Överlevare mot alla odds

Författare: Barbara Biggs
Översättning: Kate & Sigge Kalmström (Pocketförlaget)

Genre: Självbiografi

Handling: Barbara Biggs växer upp i Australien. Som 12-åring förlorar hon sin oskuld i en våldtäckt. Som 13-åring säljer hennes mormor henne till en framstående brottsmålsadvokat som sexslav och barnflicka till hans två döttrar. Där stannar hon i nio månader. Efter att ha flackat omkring och sålt sig själv till äldre herrer, sk. Sugar dady's, flyttar hon till Japan och prostituerar sig, detta vid 19 års ålder.
Tillbaka i Australien igen får hon slutligen jobb som spårvagnskonduktör och där råkar hon av misstag starta en  av de mest omskakande demonstrationer som inträffat i Australien i modern tid.

Omdömme: Det som beskrivs i den här boken är så totalt utanför min fattningsförmåga. Hon beskriver saker som inte ska kunna hända. Trots det är det svårt att känna någon sympati för Biggs på det sätt hon beskriver de olika händelserna och de känslor de väcker. Advokaten som hon blir totalt förälskad i under hela tiden hon bor hos honom, eller när hon sätter in en annons i tidningen för att hitta en sugar dady som kan ge henne pengar och smycken i utbyte mot sex och sällskap. Hon lyckas inte väcka några känslor i mig som läsare mer än avsmak, både, delvis, för henne själv och för de män hon träffar. Det var ingen rolig bok att läsa, särskilt som man (läs: jag) mådde dåligt av de egna känslorna, att de inte var som de skulle. Översättningen av boken var iallafall bra! Dock blir betyget för denna 5 av 10.

Av:Sofia Feucht

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0