Ungsbakade rödbetor med skinka



Du behöver till 2 portioner:
300g kokt skinka
200g färska rödbetor (gärna med blasten kvar)
200g brysselkål
1 dl Kesella
40g isbergssallad
½ msk rapsolja
Pepparrot
Persilja
Grovt salt

Gör såhär:

1.
Sätt ugnen på 225 grader. Borsta rödbetorna men låt rottråd och blast vara kvar. Bred ut grovt salt i en ugnssäker form och lägg rödbetorna på, med blasten uppåt. Rosta i ugn tills rödbetorna blivit mjuka, ca. 30-50 minuter.

2. Koka brysselkålen i ca. 6-10 minuter (tills de blivit mjuka).

3. Blanda kesella med pepparrot och persilja (gärna en skvätt citronsaft också). Skär salladen.

4. Gnid av skalet från de färdiga rödbetorna och dela dem i halvor.

5. Servera rödbetorna tillsammans med skinkan, brysselkålen, salladen och kesellan.

Smaklig Måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0