Fisk med...
Fisk med parmesan, dillsås och sallad.
Du behöver:
4 bitar torskfilé (går bra med annan fisk också, ursprungsreceptet är med Hokifilé)
1-2 ägg
1 tsk vatten
½-1 dl ströbröd
1-2 nävar finriven parmesan
Peppar och eventuellt salt (tänk på att parmesanen är salt i sig, så var försiktig!)
Dillsås:
1 pkt philadelphiaost
1 pressad citron
2 msk dill
1-2 tsk flytande honung
Parmesansallad:
2 st rivna morötter
½ finstrimlad purjolök
½ strimlat isbergssalladshuvud
2 nävar riven parmesan
1 tsk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger (balsamvinäger funkar också)
En klick fransk senap
(vitlök)
Salt, svartpeppar och lite socker
Gör så här:
Börja med fisken. Blanda ägg och vatten i en djup tallrik, blanda ströbröd och parmesan i en annan djup tallrik. En fördel om du blandar saltet och pepparn tillsammans med ströbrödet. Vänd fisken först i äggblandningen, sedan i parmesanblandningen. Stek fisken i panna med smält smör tills den fått fin färg.
Enligt recpetet skall man dessutom låta fisken stå i ugn på 175 grader i tjugo minuter, något jag inte tycker är nödvändigt, men det avgör du själv.
Hacka dillen och blanda ihop alla ingedienser till dillsåsen, smaka av och låt sedan stå i kylen en stund.
Skär till grönsakerna till salladen och riv morötterna. Blanda ingredienserna till dressingen och blanda sedan ihop med salladen.