Kåldolmar med gräddsås

0-3be1a3347ef417088d436d5c8191138e.png

Kåldolmar med gräddsås

Du behöver:

1 vitkålshuvud
200 g nötfärs
200 g fläskfärs
0,5 dl grötris
1 dl grädde
1 dl mjölk
2 st ägg
Salt
Malen svartpeppar
2 msk smör
2 msk sirap

Gör såhär:

1.
Försök att skära ut så mycket som möjligt av roten, men var försiktig. Lägg sedan huvudet i kokande vatten.
2. Koka bladen mjuka och plocka bort bladen allteftersom de lossnar. Var försiktig så de inte blir för sladdriga.
Se till att du får 8-10 blad.
3. Koka grötriset och låt det svalna.
4. Blanda färsen med ris, mjölk och grädde. Krydda med salt och peppar.
5. Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt, vik ihop och forma till dolmar. Bryn ovansidan i smör.
6. Lägg dem med skarven ned i en smord form och strö över sirap. Grädda i ugn i 20-25 minuter på 225 grader. Ös vid behov om det samlas en massa vatten i formen.
7. Servera med gräddsås, kokt potatis och rårörda lingon.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0