Fläskfile stroganoff med persilja.

0-4324480bd0f7b529868a22054dfaf14e.png

Du behöver:

500 g fläskfilé
2-300 g färska champinjoner
1 gul lök
3 msk tomatpuré
2 msk fransk senap (typ dijong senap, den starka ger mycket bra smak!)
2 dl vispgrädde
1 saltgurka
1 citron
Smör
Salt
Peppar
Hackad persilja
Gräddfil till serveringen

Gör så här:

Hacka löken och dela champinjonerna i fjärdedelar. Värm en djup stekpanna och häll i smöret, häll på champinjonerna och fräs dem tills de blivit små och fått fin färg. Under tiden du fräser champinjonerna, skär fläsfilén i en centimeter tjocka skivor som du sedan strimlar. Fräs snabbt på hög värme i en annan stekpanna, salta och peppra.
När champinjonerna ser fina ut, ha i löken och låt fräsa ytterligare en liten stund, tills löken blivit mjuk (blir den brun, blir den besk!). Tillsätt tomatpuré och senap och rör om, låt fräsa ytterligare en stund. Lägg över köttet till blandningen i den djupa stekpannan, koka ur "köttpannan" och häll över vattnet i den andra pannan. Tillsätt grädden och låt koka en stund, smaka av med citronsaft, blanda sedan i saltgurkan.
Hacka persiljan och strö den över blandningen vid serveringen. Serveras tillsammans med quinoa eller ris, samt gräddfil.


Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0