Parasiten

Författare: Fredrik Ljung

Genre: Drama

Handling: Henrik försöker efter avslutade studier på Handels att få jobb inom finansvärlden i London. Då det inte lyckas söker han lyckan i Sverige och Stockholm. Han får ett jobb på ett större investment bolag och gör snabbt karriär. För att dämpa ångesten tar han Xanor dagligen.
Henrik drömmer om en glamorös tillvaro med märkes prylar, snygga tjejer och mycket pengar. För att få detta drar han sig till kretsar som sprutar champagne och snortar kokain. Snart är han fast och grovt skuldsatt. Jobbet går sämre och sämre och för att inte få sparken kommer han med den ena lögnen efter den andra.


Omdömme: Fredrik Ljung är vad jag skulle vilja kalla en riktig ordbajsare, många gånger tappar han greppet om handlingen för att få till de mest svårbegripliga men auktoritära meningarna. Det tycks viktigare för Ljung med en snygg formulering framför en begriplig handling. Handlingen i sig är ganska hoppig och hackig och väldigt svår att få grepp om. Dock måste jag säga att boken var svår att lägga ifrån sig.
Tyvärr är baksidan ganska missvisande då den säger att "boken delvis bygger på egna erfarenheter", vilket osökt får läsaren att tolka boken som en självbiografi, vilket det inte är. Snarare är det väl så att Ljung vet, av egna erfarenheter, vad han pratar om. Betyget blir tyvärr inte högt för denna debutroman: 3 av 10.

Av: Sofia Feucht

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0