Äpplepaj med havregryn
Du behöver:
Ca. 4 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
4 dl havregryn
200 g smör/margarin
2 msk socker
2 dl mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda havregryn, socker och mjöl med det smälta smöret. Skala och kärna ur äpplena, skär i tunna skivor. Smörj en plåt och täck bottnen med ett tunt lager pajdeg. Häll över äppelskivorna och strö över socker och kanel. Klutta över resten av degen och sätt in pajen i ugnen i ca 20-30 minuter. Stick en gaffel eller tandpetare i äpplena, pajen är färdig när dessa är mjuka!
Smaklig måltid!
Andy och jag fuskade lite, vi gjorde i ordning pulvervaniljsås.
Ca. 4 äpplen
2 msk socker
2 tsk kanel
4 dl havregryn
200 g smör/margarin
2 msk socker
2 dl mjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret och blanda havregryn, socker och mjöl med det smälta smöret. Skala och kärna ur äpplena, skär i tunna skivor. Smörj en plåt och täck bottnen med ett tunt lager pajdeg. Häll över äppelskivorna och strö över socker och kanel. Klutta över resten av degen och sätt in pajen i ugnen i ca 20-30 minuter. Stick en gaffel eller tandpetare i äpplena, pajen är färdig när dessa är mjuka!
Smaklig måltid!
Andy och jag fuskade lite, vi gjorde i ordning pulvervaniljsås.
Kommentarer
Trackback