Stackars Svin

Det här med den så kallade Svininfluensan (H1N1) har nog gått lite för långt. I går sa de på nyheterna att Egypten har dödat alla sina grisar, vilket är ett antal av 300 tusen grisar!! Detta i ren panik.
Eftersom man tror att influensaviruset ursprungligen kommer från Svininfluensan, som kan uppstå i grispopulationer, har muterat och numer smittas via luften, är det inte längre grisarna som är smittbärarna. Precis som med Fågelinfluensan (H5N1), smittar Svininfluensan bara grisar emellan, tills sjukdomen muterar i ett luftburet virus som smittar andra levande ting.
Enligt en sammanställning på Wikipedia är endast 20 dödsfall bekräftade Svininfluensa fall (eller Influensavirus typ A), varav 19 av dessa dog i mexiko och en i Texas, USA, då föräldrarna korsade gränsen för att få sjukvårdshjälp.
Ändå har människor världen runt panik, massslaktar oskyldiga grisar och skriker om jordens undergång. Precis som under Fågelinfluensan!
Egentligen är inte spridningen jättestor, med vilket jag menar, det är inte så många fall runt om i världen, nästan allt är samlat i Mexico, vilket ni kan se av tabellen nedan:













De flesta fall är alltså obekräftade, och sköter man sig bara och vilar när man är sjuk, är inte influensan farlig. Att så många dog i Mexico tror man beror till stor del på att de gick till arbetet och hygienen inte var den bästa hos alla, mat var hos många en brist samt färskt, rent vatten.





Summan av kardemumman: Vi behöver nog inte oroa oss särskilt mycket för att domedagen är här, det tycks vara lite förhastat allting!

Källor: Svininfluensan [Här], spridningen [Här]

Kommentarer
Postat av: Linda

Visst är det sjukt. Hörde att masslakten i Egypten var ett sätt att jävlas med landets kristna. Det är ju förjävligt.

2009-05-04 @ 12:26:55
URL: http://lindawill.blogg.se/
Postat av: Anonym

usch fy! puss mio

2009-05-05 @ 18:29:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0