Slagskeppet Bismarcks hemlighet

Genre: dokumentär

Handling: I den här dokumentären får vi följa med Dr. Robert D. Ballard, mannen som fann Titanic, och hans besättning på jakten efter det försvunna vraket av slagskettet Bismarck, sin tids största slagskepp.
Bilder från själva sökandet varvas med klipp från den riktiga Bismarck och samtal med de tre män som ensamma överlevde slagskeppets undergång. Även samtal med de män som bevittnade Bismarcks undergång från andra båtar.
Dr. Ballard förklarar vilka verktyd som används och hur de tänkt gå tillväga, visar kartor på deras sökområden och förklarar hur sökandet av ett vrak som antas vara försvunnet går till.


Omdömme: Mycket bra dokumentär, trots att den är gjord 1989! Den blir intressant när nutid blandas med historien och samtalen med de män som, under inspelningen, fortfarande var i livet. Arne Weise står för den svenska berättarrösten, då svensk textning saknas, vill man ha hjälp av översättning blir det dubbat, och det inte vidare bra. Stundvis hör man de riktiga rösterna som ett mummel i bakgrunden, för att de sedan försvinner helt (vilket blir störande när man vant sig vid mummlet som ett sätt att identifera vem som talar för stunden). Kvaliteten är inte den bästa, men det gör inte så mycket, dokumentären är ändå mycket fängslande! Betyget blir 7 av 10 då alla brister inte går att bortse helt från.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0