning av vilken operation som verkar bäst för mig!
Får väl även bolla lite med mamma och pappa för att se vad de tycker.
Nåväl, bollen är satt i rullning och nu börjar det hända grejer. Skall skriva brev till landstinget och prata med försäkringsbolaget och se vilka alternativ det finns på den fronten, om det nu finns några, för att lätta upp det ekonomiska lite!
Steg 1 är i alla fall avklarat, kanske den mest jobbiga biten, eftersom man innan det är helt okunnig och dessutom inte har en aning om saker runt omkring eller tidsperspektiv och bemötande!

Ruggigt och kallt

Blir på så fruktansvärt dåligt hummör när vädret är dåligt! Hatar att frysa! Hatar när solen inte skiner! Blir trött, sur och grinig, mer än vanligt i alla fall! Hähä..

Vädergubben har säkert något emot mig, det är därför han gör såhär, annars skulle jag ha strålande solsken hela tiden runt omkring mig!! ;-P (Att andra drabbas av det dåliga vädret räknas liksom inte.)



Ser ni vilken ondskefull vädergubbe?!

Nya skor-skoskav

Varför skall man alltid, hur mjuka och sköna skorna än är, få skoskav av nya skor?! Spelar ju ingen roll om de sitter som gjutet på fötterna, och har mjuka vaddkuddar innuti, det skall alltid bildas sår och blåsor! Är det bara jag som har det här problemet, eller är det vanligt?
Usch, hatar att ha skoskav, särskilt som jag älskar att gå, och snabbt också!


En liten uppdatering

Som jag skrev i ett tidigare inlägg, gick det ju inte så bra hos plastikkirurgen och vi skulle få besked om ny tid igår. Vid 17-hugget, när jag satt på toaletten, började först mobilen ringa ett otal gånger sedan hemtelefonen (har inget stopp, så går att ringa hur många signaler som helst) som ringde kanske 20 signaler, sedan mobilen några gånger och så hemtelefonen igen, då han jag fram och svarade. Givetvis visste jag redan att det var min kära mor, eftersom ingen annan ringer så hysteriskt, därför kunde jag med gott samvete muttra och morra enligt vanligt prata med mamma-manér! :-D Hähä.. Nej då, men jag kan väl inte påstå att jag var glad när jag inte fick gå på toaletten ifred!
Nåväl, hon hade goda nyheter: vi har fått ny tid redan den här veckan! Så imorgon klockan 10.00 (mer normal tid än sist) är det tänkt att vi skall på konsultation.
Nu får jag bara hålla tummarna att han ser til att vara där också, så det inte blir som sist!

Massproduktion

Jag förstår om ni som läser min blogg tycker att det verkar som om jag, för att få bättre uppladdningsstatistik, bajsar ur mig en massa inlägg. Dock förtäljer inte uppladdningstiden att jag innan har spenderat ett par timmar med att fixa bilderna, både tagit dem och sedan pillat i ordning dem, vilka är de som, faktiskt, dominerar mina inlägg.
Så vad som kan upplevas som ogenomtänkt massproduktion, är faktiskt resultatet av välgenomtänkt, genomarbetat material!
Tänkte bara att jag skulle tala om det, så att ni förstår att det inte bara är en massa blaj från min sida, utan faktiskt sådant jag lagt ner mycket tid och energi på för att få det som jag vill!
Sedan kan jag ju inte svara för om ni inte gillar det jag lägger upp, men det är ju en helt annan sak! Dessutom är det ju ingen som sagt något om det, så inte lätt för mig att veta heller ;-P


Nu är det sängen och Eld Född som gäller, så jag tackar för mig för ikväll!

Adjö och god natt!

IKEA

Mamma vill aldrig mer gå med mig på IKEA! Det sa hon igår när vi åkte där ifrån! Undrar varför? kan ju absolut inte varit för att jag smusslade ner en massa saker som jag ville ha, och inte lyckades tjata mig till, som hon upptäckte först i kassan när hon lade upp grejerna på bandet och det var försent att lämna tillbaka?! Neeej, det kan jag väl ändå inte tro!! Hähä..
Jaa, och så var det ju det där med tjatet också, hon blev mäkta trött på mitt -Maaaammaaa, kan jag fåååå?, som värsta treåringen! Mohöhööhö

Detta lyckades jag få med mammas medgivande:


Sådana där tråkiga, behövliga saker som är så tråkiga att köpa själv!






































Skojiga saker, som ibland får eget liv och slinker ner i shoppingkassar tillhörande någon med större plånbok!


Dessutom så var det ju både en groda och en älg! Vilket jag samlar på!! Föresten; vem har inte drömt om att göra älgformade kakor?! ;-)








Mössen var i alla fall till katterna, så att de får lite nya leksaker!















Betty Boop vs. Lilla My

Ibland är det allt bra praktiskt att fylla år! Som till exempel när man är med sin pojkvän (i mitt fall) och hittar något man så innerligt vill ha men inte har råd med, då är det bara att darra lite på underläppen och ta fram Bambiögonen, och säga med klen stämma: Men jag fyller ju ååår idag!
Jag lyckades, får jag nog säga, ytterst bra med detta konststycke och se vad fina saker jag fick:


Jag samlar (bland mycket annat) på fina skrivblock, och på Gallerix sålde de jättefina skrivböcker för endast 59 kr/2st!!!
Dessa två med Betty Boop och Lilla My kunde jag bara inte låta bli att tigga till mig, och nu ingår de i min samling! :-D

















Pingvinen fick jag genom att lämpa över fyra/fem olika djurmagneter och säga till Andy:
Välj ut en som jag skall få av dig!
Trodde faktiskt inte att han skulle vara så lättövertalad (möjligt att det var för att jag gjorde det innan block-incidenten) men han gjorde faktiskt som jag sa!! -Woohoo-

Boken och kortet var fina presenter som jag fick utan vetskap innan, och utan tiggerier från min sida!!






















Födelsedagskalas!

I lördags fyllde jag ju 23 år, detta sörjdes i goda vänners sällskap! Tyvärr kom inte alla som sagt att de skulle komma, och många hörde inte av sig. Detta medförde ett stort överflöd av mat!! ;-D
Men det var trevlig och roligt och jag tackar alla som kom för det!
Ingen gick härifrån hungrig, så mycket kan jag ju säga! Hähä..

Har du planerat att ha kalas och bjuda på mat? Buffé är ganska vanligt att bjuda på, eftersom det är enkelt och det oftast finns något för alla. Dock är det mycket lätt att kostnaderna skenar iväg, så jag kan rekommendera dig att hålla extra koll på det!







Ser ni Cleo som smyger sig med på kortet bakom Harry?! ;-)












Mina älskade små katter förvandlades under kvällen till sällskapssjuka kalaskatter, något jag noga dokumenterade:


Den grå/vita katten heter Li, hon är 4,5 år.

Den helgrå heter Cleo och har ännu inte fyllt 1!





























Födelsedagsmiddag

Brukar ju betyda lite mer genomtänkt klädsel än vardagskläderna. Och jag måste säga att jag faktiskt tyckte jag lyckades någorlunda med uppgiften!
Middagen blev dock på ett mindre glamouröst ställe: O'Leary's! Hehe.. Men maten var god och sällskapet trevligt, vad mer kan man begära?!


Middagen intogs i fredags i sällskap med mamma, pappa och Andy.

(Om ni undrar, jag lägger upp endel som skulle lagts in tidigare, ligger lite efter, men jag ville ha med dem! Därför är det lite "äldre" (=icke dagsaktuella) inlägg/rubriker/innehåll.)

I Hate This Shit

And I Love This Shirt!

Har tänkt att visa den ett flertal gånger, men det tycks aldrig bli av. Så idag har jag tagit tummen ur och här kommer den:
En av mina absoluta favorit t-shirts! (En av många favoriter.. Hehe..)


Tror den kostade mellan 99-129 rikesdaler. Kan verkligen tipsa om New Yorker för er som gillar skojiga t-shirts, de har hur många olika som helst, i massor av olika material, färger och storlekar! :-D

En grå dag som denna

Tänkte jag bjuda på lite bilder med solsken i blick! :-D
Från fredagens promenad med Karla.



Så härligt när man verkligen ser att försommaren ligger strax bakom hörnet!
Vårblommorna blommar för fulla muggar och i rabatterna är sommarens tulpaner planterade i väntan på varmare tider!






Massor av scillas finns det längs med Södra Promenaden, även fräsiga sådana med flera blommor! :-D

Åååh, ibland saknar jag verkligen huset! Trädgården med sina mängder av blommor var fantastisk!!












Tyvärr har de senaste dagarna bjudit på kyla, regntunga, gråa moln och ett väder som påminner mer om höst än spirande vår! Dock är plusgraderna på väg tillbaka, enligt Andy skall det bli runt 20 grader i helgen! -Längta-

12. Mitt liv som modell- Tyra Sjöstedt

Titeln på bloggen, samt adressen är ändrad då bloggen flyttat till Vecko Revyn, utan möjlighet att besöka den gamla.

Tyra Sjöstedt är 23 år, arbetar på Vecko Revyn sedan en tid tillbaka och bor i Norrköping/Stockholm. Tidigare har hon varit modell och det framgår inte riktigt om hon fortfarande modellar.
Kategorierna är väldigt specifierade, vilket gör det lätt att hitta det man är intresserad av samt vad man kan förvänta sig, dock har Tyra Sjöstedt inte hunnit fylla dem med så många inlägg än, då hon började med Vecko Revyn-bloggen nu i april.
Hon använder sig mycket av talspråk, felplacerade bindestreck och endel andra språkliga fel. Mycket bilder, tyvärr är många tagna med en mobilkamera som gett dem dålig kvalité.
Designen på Vecko Revyn är ganska torr och tråkig, vilket gör Sjöstedts blogg detsamma.
Tråkigt att man inte kan besöka den gamla bloggen, då adressen till den för dig vidare direkt till den nya bloggen.
Då innehållet är ganska torftigt och inte särskilt intressant och det inte finns något innehållsmässigt att väga upp det med, slutar betyget på 2 av 10.



Djupt besviken

Kvällen gick inte alls bra igår. Först hade vi problem att hitta kliniken då den är inhyst i samma byggnad som ett hotell, dock utan någon skyltning utanför hotellet.
Efter att ha gått gatan fram och tillbaka otaliga gånger beslöt vi att gå in på hotellet och höra i receptionen om de visste var vi skulle. Väl innanför hotellets väggar har de en stor affisch som talar om att här hittar man Addoc Hospital, vilket är dit vi ska. En liten skylt talar om att detta finns på plan 3, så vi tar första bästa hiss och åker upp. Vi kommer till en liten hall där alla dörrar är låsta. Då försöker min kära far ringa det nummer som står angivet på Eniro, utan att lyckas; numret finns inte! Det börjar lukta en aning bluff, men vi är ett envist släkte och ger därför inte upp i första taget. Därför åker vi istället ner igen och frågar i receptionen. Det visar sig att vi tagit fel hiss!!
När vi kommer upp finns ett mörkt väntrum och n obemannad reception, vilket inte känns sådär jättebra. Mamma åker ner igen när vi väntat i 15 minuter för att höra med hotellreceptionisten om hon vet om alla gått hem från dagen, eller om det borde varit låst i så fall. Det borde varit låst i så fall, är receptionistens svar.
Pappa försöker ringa igen, numret finns fortfarande inte.
Klockan 21.20 tänker mamma, att hur ologiskt det än är, kanske det går bättre om hon ringer från sin telefon. Och hör och häpna: hon får kopplingston, signaler går fram och slutligen svarar en kvinna som bekräftar att mamma ringt rätt. Hon talar även om att personen vi har ett möte inbokat med in är där!
Summan av kardemumman: Vi får åka hem igen, vi skulle höra från dem idag, och få svar på vad som gått fel! Ingen konsultation igår. Mer nervöst väntande.

Är det någon som haft med Addoc Plastikkirurgi att göra tidigare? Någon som vet hur det är där? Om det är något att lita på? Känns ju onekligen skumt det här och inte särskilt professionellt heller!

Klockan 17.00

Åker vi till Linköping! Börjar bli skapligt nervös nu!!
Först skall vi till IKEA, mina föräldrar skall kolla på lite grejer, seda skall vi käka där. Sedan blir det ett besök hos Andy, som ville visa mina föräldrar hur han bor. Och efter det, klockan 21.05 (jag vet, konstig tid!) är det konsultation hos kirurgen! Usch vad nervös jag börjar bli, har snurror i magen, som gör den lite yr. Har i alla fall tänkt på klädseln, så att det skall bli smidigt att visa det som skall ordnas. -Smart-
Hur som helst, den knappa tiden gör det omöjligt att hinna slänga in något mer innan jag åker, får se hur pigg jag är när jag kommer hem, annars återkommer jag imorgon igen! Wish me luck!


Olust

Känner mig så tom idag. Har ingen lust att skriva, ingen inspiration. Vill inte jobba, bara krypa ner i sängen med min nya bok och glömma att jag finns.
Vet inte vad jag skall skriva, men jag har en massa att berätta. Men ingenting känns viktigt eller relevant.. Bläää.. Hatar att vara på sådant här hummör!
Känner mig skitig också, vill bara ta en varm, skön dusch i någon timme eller två!
Och så vet jag inte om mamma är frisk idag heller, hon hade feber igår.. Så jag vet inte om hon är på jobbet! Är du det?
Jaja, får väl göra det bästa av arbetstiden och göra lite grejer som skall göras!

Adjökens!

Kommentarerna

Sådär, nu har jag återställt kodmallen så kommentarsidan fungerar igen! Tack Robin för att du uppmärksammade mig på probemet!

Annars då:
Jag skrev inte något igår som utlovat och ikväll skall jag till plastikkirurgen i Linköping så jag kommer antagligen inte hinna skriva något idag heller, eller någon resumé av helgen och de inlägg jag planerade att lägga in tidigare förra veckan! Dock bör jag ha gott om tid över imorgon för detta! Ledsen att jag inte hållit mina löften helt ordentligt!!

Hälsar emellanåt

Slänger in ett .litet hej här mellan den goda maten och sällskapet! ;-D Hoppas ni andra har en underbar kväll! :-D

Nu skall jag återgå!
Skriver om allt i morgon! Bilder utlovas!

En fågel viskade..

..i mitt öra, att min kära syster skall låna ut sin skrivplatta till datorn, till mig! Woohoo! Så skoj jag kommer kunna ha! Dock kommer hon inte till Norrköping förrän början på maj, men jag skall nog kunna hålla mig till dess!
Hon har för övrigt bekräftat att fågeln talade sanning, men påtalade extra mycket att det bara var till låns! Nåväl, jag har lånat grejer av henne för flera år sedan som jag fortfarande lånar, så det är inga problem! :-D Hähä..


Slipper jag bli frustrerad över Paint som inte låter mig göra som jag vill! Alla kanter, som jag vill ha rundade, blir kantiga! (Höhö, en kantig kant! (Extremt dålig humor!))
Nu närmast blir det ett besök i duschen, sedan skall jag nog knäcka en göra mig i ordning-öl! Får se vad klockan hinner bli, kanske, om jag har tur, lyckas klämma in ett inlägg till eller två! Måste ju visa vad fint jag fick av Andy och mina föräldrar med!!

Jag fyller år idag!

Japp, idag får ni tänka på mig och tycka lite extra mycket synd om mig, för idag förstår ni, tar jag ett steg längre bort från barndomen!!


Nej, nu är det dags för mig att sätta igång ordentligt inför kalaset! Börjar ju klockan 18.30, och har endel att pyssla med!! :-D

Födelsedagar

Jag gillar ju, som bekant, inte att fylla år! Det är inte det att jag räds så mycket för utseendet (möjligheten tjockleken) som allt det innebär rent levnadsmässigt.
Dock tyckte jag att den här stripen sa det mesta om födelsedagar och dess baksidor:


Du hittar den [här]

Mycket att göra

Ett par dagar nu kommer jag att ha mycket att göra, konstigt att det skall vara så mycket stök när man fyller år!
I dag skall jag, efter jobben, till Willys och handla det sista inför i morgon. Senare, vid 18-19 blir det middag på restaurang med mamma, pappa och Andy.. Något tips på bra sådan i Norrköping, som kan vara rolig att testa?
Är nämligen jag som skall bestämma var vi skall äta och jag har ingen aning!

Imorgon vankas det kalas och jag skall bjuda på plockmat! Älskar att ordna kalas, så det kommer att bli roligt, dock stressigt!
Lägenheten skall städas, maten skall göras klar, jag skall fixas och allt det andra som blir när man ska ha kalas! Kommer inte bli mycket tid för bloggen i alla fall, så mycket kan jag nog förutspå.
Möjligt att det blir ordentliga uppdateringar på söndag, under förutsättning att jag orkar och har tid över. För det är inte bara städning inför kalas, utan den mesta städningen görs ju faktiskt efter kalas!

Igår hade jag tänkt att jag skulle gjort endel uppdateringar på lite roligheter, lite sådant jag har läst och upprörts över och sådant. Dock somnade jag som en stock när jag kom hem, och vaknade igen först vid kl 21. Då kände jag mig inte så upplagd för bloggen, då jag vet att jag i så fall skulle varit uppe alldeles för länge! (Och som jag skrivit tidigare har en vecka nu kantats av extrema sömnrubbningar, igår var första dagen och kvällen jag ägnade fullt ut åt sovandets konst!)

Har upptäckt att när jag inte skriver så mycket sjunker antalet unika besökare med ca 50%! Så jag får väl försöka hålla mig lite uppdaterad mellan allt donande! ;-D

Öööh, VA?!

Alltså, detta var nog den frisyr som passar mig minst!
Mina drag gör sig absolut inte i kortare hår, då det ser ut som att jag har fem meter långt ansikte, dessutom tycker de flesta att jag passar mycket bättre i röd/brunt än blont! Nej, det där testet var inte bra!

Vilken av vårens frisyrer passar dig bäst?

Grafiskt 80-tal

Kortare hår, med skarpa kanter för lite mer attityd. Gärna helblonderat för den som vågar.

"Den här frisyren passar perfekt för alla som förra året hoppade på trenden med riktigt kort hår - nu har det växt sig lagomt lång till att formas i en bobliknande stil som Agyness gjort", säger Jenny Karlsson på MIKAs Koivisto/Karlsson. Den stylas enkelt, exempelvis genom att krama in lite (mjuk) mousse i fuktigt hår och sedan föna det torrt. Inspireras av designer som Fifth Avenue Shoe Repair, Lovisa Burfitt och Minimarket för att ge nutidskänsla och en skönt kontrast. Det är inte den lättaste frisyren att bära upp, men kan Agyness, så kan du!


Testet är gjort på Glamour.se


Impulsaren

Hittade ett test igen, den här gången på Glamour, som avslöjade vilken shoppingtyp man tillhörde. Föga förvånande fick jag resultatet:

Vilken shoppingtyp är du?

Impulsiv

Den impulsiva shopparen kan inte ta så mycket som ett steg in i en butik utan att komma ut med femtioelva påsar som du sedan gömmer för eventuell sambo. Kännetecknas av en välfylld garderob, men inget att ta på sig. Den impulsiva shopparen har också ett mantra för att övertyga sig själv: "ingen fara, öppet köp, jag kan lämna tillbaka den." Vilket du, om vi ska vara ärliga, aldrig kommer att göra.

Tips: Testa en månad utan impulsköp. Gör en lista med de plagg du helst vill ha, prioritera de som passar din budget och se följande trettio dagar som en sport att hitta de perfekta plaggen utan att göra ett enda felköp!


Affisch?!

Läste i veckans Metro Teknik om en riktigt bra uppfinning; högtalare som är endast 0,25 mm tjocka. Med andra ord så pass tunna att de går att fästa på väggen som en vanlig affisch! Fiia vill ha! :-D
Det är University of Warwick som ligger bakom uppfinningen som man gett namnet Flat Flexible LoudSpeaker.
Högtalaren fungerar genom att när spänning tillförs börjar den vibrera och ger då ifrån sig ljudvågor som hörs på ett antal meters håll, ljudet avtar inte i styrka och därför passar den, enligt uppfinnarna, bra i offentliga miljöer, såsom köpcentrum, tågstationer, etc.

Åååh, om de bara kunde göra en version som passar i hemmet och inte kostar skjortan skulle jag köpa den direkt! (Ja, om ljudet den frammkallar håller önskad kvalitet förstås!) Tänk att slippa ha sådana där klunsar som tar upp plats man gärna utnytjat till annat!
Tummen upp för sådan här teknik!



Nemi via MSN

Jaa, det är väl ingen nyhet kanske, men jag hittade det idag, så för mig är det det, och jag tänkte att det kanske är fler som missat det! Därför tänkte jag bara tala om att Nemi och Rocky finns att läsa på MSN Today om man vill ha lite bättre kvalitet än de serier som är i dagstidningarna! :-D



Själv blev jag mycket glatt överaskad!

Bovar och banditer!

Åååh, jag blir så arg!! Någon/några har varit nere vid våra föråd och försökt bryta sig in i flera av föråden! Ser ut som något avbröt dem, då inget föråd blev färdiguppbrutet.
De har börjat skruva bort flera skruvar i dörrfästena och varit på låsen. Tur för mig att jag, dels, upptäckte det innan de kommit tillbaka för att försöka sig på inbrottet igen och för att jag hade ett extralås hemma i en något grövre variant!
Satte upp en lapp på portens insida och talade om för grannarna vad som hänt, så att alla kan åtgärda sina föråd!
Är ju typiskt att man aldrig kan få ha något ifred utan att någon klåfingrig idiot skall förstöra!
Skall man behöva ha alla sina sparade saker uppe i lägenheten då? Är ju roligt, särskilt som jag har så stor lägenhet, med så rymliga garderober!! Nähä, hoppsan, det var visst tvärtom! Åååååh, förbannade skithål som skall bete sig på det här viset! Ingen respekt för medmänniskor och deras tillhörigheter!!


Tonfiskröra á la Fiia



(Man kan ha tonfisk i vatten också, men då är den torrare och inte lika salt, vilket kan vara bra att tänka på. Om du låter röran stå över natten i kylskåpet smakar den mer, tänk på detta när du smakar av röran, eftersom den inte är lika salt nygjord som dygnsgammal. Skall du äta allt samma dag kan det därför vara bra att smaka av med salt.)

Sköna kläder

Alltså, jag skulle aldrig kunna gå till jobbet i mjukisbyxor/träningsbyxor, därför är det väldigt praktiskt att det finns pösiga jeans! Utan att se ut som om man glömt byta om från pyjamasen kan man gå runt och ha riktigt sköna, löst sittande byxor och ändå vara tillräckligt anständigt klädd för jobbet! Aaah, underbara värld!



* Hollywood är namnet på butiken! (Har varit med om missförstånd tidigare, därför tänkte jag att det var bäst att poängtera detta!)

When the sun doesn't shine

Kan man sola solarium, och låtsas att man ligger ute i tryckande hetta! Detta idkade jag igår och hade en skön stund, tills någon började greja med handtaget i dörren och det lät som det var någon med en nyckelknippa ämnad att öppna dörren. Mitt stackars hjärta kämpade på i full panik och rusade i bröstet!
Dock fick jag aldrig reda på om det var min något färgstarka fantasi som skapade dessa ljud (inte helt ovanligt) eller om det faktiskt var någon som försökte ta sig in!
När jag kom ut var föreståndaren utanför, höll på med varuautomaten, men han sa inget som tydde på det mer än ett enkelt -Hej. Och det indikerar ju inte att han försökt öppna dörren precis..



Fiia Glassar

Höhö. Alltså, jag är ju lite smått glassoman, men desto viktigare Glass Finsmakare! Jag är ytterst kräsen när det kommer till glass, och har vissa krav på glassen! Nu tänkte jag här redovisa för två glassar jag åt idag (hmm, ska jag verkligen erkänna sådant? Att jag mofflar i mig flera glassar på en dag? Dessutom är jag laktosintolerant.. Hohö)

Först ut är:


Ben & Jerry's är ju väldigt inne just nu, och det är ett sådant tjat om deras glassar!
Och ärligt talat kan jag inte förstå varför!
Glassen har en bismak av plast, annars ganska smaklös och fruktansvärt dyr: 25 slantar skall de ha för denna lilla kaka liksom!!
Dock skall väl sägas att koncistensen på glassen är suverän, väldigt mjuk och len, får lite känsla av en kompaktare mjukglass.
Betyget blir: 3 av 10, jag rekommenderar att du lägger pengarna på något annat istället och köper en Piggelin, mycket godare!













Jag brukar vanligtvis tycka att Magnum är jättegott, tjock, smaktik choklad och helt okej vaniljglass. Men det här motsvarade inte mina förväntningar och inte heller den vanliga Magnumstandarden!
Tunt chokladlager, som blev sådär "kall choklad"-äcklig, smulig och smaklös.
Allt annat smaskigt den skulle innehålla gjorde bara att glassen kändes grynig, det var ingen smak, då det var så lite av det. Typ ingen kolasås alls!!
Koncistensen på själva glassen var inte heller den någon höjdare.
Det höga priset, 22 kronor, blir pricken över i:et. Jag är djupt besviken!
De enda positiva saker jag fann hos denna nya GB glass var den fina förpackningen och fräsiga formen på glassen!
Betyg: 2 av 10.








Jag ska måla hela världen, lilla mamma..

Jag har hittat en ny rolig sak, eller inte ny, men jag har fastnat för den precis nyss! Paint! Detta målarverktyg jag alltid hatat! Men inte numer! Hhää.. Såå roligt!



Snart är det sommar, nu är det sol

..snart är det koskit i haagen -sjunga-

Det är så varmt och härligt när solen lyser in genom fönstret! Sitter man på kontor hela dagarna är detta enda sättet att få njuta av vädret! Och det kan inte glömmas bort! Ibland blir det lite för varmt, eftersom effekten av solen genom fönstret är densamma som i ett växthus, bara något mindre! Men det får man inte låta bekymra en, bättre för varmt än kallt och jävigt! :-D

Hoppas att det fina vädret håller i sig till helgen, så man kan njuta på riktigt, utomhus!! Fast jag vet inte hur mycket tid jag kommer ha över för utomhusspektakel, eftersom jag skall ha födelsedagskalas på lördagen och måste stå och fixa käket halva dagen! Och städa i ordning och ta upp extrasängen (bra att ha som exrasoffa när man är många som vill sitta) och så ska ju även jag själv göras i ordning! Ååååh, vad jag älskar att dona kalas!! :-D


Sömnlös i Norrköping

(Jaja, rubriken är väl en skvätt inspirerad av titeln Sömnlös i Seattle!)

Usch, jag kan verkligen inte förstå varför jag inte kan sova om nätterna! De senaste två nätterna har förvisso varit en smula bättre men fortfarande så är det inte tillräckligt! Sovit oroligt i endast ett par timmar, och jag behöver mycket mer sömn än så!
För det första blir jag inte "sova"-trött förrän sent, i natt var det klockan 3 (vanligtvis somnar jag vid 23-24) och sedan kunde jag inte riktigt somna. När jag väl hade gjort det, vaknade jag och var jättepigg ett flertal gånger och låg sedan vaken en bra stund! Blir helt förstörd av den här tröttheten, känner mig fysiskt sjuk, med värmesvall, kallsvett och yrsel, typ klimakteriesymptom och nog för att jag tar ett steg närmare ålderdomen på lördag men värst gammal är jag då inte! Är ju faktiskt rätt liten!! Och definitivt inte i ålder för klimakteriet!! Hoho..
Nej, det är sömnproblemens fel! Vet bara inte vad jag skall göra, och vad jag gjort annorlunda sedan i lördags för att det skall ha blivit såhär! Trodde ett tag att det var värmen, men de senaste dagarna har det inte varit så där jättevarmt i min lägenhet på kvällen, faktiskt ganska svalt!



Bild lånad från [klicka här] via Google

Plastikkirurgi, del 1

Om mindre än en vecka är det dags för första kontakten med plastikkirurgen. På måndag klockan 21.05 skall vi dit på konsultation. Med vi menar jag mina föräldrar och jag. De följer med som stöd, skjuts och plånbok! Haha, nej då, de vill höra vad han har att säga!
Måste säga att det verkar mycket lovande det hela. Kanske inte tar så lång tid att få hela alltihop överstökat! Förra veckan lämnade jag lappen till mamma med den klinik jag valt som lät bäst, hon hörde av sig till kliniken i fråga och redan samma dag fick hon svar med tillgängliga tider för första besöket; konsultationen där man ser vad som går att göra, om kirurgi är nödvändigt eller om det finns alternativa behandlingar och, antar jag, någon form av kostnadsberäkning. Besöket tar en halvtimme.
Mamma svarade med den tid som passade oss morgonen efter, på det första mejlet lät det som om det kunde ta lång tid att få svar om tiden fortfarande fanns tillgänglig eller inte, men vi fick svar redan vid lunch samma dag! Och det blev redan nu på måndag, mindre än två veckor efter första kontakten!
Usch, jag är så nervös! Mest rädd är jag att de säger att det inte finns något att göra, eller att de bara kan göra något som ändå kommer se fult ut efteråt!
Eller att det skall vara en fördomsfull, otrevlig och kall människa jag skall bli konsulterad av! Fy fabian!

Fast egentligen känns det så skönt att allt verkligen börjat komma igång, har i ett par år nu pratat om detta med mina föräldrar och andra, och nu äntligen är det dags! Hoppas bara inte det tar flera år med själva ingreppet, vore ingen höjdare precis! Hähä..




Bilden kommer från [klicka här] via Google

Jag utökar

Med en ny kategori: Plastikkirurgi blir namnet och ämnet som skall behandlas här! Vad jag tänkte skriva om var min egen erfarenhet, före, under och efter.
Följ mig från första kontakten och tankarna som susar runt, till det färdiga resultatet!
Tänkte skriva om detta för att fler i min situation skall få tips och råd om hur man kan gå till väga, då jag själv (okej, mamma är väl den som ansträngt sig mest och fått klura) har haft problem med att veta hur man går till väga, var man skall vända sig och vad för hjälp det finns att få!
Dock tänker jag inte avslöja vad för slags ingrepp jag skall göra förrän efteråt, mest för att jag inte vill prata om det förrän det är historia och lagt till erfarenheterna man samlar på sig i livet! Har, tro det eller ej, ingenting med spänning och försök att få folk att läsa bloggen kontinuerligt för att få reda på vad det är, att göra!

Jag hoppas att någon, när jag är klar med allt, läser min historia, och känner sig hjälpt av den!

Bortskämd, igen!

Vadå att jag har världens bästa pojkvän? Han är hemma hos mig idag och den här kommentaren hittade jag till föregående inlägg nyss:

Är han inte bara för underbar?! Aaah, så härligt det kommer att bli att komma hem och hitta ett nystädat hem! :-D Tack så mycket!!

Mina vantar

Åååh, det är så typiskt! Jag glömde mina vantar när jag gick till jobbet i morse! Och det är snorkallt ute!! Mina händer är inte de roligaste så här års, eftersom temperaturen går upp och ner har jag jättetorra händer som lätt går sönder! (De är rätt torra när det är kallt och vinter också i och för sig.)
Givetvis åkte bussen förbi precis innan jag hunnit fram, tji fick jag! Så fick sitta där med mina kalla fingrar och snällt vänta på nästa!
Fyy att det skall ha blivit så tråkigt väder igen, jag var ju inte färdig med värmen än ju! Men blir väl varmare snart igen, får man hoppas! På lördag fyller jag år och då tycker jag nog allt att vädergubben får vara lite snäll och bjussa på solsken och värme! Inte mer än rätt!! ;-D
Känner mig inte motiverad att jobba, men högen med papper som skall arkiveras vägrar ju arkivera sig själv!! (Ja, jag vet, hur ohyfsat av den som helst!! Finns inget vett i papper nu förtiden!)

Nåväl, back to work!


Bild lånad här via Google

Jag är dålig

Jag vet att jag skrev för typ en vecka sedan att jag skulle skriva en bokrecension, som jag ännu inte skrivit.. Alltså, jaa, jag är lat och det är faktiskt ganska tidskrävande att skriva de där recensionerna, även om det går undan när jag väl kommer till skott..
Men nu tänkte jag faktiskt försöka komma till skott och skriva ett par i morgon, eftersom Andy är här i dag vill jag gärna umgås lite med honom också, så, tills vi hörs igen; Adjö!



Sov så gott sedan när det blir dags!


13. ~ Egoinas Värld ~

Egoinas Värld skiljer sig ganska mycket från de andra större bloggarna, då denna är totalt oseriös, ironisk, rolig och handlar om allt fast ändå ingenting. Det blev många skratt när jag läste igenom bloggen inför den här recensionen och jag insåg med beundran att detta var en person med stora möjligheter att bli en otroligt bra skribent, kanske författare till rolig skönlitteratur?
När man först kommer in hos Egoina förväntar man sig det vanliga: mode, mode och mode (eller saker som har med mode att göra), särskilt som bakgrunden är djupt knallrosa, vilket brukar känneteckna modebloggare. När man sedan lite smått och försiktigt börjar läsa det hon skrivit förstår man att det här är en blogg för dem som gillar att skratta!
Något trist att hon valt att bara ha en kategori, vilket gör att det blir svårare att leta upp sådant man själv tycker om att läsa. Bloggen har funnits sedan maj 2007 och uppdateras på daglig basis (ett flertal gånger). Språket är relativt varierat och stavfel förekommer sällan. Designen i övrigt är enkel men snygg (och rolig).
I princip alla inlägg har fått minst en bild som passar bra till texten, rubrikerna är fyndiga och ger ett hum om innehållet.
Trots att hon bjuder otroligt mycket på sig själv, lyckas hon vara helt anonym (förutom bilderna på henne själv och pojkvännen, men jag syftar på texterna) och ändå så intressant. Något som annars är mycket ovanligt då det är lätt att tappa intresset när man inte har ett namn och en ålder, något att sätta fingret på vad gäller personen i fråga.
Slutligen till betyget som blir 9 av 10 och bloggen rekommenderas starkt till alla som kan behöva ett gott skratt!




Detta inlägg säger väl nästan allt om Egoina och hennes blogg! Tycker det var klockrent :-D


























Back to work

Fick inte mina fyra lediga dagar som jag hade trott, blev att jobba några timmar idag redan! Men fick ju i alla fall tre lediga dagar! :-D
Hade nog varit sköt att vara ledig idag, då jag de senaste tre nätterna inte sovit, trots att jag ätit min sömnmedicin som en duktig flicka! Uuurgh!
Men i natt var det värre än de två föregående, eftersom de dagarna har jag varit ledig och kunnat sova en stund på förmiddagen, i dag lyckades jag dåsa till runt klockan sju, halv åtta och klockan åtta ringde klockan! Då var det dags att göra sig i ordning för jobbet, så jag kunde inte vila där på förmiddagen!
När jag sedan kom hem kunde jag inte slappna av tillräckligt för att sova, så jag är fortfarande vaken. Känner mig helt förstörd och hoppas verkligen på att sömnen skall ge med sig i natt, eftersom jag varit så aktiv hela långa dagen! Har ju till och med lyckats tvätta!
Funderar på att sola en skvätt i morgon, när Andy åkt hem. Vore rätt skönt, faktiskt. Och så kan det ju vara roligt att vara brun och fin till den stundande födelsedagen med! Skall ju ha kalas, om nu någon kommer.
Får se i morgon, då jag satt tisdagen som senaste dagen att svara på inbjudan, om det är någon som är intresserad av att deppa med mig.. Ska ju till och med bjussa på mat, och gratis är ju godast, så någon borde ju vilja komma?!
Föresten, har ju glömt att fråga Sofia om hon och hennes karl vill komma! Så jag gör väl det här nu då: Vill ni det? :-D Kanske är lite snålt med tid, är ju redan på lördag!
Dumt att ha så dåligt minne ibland, alltså! Nåja, skall skriva en ny blogg recension nu!

Topshop

Mummelmutter, Topshop har väldigt mycket fint! Men jag får inte handla! Och dessutom tar de ändå bara kreditkort, om jag nu skulle haft möjlighet att handla där! Åååh, vad livet kan vara frustrerande! Nåväl, man kan inte få allt här i världen! Och vissa saker får man tydligen fortsätta att drömma om ett tag till!



Fast lite dumt är det, för på Prisjakt står det angivet en himla massa olika betalningsalternativ, dock finns inte dessa att tillgå!









Blä för taskigt med pengar, och skattmasar som klämmer det sista ur en!

Elaka kommentarer

Blev inget läsa tidning för mig, inte än i alla fall. Fastnade på en massa bloggar.. Gick igenom och kollade de mest besökta på blogg.se..
Något jag reagerade väldigt starkt på var mängden av elaka kommentarer hos vissa bloggare! Varför skall man, istället för att informera vid diverse fel, trycka ner och uttrycka sig nedvärderande? Ingen kommer lära sig något om man som svar på klumpigt formulerade inlägg, eller rena felaktigheter i vissa inlägg, skriver hotfullt eller som många skrev till ett visst inlägg "Du är ju helt blåst din j*la hora" och "Det är därför såna som du blir våldtagna" etc.. Detta är ju inte aceptabelt! Vad är det för mentalitet?
Varför inte i stället informer eller hänvisa till information som är korrekt, så att personen i fråga, på ett juste sätt har möjlighet att lära sig? Givetvis måste man få kritisera, både positivt och negativt, men då skall det vara kritik, inte påhopp! Lagen om yttrandefrihet stödjer inte personangrepp och hot mot andra! Inte heller text som kan ses som hets mot folkgrupp eller texter som är rent förtryck!
Usch, man blir nästan rädd när man ser vilka friheter endel tar sig när de har möjlighet att agera annonymt över Internet!
Är glad att jag aldrig (peppar peppar) fått sådana otäcka kommentarer!

Tråkigt när saker och ting missbrukas på ett sådant sätt! Det är ju inte det som är syftet med Internet, bloggar, communitys, osv, att man skall få avreagera sin ilska mot världen på stackars oskyldiga människor!


Påskmugg

Påsken i all ära, men käns det inte ibland som om alla dessa högtider är lite smått överkomersiella?
Till exempel, mitt kaffe dricker jag ur en påskmugg (fast jag fuskar och använder den året om). Jag har fått den av mamma, så skyll inte på mig att jag uppmuntrar kommersen!



Nu skall jag ringa Susanne och sedan krypa ner med senaste numret av Glamour! :-)

Otursdag?

I torsdags hade jag nog min egen lilla fredag den 13:e! Ingenting gick som jag ville och oturen kastade sig över mig flera gånger! Det värsta var nog när jag rakade mig och lyckades raka av en bit av nageln! Var tvungen att avsluta rakningen iförd peelingvantar för att inte blöda ner hela mig!

Sedan skulle jag applicera nagelförstärkare på naglarna och lyckades förvisso undvika sårområdet, men istället hade jag omkull flaskan så nästan hela innehållet polerade bordet i stället!

Eftersom det gått så bra att måla på ovanstående utan missöden i form av nagelförstärkare i såret, var jag naiv nog att tro att nagellacket skulle gå lika bra! Icke!
Som ni kanske kan se här på bilden, lyckades jag kladda nagellack på den biten där nageln fattades och oj vad ont det gjorde!!




Så, akta er, rakhyvlar är ondskefulla ting!



(Eller också är det jag som är otroligt klantig!)


Marinerade kotletter med Tzatziki

Marinad:
Rapsolja
Vatten
Lökkrydda
Svartpeppar
Ättika (Neutralisera smaken med socker om det behövs.)
Chilipeppar
Vitlökskrydda
Paprikakrydda

Blanda kryddorna, oljan och vattnet väl tills du fått en trögflytande konsistens. Smaka av så att kryddblandningen smakar mycket och bra. Pensla sedan ett tjockt lager runt hela kotletterna (benfria) och lägg dem i kylskåpet några timmar så att kotletterna suger åt sig marinaden ordentligt. Detta för att köttet skall smaka så mycket och så bra som möjligt! Stek eller grilla sedan köttet tills det blivit genomstekt. Griskött får aldrig vara blodigt, då risk finns för olika mindre aptitliga bakterier, såsom bikiner/trikiner eller vad det heter (mask i magen).

Tzatziki:
1 burk Grekisk youghurt
1 Gurka
1 Vitlök
Citronextrakt
Salt

Riv gurkan i ett vanligt rivgärn, välj den tjocka storleken. Kläm sedan ut vattnet ur gurkan så gott det går och blanda ner i youghurten. Skala och pressa vitlöken, blanda ordentligt. Droppa några droppar citronextrakt i och smaka av med salt. Låt stå en stund i kylen innan servering.

Nu är maten färdig att servera! Gärna med någon sallad eller bröd till!









Jag åt med saltgurka till och det var fantastiskt gott!









Avocado med räkröra

Egentligen har jag ju redan haft med detta recept, men tänkte bara tipsa om ett alternativ; istället för potatis funkar det ypperligt att ha räkröran till avocado! Passar perfekt till en lättare lunch varma sommardagar när man inte orkar äta något jättemäktigt eller varmt! Och tro det eller ej, sommaren är inte långt borta!






Inte världens bästa bild, men den får duga!






























OBS: Klicka på länken för att komma till receptet på räkröran!

I see You

Som jag nämnt tidigare älskar jag ju Diors smink, och mascaran, Diorshow Black out, är helt fantastisk!





























Tyvärr är den ganska dyr, men som man säger; Vill man vara fint, får plånboken lida pin!

Påskmiddag

Självklart tog jag bilder på påskmiddagen hos mina föräldrar, dock ville inte min kära mor vara med och med hänsyn till henne är hon därför bortklippt från bilderna.
Vi som käkade tillsammans var mamma, pappa, syster Anna, bästis Therese och pojkvän Andy! En härlig blandning av underbara människor som jag älskar högt! :-)



Somrig?

Vi firade påsken lite tidigare i år, nämligen i fredags. Detta eftersom min syster skulle hem till Arvika på lördagen. Vädret var strålande fint så jag kunde inte låta bli att måla tånaglarna (finns det något mer somrigt i sminkväg?), ta på mig en av mina sommarklänningar, samt de högklackade gladiatorsandalerna från Friis & Co.




Nesla katter

Åååh, ibland undrar man allt varför man skaffar sådana där små illbattingar!
Särskilt när de:
-skall vara med och vika tvätten, vilket mest innebär; bråka med strumor och hänga sig i lakan
-vill hjälpa till och laga mat, och klampa runt på den varma spisen så man får hjärtsnörp när man upptäcker dem!
-äter på ens tallrik så fort man tittar bort
-gömmer sig innuti täcket och skrämmer skiten ur en när man skall krypa ner i sängen
-väcker en mitt i natten med konstiga ljud, som man lätt tror härrör från en osalig ande
-studsar runt på ens mage bara när man är proppmätt eller har bagknip
-är sådär hjärtskärande söta när man har som mest bråttom
-smiter ut i trapphuppgången när man har som mest bråttom
-får en att älska dem så där jättemycket så det gör ont i hjärtetrakterna
-är så totalt omöjliga att inte tycka så jättejättemycket om
-ligger stilla i flera timmar så man flera gånger måste peta på dem för att se att de inte dött



Ååååh, vad jag älskar mina små busfrön!!!

Min nya vän

Okej, det kanske inte direkt är någon nyhet men jag har inte tagit några kort på min nya vän tidigare, som jag kunnat visa här! Bara med mobilkameran och den är ju inte den bästa!
Min kära syster, Anna, är skalvakt åt hennes kompis meda denne är utomlands och jobbar (?), pluggar (?). Nåväl, inte så viktigt, vad viktigare är den hon är skalvakt åt! Fantasifullt nog: Skalman! En söt liten krabbat!
När jag skickade ett MMS till Andy med en bild av denna Skalman blev han först sur och trodde att jag införskaffat mig ett nytt djur! Han tycker nämligen att två katter räcker gott och väl, men är lite orolig att jag inte skall tycka detsamma och gå och införskaffa mig fler! Jag kan lugna honom med att säga att jag faktiskt inte har plats för fler djur som jag bor nu! Man måste ju tänka på dem också, att de har plats att röra sig på och leka!

Här är i alla fall min nya vän, Skalman:







Han är bara fem år, så han kommer väl bli åtminstone dubbelt så stor! sööööt!













IQ-test

Orkade bara göra hälften av sifferkombinationerna, så inte helt illa ändå!

Utmana mig på ett iq test! Jag fick 45 rätt, hur många får du?





Jaja, jag ska sluta publicera en massa test, jag tyckte bara de var så roliga! Kanske ett test till då, sen slipper ni fler! ;-P

Men lite ond måste man ju vara

Du är 22% ond!
Du är en aningen ond, fast i smyg!

Ett test från testportalen.se



Fiia, the Fantomen!

Hahaha, ytterligare ett test jag inte kunde låta bli! Och av alla fräsiga superhjältar blev jag fräsigast av dem alla: Fantomen! Mohahhahaa

Du är
Fantomen
90%
Batman
81%
Wolverine
67%
Hellboy
62%
Stålmannen
60%
Robin
57%
Spindelmannen
48%
Kattkvinnan
43%
Hulken
40%
Du är en levande legend
som har ditt hem i djungeln.

Testa vilken superhjälte du är!



Fiia Hjärta Andy

Mmmmhm, jag visste väl att han var Mr Right! :-D

SOFIA FEUCHT

ANDREAS PETTERSSON

65 %

Ett förhållande mellan SOFIA FEUCHT och ANDREAS PETTERSSON har goda chanser att bli lyckat!
Fler test på testportalen.se


Jag är vanlig!

Hittade en sida med roliga testSofias blogg så nu måste jag ju redovisa för alla skojiga resultat här!

Du är 31% emo!
Du är den där vanliga personen som för det mesta mår rätt bra. Svart bär du bara på begravning och lyssnar du på en deppig låt är det på lugna favoriter.

Emo test från testportalen.se



Påskledigt?

Verkar som att jag tog mig ett par dagar påskledigt från bloggen! ;-) Hoppas ni inte saknat mig allt för mycket! Hähähä..
Har en hel del uppdateringar att göra, så ni blir nog inte besvikna!

Dessutom tänkte jag lägga in en ny kategori: Fiia Lagar Mat, vilken kommer innehålla lite recept och bilder på mat jag lagar, eftersom jag tycker så mycket om att laga mat! :-D Även lite kalastips och sådant varefter sådana kommer! (Kan ju liksom inte lägga in kalastips och bilder på kalas jag inte haft!)
Sedan blir det väl kanske inte bara mat jag själv lagar, utan även sådan mat jag äter, som typ nu vid påsken, kan det ju passa med lite påskmats bilder. Och faktiskt så slapp jag ifrån matlagningen på påsken! Hähä.

Nähej, det är väl kanske dags att börja pula med bilderna nu! Har en kopp kaffe här brevid att styrka mig med!

En sista dag

Sedan blir det ledigt i fyra dagar!
Känner att den här långhelgen är efterlängtad och välbehövd! Bara slappa, förhoppningsvis få njuta av vädret, och dona lite i lägenheten! Tycker inte riktigt mina "lediga" sjukdagar räknas, eftersom jag bara låg i sängen och plågades, oförmögen att göra något annat (vilket förvisso var anledningen till att jag inte var på jobbet).

I morgon blir det middag hos mamma och pappa, Anna är hemma från Arvika då.. Och så skall Andy och Therese vara med! :-) Har blivit något av en tradition att Therese är med på våra påskmiddagar, eftersom hennes familj bor långt upp i Norraste Norrland! Det är trevligt tycker jag :-)

På lördagen skall Andy fixa min cykel och sedan på eftermiddagen åker han hem och lämnar mig ensam resten av helgen. Så jag får se vad jag kan hitta på för bus och kul då!

Nu däremot, skall det jobbas!

Adjö

Mer klänningar

Jag tvättade ju igår, så nu kan jag visa de två kvarvarande klänningarna som inte kom med i måndags!
Båda är från Odd Molly och inhandlade på Stayhard.



Nu blir det bingen för min del! Tack för i dag och god natt!

Räkröra med potatis

Jag hatar att laga mat och äta själv. Därför tänkte jag här bjuda på ett enkelt men gott recept som räcker flera dagar (om du som jag bor själv) eller till flera personer (om du är lyckligt boende tillsammans med en eller flera).

Du behöver:
1 kg potatis (jag hade färskpotatis)
5 dl (lätt)créme fraish
1 stor rödlök
1 kg räkor
2 små burkar kaviar (gärna en av varje färg)

Följ sedan bilderna som förklarar hur du går tillväga:

































Serveras gärna med någon grönsak.
Själv valde jag vintersaltad saltgurka.

Mmmm













Prima Mazarina

Köpte en himla massa godis.
Inte en smula av allt det goda till mig:


























Kan ni då klandra mig för att jag föll för frestelserna och köpte mig ett par hallonmazariner till mig själv att smaska på?!

























Torkade päron

De ser goda ut.
Har ett bra märke.
Men ack vad skenet bedrar! De är så äckliga! Smakar bara plast! Akta er för att köpa dem!

Jag pratar om: Torkade päron! Huh



Vårfint

Har ju gjort lite fint här hemma, typ bytt gardiner och lagt fram lite pynt och sånt..




Härligt vårgröna gardiner i mitt ljusgröna kök, klar förbättring mot mina vinterdeppiga svart/gråa gardiner som jag hade innan!












Små avocado som ligger och mognar i fönstret!







Vardagsrummet fick även det bli en smula vårfint, med blockljus i klara färger!

















Blir faktiskt både piggare och gladare när jag har det fint omkring mig, med ljusa, klara färger!

Gårdagens

Tänkte slänga in en bild på tröjan jag hade igår, för jag tycker så mycket om den och vill att ni skall få se!

































The dog and I

I dag är det så tråkigt och grått väder, så jag tänkte att jag skulle bjuda på ett par solvarma bilder på familjen voffe, Karla!










Samojed, om någon undrar.








Titt, nytvättad och fin!














Påskbrev

Jaha, då var påsken här... igen...
Tänkte att för alla er som inte vet hur man gör påskbrev, och som läser denna blogg, visa hur detta går till :-D







Titt, så lätt! :-)

Ang. Spela

Varning: Det är ett hemskt spel som är jättelätt att bli beroende av!!
Skriver mer ikväll sen när jag är hemma! Fastnade framför en film till halv elva i går, därför det varit lite tomt på inlägg, som jag lovade att skriva! Men i kväll då ni! :-D

Spela


Gamla?

Alltså, jag har, sedan 20 årsdagen, haft en viss åldersnoja. Det blir ju inte bättre av att alla runt omkring, som dessutom är mycket äldre än jag, blir gamla, enligt mig!
I lördags fyllde en av de närmaste 30 år, mr X (Han vill inte bli nämnd i bloggen, så jag norpar lite från "En nannys dagbok")
Den 18:e fyller jag själv 23 och tar ytterligare ett steg mot bäst före-datumet (dagen då man skall ha kommit på vad man vill göra, när rynkorna hopar sig och skinnet blir slappt =bäst före datum).
Helgen efter mig skall Jani firas, då han fyller 28.
Och i maj (eller om det var juni) fyller Harry 29..
Och min egen karl blir 26 i år!

Antingen får jag börja umgås med folk som är mycket yngre, så jag själv kan känna mig liten (eller också kommer jag känna mig ännu äldre, ses ju trots allt som umgängets snorunge som det ser ut nu!)
Eller så får jag helt enkelt börja acceptera att man inte kan bli yngre med åren! Och jag skiter i uttryck som; man blir inte äldre än man gör sig! För det hindrar inte det ofrånkomliga!! Någon gång måste jag komma på vad jag vill göra, och någon gång kommer skinnet hänga!

Nattitajm

Nu var det dags att sova. Tänkte skriva en bokrecension, men jag får göra det i morgon! Då skall jag ändå tvätta och kommer att ha mäkta tråkigt medan jag väntar på att tvätten skall bli klar!
Nu blir det att ringa Andy, sedan kudden!

God Natt allihop!

Friis & Jag

Ibland är jag lite väl fjantig. Jag hymmlar i alla fall inte med det, och det här med lyx är något jag åtrår väldigt mycket. Dock på bekostnad av mig själv, skall väl sägas!
Hur som haver. Jag samlar inte bara på klänningar, utan också vissa märken. Dessa märken har jag svårt att inte lägga vantarna på så snart jag har möjlighet och gillar produkten.
Dessutom, som t.ex. Dior, som jag köper det mesta sminket av, är faktiskt det inom sminkväg jag tycker är absolut bäst!
Nåväl, tidigare var det bara Dolce & Gabbana, Christian Dior samt vardagsskor i DC, men nu har jag fallit pladask även för Friis & Co. Tur för mig att jag hittat en outlet-butik på Drottninggatan med väskor från bl.a Friis & Co.. Lite andra roliga märken också!! :-)

Settet som det står att jag sålt, lyckades jag, efter att det legat, oanvänt i garderoben i ett år, slita mig i från tillslut och sälja på Tradera! Tycker jag var mäkta duktig!!





















Min nya, påbörjade samling. Dock kommer den inte att byggas på förrän kanske nästa år om saker och ting ser bättre ut då!
















Dress, dress, dress

De senaste månaderna har jag haft en stark dragning för klänningar i olika utföranden och har sålunda samlat på dem! Tänkte visa mina härliga klänningar, vissa somriga andra lite mer vintriga. Endel till fest, några till vardags.
Välkommen och njut! ;-)
(Liten text förklaring: märket; inköpsstället).









Den här klänningen tänkte jag ha till jobbet, tycker den är lite stilig sådär.













































Den här klänningen är väl till lite finare kalas, hade den tillexempel på nyår då vi skulle ha middag med finkläder!










































Ett fodral som passar bra till vardags, typ om man vill ha lite finare kläder på jobbet!
















































Den här klänningen bara älskar jag. Åtminstone tills jag läste någonstans att Blondinbella identifierar sig med dessa. Var ju inte riktigt därför jag köpte den liksom, men är väl vad som tycks och tänks för de som ser den. Eller så är jag bara fördomsfull! ;-) Hur som haver, födelsedagskalaset blir den perfekt till! Och många, många, fler gånger!















































Orsaken till allt ont; klänningen jag köpte till julaftonsfirandet och som är starten till denna nya kärlek!































Tänk er brunbrända ben, högklackade, bruna gladiatorsandaletter och solsken!
Verkligen den perfekta sommarklänningen, i underbart siden!!





































Denna lilla goding hade jag på dopet jag var på. Skimmrar så fint i olika färger, beroende på ljus. Och så skön den är att ha på sig!!








































Nej mamma, bara för att du inte sett alla klänningar betyder de inte att de är nya! Alla är inköpta före det blev tal om Internetet samt långt före den här skattekrisen!!


130

Detta blir mitt inlägg nummer 130! :-) Sitter på jobbet nu, väntar på att fakturorna skall skrivas ut färdigt, sedan bär det av till kontoret i city och jobbet där..
Jobbar nog bara till 14,00-14,30 i dag. Klockan 17,30 skall jag träna lite Pilates.
Funderar på om jag skall vara ute däremellan och njuta av det vackra vädret? Lite blåsigt, dock, men man får ju inte vara kinkig!
Sugen på glass är jag också! Om man skulle ta sig en Piggelin efter arbetet, kanske? Tycker jag förtjänar det!! :-D


Ser den inte god ut?!









Bilden är norpad från GB.

Klicketiklick

Om ni vill hjälpa mig att tjäna pengar får ni gärna klicka på reklamgrejerna här till höger. Ett klick räcker för att jag skall få 1-2 kronor! Ni behöver alltså inte köpa något eller skapa något konto!

De från adoperator, i den lilla grå rutan, är väl de jag syftar mest på! :-) Hähä..

Hmmm, hoppas jag inte blir anklagad för fusk eller något nu... ;-P

Sov så gott!


Ställt om tiden

Här på bloggen har jag ju inte varit lika snabb att ställa om klockan som i hemmet, men nu går den rätt!
Hade ju bara valt en klocka som gick rätt för tillfället och det var ju en helt annan tidszon som bara råkade stämma in med vår vintertid, men nu när klockan slog om till sommartid ställdes den in två timmar fel enligt vår och deras tidszon.
Nu är allt åtgärdat och ni kan återigen titta på min klocka för att se vad hon är här hemma i Sverige! :-D





Underbara grannar?

Jaa, det är ju några nya som flyttat in i huset de senaste månaderna, och vet ni vad? Lagom till att jag skaffat mig dygnet runt-Internet skaffar två av grannarna oskyddade trådlösa nätverk! Är det inte surt? Nu vet jag ju att det är ajabaja att använda dessa, men ändå, om jag hade varit ohederlig hade det ju varit toppen!! Nåja. Lite skoj är det ju! :-)

(Nej mamma, jag ska inte tjuvlåna av deras, jag har ju för sjutton gubbar precis fått mig en dongel med bättre avtal än förra, så jag har väl ändå ingen användning av det! Ville bara berätta det, förstår du!)

Annars i dag har det varit en sådan där härlig, lugn, söndag. Skulle ha tvättat, men lat som jag är, får jag helt enkelt boka ny tvätt-tid för senare i veckan. Hehe..
Kollat på skräckfilm, ätit glass och skrämt skiten ur mig själv! Så nu får jag väl sova med tänd lampa eller något! :-D
Åter till arbetet i morgon. Hoppas att det dåliga väder som varit i dag, övergår till strålande sol och varm luft i morgon!

Nu är det dags att ringa Andy för det obligatoriska god natt-samtalet! Annars kan vi nog inte sova, någon av oss! ;-)
Nattinatt!

14. Charlotte Perrelli

Förvånansvärt nog ligger inte Charlotte Perrelli högre upp på listan än nummer 14. Med tanke på att hon är känd sedan länge och folk tycks älska att läsa allt om kändisars vardagsliv.
Nåväl. Bloggen i sig är väl inte så speciell, mycket bilder, relativt lite text (förutom på frågestunder). Ganska trist design, och bilderna är mest staplade på varandra, utan något roligare "fix" innan. Stavningen varierar men är i det stora hela ganska dålig. Ganska mycket förkortningar, slarvstavningar och det där med stor bokstav i början av meningar är det lite si och så med.
Perrelli tycks, allt eftersom, bli mer och mer inspirerad av andra bloggar och anammar några av de vanliga ämnena att skriva om (te.x. "Dagens outfit"). Språket är inte särskilt varierat, men hon skriver ganska roligt och berättar om saker som sker bakom kamerorna utan att visa på några egentliga spärrar för vad som "får" och "inte får" sägas i en privat blogg för en offentlig person, den käns privat! Eftersom Charlotte Perrelli är känd även internationellt har hon lagt in en översättningsfunktion, vilket jag tycker är väldigt bra! Bloggen har hon haft sedan mars 2008, dock är den sedan slutet på mars/början av april flyttad och finns att följa om ni klickar här. Den nya bloggen är mycket snyggare och känns mer välarbetad. Den gamla hade bara en kategori, medan den här har fler att välja bland, så att man som läsare kan välja de man själv är intresserad av.
Längs listen på höger sida finns ett snyggt kollage av bilder på henne själv i olika situationer.
Dock är det ju bloggarna här på blogg.se jag skall recensera, och Perrellis blogg här får tyvärr inte mer än 6 av 10.



Martyrs

Regisserad av: Pascal Laugier

Genre: Skräck


Handling: Lucie (Myléne Jampanoï) blir utsatt för grov tortyr, inlåst i en lagerlokal sitter hon fastkedjad vid en stol med hål, så att hon skall kunna sitta där hon sitter för att kunna urinera. En dag går något fel och hon lyckas fly.
På kliniken hon kommer till finns det endast en flicka som får komma nära henne, Anna (Morjana Alaoui). Lucie letar oupphörligt efter de som utsatte henne för denna tortyr, vilka polismyndigheterna inte kunnat finna, och 15 år senare finner hon dem. Lucie, som ser en död flicka som skär henne och beordrar henne saker, dödar en hel familj, på uppmaning av den döde, eftersom föräldrarna i familjen är de som legat bakom tortyren. Sedan tar hon livet av sig själv.
Anna, som kom till platsen för morden för att hjälpa Lucie, förmår sig inte att lämna sin döda vän och snart har en grupp illasinnade "vetenskapsmän" anlänt. Dessa arbetade tillsammans med de mördade föräldrarna och fortsätter nu med Anna. Allt för att, genom absolut lidande, hitta en äkta martyr.


Omdöme: Jag har aldrig sett en film tidigare med så välgjorda effekter. Inte heller någon film tidigare där lidandet varit så centralt och inzoomat. Den här franska filmen tar skräckhistorierna till en ny dimension vad gäller både handling och effekter. Filmen riktar stark kritik till vetenskapsmän som tycks göra allt för att finna svaren.
Ärligt talat så mår jag fortfarande både illa och dåligt efter att ha sett filmen, men ville skriva om den direkt, när fortfarande hela känslan sitter kvar. Detta är de hemskaste och starkaste film jag någonsin sett!
Laugier har tagit fram det  värsta ur människan och skapat en film utan dess like!
Jag känner att jag måste ge filmen 10 av 10, men jag rekommenderar ingen att se den! Så fruktansvärt otäck och "osmaklig". Känslig eller inte, den här filmen lämnar ingen oberörd, man behöver verkligen inte vara kräkmagad för att må dåligt av den här filmen!

Bokmal..

Kommer ni ihåg testet jag gjorde? Hur pass mycket "boknörd" jag var? Jag känner att det där resultatet är rätt felaktigt när jag granskar mig själv och högen med böcker jag läser samtidigt! Ja, inte så att jag läser en mening i vardera, bokstavligt samtidigt, men jag kan inte börja en bok och läsa den, utan har flera jag växlar mellan.



Är det fler som är som jag och har svårt att bara läsa en bok i taget?

Vår på riktigt?

Blir många "fråge"-rubriker i dag känner jag. Men detta är väl en fråga som surrar i mångas huvuden i dessa dagar av molfritt solsken!?

Harry och Andy har spenderat dagen hos mig, och vi kunde ju inte låta solen stråla utan oss, så iväg begav det sig till en närliggande park med filt och hela baletten!

Ser det inte riktigt härligt ut? Det var det i alla fall!
Pojkarna drack öl medan jag var duktig och bara smaskade på ett äpple och lekte med Andys helikopter! Tyvärr tycks den ha tagit skada av alla kollisioner, så den är inte lika bra som tidigare. Men roligt var det! :-D












P.s Börjar jag inte få lite bättre grepp på det här med Picasa nu?! :-) Bilderna blir något små, men jag tror jag vet varför.. Får se i morgon om det blir bättre om jag lägger in nytagna bilder eller sådana jag inte redan pillat med vill säga. (Lovar ingenting, men nästa gång det kommer nytagna bilder kanske ni får se ytterligare framsteg!)

Planerad placering?!

Ibland kan man ju undra hur folk tänker när de skriver på sina hyresavtal för butiker. Följande bild visar, antingen på lite väl övertolkning av frasen "Tills döden skiljer oss åt", eller total nonchalans inför intilliggande butiker!


Till vänster; Östgöta Begravningsbyrå
Till höger; Syateljé som skyltar med bland annat brudklänning!


Någon mer som ser komiken i det hela?!

Garderobsrensning, resultat

Ja, nu är garderoben fylld, och jag tänkte att jag skulle visa en resultats-bild, eftersom det var ganska tomt när jag visade resultatet direkt efter rensningen. Nu har jag ju fyllt på med tre veckors tvätt, givetvis nytvättad, men resultatet blev ju ett helt annat. Så här kommer en lite mer rättvis bild, samt en bild från det tidigare inlägget, för att friska upp minnet lite ;-)







Som ni kanske ser är det ju rätt stor skilnad mellan då och nu! Men fortfarande prydligt och inte så jättefullt som innan, må jag ändock säga!











Dags att deklarera

Jag är så sjukt förbannad på den/de arbetsgivare som gjort fel med min skatt för inkomstår 2008! Det är inte varken rimligt eller möjligt att betala den kvarskatt jag, enligt deklarationen jag fick hem i går, skall betala eller ens ha fått! Som vanlig arbetare, och endast betalare av skatt på inkomst av tjänst, kan man inte få en kvarskatt på över 8 000!!! Mina kära föräldrar, som råkar vara duktiga ekonomer (pappa = auktoriserad revisor, mamma = auktoriserad redovisningskonsult), skall gå igenom min deklaration och se var felet ligger. Får hoppas på att någon arbetsgivare redovisat fel preliminärskatt! Måste bara se till att få hem alla lönespecar, vilka jag tidigare inte fått samtliga av.

Så, fram till detta är löst, kan jag alltså se fram mot att betala ett sjukt högt belopp, typ hela min netto inkomst för en månad. Därför kommer jag, som ni kanske förstår, inte kunna impulsköpa fler kläder. Blir att ligga på sparlåga resten av året för det här! (Någonstans är det någons inkompetens som satt mig i den här skiten! Jag styr inte över mina egna löneutbetalningar, det är det andra som gjort!) Därför tänkte jag slänga in en sista bild på nyinköpta kläder, som jag faktiskt är riktigt nöjd med! (Tröjan framförallt.)






P.s. Angående förra inlägget, tror ni inte jag gick och köpte ett nytt läppstift? Jo då, minsann! Och vad hittade jag på golvet här hemma när jag dammsög i morse? Joo, just precis! Den "borttappade" vännen! Fy sjutton!

Min bästa vän; FÖRSVUNNEN!

Jag gråter floder, min absolut bästa vän jag någonsin köpt, försvann i fredags natt! Och den står inte att finns någonstans! Försvann antagligen på Palace, där var i alla fall det sista stället den sågs..
Blir att köpa en ny efter jobbet, för så här kan jag ju inte ha det!!

Om ni sett till min vän kan ni ju säga till, för det är minsann inte billigt med vänner now a days..



Här är en bild på min älskade vän! Adlrig haft någon bättre, och jag har inte någon större lust att köpa en ny, men vad skall man göra?!

Oturen rullar undan för turen

Hahahahahaha, nu minsann, solen skiner och det är ett strålande väder ute!
Som upplagt för en glass till lunch (eftersom jag glömde min lunchdryck måste jag ju komma på något annat).
Enligt Andy ska det bli varmare i dag än i går! -Härligt!!


Bilden är norpad från SMHI

Upptagen dag..

I dag är det massor att göra på jobbet, nu när jag är tillbaka till verkligheten och inte får ligga hemma och ömka längre.. Detta innebär att den där "Veckans topliste-recension" inte kommer att dyka upp förrän i helgen, möjligen i kväll om inte Andy dyker upp.. För då måste jag pyssla om honom! Nåväl, tänkte bara tala om, så ni veet! :-)

Ha en underbar dag, i dag när det inte är så skönt ute! (Självklart försvinner det underbara vädret lagom till att jag ska våga mig ut på riktigt. Dumma dumma otur!)

Kom på en sak...

Nu, innan jag tar en paus för dagens datapulande, tänkte jag bara berätta om något posetivt jag fått ut från mitt bloggande: till en början var jag lite skeptisk till hur jag skulle ställa mig till att min kära mor snokade runt i min blogg, särskilt som det uttryckte sig i en massa sura miner från hennes sida angående vissa saker jag ville göra khär i livet (typ tatuera mig, igen). Men i helgen fick jag erfara den positiva sidan av hennes läsande, jag hade ju skrivit om min garderobsrensning och nämnt att jag behövde en flyttkartong. I söndags när mamma och pappa skulle komma upp på en fika och hämta sopsäcken med ge bort-kläder, hade min kära mor tänkt på vad jag skrivit och tagit med sig en flyttkartong!!
Sedan muttrade hon något om att jag ju visste att de hade hela källaren full nu efter flytten från huset! Nåja, man kan ju inte tänka på allt!
Var väl rätt bra va?
Så mamma, du behöver inte smyga in här och tjuvläsa mer, jag vet redan att du gör det! Andy med för den delen, när han kommer åt Internet..
Förvisso drar detta ner på inköp jag faktiskt redovisar i bloggen, men jaja.. Något ont får det väl föra med sig att de läser.. ;-)

Jag är en glass

Som vanligt är det hos Sofia jag hittar alla roligheter, denna gång ett test som säger vilken glass man är.. Jaaha, jag vet inte riktigt vad jag skall säga om resultatet;


Soldyrkare? -Visst Mjukis? -No way!! Jag är matcho!!

Bidra, köp choklad

Många vill inte bidra med pengar till välfärd genom att skänka pengar direkt till olika organisationer, därför kan man göra det genom att köpa olika produkter! En liten slant här och där..
Mång är vi som älskar choklad, och det här med mörk choklad har ju blivit en jättegrej nu när man skall vara så nyttig hela tiden! Så Anthony Berg, som är de med godast och flest sorters mörk choklad, har nu kommit på en jättebra idé:


5 kronor per chokladkaka går oavkortat till Rädda Barnen. Något att tänka på nästa gång ni står och ska välja choklad! Många bäckar små..



P.s Det här med Picasa igen: är det någon som vet hur man får bort den vita bakgrunden? Så att inte den bakomliggande bilden blir så stor? Vill ju bara ha bilden inte någon bakgrund också!

Nemi,

hon med svaren!

När jag var hemma hos mina kära föräldrar hittade jag ett urklipp från serierna i NT. Jag har en vag aning om att den klipptes ut och placerades på köksbordet som en pik till mig, där jag säkrast skulle hitta den.. Förstår inte vaad de kan ha menat med det...



Syns inte så bra men såhär säger de
Hon blåhåriga:
-Har du bränt hela lönen på allt det där?
Nemi:
-Tricket är att använda pengarna fort.
Innan dom försvinner!

Frånvarande

Jaa, jag har ju inte uppdaterat särskilt väl de senaste dagarna.. Detta kan skyllas på:
1: Jag har varit (är) sjuk i två dagar, och inte riktigt känt för att uppdatera! Tog mig ur sängen först idag!
2: Ibland är jag för smart för mitt eget bästa, vilket denna gång resulterade i en borttappad kabel så att jag inte kunde föra över de bilder jag ville till datorn! Har nu hittat min kabel igen och kan glatt lägga in dessa bilder!
3: Jag är obotligt lat, och har helt enkelt inte tagit mig för att sätta på datorn!

Så där ja, då var alla mina ursäkter avklarade så nu kanske ni har ett hum om varför jag inte skrivit något på ett tag!
Som sagt har jag varit sjuk, lagom till att vårvädret åter trätt in! Så typiskt, det har snarare plågat mig än gett mig den njutning ett väderomslag så länge har fyllt mina drömmar!
Idag har jag dock vågat mig ur sängen och ut från lägenheten. Jag var mer eller mindre tvungen, då kattmaten var slut!! Och tro mig; det blir ett fruktansvärt liv här om det inte finns kattmat!
Imorgon tänker jag jobba, hur sjuk jag än är! För nu är jag trött på sängliggande och självömkande!
Gjorde jättegod mat idag som inte smakade någonting; mini fullkornsbaugetter med tonfiksröra! Mmm.. Som tur är gjorde jag så mycket av den goda röran att jag kan äta den även när jag blivit frisk och smaklökarna kommit tillbaka från semestern! :-)

RSS 2.0