Rödingfilé med vitvinssås och stek
Rödingfilé med vitvinssås och stekta grönsaker
Du behöver:
800 gram rödingfilé
Salt
Vitvinssås:
3 dl vatten
2-3 tärningar fiksbuljong
En skvätt fiskfond
1 dl vitt vin
1 gul lök
1 lagerblad
2 dl vispgrädde
1 msk smör
(Salt)
Malen vitpeppar
Till servering:
Goda, stekta grönsaker efter egen smak.
Gör såhär:
1. Fräs löken lite lätt. Blanda sedan i vatten, fiskbuljong och -fond samt vinet. Låt koka ihop. Blanda sedan i grädden och lagerbladet. Blanka av med smöret och krydda med vitpeppar och salt om det behövs.
2. Stek under tiden grönsakerna du valt, salta och peppra efter smak.
3. Sjud fisken försiktigt i lättsaltat vatten i ca. 10 minuter. Fisken är färdig när den är fast och ogenomskinlig.
4. Servera fisken tillsammans med såsen och grönsakerna.
Oj, vad gott det ser ut!
Åh, tänk att din knodd kommer snart!!! Du måste höra av dig när du ska/har fått ut din bebbe!
(Antar att du inte är så pigg på pyssel på lördag?)
Kan du ta och klämma ut den där lillen nu!
Är ju SÅ nyfiken ;)
Haha, det kan jag tänka mig gumman!
Kommer själv ihåg hur de va då när jag väntade Kevin, höll ju på att dö de sista veckorna...Denna väntans allstå!
Haha..
Jadå, ögat är bättre! Idag är det helt bra :) Så det känns skönt, kanske kan ses något nästa vecka?
Puss
Oki!
Jag kan när som :)