Biff med grillade grönsaker



BIFF:

Du behöver:
Blandfärs (Jag gjorde på 800g, vilket receptet är anpassat efter, men du kan räkna på ca. 100g per/pers.)
½ gul lök
Mjölk
1 ägg
Ströbröd
Salt
Vitlökspeppar
Grillkrydda
Paprikakydda

Gör såhär:
Häll köttfärsen i en stor bunke, hacka upp den så att den delar sig. Finhacka löken och häll i bunken, blanda ordentligt. Fortsätt med ströbrödet och mjölken, häll på och blanda tills smeten får en fin, fast konsistens, kläck sedan äggen och blanda om ordentligt. Krydda sedan efter smak, dock bör du inte provsmaka, men häll på kryddor tills det ser bra ut, bättre för lite än för mycket, då det är lättare att krydda själv i efterhand om man så önskar.
Smält matlagningsmargarin i pannan och rulla stora köttbullar av smeten, tills de blir jämna och fina. Lägg sedan i en bulle i taget och platta försiktigt till den med stekspaden tills du fått en fin biff, fortsätt med nästa och gör likadant tills du fyllt pannan. Sänk värmen till ungefär hälften och stek biffarna ett par, tre minuter på varje sida. Ha ett uppläggningsfat nära till hands som du kan lägga de färdiga biffarna på. Genom att rulla dem och inte göra platta biffar från början, får du sådär fina runda, perfekta biffar man ser TV-kockarna göra, vilket gör det mycket roligare att äta dem!

GRILLADE GRÖNSAKER:

Du behöver:
500g potatis klyftor (vill du göra dem själv, koka då potatisen fört i 5-10 minuter innan du skär dem i klyftor och lägger på plåten. Vill du ha skalet kvar, ta en ny, ren disksvamp och skrubba dem under vatten först så att du får bort jord och smuts.)
2 paprikor (gärna i olika färger)
1 burk kastanje champinjoner (sjukt goda men vanliga champinjoner går också ypperligt)
1 ½ gula lökar
Vitlöks oliver
Marinad

Gör såhär:
Värm ugnen till 225 grader. Skär upp grönsakerna i önskad storlek, häll sedan marinad i en djup plåt, täck hela bottnen. Strö sedan över grönsakerna och potatisten jämt över hela plåten, se till att de blandas ordentligt. Toppa med marinad och rör om bland grönsakerna så att alla ser täckta ut med marinaden.
Placera plåten i mitten av ugnen och stek dem i ca 10 minuter, rör sedan om och stek i ytterligare 10 minuter. Är du osäker på om det är klart (färg kan vara svårt att se på grund av marinaden) kan du känna på grönsakerna med en sticka och se om de verkar mjuka.

Smaklig måltid!!

Grilloljan är perfekt om du inte vill göra marinaden själv
(till exempel om du inte har tillräckligt med kryddor), den räcker länge och är snuskigt god.
Dessutom kan du lätt spara den i ett par veckor om du inte behöver allt samtidigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0